Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Vasile Rudan si misterul din Carpati

Creat de memphis, 20 Martie 2010, 16:53:33

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Ganditorul

Povestea e haioasa dar parca oleaca de logica ar mai trebui adaugata : ce sa caute "helicopterele" si tovarasii/domni imbracati in combinezoane negre pe unde a intarcat draku iapa, daca totul ar fi deja dscoperit si cercetat ? Mai corect ar fi sa gandesti ca inca "bajbaie" pe la vre-o poarta nedeschisa a unui palat de clestar subpamantean ...pe care n-au reusit sa-l deschida. Daca-l deschideau fiti siguri ca puneau acolo o pancarda cu "zona privata interzisa" sau faceau un balamuc braziliano-turcesc care sa dea ocazia creerii unei granitze/zone interzise si... gata.

Nu ca nu ar putea pune si acum pancarda - dar inca n-au gasit intrarea si incearca "usa" - si prin stanga, si prin dreapta, si pe sus/jos... doar, doar or gasi o intrare pe care sa puna ei lacatul (si granitza de acces). Nu poti pune "lacat" pe 100 de locatii ...fara sa atragi atentia. Trebuie 1-2 cai de acces sigure si discrete.
- Parca era in forum o relatare cu o chestie "sticloasa" pe la Iasi ... si o incercare de aburire cu "modernizarea" Ceahlaului prin retezarea varfului si montare de antene "Vodafone". Mai erau si alte relatari de pe vremea "impuscatului" cand "tov.Rudan" facea expeditii pionieresti iar altii forau de zor (fara succes) prin zona Buzaului, iar altii faceu "pierdute" schelete de uriasi pe la Argedava sau Coltzi.
- Acum, dupa atata truda de "penetrare" au gasit solutia - nu mai cauta sa foreze (ca e inutil). Au inventat o procedura de scos "gaze de shist" (procedura care, din cate stiu, nu a scos nici un atom de gaz prin lume...) dar e intens promovata in zonele de "interes", de la noi si de aiurea. :martiansmile:
"Fracturam" niste falii de mica adancime si ...restul il face natura care "fractureaza" la randul ei tunelele care interseaza. La noi e simplu - intereseaza zona Adamclisi (aia pe unde ieseau din tunele dacii lui Decebal in calea romanilor lui Traian) si pentru "aburire" se mai dau 2-3 zone lipsite de interes. La Rosia Montana se rade totul chit ca aurul nu mai e de mult pe acolo. Or mai fi si alte zone de "interes" pe la noi de care o sa aflam in ultimul moment, din presa - noi sa fim sanatosi si sa asteptam "gazele" care or sa ne scape de "dominatia gazelor rusesti" (gazele ce se extrag deja din productia interna din centrul tarii ne-au ajutat ca frectia la piciorul de lemn...).

Si am incalecat pe-o sha si v-am spus povestea asa (ca e sambata seara si merge si o poveste SF - chiar daca se apropie cat de cat de adevar)!
Adica n-o luati prea tare in serios - e doar o poveste. (Oare ??  :evil: )

AdarM

Citat din: Ganditorul din  30 Iunie 2013, 01:11:55
- Acum, dupa atata truda de "penetrare" au gasit solutia - nu mai cauta sa foreze (ca e inutil). Au inventat o procedura de scos "gaze de shist" (procedura care, din cate stiu, nu a scos nici un atom de gaz prin lume...)
24% reprezinta ponderea gazelor de sist din totalul exploatarii in SUA.
Sunt date oficiale, verificabile.
Astazi, SUA este exportator, de unde, pana mai ieri, era importator.
Marcus Tullius Cicero: Traim vremuri grele, copiii nu-si mai asculta parintii si orice prost crede ca poate sa scrie o carte.

Increde-te in cei care cauta Adevarul, dar indoieste-te de cei care spun ca l-au gasit.

Ganditorul

Da, stiu de declratia aia propagandistico-politica si ai dreptate in ceea ce ai prezentat.
DAR eu nu am gasit nici o stire in care firma X a primit avizul mediului din SUA pentru a "fractura" ceva falii subterane in zona Y din america pentru extragerea gazelor de sist (alea care se spune ca reprezinta 24% din productia interna). Ti-as ramane dator pentru o informatie tehnica in acest sens.

