Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Vasile Rudan si misterul din Carpati

Creat de memphis, 20 Martie 2010, 16:53:33

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

andrei

   Salut!
Toata galceava asta nu duce nicaieri.Pana la urma nu cred ca are mare importanta daca V.R.mai are sau nu puteri extrasenzoriale.Mult mai important mi se pare subiectul cercetarilor sale.Aici cred eu ca ar trebuii insistat.Este mai mult decat evident ca CINEVA cauta CEVA pe aici pe la noi.Parerea mea(dupa cate am bagat eu de seama) este ca acel CINEVA nu e un oarecine,ci este o entitate ,o forta ,o grupare,in fine...e CINEVA cu o mare putere financiara si logistica.Dupa cum am mai spus,am multe cunostinte printre anticari,colectionari si vanzatorii de antichitati.Toti dar absolut toti spun ca, de vre-o doi- trei ani,cineva cumpara in draci ;manuscrise,harti, poze sau alte inscrisuri vechi care prezinta drumuri, asezari, trecatori etc de prin Bucegi,Fagaras,Muntii Buzaului.Daca ne gandim mai bine ca tot de vre-o doi- trei ani a inceput sa se vorbeasca mai pe fata despre scheletele de uriasi,tunelurile de sub Bucegi,manuscrisele medievale care povestesc despre nave spatiale prabusite prin Fagaras,anomaliile spatio-temporale si alte ciudatenii care se  petrec prin muntii nostrii,legatura nici nu mai pare deloc greu de facut. Daca mai pun la socoteala si faptul ca atunci cand am avut ocazia sa discut cu cineva (care sunt convins ca stie ceva despre asta)... si care...in fine dupa ce discutasem o jumatate de noapte despre E.T., fenomene paranormale,experimente...la subiectul cu pricina,a schimbat brusc vorba,ba chiar mi-a spus subtil ca mai bine o lasam balta ca ..e..mai bine asa :-D pentru mine este deja destul ca sa-mi intareasca convingerea asta.Intrebarea este:Cine si Ce cauta?Sunt al dracu' de curios ce cautau nemtii in timpul razboiului pe sub Predeal,ce cautau rusii pe timpul comunistilor si ce cauta acum americanii japonezii si evreii pe aici pe la noi?Nu de alta, dar se pare ca noi,(ca intotdeauna de altfel) suntem din nou in postura barbatului care nu stie ce stie tot satul :-D :-D Cat despre domnul V.R. daca a avut sau mai are puteri paranormale sau nu sa fie sanatos cu ele cu tot,dar poate ne spune si noua de fapt ce cauta cu adevarat pe acolo :-D :-D
Dacă citești doar cărți pe care toată lumea le citește nu vei putea gândi decât cum toată lumea gândește.

Ganditorul

#616
E un circ in care se pare ca noi, cei din Rufon, avem locuri in randul 1. Au aparut pana acum clovnii, starletele (copulative) si babele (articolele) vechi, uitate prin sertare. Asteptam cuminti sa apara leii si tigrii - adica argumente fulminante care sa loveasca imaginea lui VR si a ceea ce reprezinta el - caci reprezinta ceva din moment ce este prezent, ca nume si persoana, in aproape toate ciudateniile din ultimii 32 de ani. De ce e asa, cum a ajuns in pozitia asta, cum a ajuns sa "prosteasca" si aparatul de partid comunist, si armata si securitatea ... nu stim si prb nu stie nici initiatorul acestui atac. Tare ma tem ca dupa acest circ o sa trebuiasca sa-i ridicam statuie de luptator anticomunist lui VR (din moment ce a reusit sa bulverseze in asemenea hal viata societatii socialiste ). Sau adevaratul scop n-o fi asta ci altul. Sa vedem ce ne mai arunca in arena ... domnul Licurici, lumina noastra calauzitoare pe acest drum tenebros.
Spor la treaba !

licuriciu

Am plasat pe site-ul a carui adresa o aflati in josul paginii detalii despre o Disparitie a unor trupe germane in al doilea razboi mondial.
Nu am inteles niciodata de ce aceste ~babe~ nu au fost postate mai inainte, desi observ ca mai multi membri ai forumului le detineau deja. Mai sunt ~babe~, de ce nu mi-o luati inainte (pana la urma imi mai usurati din munca). Pe de alta parte, in mod sigur nu am eu toate babele, dar cred ca macar ce am ar fi bine sa fie cunoscut. Daca sunt vechi si fara valoare, de ce le mai tineti gelosi doar pentru voi, deoarece interes pare ca exista.

