Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Incalzirea Globala

Creat de baaron, 30 Martie 2006, 05:02:38

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

OzN_HunteR

Da spooky..intradevar ceva interesant...si am observat si eu chestia asta....intradevar a fost cam frig in unele zone unde trebuia normal sa fie cald...daca nu va suparati ca intru si eu umpic in discutie as vrea sa va intreb ceva pt cunoscatori...intradevar se schimba poli pamantului...?
A nation which has forgotten the quality of courage which in the past has been brought to public life is not as likely to insist upon or regard that quality in its chosen leaders today - and in fact we have forgotten.

John.F.Kennedy

LP

Ce parere aveti despre stirea de mai jos? E o stire de pe hotnews.... Mie nu mi se pare o solutie viabila pt a scapa de benzina ca si carburant.. Aportul de vapori de apa in atmosfera cred ca putea fi destul de mare pentru orase agomerate unde aerul va ajunge irespirabil din cauza umiditatii...Cat despre energia necesara disocierii H2 din apa... semne multe de intrebare daca este viabil sau nu!

Honda a inceput sa produca in serie masini pe hidrogen
de Vlad Barza HotNews.ro
Luni, 16 iunie 2008, 12:08 Economie | Auto

Honda incepe productia limitata a masinilor pe hidrogen
Foto: AP
Japonezii de la Honda ofera o alternativa la motorul cu combustie interna si au inceput productia de masini alimentate cu hidrogen. Modelul FCX Clarity are emisii poluante zero iar Honda spune ca e mult mai eficient decat un automobil hibrid sau unul cu clasicul motor cu combustie interna.

Modelul nipon va utiliza curent electric rezultat din combinarea hidrogenului si oxigenului, intr-o celula de combustibil (fuel cell).

Sedanul cu patru locuri FCX, spune Honda, va fi nepoluant, deoarece singurele emisii vor fi de vapori de apa, iar gazele responsabile pentru incalzirea globala lipsesc.

Honda spune ca sedanul consuma mai putin decat un hibrid si decat o masina cu clasicul motor cu combustie interna.

Masina va fi disponibila din iulie in sudul Califroniei si apoi in Japonia, spre finalul anului. Planurile nu implica cifre mari. Niponii estimeaza ca intr-un an vor fi pe strazi cateva zeci de masini, iar in trei ani cam 200. Utilizatorii FCX vor plati cam 600 de dolari lunar, timp de trei ani.

Avansul tehnologiei celulei de combustibil este serios impiedicat de costurile mari cu productia si de lipsa statiilor unde masinile pe hidrogen pot fi alimentate.

Honda testeaza prototipuri FCX pe hidrogen de aproape un deceniu, iar din 2002 o serie de municipalitati din SUA au inceput sa le testeze zi de zi.

Printre companiile interesate de tehnologia fuel cell se numara BMW, Daimler, Fiat, Ford, General Motors, Mazda, Nissan, Toyota si Volkswagen.

alinutzu

Citat din: LP din  16 Iunie 2008, 15:05:13
Aportul de vapori de apa in atmosfera cred ca putea fi destul de mare pentru orase agomerate unde aerul va ajunge irespirabil din cauza umiditatii...

Cred ca vom incepe sa cultivam plante ce necesita umiditate ridicata  :lol:
Ferigi, bambus ... plante care adora umiditatea :P
In orice caz, fara o vegetatie mai densa prin orase, dupa cum ai zis si tu, cred ca ne vom sufoca

Acum nu prea stiu exact cum e procesul asta, ce se foloseste la motoarele pe hidrogen si ce se elimina, ... daca se elimina doar H2O, nu cred ca ar avea de ce sa fie probleme ...
can't stop the signal ...

LupinThe3rd

@LP: E adevarat. http://world.honda.com/news/2008/4080616New-FCX-Clarity/
Dar exista o singura problema:
CitatLease sales are scheduled to begin in July in the U.S. and this fall in Japan. The combined sales plan for Japan and the U.S. calls for a few dozen units within a year and about 200 units within three years. Additionally, the FCX Clarity will be exhibited at the Environmental Showcase in the G8 Hokkaido Toyako Summit to begin July 7, as one of a group of advanced environmental technologies
.

LP

Sunt curios care ar fi pretul de pornire pt un astfel de automobil... Este clar ca se incearca piata "viitorului" acuma, nu neaparat o schimbare drastica.

A propos de petrol... Acu cateva luni s-a mai descoperit un zacamant de petrol in zona marina a Braziliei, zacamant considerat gigant. Nu mai tin minte exact ce rezerve estimate are si locatia precisa, insa pun pariu ca in urmatorii ani se vor mai descoperii inca cateva zacaminte de petrol "nestiute" care vor mai alimenta omenirea inca 100 de ani pe putin.... Tin minte ce ne spunea profesorul de petrol din facultate despre zacamintele actuale si viitoare: sa stai linititi, avem pt toti inca mult timp fara probleme. Insa atunci nu avusese loc inca 11 sept cu urmarile de rigoare.