Flight33

Ganditorul`le........ imi place cand cineva in sfarsit incepe sa ...priceapa......

mr

Oricum...simplul fapt ca este masiv promovata, de la nivelele cele mai inalte ale statului, exploatarea gazelor de sist.... ar trebui sa ne dea de gandit. Atatea rezerve de gaz natural din tara asta pleaca la OMV si noi am ramas brusc cu optiunea asta hiperinvaziva? Chiar isi bat joc pe fata zicand ca aceasta metoda ne-ar face independenti de gazul rusesc.
Cred ca altele sunt implicatiile acestei grabe cu care se vrea fragmentarea solului romanesc... sau acopera aducerea unor utilaje cu care sa rame, la propriu, in cautarea Graalului...
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

abyss

    Vizionasem un episod din Ancient Aliens in care se spunea ca in italia au fost detectate prin RV (parca) niste baze subterane "ET". Stie cineva daca zona in care au fost cutremure anul trecut coincide cu respectivele presupuse baze? Si daca da, are vreo legatura cu gazele de sist din italia? Ma intreb deoarece se dadea vina pe acest tip de exploatare cum ca ar fi provocat acele cutremure, in special ca daca imi amintesc corect, se zicea ca in zona respectiva nu au avut pana atunci seisme asemanatoare. Si martor erau acele cladiri istorice... abia acum prabusite ori grav avariate.

hanzo

Citat din: abyss din  01 Iulie 2013, 16:43:28
    Vizionasem un episod din Ancient Aliens in care se spunea ca in italia au fost detectate prin RV (parca) niste baze subterane "ET". Stie cineva daca zona in care au fost cutremure anul trecut coincide cu respectivele presupuse baze? Si daca da, are vreo legatura cu gazele de sist din italia? Ma intreb deoarece se dadea vina pe acest tip de exploatare cum ca ar fi provocat acele cutremure, in special ca daca imi amintesc corect, se zicea ca in zona respectiva nu au avut pana atunci seisme asemanatoare. Si martor erau acele cladiri istorice... abia acum prabusite ori grav avariate.

daca se iau coordonatele de la cutremure de pe siteul acesta http://www.emsc-csem.org/#2  si se introduc pe google maps, se poate vedea ca la cutremure de magnitudine mica 2-3, exact pe coordonate se observa tevi lungi, utilaje mari, se pare pentru foraje (gaze de sist?)

pastram proportiile , nu la toate cutremurele, dar... :)





SLEAH19

Subiectul nu era ,,Hot,, pe forum atunci când am fabulat astea , con su permiso , mă autocitez :

Citat din: SLEAH19 din  20 Aprilie 2013, 21:29:58

Nu pot spune ,, Părerea mea,, pentru că nu am formată încă o părere dar dacă sunt colegi care ştiu în mod practic mai multe despre exploatarea gazelor de şist  îi rog să comenteze şi ei liber .

Deci eu bănuiesc că nu este ceva în regulă cu exploatarea gazelor de şist din mai multe motive :

- Acest sistem de exploatare a apărut în SUA şi ei spun că acolo ar avea succes şi ar fi rentabil dar nici o altă ţară disperată după resurse nu e amatoare de tehnologie.

- Tehnologia de exploatare este una controversată, se sapă la 2 -3  chiar 5 mii de metri şi apoi prin explozii se fracturează rocile şamd.

Pornind de la fapul că unele ţări au fost iniţial interesate apoi brusc ceva ia determinat să refuze punerea la dispoziţie a teritoriului mi-a încolţit în minte teoria conspiraţiei pe acest subiect.

La noi în ţară debutul discuţiilor a venit o dată cu întoarcerea preşedintelui ţării din sua unde subiectul principal a fost scutul antirachetă, iar imediat a început o ofensivă americană a amplasării scutului în estul Europei iar în paralel companiile americane (Chevron,Exxon Mobil etc )  au atacat toate ţările baltice,  Polonia şi Romania cu oferte de implementare a tehnologiei de fracturare a rocilor de şist la mare adâncime , ofensiva fiind susţinută pe toate planurile , în Romania am văzut o declaraţie tv încurajatoare şi liniştitoare din partea ambasadorului sua.

Reacţiile pro şi contra , multe proteste peste tot, la noi au protestat simultan 30 de oraşe !! Aşa mobilizare se face numai cu ajutorul serviciilor zic eu , dovadă că nu toată lumea e de acord dar în final s-a rezolvat oficial pe toată linia estică a Europei.

