Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Incalzirea Globala

Creat de baaron, 30 Martie 2006, 05:02:38

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

jean

Citat din: Cautatorul din  21 Iunie 2010, 23:22:34
"Gheþarii din Himalaya nu se topesc, ci au rãmas la fel"
Citat din: mm din  22 Iunie 2010, 17:55:20
Nu exista nici un motiv pentru a presupune ca in Himalaya e altfel si nici nu avem nevoie de masuratori.
Un motiv ar putea fi...Inaltimea la care se afla acesti ghetari, mult mai mare de cat calota polara amintita mai sus. In Himalaia, la inaltimi mari unde sunt ghetari. temperatura este destul de scazuta, presiunea aerului este mica, ninge des, etc.
Adevarul este dincolo de noi

energchy

Citat din: jean din  22 Iunie 2010, 20:22:43
Un motiv ar putea fi...Inaltimea la care se afla acesti ghetari, mult mai mare de cat calota polara amintita mai sus. In Himalaia, la inaltimi mari unde sunt ghetari. temperatura este destul de scazuta, presiunea aerului este mica, ninge des, etc.

incalzirea globala probabil e in desfasurare , insa in niciun caz nu cred ca din cauza oamenilor ..... ci personal cred ca din cauze naturale , pamantul a  mai auvt astfel de cicluri in trecut cat si in istorie . In ritmul in care se topesc cine stie daca prezicerile ca nivelul se va ridica cu nush cati metri pana in 2050 o sa se indeplineasca in 2015-2020 .
Acum cine stie de ce ne fac sa credem prin media ca noi oamenii suntem de vina ? poate sunt alte interese

Urban

Citat din: energchy din  18 Octombrie 2010, 01:29:00
incalzirea globala probabil e in desfasurare , insa in niciun caz nu cred ca din cauza oamenilor ....

Salut
Cu respect te intreb, tu ai idee ce e aia "incalzire globala"?
Adica ai putea sa imi explici in cateva fraze (proprii si personale, fara copy/paste) cum ai ajuns tu la concluzia ca incalzirea globala e in plina "desfasurare"?
Multumesc anticipat

energchy

Citat din: Urban din  18 Octombrie 2010, 01:33:45
Salut
Cu respect te intreb, tu ai idee ce e aia "incalzire globala"?
Adica ai putea sa imi explici in cateva fraze (proprii si personale, fara copy/paste) cum ai ajuns tu la concluzia ca incalzirea globala e in plina "desfasurare"?
Multumesc anticipat

La ce te referi copy paste ? ce insinuiezi ?

Eu nu raspund persoanelor ironice si care cred ca detin adevarul .O zi buna

assiris

Adevãrat sau fals, ceva se întâmplã cu pãmântul nostru. Cã va fi sau nu încãlzire globalã, vom vedea, dar cã planeta a intrat într-un proces ireversibil de distrugere se vede, se simte. Omul, aceasta "trestie gânditoare" fãrã minte de altfel, atât de multe a descoperit încât a reușit sã murdãreascã tot, ca sã folosesc un termen generic. Ce-i mai rãu este cã nu mai reușește sã se opreascã deși vede cã merge spre rau. Cine este un optimist incurabil, vede doar partea plinã a paharului dar ceea ce se petrece în jur ar trebui sã-l facã sã vadã și partea goalã. Cutremure, erupții catastrofale vulcanice, tornade, tzunami, erupții solare, asteroizi tot mai aproape, topirea ghețarilor, inundații, deșertificarea suprafețelor tot mai întinse, divizarea continentului african, migrarea polilor, mișcarea continentelor, micșorarea volumului lunii, poluarea masivã a tot ce avem în jur (pãmânt, aer și mai ales APA - sursa vitalã indispensabilã vieții, defrișãrile masive ale vegetațiilor de peste tot, dispariția speciilor din florã și faunã, mișcãrile sociale tot mai violente și multe altele mai mãrunte, sunt semnele clare cã pãmântul a intrat într-un proces fie de refacere fie de distrugere, cu alte cuvinte, cã ni se pregãtește ceva. Acest lucru ar trebui sã ne punã puțin pe gânduri, sã nu privim superficial lucrurile spunând: nu-i adevãrat, ni se pare, doar și altã datã s-au mai petrecut astfel de evenimente. Da, s-au petrecut dar parcã nu erau toate deodatã. Și apoi ce facem în clipa în care vom constata cã am ajuns într-un punct în care nu vom mai putea face nimic. Suntem pe o pantã pe care alunecãm încet dar sigur, nu trebuie sã ne mințim cã mai avem de parcurs pe aceastã pantã fãrã sã ni se întâmple ceva rãu cãci în clipa în care vom realiza cã am ajuns la "buza prãpastiei" deja este prea târziu. Priviți în jur și veți vedea peste tot - daca voiți aceasta - semnele cã am dreptate.

