Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Vasile Rudan si misterul din Carpati

Creat de memphis, 20 Martie 2010, 16:53:33

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

tractorbeam

#1185
Imi voi permite o mica digresiune in materia Rudan:
Pe un website  care are legatura intrinseca cu persoana dumnealui apare o poveste despre serpii din Dobrogea, citez:
"... M-am apropiat de o gaură ce prezenta indicii că înăuntru sălășluia un animal viu, ...am început să filmez - răstimp în care [deleted by me] a băgat un băț în bortă, ca să impulsioneze șarpele să iasă la lumină... În secundele următoare, din interiorul găurii s-a auzit un sâsâit înfuriat... Am rupt-o la fugă la vale, cu tot cu sătean și al lui sculă protectoare..."

Ce credeti, o fi acelasi Rudan care se zice ca haladuia noaptea prin muntii Buzaului carand ditai hardughia de lanterna - reflector cu baterie cu ioni de argint la vanatoare de extraterestrii sau o fi o palida umbra?
Sa se sperie el ziua in amiaza mare cand era insotit de inca doi oameni de un biet sarpe?
Sau ar fi fost mai speriat cand se fiztaia chipurile singur noaptea prin poiana Cozeana ?

Astfel ca povestile relatate de tinerele fecioare facatoare parte din echipa dumisale si care aveau impresia (vai! falsa impresie) ca tipul se vitejea cu lupchii si ursii prin codrul buzoian, isi pierd din consistenta.  :evil: Deh, fiecare pasere pre limba ei piere!

Ah, si sa nu uit, instantaneele alb-negru in care toarashu' instructor cu pantalonii suflecati la glezne explica doct tinerelor echipate in pantaloni scurti au ajuns si la subsemnatul.
Bascutzele alea albe lasate pe-o ureche gen Robin Hood erau de mare efect!
Ce ma mira este ca un asa de mare fotograf cum era el la vremea respectiva folosea ORWO RDG-ist si nu vreun produs capitalist de marca. Sau pilele lui nu erau chiar asa de mari ca sa justifice investitia? De obicei baietii de la Agerpres erau mai bine dotati. Sau poate ca cliseele provin din perioada de pionierat in ale smecheriei si fotografiei?
   





fiulploii

#1186
Care grota era ce?

Nenea, io stiu de ce  :lol:
   Autorul a vrut sa transmita cititorului maretia Sarpelui de Dobrogea despre care stiintific se zice ca ajunge doar la maxim 2 metri insa acel satean zicea ceva de 3 metri lungime.
   Auzind fasaitul si frecatul solzilor pe piatra normal ca povestile bunicii si-au facut efectul si : '' Fugitii maaaaa!  Vineee Balauruuuu'  ''   :evil:

   Ideea e ca tanti Enciclopedia i-a folosit totusi filmuletul filmat din intoarcere  :lol:

   Ce mai ? Asta a fost ! sa revenim inca la ale noastre  :-D  Observ cu usurare in priviri  :wink: ca te-ai intors din calatoria temporala . Ne spui si noua continuarea?

tractorbeam

Citat din: fiulploii din  17 Septembrie 2013, 15:55:51
  ...:-D  Observ cu usurare in priviri  :wink: ca te-ai intors din calatoria temporala . Ne spui si noua continuarea?
Vineeeee !!!

Rayden


Rayden

colegu' tractorbeam...pana ne scrii continuarea..scoate nea Radu Cinamarezu a5a carte..

deci, cand vine?  :mrgreen:

tractorbeam

Citat din: Rayden din  29 Septembrie 2013, 14:26:46
...pana ne scrii continuarea..scoate nea Radu Cinamarezu a5a carte..

- se pare ca Cinamarezii, speriati de ceva sau cineva, s-au decis sa grabeasca ...aparitia Inaltei Porti, hihihi, sa nu le ia careva inainte caimacul, :-D
- vine, vine, olecutza de zabava

abyss

#1191
O pomeni Cinamarache si de R.Montana? Nu de alta dar Soros plateste bine...ca si celalat stimabil.

Ganditorul

Citat"... M-am apropiat de o gaură ce prezenta indicii că înăuntru sălășluia un animal viu, ...am început să filmez - răstimp în care [deleted by me] a băgat un băț în bortă, ca să impulsioneze șarpele să iasă la lumină... În secundele următoare, din interiorul găurii s-a auzit un sâsâit înfuriat... Am rupt-o la fugă la vale, cu tot cu sătean și al lui sculă protectoare..."