Tarile din Europa Centrala si de Est detin unele dintre cele mai promitatoare rezerve de gaze de sist de pe continent, provocand entuziasm, in ultimii ani, ca regiunea ar putea repeta "revolutia" de gaze de sist din America de Nord, din ultimul deceniu.

http://www.ziare.com/economie/gaz/financial-times-romania-si-lituania-sustin-exploatarea-gazelor-de-sist-1217076

Acum un an discutam aici despre ciudata serie de cutremure din Italia  întro zonă în care nu se pomeniseră cutremure niciodată , casele erau contruite încă din evul mediu cu fundaţii care nu luau în calcul posibilitatea cutremurelor iar societăţile de asigurări nu luau în calcul riscul de cutremur . Personal bănuiam atunci că apropierea lui 21 dec 2012 ar putea fi un fenomen generator de miscări telurice.
Acum un an şi colega padme se afla în zona Modena şi atunci când a pomenit de o discuţie cu cineva din Mirandola ( o localitate afectată)  i-am spus că am nişte persoane dragi în acea localitate.
Vreau să fac un arc peste timpul acestui an scurs şi să vă spun că numărul cutremurelor/replici păreau că nu se mai termină ele persistând câteva luni depăşind în final 1700 ca număr.

Inexplicabilul a devenit pentru mine cumva mai clar în acest weekend când am stat la discuţii pe mess cu prietenul meu din Mirandola şi care spune la un moment dat că undeva în regiunea lor , anul trecut americanii au făcut nişte forări la mare adâncime, au făcut ceva experienţe şi după ce a început salba de cutremure au astupat şi-au strâns jucăriile şi au plecat fără explicaţii.

Rog colega padme dacă se mai află în zonă şi dacă a auzit în târg şi ea varianta cu americanii să confirme.

Teoria mea:
Posibil ca scutul antirachetă la suprafaţă să fie un iepure servit ruşilor, arabilor şi fraierilor din ţările gazdă.
Americanii vor să planteze mai pe toată planeta adânc în scoarţa terestră nişte ceva care combinat cu sateliţii, HARP etc au un scop sau mai multe printre care ar fi un război antirachetă cu arabii sau antinave  cu extratereştrii, sau cum au fost testele din Italia pentru producerea de cutremure pe raza a câteva comune,  aproape chirurgical în anumite teritorii . Urmăriţi harta unde sunt posibile exploatările de şist în lume în viziunea americanlor , dacă reuşesc să sondeze şi să planteze peste tot acel ceva care le face tehnologia eficientă , toată planeta va ajunge la satelitu ..lor şi vor putea opera cum am spus chirurgical , pe sole şi planuri ca la oficiul de cadastru.
                                             Da-s poate eu prea prins de astenia de primăvara şi teoria de conspiraţie !

O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

padme

Nu mai ştiu dacă/sau ce-am răspuns atunci @Sleah, dar am avut o discuţie în târg cu cineva şi mi-a spus că ei bănuiesc chestia cu exploatările şi că aceasta ar fi generat aceste schimbări care au determinat cutremure în zone cunoscute fără activităţi seismice! De exploatări dacă sunt, unde, ce şi cum, nu ştiu!

fiulploii

 Citeam pe undeva ca la noi in tara compania lui Tender face prospectiuni de astea la Putna, in jurul manastirii care s-ar dori evacuata de acolo  :-o
Sa ne asteptam la cutremure in zona Bucovinei de sud?
Cum doarme Stefan -Voievod pe o bula mare de gaze de sist si nu stie :lol:

fiulploii

 Update   :-D
  Citesc in ziarul Diaspora romaneasca nr 492 din 21-27 iunie 2013 la pagina 24 articolul Rezerve uriase de gaze de sist . Si acolo zice la final urmatoarele:
In Romania, grupul american Chevron detine mai multe licente de explorare  a zacamintelor de gaze de sist in judetul Vaslui si in Dobrogea. Chevron intentioneaza sa inceapa in a doua jumatate a acestui an forarea unui put de explorare a gazelor de sist in judetul Vaslui si va initia studii seismice pentru cele trei perimetre din judetul Constanta.

etc. 
Cutremure in Vaslui ? In Constanta? Citeam mai demult pe undeva ca se lua in calcul prabusirea - ca nu stiu sa-i zic altfel - platformei continentale a Marii Negre astfel incat Dobrogea sa fie sub ape.   :-o Mi se parea un sf apocaliptic si nici nu am retinut informatia pe unde o fi fost insa uite ca acum mi-a venit in minte  :-D

Arhanghelul

#1151
Citat din: fiulploii din  02 Iulie 2013, 19:26:09
Cutremure in Vaslui ? In Constanta? Citeam mai demult pe undeva ca se lua in calcul prabusirea - ca nu stiu sa-i zic altfel - platformei continentale a Marii Negre astfel incat Dobrogea sa fie sub ape.   :-o Mi se parea un sf apocaliptic si nici nu am retinut informatia pe unde o fi fost insa uite ca acum mi-a venit in minte  :-D

"Riscuri specifice zonelor
Barladului si Dobrogei unde sunt vizate aceste extractii.
Acestea sunt:Activarea faliei geologice majore Vidraru -Snagov - Shabla ; P
ericolul Centralei Cernavoda (Fokusima 2); Prericolul Marii Negre (posibilitatea detonarii hidrogenului sulfurat din Marea Neagra ce poate echivala cu Tunguska 2); Efectul "Dopului de pluta" al Podisul ul Dobrogei."

