Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

NOI creem lumea in care traim

Creat de Shanti Nilaya, 25 Februarie 2009, 17:11:52

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

adipop

Noi toþi participãm la crearea realitãþii ºi a lumii. - dr.Lean
[/quote]


Da sunt de acord, dar pe baza unei alte filosofii...

Ziua de ieri a trecut. Ziua de maine nu a sosit incã. Nu avem la dispoziþie decat ziua de astãzi. Hai sã incepem."  [Maica Tereza]
adi

Shanti Nilaya

Iata si un mesaj al Parintelui Galeriu in legatura cu criza:
Criza sensului vietii, ce מnsoteste criza de identitate, arata ca omul a pierdut contactul cu Adevarul ultim al existentei, si constituie criza fundamentala a lumii. Filosoful personalist Jean Lacroix observa ca "Dumnezeu este מntelesul lumii, iar lumea este limbajul Sau".Atunci, este limpede ca reconstructia societatii si a lumii, la fel ca orice alta activitate autentic umana, trebuie sa se realizeze pe trei niveluri diferite: spiritual, moral si economic. Aceste trei elemente trebuie asezate מn aceasta ordine ierarhica, deoarece elementul spiritual, מmpreuna cu cel moral, trebuie sa sprijine elementul economic - cu alte cuvinte, construirea individului trebuie sa fie מn concordanta cu vocatia, cu chemarea lui. Regenerarea morala, ca si cea economica, nu se va produce מn rasaritul Europei pגna cגnd omul nu va fi readus la conditia lui dinaintea caderii. Asemenea unui copil care, dupa ce a primit si s-a bucurat de mostenirea parentala, מsi reneaga parintii si prefera sa traiasca מntr-o lume desacralizata, omul zilelor noastre aude tot mai slab glasul Creatorului sau. Criza מsi are originea מn faptul ca omul s-a מndepartat de vocatia sa si s-a sustras propriilor lui responsabilitati fata de Dumnezeu si de lume. Acesta este punctul unde מncepe dialogul dintre credinciosi si societate."

Noi cream lumea in care traim...avem deci o responsabilitate...

Gandirea cea noua pe care nu ne-am insusit-o inca, am mai spus care e :


...Dar în acele etape ºi reacþii, nu s-a introdus efectul observatorului sau al experimentatorului, care le influenþeazã. Atunci când a apãrut fizica cuanticã prin anii 1920, ºi fizicienii au acceptat-o ca pe un mod de viaþã, ei au avut nevoie de o nouã înþelegere a rolului vieþii. Ei au înþeles faptul cã experimentatorul, care creeazã experimentul, influenþeazã rezultatul experimentului. De exemplu, atunci când se studiazã particulele, ele au un comportament atât material (prin prezenþa masei) cât ºi energetic (prin prezenþa sarcinii electrice).

Iar acest comportament are la bazã credinþa în prezenþa observatorului. Deoarece atunci când îºi manifesta dorinþa (ºi credinþa) sã creeze un experiment prin care sã evidenþieze manifestarea particulei ca ºi undã atunci rezultatul era un spectru de refracþie, dar dacã observatorul îºi manifesta dorinþa (ºi credinþa) sã demonstreze cã e o particulã, atunci rezultatul era prezenþa factorilor care indicau o particulã materialã.

Ideea era cã observatorul nu doar observã ci mai ales creeazã realitatea. Aceastã idee este foarte profundã, deoarece se spune cã "viaþa e un experiment" iar tu eºti experimentatorul ºi prin urmare tu eºti în acelaºi timp ºi observatorul. Conform fizicii cuantice, tu eºti cel care influenþezi ºi modifici viaþa din mediul care te înconjoarã (nu doar corpul tãu ci ºi ceea ce este în exterior). Astfel, gândurile tale nu sunt captive în mintea ta ca într-un container, ci ele influenþeazã tot ceea ce ne înconjoarã. Asta e natura fizicii cuantice. Desigur, sunã frumos faptul cã gândurile sunt implicate în crearea realitãþii, dar care nu e proprietatea noastrã directã. Iar dacã acest lucru e adevãrat (ºi nu are cum sã nu fie) atunci gândurile, atitudinile si credinþele noastre influenþeazã tot ceea ce ne înconjoarã.