Radem noi de chestiile astea dar ...viata bate filmul.
Mi-am luat mai de mult o casa printr-o  zona similara si am cunoscut un tip care a albit dupa o intalnire cu "sarpele casei". Povestea poate concura cu filmul "o casa cu vampiri" pt ca tipul a omorat un sarpe de vre-o 2 m, albicios-auriu, intrat in casa in care o fetita de 2-3 ani se juca la mai putin de 3 m de reptila.
Dupa ce omul nostru a chilarit sarpele n-a mai putut face nimic si a abandonat casa - pt ca oriunde mergea dadea de "fratii sarpelui" - mari, grasi, frumosi. Si acum casa e cunoscuta ca fiind "casa cu serpi" si ma gandeam o data s-o promovez pe "National Geographic" pt ca "pitoni" in Romania n-ar trebui sa fie, dar cum am spus "viata bate filmul".
- Eu n-am apucat sa vad nici un sarpe de acest gen (ca sa anticipez o intrebare a colegilor)  dar nici nu ard de nerabdare sa am o astfel de intalnire. Nu stiu cum comunica serpii (ma refer in general nu astia "speciali", mari si galben-albiciosi) dar zicala "daca omori unul apoi toate rudele sarpelui te viziteaza" se verifica - am vazut-o la vecinii mei, care daca omoara un sarpe in iunie ...pana in septembrie-octombrie nu auzi la ei in curte decat indemnul "uite-l, da-i la cap cu sapa".
Asa ca nu caut o "intalnire de gradul 3" cu ciudatenia asta a zonei si nici nu caut sa omor vre-un sarpe ca sa ii cunosc apoi toata "familia". Cand aud un fasait prin iarba din curte schimb directia de mers. Pana acum acest armistitiu a functionat si m-a ajutat si la ridicarea gradului de cultura - pentru ca am citit de cel putin 20 de ori nuvela "Sarpele" de M Eliade.  :fullmoon:

Xanadron

Daca tot s-a cam transformat MEGAtopicu-n cenaclu, :lol: merita poate sa va mai bruiez si eu cu un "teaser" - de literatura pur fictionala, subliniez.
Altfel, as cinamariza la fel de perfid ca secu-MISAnii si sper ca stiti deja ca nu-mi sta-n fire.

In plus, actiunea povestirii (SF, evident) NU se desfasoara in deja banalizatii munti ai Buzaului (de care mi s-a cam acrit si mie) si nici macar la Rosia Montana :evil: - nu ma sponsorizeaza deci nici Soros, nici alti Bricksteini sau Goldbergi. :-D

Va rog doar sa nu-mi cereti... continuari, ca n-am voie sa deconspir restu' decit odata cu publicarea (unei antologii SF, de-or fi seriosi si astia).
Pur distractiv, puteti incerca totusi sa ghiciti locul actiunii.
Promit sa zic "apa" sau "foc" la fiecare ghiceala.
Pont: "muntele de fier cazut din cer". 8-)

Un înger drăcos

de JE :-D

Motto:
,,Du-te şi spune îngerilor ce fostu-mi-au cândva alături şi te-au trimis acum să Mă rogi pentru iertarea lor: Voi ar trebui să intermediaţi mântuirea oamenilor şi nu ei pe a voastră!
Voi, fiinţe sfinte de natură eterică, părtaşi la viaţa veşnică din Ceruri, v-aţi înjosit zămislind cu femeile Nefilimi, Anakimi şi Refaimi din sângele cărnii trecătoare, uitând că nu vi se revelaseră toate misterele cunoaşterii Mele.
...Aflaţi dară că osânda Căderii singuri v-aţi scris-o atunci când, în împietrirea inimilor voastre, aţi dezvăluit înainte de vreme taine interzise oamenilor, răspândind astfel Răul pe Pământ."
(Apocrifa lui Enoh)

Salvamontiştii lucrau rapid, dar atent; deşi trupul prins sub quadul răsturnat în râpă nu dădea semne de viaţă, ridicară maşinăria aproape intactă abia după ce-i goliră rezervorul de benzină. Nici accidentatul echipat ca la carte nu părea prea şifonat – dar numai până la ridicarea vizorului fumuriu, de care-i rămăsese lipit un ochi sărit din orbită.

— D-apăi căştile aistea văz că-s bune numa' ca să te recunoască rudele la priveghi! mormăi între două fumuri de ţigară netimbrată ciobanul care sunase la 112 de pe telefonul mobil nu tocmai ,,smart", dar cu recepţie acceptabilă aici, în văgăunile până şi de el rar umblate.