Xanadron

#618
Militarii germani blocati nu doar in zona Lopatari (si pe valea Tainitza au fost) n-au "disparut", ci au fost pur si simplu executati fara mila de rusi si ingopati rapid in gropi comune, desi se predasera. Asta-i doar una din dramele deloc discutate ale WW-II - un puzzle de suferintza demult uitata din pacate, compusa din "mici" atrocitati individuale (preotul de pe atunci din Gura Teghii a fost si el... doar unul din localnicii omoriti de catre primitivii rusi la betzie, :x fiindca nu le-a spus unde-si ascunsese fata de 16 ani - poveste 100% adevarata).

Nu cred insa ca asta-i zona de interes RUFOn-istica; pe de alta parte, reprosurile palpaitoare :-D ale colegului licurici nu-s intotdeauna fondate, fiindca "babe" de toate culorile au fost postate fara parcimonie p-aici (reiau exemplul continind relatarile aparent fanteziste din 2009 ale asistentului medical Ciprian Gadiutza de la ex-stationarul psihiatric din Ojasca, din simplul motiv ca numele Gadiutza - ca primar - vad c-a aparut si-ntr-unul din materialele "licuriciene").

De interes maxim mi s-ar parea insa in continuare relatari/concluzii personale, "la prima mana", ale oricui a haladuit intimplator sau nu prin M-tii Buzaului. Fiindca de "simple" articole sint deja cam satul (si nu doar eu), chiar daca unele deductii se pot face si-n urma unor informatii aparent banale - cum ar fi sa zicem "povestea" alegerii initiale a M-tilor Buzaului ca locatie pentru castelul Peles, ce va fi fost ulterior construit la Sinaia, fiindca regele Carol ar fi fost aruncat din sha de pe cal cu prilejul unei vizite "de lucru" si asta ar fi fost un semn rau - link util aici: http://gurateghii.ro/ (la sectiunea INEDIT).

Nu doar consideratii teoretic-nostalgice asupra eventualei schimbari radicale a situatiei prapaditei si izolatei (din pdv economic) zone buzoiene in cazul unei "linii temporale alternative" cu Pelesul p-acolo ar fi deci interesante, ci mai ales cautarea unor date referitoare la criteriile de alegere a unei asemenea locatii regale.
Criterii... ocult-initiatice, :evil: evident - fiindca ma indoiesc ca doar frumusetea peisajului ar fi fost decisiva.
La fel cum, de pilda, intoarcerea macazului contra nemtilor de catre Mishu-I n-a fost deloc motivata "patriotic" cum ne spun  istoricii oficiosi - dar si asta-i o cu totul alta poveste...

P.S. Articolul atasat a aparut intr-o publicatie obscura (Lumea Misterelor mi se pare ca-i zice), dar asta nu cred ca-i un motiv aprioric de respingere a lui ca baza de discutie. Macar fiindca nu-i vorba de Click ori Can-Can. :-D
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

licuriciu

In Monitorul Expres este vorba de Gadiutza tatal, Gadiutza Ion. El a fost director de scoala si primar, fiind la baza profesor de fizica. In prezent e mort, suferea cu inima.
Daca Gadiutza Ion era un om pretuit si respectat, in cazul lui Ciprian Gadiutza, aschia a sarit destul de departe de trunchi. Spuselor sale le-as acorda maxim 10-15% credibilitate, din 2 motive:
1. Experienta personala: Cand am fost in zona, atat tatal, cat si fiul, nu stiau absolut nimic de disparitiile din Tainita. In schimb mi-au aratat o recipisa semnata pentru cei trei ~turisti~ de la Monitorul Expres. Pot spune cu mana pe inima ca s-au comportat super frumos si au fost cinstiti, si cu disponibilitate de a-mi spune unele lucruri. Ca ulterior, Ciprian s-a sucit, e treaba lui, sau a reporterului care-l citeaza.
2. Chiar prietenii si cunoscutii lui nu au vorbe bune despre el, recomandandu-mi prudenta fata de confabulatiile tipului.

