Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

NOI creem lumea in care traim

Creat de Shanti Nilaya, 25 Februarie 2009, 17:11:52

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

lylyt_ice

:lol: :lol: :lol: Ce a spus IISUS in cateva cuvinte, se chinuie toti oamenii de stiinta "MODERNI" sa "DESCOPERE"...si cu mari eforturi, incearca fiecare sa explice in legea lui. Dar totusi... bine macar ca incep si ei sa priceapa... :-D
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

Osho

Citat din: lylyt_ice din  04 Martie 2009, 23:03:30
  :lol: :lol: :lol: Ce a spus IISUS in cateva cuvinte, se chinuie toti oamenii de stiinta "MODERNI" sa "DESCOPERE"...si cu mari eforturi, incearca fiecare sa explice in legea lui. Dar totusi... bine macar ca incep si ei sa priceapa... :-D

......."E usor a scrie versuri
cand nimic nu ai a spune
insirand cuvinte goale
ce din coada vor sa sune..."

lylyt_ice

Vezi ca incepi sa-ti revii? Atunci, de ce mai scrii versuri?
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

Osho

Citat din: lylyt_ice din  04 Martie 2009, 23:28:47
Vezi ca incepi sa-ti revii? Atunci, de ce mai scrii versuri?

Gandurile noastre creeaza viitorul
Publicat la data de 31.05.2006    

Fiecare dintre noi, inclusiv eu, suntem responsabili de tot ceea ce se intampla in viata noastra, atat de lucrurile bune, cat si de cele rele. Fiecare gand care ne trece prin minte ne creeaza viitorul, fiecare vorba pe care o rostim construieste experienta noastra.
de Steliana Rizeanu, psiholog

Noi suntem pe deplin responsabili de situatiile in care ne aflam, dar uitam ca puterea sta in noi si dam vina pe alte persoane sau pe conjunctura exterioara, atunci cand avem necazuri. Tot ceea ce credem despre noi si despre viata devine adevarat pentru fiecare dintre noi.

Multi dintre noi nu-si dau seama de faptul ca exista un numar nelimitat de variante de a gandi din care avem posibilitatea sa alegem. Cand un om alege sa gandeasca ca viata inseamna singuratate si ca nimeni nu-l iubeste, isi creeaza premisele unei vieti singuratice si lipsite de iubire. Dar daca doreste sa-si schimbe acest gand cu altul, mai optimist, de exemplu: “exista dragoste peste tot in jurul nostru, iar eu sunt o persoana iubitoare si demna de a fi iubita”, acest gand va deveni adevar pentru el si va incepe sa iubeasca si sa fie iubit de cei din jur, pentru ca a ales dragostea in locul singuratatii.

Multi avem idei preconcepute despre cine suntem si ne conducem viata dupa reguli rigide care nu ne apartin, dar nu constientizam acest lucru. Inca de mici am fost invatati ce anume sa credem despre noi, despre altii, despre lume.Daca am crescut printre oameni nefericiti, speriati, suparati, ne formam o imagine negativa despre sine: “sunt o persoana rea, numai eu sunt de vina, n-am voie sa ma supar” si asemenea credinte irationale vor pune bazele unei vieti nefericite si pline de frustrari.

Cand devenim adulti avem tendinta de a recreea aceeasi atmosfera incarcata de emotii negative cu care ne-am obisnuit din copilarie. Deasemenea, in mod inconstient. reconstruim in cadrul relatiilor noastre personale acelasi tip de relatii pe care le-am avut noi cu parintii nostri sau parintii nostri intre ei. Mai mult decat atat obisnuim sa ne tratam pe noi insine si sa ne pedepsim in acelasi mod in care am fost tratati si pedepsiti de catre parintii nostri.  Ne incurajam si ne iubim in acelasi mod in care am fost iubiti si incurajati in copilarie.

Cat de des iti spui in minte: “doar tu esti de vina; ce prostie ai facut!”, dupa modelul reprosurilor primite de la mama sau de la tatal tau? Destul de des, nu-i asa? Dar cat de des te incurajezi singur atunci cand te-ai impotmolit: “ai sa te descurci, intotdeauna te-ai descurcat, nu-ti face griji inutile!”?