— Contramandaţi elicopterul! Iar matale ai face bine să mergi acasă, bade. Ştii deja că trebuie să-ţi ţii şi fleanca, nu doar dulăii, adăugă ghiduş, dar ferm grizonatul solid care părea şeful tuturor. 

Sau cel puţin se purta ca atare, deşi venise la locul faptei cu mult înainte de sosirea salvatorilor motorizaţi şi ei ATV-istic. Făcuse doar măsurători (sau poze?) cu un aparat minuscul după ce apăruse abrupt din desiş – pe propriile-i picioare bine înfipte-n bocanci şi înarmat ofiţereşte, la fel de regulamentar ca vânătorul de munte ce-l însoţea tăcut, cu un câine-lup zdravăn în lesă. Baciul era însă destul de bătrân ca să creadă-n gradele căpitanului la fel de puţin ca strămoşii lui în fireturile Hauptmann-ului din armata chezaro-crăiască, iţit şi el pe vremuri ca moroii atunci când vreun străin tulbura liniştea poienii blăstămate. Simţea totuşi că nu-i loc de şuguială cu străjerii ăştia cărunţi, despre care stră-străbuna tăinea că se puteau preschimba-n volburi de foc la mânie, aşa că mustăci o ţâră, dar salută şi plecă agale spre turma din vale. Mai bombăni o vreme doar după ce coborî destul de departe: ,,Tulai Doamne, păzeşte şi apără! Mi-o fi slăbit vederea, da' pot să jur că şi zăvodu-i acelaşi de cincizeci de ani..."

***
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

alx

Citat din: Xanadron din  30 Septembrie 2013, 23:52:50
Pur distractiv, puteti incerca totusi sa ghiciti locul actiunii.
Promit sa zic "apa" sau "foc" la fiecare ghiceala.
Pont: "muntele de fier cazut din cer". 8)
K from Ceahlau? ::)
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

fiulploii

#1195
Citat din: Xanadron din  30 Septembrie 2013, 23:52:50

Motto:
,,Du-te şi spune îngerilor ce fostu-mi-au cândva alături şi te-au trimis acum să Mă rogi pentru iertarea lor: Voi ar trebui să intermediaţi mântuirea oamenilor şi nu ei pe a voastră!
Voi, fiinţe sfinte de natură eterică, părtaşi la viaţa veşnică din Ceruri, v-aţi înjosit zămislind cu femeile Nefilimi, Anakimi şi Refaimi din sângele cărnii trecătoare, uitând că nu vi se revelaseră toate misterele cunoaşterii Mele.
...Aflaţi dară că osânda Căderii singuri v-aţi scris-o atunci când, în împietrirea inimilor voastre, aţi dezvăluit înainte de vreme taine interzise oamenilor, răspândind astfel Răul pe Pământ."
(Apocrifa lui Enoh)


Daca tot nu pui o continuare la fragmentul minuscul prezentat , incerc eu o avancronica la al tau inger dracos- focos  :lol:

Originally, the Kolbrin was in two parts, 'The Open Book' and 'The Closed Book', the latter being more properly
called 'The Great Book of Eternity', the former being "The Great Book of life". What is presented here is "The
Open Book". Actually, this book contains nothing not already known, for mankind has never been without
guidance. Truth and wisdom can be no one's monopoly, therefore many things expressed therein are to be found
elsewhere.
  - folositi gogu aici, pls .

"Pământul nu este pentru plăcerea omului ci este un loc de instruire pentru sufletul lui. Scolarizarea sufletului este un drum lung și dificil de instruire și formare ".
"Dumnezeu este bun și de la El  rele nu pot veni. El este perfect și perfecțiunea nu poate produce imperfecțiune. Numai înțelegerea limitată a omului vede imperfecțiune în ceea ce este perfect pentru scopul său ".

"Răul vine în mijlocul omenirii generat de temerile și ignoranța oamenilor. Un om rău devine un spirit rău, și orice rău există pe Pământ provine fie de la spiritele rele fie de la oameni ".

                                                  ******************

  Omul se naște din lut ( noroi ) , soare și Spirit . În zilele de concepție Duhul lui Dumnezeu a impregnat Pământul receptiv . Apoi a venit omul care a umblat ca un copil mic , dar Dumnezeu l- a luat în mână și l-a învățat să umble în dreptatea lui Dumnezeu .
O rasă de oameni a ieșit din Tarile reci ale Nordului . Ei au fost sub un tată înțelept care mai târziu s-a retras . Aceasta rasa a fost Copiii lui Dumnezeu  si ei au știut adevărul și au trăit în pace și belșug .
Fiii Oamenilor erau sălbatici si traiau îmbrăcati în piei de animale vietuind ca niste fiare. Cei mai salbatici erau oamenii de Zumat .