Articolul asta il aveam si eu, o sa-i postez transcriptul. Eu merg si pe surse anastatice (facsimil, poza) si pe transcripturi, deoarece transcripturile pot fi usor bagate intr-un PDF mare si cautate rapid cu functia search.

E un articol publicat cred pe 1 aprilie 2005 cu titlul ~Stiu unde sunt~, aparut in Libertatea, Cancan sau Ziarulziarul. Il are cineva?



daos

#620
Actualul Vasile Rudan, cel putin daca pe site-ul sau rudan.ro isi prezinta ideile sale de acum, nefiltrate cu stiu eu ce baremuri preconcepute preluate de pe la tovarasii de "societate initiatica", cred ca e un om destul de sanatos la cap si cu o gandire fireasca, naturala. Asta cel putin din punctul meu de vedere. Recomandarile pe care le face, si aici repet daca sunt ideile sale proprii si nefiltrate prin prisma conceptelor acelei "societati initiatice", par destul de sanatoase. Cu mult mai sanatoase decat toate shpiritualitatile pseudo-crestine ale unor radiestezisti de inspiratie mai mioritica sau italiano-tibetano-etc (vezi Bors and Co.) sau de prin spatiul ex-sovietic (de pe la scolile Djunei sau ale lui Kashpirovski).
Abilitatile asa-zis paranormale tin de evolutia dublului astral. Rudan a intrat in acea "societate initiatica". Din observatiile mele de-a lungul timpului, am realizat ca la botezul de tip masonic novicelui ii este schimbat acel dublu astral pe care-l are de la nastere (se mai intampla asta si pe la alt tip de botez, dar macar facut la o varsta frageda nu mai creaza probleme). Deci si lui la "initiere" i-a fost schimbat acel dublu astral ce-l avea din copilarie si, ... care-i dadeau acele abilitati speciale. E drept cu antrenament iti poti forma si dublul astral nou sa aiba acele abilitati dar cere timp si mai ales cooperarea acestuia (omul propriu-zis poate fi inconstient de asta).
Cei ce-l ataca pe Rudan de fapt sunt membri constienti sau chiar inconstienti (stiu ca suna ciudat, dar e adevarat) ai altor grupari asa-zis "initiatice" cu o sfera de interese diferite, dar asta asa la nivel declarativ si cum pare la prima vedere pentru un neavenit.

fiulploii

#621
Colega @licuriciu   ti-am citit cu atentie materialele de pe blogul tau . Interesante .
Fiindca nu pot sa dau citate ca sa nu fiu acuzat de publicitate  :-D spun doar atat :
   - propun o subscriptie publica exclusiv la membrii forumului RUFOn prin care sa cumparam livada aia cu meri de care zici in articolul ala .
   - mergem si facem sapaturi si scoatem oasele alea si ce artefacte or mai fi pe acolo si le facem publice .
   - daca nu gasim nimic deosebit , macar ne alegem cu niste mere  8-)
Si asta e o cale de a astupa gura lumii fie intr-un sens , fie in celalalt . Evident ca exista riscul sa ne fie astupata si gura noastra , aia care sustine anumite chestii insa barem sper sa fie merele bune .
   Fiindca zici ca esti de prin zona, propun sa fii persoana executiva care sa se ocupe de aceasta problema . Eu am incredere ca te-ai descurca - asta numai daca esti cine lasi sa se inteleaga ca esti  :-D
   Daca nu accepti, din varii motive , asta e , inseamna ca m-am inselat intr-o privinta .
    Si am dreptate in alta .
Parerea mea...
  Deci ...

P.S. bineinteles, poate exista alte persoane disponibile a se ocupa de aceasta propunere. Mai linistitor ar fi un comitet sau ceva asemanator. Zic si eu .

Ganditorul

Subscriu la aceasta idee de milioane.
Ca de obicei, orice solutie geniala la o problema majora este de o simplitate uimitoare (... dupa ce o afli ).