Ei bine, fizica cuanticã ºtia toate acestea în 1920, dar problema era cã oamenii de ºtiinþã aveau dificultate în a aplica aceste idei în propria lor viaþã, aºa cã s-a luat o decizie arbitrarã ºi fizicienii au spus: fizica cuanticã funcþioneazã numai la nivel atomic. În felul acesta ei îºi puteau vedea "liniºtiþi" mai departe de viaþa lor deoarece fizica cuanticã se aplica particulelor ºi nu oamenilor. Iar asta le fãcea viaþa mult mai ... "uºoarã". Problema e cã pur ºi simplu nu e adevãrat !.

Mecanica cuanticã (fizica cuanticã) se aplicã la toate nivelele Universului. Marele cosmolog Steven Hawkings, a publicat un articol în anul 2006, împreunã cu dr. Herzog, despre fizica superstring- urilor ºi cosmologie. În acel articol a formulat, fãrã nici o ezitare, faptul cã desfãºurarea cosmosului este influenþatã de conºtiinþa umanã. Deci, avem o nouã înþelegere de la fizica cuanticã ºi anume: gândurile influenþeazã lucrurile care se manifestã în Câmp.

David Bohm, un fizician renumit care o postulat ideea cã Universul existã ca stare energeticã. Totul nu e altceva decât energie ºi potenþial. El anumit aceasta Ordinea Implicitã. El a afirmat faptul cã atunci când oamenii folosesc conºtiinþa ºi mintea, ei produc o perturbare de câmp ºi energia purã se transformã sau colapseazã în particule. Deci ceea ce el spunea, este cã lumea fizicã, este guvernatã de Ordinea Explicitã, o lume care devine realã atunci când potenþialele de energie colapseazã în particule sub influenþa gândurilor ºi a conºtiinþei.

Dacã ne apropiem acum de principiile care stau la baza legilor fizicii cuantice atunci dumneavoastrã . sunteþi o parte a unui experiment numit Viaþã. Sunteþi în acelaºi timp un observator dar ºi un creator. Marea întrebare este cât de mult din aceaste principii le deþineþi în viaþã ? Ei bine, în 1920 fizicienii nu deþineau nici unul din ele. Aºa cã au dat vina pe atomi, fugind astfel de ei înºiºi prin afirmaþia: toate acestea se aplicã numai atomilor. Aceasta e cea mai convenabilã afirmaþie pentru foarte mulþi oameni în prezent.

În articolul pe care þi l-am ataºat în e-mail, numit Universul Mental, biofizicienii au spus: fizica Universului se bazeazã pe Conºtiinþã. Acesta e un Univers Mental pe care noi îl creem. ªi cum spuneam, mulþi oameni nu pot sã ajungã atât de departe, dar asta nu înseamnã cã nu e real. Dacã tu îþi focalizezi viaþa ºi intenþiile asupra manfestãrilor, atunci tu poþi controla legile Universului ºi cu siguranþã vei putea face asta.
Astfel cã, aºa dupã cum Isus a spus, aºa dupã cum fizica cuanticã afirmã azi, NOI CREEM LUMEA ÎN CARE TRÃIM.

Problema cu manifestarea unei anumite creaþii este cât de mulþi oameni sunt de acord cu ceea ce faci. Iar urmãtoarea chestiune este legatã de gândurile pe care le foloseºti la baza tuturor credinþelor pe care le manifeºti: credinþele tale te pot vindeca, te pot reînnoi, ºi cã poþi face toate miracolele pe care le-a fãcut Isus ºi chiar mai mult de atât. Aºa cã aici intervine aspectul spiritual al problemei.


Asta e gandirea cea noua , NOI CREAM LUMEA IN CARE TRAIM si bine ar fi sa fim o echipa!!!

romulus

Citatbine ar fi sa fim o echipa!!!
Tragedia stii care este ?
Ca suntem deja aceeasi eschipa, dar de cele mai multe ori, ne comportam de parca am fi adversari.
Aici este toata seva si intelepciunea spuselor "Iubiti-va unul pe altul " !
Cand vom constientiza ca nu-l pot ura pe x pentru ca atunci pe mine ma urasc,  se va produce "saltul", evolutia cea mult asteptata !
Am zis !
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

adipop




Asta e gandirea cea noua , NOI CREAM LUMEA IN CARE TRAIM si bine ar fi sa fim o echipa!!!