Daca v-ati recunoscut in exemplele prezentate, nu e cazul sa va invinuiti parintii, ei nu au facut altceva decat sa va invete ceea ce au fost invatati si ei, la randul lor. Ei nu va puteau incuraja intr-un mod care le era complet necunoscut.

Daca doriti sa va edificati in aceasta privinta, intrebati-i ce fel de copilarie au avut, ascultati-i cu compasiune si aflati de unde provin regulile lor rigide de viata. Veti intelege ca la randul lor si ei au fost tratati in acelasi mod in copilaria lor si nu au nici o vina pentru educatia rigida pe care au primit-o si pe care v-au dat-o.

Noi ne cream sistemul nostru de credinte in perioada copilariei, iar ca adulti ne construim experiente care sa se potriveasca cu aceste credinte.

Cati dintre noi n-au trecut de mai multe ori prin acelasi gen de experiente dificile de viata, doar pentru ca ele corespundeau credintelor noastre disfunctionale ?

Toate aceste experiente nefericite sunt create de gandurile si credintele tale formate in trecut si cand ai sa intelegi ca ele nu mai corespund prezentului, ca acum este momentul sa alegi ceea ce crezi si ceea ce gandesti, vei incepe sa-ti construiesti viitorul pe care il doresti si pe care il meriti.

Trecutul nu are putere asupra ta decat daca tu ii permiti acest lucru. Poti alege sa te eliberezi de gandurile negre si de regulile rigide din viata ta chiar acum, in timp ce citesti aceste randuri!
Poti alege sa nu te mai simti vinovat, sa nu te mai critici si sa te privesti ca pe o fiinta minunata care merita sa fie iubita si respectata pentru simplul motiv ca s-a nascut!

Incearca sa faci acest lucru chiar acum si daca ai inteles ca tot ceea ce se intampla in viata ta este rezultatul modului tau de a gandi, ai inteles si faptul ca viitorul tau sta in puterea ta, el este creat de gandurile tale care au devenit pozitive incepand de azi, chiar din acest moment!
(http://www.121.ro/content/show_article.php3?article_id=3615&page_nr=2)

Ilie

Osho, ai vut o idee foarte buna sa postezi acele fraze care contin foarte mult adevar. Normal ca sunt si multi care nu accepta aceste lucruri dar asta vine din modul in care au fost invatati sa se adapteze cerintelor celui care se opune evolutiei adevarate a omului, celui care se opune adevaratei legi a universului, care va trebui sa guverneze toate sufletele, legea iubirii. Ai foarte mare dreptate este greu sa te opui culturii raului(din ce constat ca reactie la ce ai scris tu ma face sa cred ca deja este un cult al raului care normal ca duce la pierzanie) dar sper ca multi sau foarte multi vor intelege mesajul tau si nu vor mai gindi asa cum o fac acum. De fapt toate au un pret si in decursul vietii daca faci ceea ce Dumnezeu asteapta de la tine, iubire pentru aproape si chiar pentru tine, multe lucruri se vor schimba in bine, daca oameni asa cum spui tu isi vor zimbi mai mult se vor bucura mai mult,sufletul lor se va vindeca si starea de sanatate a trupuilui se va ameliora drept pentru care se va trece pe un alt nivel de intelegere si legea iubirii va lucra prin oameni si pentru oameni si atunci ne vom regasi pe noi si prin aceasta il vom regasi pe Dumnezeu si vom fi una cu el. O data ce lumina va patrunde sufletul omului, intunericul va deveni din ce in ce mai transparent,Omul asa isi va atinge menirea si binele va prospera. Da-mi Doamne sa traiesc acea zi in care raul va fi eradicat si oamenii vor fi asa cum i-ai dorit Tu.