"Pericolul Scufundarii zonei Dobrogea este fenomenul cunoscut si sub numele de "efectul  dopului de pluta",
care reprezinta o alta caracteristica geologica aparte a tinutului dobrogean. In urma unor cutremure dure repetate, Dobrogea are tendinta de a se comporta ca un fel de microplaca tectonica individuala ce are o densitate a rocilor mai mica si o integritate ceva mai mare (ca un fel de celula tectonica separata). Fenomenul este supranumit si "efectul dopului de pluta", deoarece aceasta insulita tectonica pluteste pe magma interna intocmai ca un flotor, putand sa oscileze relativ haotic si anapoda in urma unor viito are cutremure repetate. Aceasta face ca tinuturi intregi sa se ridice, sa coboare, sau sa se scufunde; intocmai ca un flotor care se balanseaza pe valurile magmatice (valurile fiind produse de cutremure
evident). Aceste fenomene tectonice, specifice teri toruliului dobrogean, pot face ca structura constructiv - geometrica a proi
ectului Centrala Cernavoda sa fi e ireversibil si foarte grav afectata !!!"

http://www.ecotoporadea.ro/images/pdf/metoda-fracturarii-hidraulice-o-metoda-pe-care-nu-as-oferi-o-nici-la-nazisti.pdf

"Pe langa panzele freatice obisnuite, Dobrogea este speciala si prin faptul ca, are o sursa inepuizabila de apa freatica de foarte mare calitate, cunoscuta ca si Dunarea Subterana.
Aceste ape freati ce se intind de la 100m pana la 700 - 800m adancime formand 2 mari bazine subterane de apa fosila,
asa cum se poate vedea in figura . Unul din aceste depozite acvifere este in nord, care merge pana la 100 de metri in adancime.
Celalalt, in sud, format in Cretacic - Jurassic, vine dinspre Bulgaria, unde acopera 200 de kilometri, iar la noi mai sunt inca
80 km , avand o viteza de curgere a apei subterane de 2 m/zi .

Resurse:
http://www.ziare.com/stiri/explozie/bomba-atomica-in-marea-neagra-1048141


P.S. Un coleg mai in varsta din birou (fost ing. geolog pe timpul lui Ceasca si imediat dupa Lovilutie) ... mi-a spus personal la o interpelare adresata de mine ce parere are despre "fracturarea hidraulica" & CO ... si el a raspuns ... simplu (foarte clar) ca va face placile tectonice (de pana la 3-10km adancime) bucatele ... mi-a spus ca stie de teste facute pe timpul lui Ceasca ... de incercari de extractie prin metoda "fracturari hidraulice" la care sa renuntat imediat din lipsa de eficienta economica si afectarea echilibrului zonei ... pe timpuri ...  popular le zice-au sisturi bituminoase ...

Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

Flight33

Bolovanul din Culmea Pietrei (Usa Pietrei) din Buzau.

Flight33

inca ceva destul de putin cunoscut de prin acel loc (Rupestrele din muntii Buzaului), este urma de mana impregnata in piatra de la Bisericuta (Bolovanul) lui Iosif. Cei care vor incerca cu mana lor, vor simti ca fiecare muschi al palmei se muleaza perfect pe piatra.......

tractorbeam

Citat din: Flight33 din  21 Iulie 2013, 14:54:20
Bolovanul din Culmea Pietrei (Usa Pietrei) din Buzau.
Mai precis bolovanii, deoarece daca te uiti in prima fotografie vei vedea ca in stanga mai exista o urma de insertie dar acolo in decursul timpului piatra s-a friabilizat si a ramas numai locasul nu si bolovanul. Asta se intampla atunci cand asemenea proiectile din piatra lovesc un perete din piatra, unele reusesc sa se insereze acolo, altele mai slabe/mai mici se fragmenteaza, cu timpul locurile de insertie mici dispar ca urmare a actiunii factorilor naturali de eroziune si mai raman cateva urme ici si colo. Azi tot ce a mai ramas din bombardamentul (cosmic ?) este o ultima insertie clar vizibila. Un singur bolovan. Acum cateva mii de ani nu era numai unul singur. Ceea ce vreau sa subliniez este ca fenomenul si nu bolovanul in sine este interesant.