Rayden

subscriu!!! fooarte tare ideea!!!!
numa' sa nu ne-o ia altii inainte..ca strainezu sau ochisorii albastrui..cu o firma fantomatica.. :?

deci...bag sama..tre sa facem un drum prin zona cu pricina sa vedem ce cumparam..nu?
dar..sper ca punem toti mana de la mana si luam pe datorie..sau, cum facem ?  :mrgreen:

panta_rh_ei

Sub "paravanul" controversatei personalitati a dl-ui. Rudan mi se pare mie sau chiar e reclama mascata intru  cresterea interesului turistic pentru zona respectiva si revigorarea economica pentru localitatea mentionata expres sau macar ceva locuitori  spre care vor fi indrumati discret turistii?  Intreb pentru ca ma batea gandul sa merg si eu anul viitor acolo, sa stau macar o luna, poate-poate am norocul sa vad si eu ceatza albastra, poarta aia stelara prin care trec cate si mai cate si alte minunatzii de care vorbiti. Si daca n-o fi sa fie macar beneficiez de-o cura de aer cu poluare zero si e bine sa ai recomandare pentru o cazare la fix, sa nu bati din poarta-n poarta sa intrebi daca e cineva dispus sa inchirieze o camera.
multumiri anticipate :-)
LIBERTATEA este doar aspectul negativ al intregului fenomen - viatza omului - al carui aspect pozitiv este RESPONSABILITATEA. LIBERTATEA  este in pericol sa degenereze intr-un capriciu daca nu este vietzuita in termenii RESPONSABILITATZII.

zamotrak

Citat din: fiulploii din  11 Octombrie 2012, 15:17:16
Colega @licuriciu
   - propun o subscriptie publica exclusiv la membrii forumului RUFOn prin care sa cumparam livada aia cu meri de care zici in articolul ala .
P.S. bineinteles, poate exista alte persoane disponibile a se ocupa de aceasta propunere. Mai linistitor ar fi un comitet sau ceva asemanator. Zic si eu .

Sunt persoane,cu greutate de pe forum,care ma cunosc si inteleg ca nu glumesc.
Particip,la modul cel mai serios.
Care sunt pasii urmatori?

Nox

Il punem pe fiulploii şef de şantier, strângem bani de lopeţi şi hârleţe. Acum că vine iarna o să fie mai greu de săpat, deci până la primăvară o să facem de pază prin rotaţie. Trebuie cumva să ne protejăm investiţia, nu?
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

licuriciu

Desi nu stiu de unde s-a inteles ca sunt din zona, sunt 1000% de acord cu ideea cu livada de la Scaieni. Nu cred ca trebuie cumparata, cu o suma modica oamenii cred ca ne-ar lasa sa sapam linistiti. Ba cred ca o sa gasim si mana de lucru locala. Dar, de ce sa asteptam pana la primavara?
In cazul Posesti, problema cu livada de acolo e mai complicata. Asta deoarece niste smecheri au inscris-o in RAN (registrul arheologic national). Si sapand, la o adica, intri automat la braconaj arheologic.

licuriciu

Am plasat pe site-ul a carui adresa o gasiti in josul paginii, un PDF cu Dictionarul lui Bazil Iorgulescu. E una dintre cele mai serioase surse vechi referitoate la zona, un must-have a oricarui pasionat al zonei. Imi cer scuze anticipat daca il aveati deja...

In articolul din Flacara, Rudan spune ca a inventat o metoda fotografica de depistare a elementelor din sol, dupa anomaliile cromatice ale vegetatiei. A auzit cineva de o astfel de metoda in real life? Parerea mea e ca, pe filiera probabil a unei reviste straine, Rudan a aflat de o astfel de metoda, pe care a adaptat-o pentru folosinta proprie si s-a dat inventatorul ei, neinregistrat bineinteles la OSIM. Unii ar zice ca de fapt aceasta metoda ar fi acoperirea pentru capacitatile sale PSI, dar daca o asemenea metoda exista si functioneaza?
Stie cineva detalii despre o astfel de metoda?

fiulploii

@Ganditorul   - like pt participare , ca despre partea cu ideea cred ca am fost doar mai repede cu 5 minute decat altii , de data asta .  :-D

@Rayden  - like pt participare si pentru ideea de a face un drum pana acolo . Asta in primul rand.