Ilie

Vroiam sa ma adaug inca o constatare,pentru a arata efectul de bumerang al gindiri negativiste, care cel putin la noi isi va pune amprenta si pe viitorul copiilor. La ceea ce se intimpla in tara noastra, noi gindim si mai negativist si atragem raul care genereaza la ai nostrii guvernanti actiuni sau activitati care ne aduc in postura de a gindi si mai rau. Si cum gindurile rele atrag alte ginduri si activitati de aceeasi natura iata dara ca suntem cu totii vinovati de situatia actuala. Nimeni nu poate spune ca nu stie si ca nu e vinovat. Pentru simplul motiv ca suntem ceea ce gindim si ca noi creem realitatea din jurul nostru. Chiar nu putem sa ne schimbam? Cit mai trebuie sa induram ca sa putem sa facem trecerea la ceea ce ar trebui sa gindim si sa facem?

Ilie

Am ales acest exemplu pentru ca il vedem cu totii. Noi i-am ales dupa gindurile si mentalitatea noastra si aceasta spune multe despre noi (faptele noastra sunt expresia gindurilor noastre iar gindurile noastra sunt generatoarele vietii noastra) si cel mai trist este ca am inceput sa ne obisnuim cu raul si nu vrem sa-l schimbam!...

Osho

Citat din: Ilie din  05 Martie 2009, 07:36:37
Am ales acest exemplu pentru ca il vedem cu totii. Noi i-am ales dupa gindurile si mentalitatea noastra si aceasta spune multe despre noi (faptele noastra sunt expresia gindurilor noastre iar gindurile noastra sunt generatoarele vietii noastra) si cel mai trist este ca am inceput sa ne obisnuim cu raul si nu vrem sa-l schimbam!...

ILIE,

alx

Citat din: Osho din  05 Martie 2009, 10:48:00
ILIE,

sa inteleg ca atata poti crea tu,daca nu dai copy/paste?   :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

Osho

Citat din: Osho din  05 Martie 2009, 10:48:00
ILIE,

Simt tristete in cuvintele tale...e mult adevar in ce constati, dar tu, ca fiinta perfecta ce te-a creat D-zeu, nu lasa ca alte fiinte sa-ti coordoneze  starea si gandul, centreaza-te in El si bucura-te!
BUCURATI-VA e indemnul ce apare cel mai adesea in biblie si stii de cate ori? De 365 , exact numarul zilelor anului...deci bucura-te mereu, Dumnezeu nu ne vrea tristi, bolnavi, neghiobi si obtuzi (vezi geneza...a CREAT EL asa ceva?)...Ce, crezi ca EL, Creatorul nu stia ca dandu-ne liber arbitru, marea majoritate il va folosi destructiv?Dar, eu cred ca SI-A asumat cresterea noastra cu toate efectele ei secundare, din IUBIRE NECONDITIONATA si CONSTIINTA DEZMARGINITA!!!
Realizeaza faptul ca suntem asemeni unei "nave ultraperformante",tehnic vorbind, iar la bordul tau nu lasa sa apese pe butoane decat SINELE TAU SUPERIOR, nu e normal daca unii inca nu-si dau seama ca ranesc si se ranesc pe ei , sa iti manipuleze trairile!!! :lol: :lol: :lol:

alx

bai predicatorilor!!!!!   ia mai lasati-ne cu predicile astea...or fi unii care va cred,pe acolo pe la voi,da ma indoiesc ca aici pe forum o sa aveti viata lunga...nu sunteti nici primii,nici ultimii care incearca sa racoleze adepti de pe aici,sub masca "binevoitorului" care ne indeamna sa ne "trezim"...
   nu v-au invatat la scoala de predicatori sa nu va puneti mintea cu unii care stiu mai multe decat voi? :evil:   acum vad ca va aprobati incrucisat...ilie pe tine si tu pe el...ce "coincidenta"... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

Ilie

Osho, nu poti sa nu fii trist cind vezi ca semenii tai nu realizeaza anumite lucruri si se complac in a-si urma tatal chiar daca vad raul pe care-l face. Inteleg si reactiile de sistem gen Alx, dar nu pot sa nu recunosc m-ar bucura mult sa stiu ca tot mai multi oameni realizeaza ceea ce traiesc si ar trece spre legea cea nou, legea iubirii

alx

Citat din: Ilie din  05 Martie 2009, 11:51:57
Osho, nu poti sa nu fii trist cind vezi ca semenii tai nu realizeaza anumite lucruri si se complac in a-si urma tatal chiar daca vad raul pe care-l face. Inteleg si reactiile de sistem gen Alx, dar nu pot sa nu recunosc m-ar bucura mult sa stiu ca tot mai multi oameni realizeaza ceea ce traiesc si ar trece spre legea cea nou, legea iubirii

ilie,nu ti se pare straniu ca ai intrat pe forum IMEDIAT ce osho a iesit?  nu cumva...sunteti una si aceeasi persoana?  mai ales ca va cam aprobati incrucisat...si va ridicati osanale unu altuia?