Printre Fiii lui Dumnezeu femeia a avut egalitate cu barbatul fiind cunoscuta pentru sfaturile ei intelepte .
Oamenii nu erau guvernati de principi sau prin statut ( legi )  ci prin sfatul( adunarea ) inteleptilor . Ei au avut doar un cod de conduită și tradiție morală. Cei care incalcau codul si traditia erau considerati a fi nedemn de viață printre oameni și erau alungați în exil .
Printre Fiii Omului, femeia era un sclav . Ea a fost supusa barbatului ca un obiect pentru satisfacerea poftelor sale și era slujitorul pentru a-i satisface nevoile .

                                        ***********************

   Frați în credință, există două drumuri prin viață, drumul Binelui și drumul Raului. Aceste drumuri nu sunt în mod clar
definite și de multe ori merg cot la cot  iar uneori se incruciseaza ( se intretaie ). Cei care călătoresc fără un ghid sau în întuneric de multe ori gresesc si confunda drumurile ( caile ). Noi suntem cei care au ales să umble în lumină, o frăție de  oameni care călătoresc pe Drumul Binelui împreună .
   Suntem tovarăși pe Marea Cale a Adevăratului Drum și atunci când un frate instruit ( maestru ) vorbește despre Marea Cale a Adevaratului Drum el vorbește despre o cale dublă.
   Companionii de la Mana Dreapta sunt cei care poartă poverile pământești de munca si progres( avansare ) , si ei  au nevoie de putere, dexteritate și statornicie.
    Companionii  de la Mâna stângă sunt cei care poartă poverile muncii spirituale și a iluminarii, lucrurile mai aproape de inima omului.
    Frăția este separata în două părți. Există o Frăție Pământească ( materiala , terestra ) , și deși membrii ei pot fi putini și sa aiba puține bunuri, acest lucru nu va fi întotdeauna așa. Există, de asemenea, o Fratie Cereasca  ( divina, spirituala )  care cuprinde pe cei nascuti de două ori și adeptii lor care au plecat înainte. Sarcina lor este de a curata ( goli ) Lumea de Jos ( Iadul )  de demoni și spirite întunecate și a pregăti calea pentru cei care urmează.

  Este sarcina celor de mai sus și a celor de mai jos pentru a construi un drum care sa uneasca cele două teritorii.
Fratele tău nu este bine echipat pentru a instrui în cele pământești ( lumesti ) si prin urmare, se lasă la altul.
Caravana se mișcă mai rapid atunci când fiecare om are propria sa cămilă. În problemele spirituale, cel mai important este ca fiecare om sa lucreze pentru a-si trezi sufletul său, o sarcină mult mai dificilă decât pare, dar pentru care Pământul este instrumentul dedicat.

                 fragmente din Culegerea Kolbrin

Le-am redus la minim , sper ca se mai intelege ceva  :-D Are cineva vreun link catre partea a doua a culegerii Kolbrin?

    Cat despre ghicitoare, maestre Z.Z.U.Alle faci teste cu noi ?  :evil:
Extras:
Nobilul genovez a luat cu el și un scrib care să ateste toate detaliile călătoriei sale, scrib care, curios a consemnat tot în alfabetul slavon rumnâesc [2]. Ajungând în zona Făgăraşului, între satele de sub munți, cetăţeanul a auzit o poveste incredibilă relatată de bătrâni ce la rândul lor au auzit-o de la bătrânii lor care erau copii când s-a petrecut evenimentul. Relatarea aceasta încadrează evenimentul undeva la sfârşitul secolului XII, începutul secolului XIII.

Oamenii locurilor povesteau foarte speriați încă, deşi trecuseră câteva decenii, despre un "munte de fier" coborât din cer ce s-a prăbușit între munţi. În ,,peştera de fier" prăbuşită se găsea o creatură pe care oamenii au denumit-o ,,căpcăun" care omora pe toţi cei care se apropiau, trăgând în ei cu raze de foc. ,,Peștera" se închidea şi se deschidea etanş şi avea uşi din metal. La un moment dat un alt munte mai mare a venit şi o altă creatură mai mare a luat-o pe cea de acolo dând de înţeles că de fapt ,,căpcăunul" era un copil şi omora pe oricine  se apropia fiind speriat.