jean

Autorii studiului care a confirmat teoria incalzirii globale, acuzati ca au ascuns adevarul
Un membru important din echipa profesorului Richard Muller il acuza pe acesta ca a incercat sa insele opinia publica, ascunzand adevarata concluzie a studiului si anume aceea ca procesul de incalzire globala s-a oprit.
Temperatura medie a Pamantului n-a mai crescut de la sfarsitul anilor 90. "Nu exista nicio baza stiintifica care sa sustina ca incalzirea globala nu s-a oprit", a spus Judith Curry. Articolul poate fi citit aici:
http://www.adevarul.ro//life/viata/Autorii_studiului_care_a_confirmat_teoria_incalzirii_globale-acuzati_ca_au_ascuns_adevarul_0_581941938.html
Adevarul este dincolo de noi

elena78

#381
Oameni buni nu  este nici o incalzire globala ,chiar si Platone spunea  ca  candva  pe Pamant a existat  o clima temperat continentala  iar planeta se indreapta spre aceasta clima , chiar si in mediul evu era o clima  si mai  accentuata ,calda fata de cea acum, este o minciuna  cu aceasta incalzire globala fir-al naibii sa fie (scuzati expresia) ,daca ar fi fost adevarat ar fi vorbit  marionetele in televiziune despre asa ceva??? este cumva o alta trufa umanitatii  pentru a plati o noua  taxa globala pentru emisiile de CO2....oare ne va pune taxe pentru a plati si aerul pe care-l respiram????va las pe voi domnilor  sa raspundeti  la aceasta intrebare ......

elena78

sunt multi oameni de stiinta care lupta impotriva  conspiratiei  incalzirii globale  printre care  David Gee ,Delgado  Domingos ,,  Philip lloyd  ,ascultati va rog  conferintele lor,ascultandu-le cu atentie veti ajunge la concluzia ca incalzirea globala este o alta  trufa  umanitatii  pentru a plati o noua taxa globala pentru emisiile de CO2 ..

dremin

Citat din: elena78 din  25 August 2012, 20:28:51
sunt multi oameni de stiinta care lupta impotriva  conspiratiei  incalzirii globale  printre care  David Gee ,Delgado  Domingos ,,  Philip lloyd  ,ascultati va rog  conferintele lor,ascultandu-le cu atentie veti ajunge la concluzia ca incalzirea globala este o alta  trufa  umanitatii  pentru a plati o noua taxa globala pentru emisiile de CO2 ..
Atunci cum se face ca verile devine mai calduroase ?
eeeee da :|

Aliosa

Citat din: dremin din  25 Septembrie 2012, 22:29:26
Atunci cum se face ca verile devine mai calduroase ?
Simplu, ciclul solar.

mm

  Cred ca articolul din jurnalul.ro, din care dau citatul urmator, este interesant pentru ca in sfarsit se recunoaste (semi)oficial ce poate sa faca o statie HAARP, &interesul militar asociat. Link: http://jurnalul.ro/stiri/externe/servicii-secreta-clima-648650.html
CitatUnii fac «vrăji climatice»
Totuşi, numeroase persoane cred că americanii sunt în stare să facă ,,vrăji climatice" pentru inamicii lor. Astfel, în septembrie anul trecut, preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a declarat că seceta din Republica Islamică este provocată de inamici.

Căldură anormală
Rusia, la rândul său, a spus că vinovată de valurile de căldură anormală abătute asupra ţării s-ar face staţia americană HAARP, afirmă Aleksei Kokorin, director de programe la Centrul de Studii Climatice de pe lângă Fondul Mondial pentru Natură (WWF). ,,Este binecunoscută staţia de cercetare HAARP din Alaska. În iulie 2010, când Moscova a fost învăluită de un val de caldură fără precedent, au apărut zvonuri că totul se întâmplă din cauza staţiei. În principiu, o astfel de staţie este capabilă să facă o gaură în nori, chiar şi la o distanţă mare. Cu totul altceva e că, în timpul valului de căldură de la Moscova, aşa ceva nu a fost înregistrat".