PS: Cum e posibil ca in timpul cresterii economice globale din anii '90 pretul petrolului sa fie la 19-20 $/bbl, iar in aceasta recesiune globala sa creasca la 140 $/bbls?


antoniu

incalzirea globala tine de sincronicitate si cei 9 atractori ai ei .. de fapt ea este in mentalul colectiv, manipulat lent si subtil ...si acum 4000 de ani se petrceau schimbari dramatice in clima ,iar cei sapte ani secetosi urmati de alti sapte ploiosi sunt consemnati si in cartea sfanta..............restul este can can.


Fr0styan

#353
omul lacom face bani si din moartea gainilor, apai cand ai anumite cunostiinte despre ceea ce s-ar intampla datorita semnelor care se arata..e ceva firesc ceea ce se intampla acum...gaurile in stratul de ozon sunt din cauza la bombele atomice , dar nah omul nu isi asuma responsabilitatea si da vina pe francezi ca au inventat parfumul -->deodorante..efectul de sera e prezent in orice desert...iar de fiecare data cand o racheta, nava spatiala trece prin toate straturile/atmosfera pamantului normal ca produce niste anomalii printre straturi[ sufla cu un pai intr-un cocktail cu multe straturi colorate] si se mai intreaba savantii lui peste de ce apar anomalii in vanturile globale si curentii calzi si reci care se amesteca si apar uraganele si tot soiul de furtuni de gradul X si Y de au fost nevoiti sa faca noi cataloage....prin anii 1700 existau uragane? tornadele au atins intensitati nemaiauzite in ultimul deceniu si daca ar fi omul cauza unora sus acolo pe scara sociala le convine ideea cu daune materiale..cel mai bine era pe vremuri aur pe produse sau servicii..banul este asemenea gravitonului..nu exista decat in mintea oamenilor

ALRISHA

salve
nu cred ca va dura atat de mult ,100 de ani, vine NIBIRU si ne aranjeaza el , si nici nu am avea nevoie de el, ca ne-am aranjat singuri.
OMUL, NU ARE NEVOIE DE CATACLISME NATURALE , SE REZOLVA SINGUR
SI DUMNEZEU STIE ASTA.


Fr0styan

planeta nibiru, daca ai aranja in ordine cronologica evenimente si ai avea cunostiinte vagi despre annunaki razboaie galactice si experimente genetice pe maimute si planeta inchisoare pe care ne aflam si mai stiu eu ce fel de povestiri..asa, planeta NIBIRU e facuta bucatele si zboara in jurul soarelui http://ro.wikipedia.org/wiki/Centura_de_asteroizi pe atunci a fost potopul ca o mare cantitate de apa a curs din cer si inca mai intra apa tone pe an in atmosfera noastra..cauta pe net si ai sa vezi..te salut

lylyt_ice

#356
 Eu parca stiam din unele povestiri ca planeta Tiamat a fost distrusa de catre Nibiru, astfel formandu-se centura de asteroizi ?!? Poti dezvolta putin ceea ce stii tu(?), poate ai o alta versiune!!! Apa din cer?!? N-am auzit inca despre asta...recunosc este ceva nou... :-o
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

Fr0styan

#357
Citat din: lylyt_ice din  28 Iulie 2008, 18:35:15
Eu parca stiam din unele povestiri ca planeta Tiamat a fost distrusa de catre Nibiru, astfel formandu-se centura de asteroizi ?!? Poti dezvolta putin ceea ce stii tu(?), poate ai o alta versiune!!! Apa din cer?!? N-am auzit inca despre asta...recunosc este ceva nou... :-o

pai ceva nu se leaga in toate povestile astea, asa ar iesi o planeta in plus, nu-i asa? nu ai cum sa stii ca este adevarat in primul rand ca pentru gandirea omului de astazi i se pare de neconceput si total SF, iar in al doilea rand nu ti se da adevarul pe tava..daca exista invingatori si invinsi[supravieturitori din tabara adversa] ar trebui sa fie mai multe versiuni din toata povestea asta :roll:...:roll: pai..iti propun sa cauti primul film al lui david sereda..daca te intereseaza de chestia cu apa..are si dovezi niste scrisori cu cineva de la nasa[am uitat] in care vorbesc de un fel de pungi de apa care intra in atmosfera planetei in fiecare zi....si nu au ideie ce sunt, dar banuiesc ca sunt invelite intr-un fel de membrana..si cand ajung in atmosfera se dezintegreaza apa si rezulta ozon in reactia aia si vindeca stratul de ozon..filmul se numeste Evidence The Case For NASA UFO's..uitate pe youtube..mai gasisem un videoclip in care arata cum au aruncat americanii o tona de apa in spatiu si a venit un ozn si inspecta zona si l-au filmat....

spooky

"In a world of universal deceit telling the truth is a revolutionary act." -- George Orwell, 1984

Fr0styan