  De aici : despre Calatoriile unui genovez in Barbaria
http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,2856.msg80220.html#msg80220

  :star:  :star:  Atentie marita , cica ISONu se pregateste sa parcheze pentru distractie sau sa lase un comision la statia Phobos.  :-D

L.E. apropo de ideea pamantului-inchisoare corectionala sau sacrificiala , in lumina celor de mai sus si a altora specificate pe forum precum si a ultimelor aparitii in lumea virtuala se pare ca se pot strange dovezi cum ca noi suntem ingerii damnati , ingerii cazuti spre re-educare desi eu nu sunt de acord cu teoria asta in acest moment . Dar poate pornim o discutie sau mai bine zis o continuam la Omenirea varianta 2.0+.
     O gramada de subiecte interesante si oprite brusc. O fi vreo conspiratiune?  :lol:

Xanadron

Da, e vorba de Fagaras - punct ochit fiulploii deci (cred c-as avea un premiu sa-ti dau pentru agerime, da-i mai greu de azvirlit pina la tine). :-D

Asta nu inseamna ca Ceahlaul prezumat de alx n-ar fi un "nod" important pe o harta imaginara a energiilor telurice subtile.
Pariez insa ca-s si harti reale tinute-n unele seifuri - si pe care-as vrea sa le vad mai abitir ca alea digitale "desenate" periodic de roiurile satelitilor (nu doar americani).
Probabil ca unele documente Ahnenerbe / Kartotechia (alea care n-au luat drumul Antarcticii) s-au impartit cumva postbelic intre SUA si URSS - dar tot Israelu' vaz ca "depoziteaza" mai tot ce-i enteresant pe lumea asta, asa ca nu prea-s sanse sa le vinda cuiva vreun mossadist fomist :-D (notiune SF).

P.S. Pe tema Omenirii 2.0 o sa revin oricum - e conexa cu asta a ingerilor cazuti in freza, :evil: da-i secundara-subordonata cumva.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Ganditorul

Faina poveste  : "muntele de fier cazut din cer" e clar pe unde este, telefonul ciobanului ...cam nou ca utilaj, la fel si quadul. Numai "Tulai Doamne" implementat parsiv de Xanadron m-a cam pus pe ganduri, ca nu prea se incadra in zona vizata. "Zavodul" e clar ca-i personajul principal si te papa daca calci fara voie in "poiana blestemata". E, uite, de poiana asta n-am auzit. Am auzit de poiene binecuvantate unde frumusetea locului iti reface puterile vlaguite de urcus, dar de asta n-am auzit.
Daca n-as sti ca-i o poveste as putea jura ca e un "reportaj de la fata locului". Dar asta-i rostul fanteziei - sa te faca sa crezi. Ma duc sa vad daca nu dau de stirea asta pe undeva si sa mananc un mar, ca stimuleaza memoria si inteligenta... :rainbow:

Xanadron

#1198
Citat din: Ganditorul din  01 Octombrie 2013, 16:18:10
Faina poveste  : "muntele de fier cazut din cer" e clar pe unde este, telefonul ciobanului ...cam nou ca utilaj, la fel si quadul. Numai "Tulai Doamne" implementat parsiv de Xanadron m-a cam pus pe ganduri, ca nu prea se incadra in zona vizata. "Zavodul" e clar ca-i personajul principal si te papa daca calci fara voie in "poiana blestemata". E, uite, de poiana asta n-am auzit. Am auzit de poiene binecuvantate unde frumusetea locului iti reface puterile vlaguite de urcus, dar de asta n-am auzit.
Daca n-as sti ca-i o poveste as putea jura ca e un "reportaj de la fata locului". Dar asta-i rostul fanteziei - sa te faca sa crezi. Ma duc sa vad daca nu dau de stirea asta pe undeva si sa mananc un mar, ca stimuleaza memoria si inteligenta... :rainbow:
...Si mai ager ca deloc "novicele" :wink: fiualploii ai fost acu', Ganditorule...
Ca sa fiu si eu mai precis: ciobanu' poate fi (sau chiar o fi?! :lol:) "dac liber" migrat cindva din Maramu' mai la sud.
Si tot asa, se-ncheaga alte povesti nemuritoare, ce mai...

P.S. Mobilu' nu-i totusi plasat "deplasat" in actiune - care curge deci in zilele noastre.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

tractorbeam

#1199
De unde se vede ca atat zavodul cat si stapanul lui calatoresc spatio-temporal si se intalnesc cu baciul inca de cand acesta era un biet mucos cu cash la gura.
Faina treaba ! Ma intreb care pe care viziteaza in gandurile sale si extrage de acolo ideea, eu pe tine sau tu pe mine?

Xanadron si subsemnatul sunt doua persoane diferite, pe cuvant de onoare!