[/quote]

Cum ?
adi

Shanti Nilaya

Cum? Exact asa cum a spus Romulus:Constientizand ca suntem celule ale aceluiasi intreg...Asa  cum si celulele unui organism sunt fiecare specializate pentru functia pe care o indeplinesc, tot asa si noi suntem specializati in fel si chip.Si atunci, de ce sa ma uit la altcineva si sa spun ca sunt mai bun ca el, de ce sa nu spun ca sunt doar diferit?
Daca noi suntem creati "dupa chipul si asemanarea" Sa, putem constientiza ca facem parte din fizicalitatea divinitatii?
Cum poti cere unei celule hepatice sa functioneze ca un neuron? Nu e asta o absurditate?
Dar pastrand rationamentul, cum poate functiona intreg organismul fara ficat sau fara creier?
Asadar, fiecare e la locul sau, celule ce ocupa locul harazit de D-zeu, si fara el, intregul n-ar mai fi acelasi...MA intreb din nou, daca suntem una si aceeasi fiinta,de ce ne ranim singuri?Autodistrugere...
Putem fi uniti, (oricum suntem), numai daca constientizam asta ...
E ca si cum am fi proprietarii unui mare castel, dar dintr-un motiv pe care nu ni-l amintim, stam la subsol, in intuneric ,si credem ca asta e realitatea...Nu trebuie decat sa iesim, sa urcam si sa avem o alta perspectiva...
Sa dau un exemplu:acest forum-este la scara mica oglinda societatii in care traim.
Am pomenit intr-un raspuns al meu de mari romani, oameni de stiinta, care si-au pus la un loc toate rezultatele muncii lor de cercetare si, in mod gratuit, au dat un program cu solutii pentru schimbarea directiei in care mergem acum...Tot in acelasi document adresat ministrului invatamantului si presedintiei  este prezentat necesarul construirii unei ministatii la Iasi(un centru spiritual, nu intru in detalii).NIMENI de pe forum nu a fost interesat!Au sarit sa critice acesti oameni care si-au petrecut ani de zile in slujba umanitatii si a progresului ei, si ganditi-va ca pun la dispozitie totul in mod gratuit!!!("Asa cum arata si materialele, suntem un grup interdisciplinar de cercetare care de 30 de ani suntem aplecati voluntar asupra gasirii celor mai simple, usoare, stiintifice complex metode de imbunatatire umana.
Am facut acest lucru pentru ca oricit ai schimba la suprafata o societate, omul si autorecunoasterea sa ca extraordinar potential pentru auto schimbare ramane mereu un deziderat doar.
Acum avem nu doar cercetarea fundamentala ci si aplicativa, tehnologia si cele mai blinde metode de stimulare a potentialului uman interior, de stimulare constienta a creativitatii, de reeficientizare a staffurilor oricarei companii, de schimbare interrelationala.
Cercetatorii sunt din tara si strainatate, profesionisti in diferite domenii de activitate precum si tehnologie de ultima ora pentru monitorizare, deblocare, reeficientizare umana interioara.
Dorim sa punem la dispozitia dvstra - ca program al Primului Ministru - si nu al unui minister anume, munca noastra, rezultatele, pentru ca de resursele umane in Romania nu s-a ocupat nimeni decit la suprafata. ")-citat di acest doc.
De ce nici macar pe un forum nu reusim sa ne unim?Forumul e oglinda societatii noastre in care, deasemeni, suntem scindati...
Am citit mai demult cartea Inteligenta Materiei, scrisa de Dumitru Constantin Dulcan, profesor universitar la o clinica de neurologie, carte ce a luat premiul Academiei Romane,ea trateaza cu mare responsabilitate acest subiect.
Autorul cartii spune in una din comunicarile sale:
".....acum cand omenirea se afla intr-un mare impas din existenta sa, generat, dupa opinia mea, nu de criza economica si financiara, ci de criza morala, spirituala care a condus-o aici. Ne comportam asa dupa cum gandim, dupa cum ne raportam la lume si Univers. Daca ne consideram a fi singuri, aparuti din intamplare intr-un univers indiferent, vom folosi orice mijloc considerat a fi util pentru a supravietui, si lumea va arata intocmai ca cea in care suntem astazi. Dar daca vom face efortul sa intelegem ca suntem aici cu un rost, un sens emanat prin vointa unei Surse inteligente a intregului existent, sens pe care in goana dupa iluzii l-am pierdut, atunci ne vom regasi pe noi insine, demni si responsabili pentru tot ceea ce ni se intampla. Este singura solutie a iesirii din labirintul istoriei in care am intrat. Acestui tel i-am dedicat si ultima mea aparitie editoriala, "In cautarea sensului pierdut".