eu inteleg ca nu e vina ta ca esti asa cum esti,da lasa-i pe astialalti in pace...vedeti-va voi de predicile locale...cu alte cuvinte,cantati la alta masa,ca aici nu mai avem marunt!

Ilie

Alx. nu vreau sa te supar dar nu o sa fac cearta de cuvinte cu tine. Este dreptul fiecaruia sa-si aleaga singur calea. Daca tu ti-ai ales-o pe asta nu incerc sa te conving de nimic. Fiecare face ceea ce l-a invatat tata lui. Cine are urechi de auzit sa auda, cine are ochi de vazut sa vada. Numai ca la venirea timpului nu o sa poti sa spui ca tu nu ai auzit sau ca nu ai vazut.Din acest moment cu tristete spun o sa ignor mesajele tale. Asa ca poti comenta cum vrei.

Osho

Citat din: alx din  05 Martie 2009, 11:15:41
bai predicatorilor!!!!!   ia mai lasati-ne cu predicile astea...or fi unii care va cred,pe acolo pe la voi,da ma indoiesc ca aici pe forum o sa aveti viata lunga...nu sunteti nici primii,nici ultimii care incearca sa racoleze adepti de pe aici,sub masca "binevoitorului" care ne indeamna sa ne "trezim"...
   nu v-au invatat la scoala de predicatori sa nu va puneti mintea cu unii care stiu mai multe decat voi? :evil:   acum vad ca va aprobati incrucisat...ilie pe tine si tu pe el...ce "coincidenta"... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Prietene,
Eu nu mi-am propus sa am viata lunga pe forum...Din contra, azi cred ca e ultima, dar asta e strict treaba mea...Eu ce am avut de vazut, am vazut.
Sunt total de acord cu tine, APROB pe oricine are un real demers spiritual, stiintific, introspectiv pana la constientizare, OAMENI care niciodata nu vor sustine ca stiu mai multe decat altii (fara suport real,ilogic si irational), si, chiar daca ar sti..."cu cat stiu mai multe, cu atat imi dau seama ca nu stiu nimic..."
COINCIDENTA? NUUU, PRIETENE!!In camp vibratoriu nu exista coincidenta, oamenii se intalnesc dupa nivelul propriu vibrator,si daca l-am intalnit pe Ilie, Complexity, Kbal, et., e pentru ca avem la nivel subtil comunicare.
Iar daca te-am intalnit si pe tine, cu tot cu restul "zgomotului de fond", stiu sigur ca exista una din fatetele fiintei mele care v-a atras...prin rezonanta...nu e greu, nu? E doar fizica ( nu cea newtoniana, care se defineste prin opozitia cu fizica moderna a sec. XX, SI CARE DESCRIE DOAR MATERIA FIZICA A UNIVERSULUI ) !!!
IN PRIVINTA RACOLARII DE ADEPTI, CITESTE DE 2 ORI CE TI-AM EXPLICAT DESPRE REZONANTA VIBRATORIE SI, EVENTUAL, AM SA-TI FAC O MARTURISIRE, DAR NUMAI PENTRU TINE:vreau sa candidez la presedintie, am nevoie de voi ca adepti, am scopul sa-ti smulg semnatura!!! :fullmoon:
Am cam terminat sa-ti raspund si, din respect pentru ca ai intrebat, te indemn sa si constientizezi ce citesti, sa gandesti ceea ce scrii(luciditate!!!), sa fii tu insuti si nu reflectia despre tine...
Au revoir, prietene si nu uita ca TU ITI CREEZI LUMEA IN CARE TRAIESTI!!!