@zamotrak   - like pentru participare, evident si pt dorinta de a misca putin treburile.

@Nox - like pt participare , fie ea si ironica  :lol: Multumesc pt nominalizarea la sefia santierului si ma simt obligat sa te nominalizez la sefia pazei de protectie a investitiei .  :wink: 
   Daca chiar vrei sa stii , pe langa lopeti si hirlete ar mai fi nevoie de sfoara, tarusi de lemn pentru marcaj , ruleta, busola, aparat foto , hartie milimetrica, creioane, guma, masa plianta , spacluri de diferite marimi - a nu se uita spaclurile la 45* , pensule de diverse marimi, maturica de paie, rezerve de cafea , tigari, o sticla de Hennessy si doua perechi de carti de joc pentru canasta , necesare in serile ce preced diminetile  :-D . Si evident, partenerii de arheologie. Capisci?   :lol:

@licuriciu    - asa am dedus eu, ca ai fi de prin zona . Scuze pentru eroare. Like pt participare si nu faci sapaturi arheologice pe frig decat numai daca arde   situatia .Pentru asta , zona respectiva trebuie sa fie acoperita cu un cort si eventual si ceva surse de caldura. Arheologia nu se face cu hei-rup , nu bagi excavatorul si te uiti apoi in cupa lui sa vezi ce ai scos .
Poate citesti materialul de la linkul atasat .
Citat din: licuriciu din  12 Octombrie 2012, 01:06:24
..In articolul din Flacara, Rudan spune ca a inventat o metoda fotografica de depistare a elementelor din sol, dupa anomaliile cromatice ale vegetatiei.
Nu stiu la ce se refera metoda fotografica respectiva insa se stiu urmatoarele :
Anomaliile de relief, vegetatie (pete de culoare sau cresteri diferite ale vegetatiei) si prezenta urmelor materiale (ceramica, obiecte, resturi de materiale de constructii), sunt indicii pe care arheologul si echipa de prospectare le retin si constituie marturii de identificare.
...
Anumite plante, cum este lucerna, în cresterea si dezvoltarea lor sunt favorizate de prezenta calcarului de la pietrele de constructie. În anumite zone, bogatia în fosfati sau oxid de potasiu, din perimetrul unor statiuni, determina cresterea vegetatiei. Într-o statiune cresterea elementelor indicatoare (K2O sI P2O5) este în medie, de la 10 pâna la 200 de ori mai mare decât normalul din zona.
...
Din avion se pot observa trasee disparute, mari sisteme defensive, ruine, sisteme de semnalizare. Sesizarile din avion trebuie marcate pe rute si harti, trebuie precizate date privind lumina, locul, altitudinea, data, ora, conditiile atmosferice ale zborului s.a., date ce trebuie precizate si retinute pentru viitoare observatii. Odata cu dezvoltarea tehnicii aviatice (elicoptere) sau fotografierea din balon, conditiile de executarea fotografiilor aeriene s-au îmbunatatit considerabil. Totusi, acestea au diferite limite impuse de conditiile geofizice.

Pentru retinerea si prelucrarea imaginii se folosesc: fotografierea, filmarea si luarea imaginilor video din avion sau elicopter. Odata cu dezvoltarea tehnicii de prelucrare a imaginilor video pe computere s-au îmbunatatit posibilitatile de prelucrare a imaginilor si combinarea lor cu prospectarile prin alte metode.

Fotografiile aeriene presupun anumite conditii de fotografiere: sub un anume unghi, sub unghi de lumina, filmarea de la diferite altitudini, executarea fotografiilor stereoscopice s.a. Tehnica fotografiei aeriene trebuie adaptata la publicarea sau prelucrarea imaginii pentru nespecialisti.


Mai amanuntit, cu desene si foto aeriene pt exemplificare :
http://www.scritube.com/geografie/geologie/METODE-SI-TEHNICI-MODERNE-DE-C1511216818.php