complexity

Un experiment filozofic.

Se spune ca acest an (2009) este unul dificil, de hotar, de alegere si discernere intre atatea drumuri ce par sa se nasca si sa moara zilnic... Suntem in ceea ce se numeste o economie "turbulenta" in care predictia este ingreunata din principiu...
La o analiza mai atenta insa, putem vedea ca se segrega doua atitudini ce se distanteaza din ce in ce mai mult una de alta:
•   suprematia Tangibilului asupra vietii Interioare, spirituale a omului si evident complementarul
•   Suprematia Spiritualului asupra Tangibilului...

Este in fond acelasi lucru doar ca sensul se schimba dramatic...
Traiesc ca sa mananc.... vs.  Mananc ca sa Traiesc...
Banul este un scop in sine ...   vs.  Banul este o consecinta a unei activitati prestate in favoarea dezvoltarii personale...
Invat ca sa Utilizez ... vs. Utilizez ca sa invat...

.....................
Este in fond o inversare de sens in firescul lururilor datorata usurintei cu care se poate transforma SCOPUL in MIJLOC (si reciproc)...
Sa ne imaginam un raport format din cei doi termeni de mai sus
K= Scop / Mijloc;

De asemenea sa ne imaginam ca acest raport este mediat, (tinde sa ia o valoare anume) de o lege "universala" corelabila cu Morala si Etica si care impune valori finite pentru K ( ceea ce propun este doar un exercitiu filozofic)
Fie o serie de "benzi spirituale", un fel de niveluri de intelegere, de patrundere a profunzimilor lumii in care traim... N1, N2...N7

La nivelul cel mai de jos, (N1, animalic) , domina legea Supravietuirii, (viata se structureaza piramidal - cu un sef de trib in frunte ce isi obtine pozitia prin impunerea vointei sale prin forta si frica), Scopurile sunt limitate si pot fi reduse la A FI SEF de TURMA ... In aceasta banda spirituala, multe mijloace sunt "etice" inclusiv a fura, a omora, a pacali. - adica in consonanta cu firea si natura individului din acea banda N1 de a cauta sa fie primul prin ORICE mijloc...... Asta se vede asa de bine in orice film de pe Discovery care arata viata sociala a maimutelor, a cimpanzeilor... modul lor de structurare sociala ...etc...

Pe masura ce se dezvolta o viata culturala si de aici se creaza o alta scara de valori si obiective, evident ca Scopurile se schimba si odata cu ele se selecteaza si alte mijloace "permise" de "conservarea raportului K"... Apare o reglemantare sociala, o norma de etica si morala care face ca sa nu fie admis orice MIJLOC...

concis spus: Intr-o banda spirituala data, O clasa de SCOPURI are asociata natural o clasa de mijolace permise... Nerespectarea acestei legi conduce la decaderea din clasa spirituala data. In acest mod, salturi spirituale presupun salturi in definirea scarii de valori, de SCOPURI individuale si colective si de selectie, validare si generalizare a Mijloacelor considerate ...etice...

Este o poveste lunga si speciala dar, pentru inceput va sugerez doar inceputul ei...

ca sa complicam un pic lucrurile, aceasta "lege " de conservare a raportului se aplica pe mai multe planuri, din ce in ce mai "eterate" ...Sa luam ca analiza cel bazal... existential...