Şi în Rusia
Staţia HAARP nu este un proiect unic. Instalaţii similare funcţionează şi în alte ţări, inclusiv în Rusia, în regiunea Nijni Novgorod. Singura diferenţă este că majoritatea datelor recepţionate de HAARP sunt secrete, iar la realizarea proiectului au contribuit Forţele Aeriene şi
Maritime ale SUA.

Probabil acest moment a contribuit la demonizarea imaginii staţiei HAARP. Orice-ar fi, staţia a fost închisă recent. Pentru susţinerea activităţii ei, în buget nu s-au mai găsit bani. 
Te intrebi: Ar putea o statie HAARP sa provoace si incalzirea globala?
  O alta intrebare - de ce rusii si-au inchis propria lor statie - ar putea conduce la raspunsul logic ca asculta de cine trebuie (si nu de propriile interese).
 
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

panta_rh_ei

Se pare ca pot produce orice cu statia asta. Pot reedita potopul biblic, de exemplu. Numai ca este o arma cu mai multe taisuri. Din ce-am citit eu, inca(?) nu pot controla in totalitate fenomenele produse si...cand ti-e lumea mai draga se intorc impotriva celor care le-au produs.
Rusii si-or fi inchis statia la comanda; pentru  studiul aprofundat si controlul "vrajilor climatice" trebuiesc inlaturate...interferentele. Zic si io, ca n-ar renunta rusii asa... de flori de mar. In fond, oamenii colaboreaza in spatele cortinei :)
LIBERTATEA este doar aspectul negativ al intregului fenomen - viatza omului - al carui aspect pozitiv este RESPONSABILITATEA. LIBERTATEA  este in pericol sa degenereze intr-un capriciu daca nu este vietzuita in termenii RESPONSABILITATZII.

liviutatarus


Tyanu

Schimbari climaterice fata de deceniul trecut exista... pana si fata de secolul trecut. Insa nu stim daca astea sunt provocate de catre om sau nu... sau stim ?!?  :| 

Ceea ce ma ingrijoreaza e iarna care vine si tendinta curentului Gulf Stream de a incetinii. Si asta cred ca e o consecinta a faptului ca daca te joci cu clima poti sa te arzi rau de tot.


The Next Ice Age and The Gulf Stream - Future Focus Episode 2013 [Documentary]

Unii vorbesc pentru că au ceva de spus, alții doar pentru a spune ceva ...

http://conspiratiisimistere.wordpress.com/

terraflorin

Răcire sau încălzire globală?

Răcirea globală a fost o presupunere a câţiva cercetători  din anii 1970 privind răcirea iminentă a suprafeței Pământului și a atmosferei care ar culmina cu o perioadă de glaciațiune extinsă . Această ipoteză nu a fost larg acceptată de comunitatea științifică.

Acum răcirea globală a revenit la ''modă'': mai mulți experți vorbesc de o viitoare răcire globală care va dura câteva decenii, unii apar aici.

Deși în 2007 specialiștii au afirmat că în 2013 calota glaciară arctică va dispărea definitiv, ea este în prezent cu 60% mai întinsă decât în 2012, marginile sale aproape unind Canada și Rusia.

Se pare că urmează o perioadă de răcire globală care va afecta planeta până la jumătatea secolului XXI, din această cauză Biroul Interguvernamental de Experți în Evoluția Climei din cadrul ONU (IPCC) a convocat o adunare de urgență la sfârșitul lunii septembrie 2013. Informaţiile despre acestă şedinţă sunt destul de filtrate pe internet.

Dr. Ed Hawkins de la Universitatea of Reading afirmă că va trebui totuşi să urmărim în următorii 5 ani evoluția calotei glaciare nordice pentru a ne pronunța asupra tendinței de creștere sau de scădere a temperaturii globale.

Pro: AVERTISMENTUL cercetătorilor privind o nouă GLACIAŢIUNE pe Terra. "De 900 de ani nu s-a mai întâmplat asta"
Contra: Arctic sea ice delusions strike the Mail on Sunday and Telegraph New warning on Arctic sea ice melt