Pentru a exista ca si fiinta, pe langa ...a respira sunt necesare ... a Bea ... si a Manca...
Deci avand drept obiectiv (scop): Un corp sanatos ; simplificat la maxim, mijlocul minim de a-l atinge este a manca sanatos...
deci am putea defini acest raport
K = Corp sanatos / Mancare sanatoasa
Pentru a obtine mancarea insa , ea insasi devenita acum Scop, este necesara prestarea unei Munci (agricole, zootehnice, macar de culegator sau vanator.) deci putem defini
K 1= Mancare sanatoasa / Munca
Legea armoniei generale sau legea proportiei continue afirma: K=K1=...Kn deci:
Corp sanatos/ Mancare sanatoasa = Mancare sanatoasa / Munca
= Corp sanatos / Munca
Altfel spus, munca individuala devine resursa pentru intetinerea corpului care poate astfel sa exploreze universul in care este "scufundat"...

Odata insa cu evolutia pragmatica a omenirii, cu aparitia tehnologiei si implicit a societatii industriale s-a generat o noua categorie de oameni, fortati sa traiasca departe de o sursa de hrana – in orase. Pentru a supravietui au avut nevoie de o "inventie sociala" care sa dea sustenabilitate Corpului .... si asa a aparut un element de echivalare a muncii... Banul....
S-a format astfel un nou raport.... Scop ...sa cumpar mancare ... Mijolc sa am bani ...
S-a ajuns ca banul sa devina SCOP, caci lantul s-a modificat
Corp sanatos/ Mancare sanatoasa = Mancare sanatoasa /Ban = Ban / Munca
Apare deci un raport interesant Ban / Munca ... (ce depinde de natura muncii, de locul unde se munceste, de legi ale valorii si contra-valorii etc...) Aparitia acestui element Ban a generat o accelerare exponentiala a viatii sociale si economice, definindu-se pe rand, societatea industriala, cea informationala si acum la cea a cunoasterii...

Din pacate, efectul favorabil al dezvoltarii este contrabalansat de profundul proces de pervertire a structurii umane , inchizand drumul catre o dezvoltare spirituala ce pare azi un moft, sau a alternativa pentru cei ce nu se adapteaza la viata "adevarata" (un fel de "strugurii sunt acri...!!???)....

Unde se produce ruptura... Banul nu s-a multumit sa cumpare doar "sustenabilitatea" Omului ci, i-a permis acestuia sa se "emancipeze" in domeniul material! Si, pentru ca Omul este creativ (o fiinta aparte, dincolo de un simplu animal ce se multumeste cu prada si surpavietuirea), s-a folosit de acest dar divin pentru a inventa mijloace care sa amplifice artificial acest raport.... Mai multi bani pentru aceeasi munca.... Mai multi bani pentru mai putina munca ... etc... caci Banii aveau proprietatea de a cumpara si altceva decat mancare... pe rand: putere, pozitii sociale, placeri, etc...

Nevoia de bani, intr-o filozofie de viata specifica societatii de consum, creste exponential. Din pacate, capacitatea de munca pentru a echilibra raportul de mai sus la valoarea "armonica" a sistemului universal nu poate urmari nevoia de bani... Altfel spus, nu este posibil ca printr-o munca cinstita, sa obti acea nevoie de bani ceruta de lifestyl-ul modern .... si deci esti fortat sa te adaptezi... Primul lucru care se sacrifica este TIMPUL ... 8 ore...10 ore... 16 ore... de munca "liber consimtita" , devenita "normala"... epuizeaza fizic persoana .... Apoi, pe rand, se deformeaza si se diminueaza pana la disparitie, nevoia de a "hrani" si celelalte corpuri pe care le avem ... cel afectiv, cel spiritual etc... si deci se sacrifica persoana, sufletul care nu mai are tihna si spriritul care nu mai are puterea de a lumina si oferi drum spre intelepciune... se neaga astfel insasi firea si natura OMULUI!
Si , daca banii pot satisface orice , de ce sa risc sa incerc ceva nou? Fac bani si Cumpar NOUL...  facut de altul ...Si daca am bani ...pot "externaliza" treptat ce nu imi place ... de la munca grea pana – si din pacate – pana la cea de parinte (cumpar o dadaca, o scoala privata...etc.. .) Sa aiba altii grija ...eu doar fac bani...

Si astfel, omul este lipsit de experiente diverse, devine o masina care treptat se uzeaza fara a fi experimentat aproape nimic din aceasta existenta! Munca devine de RUTINA si este perceputa de indivit ca TRUDA...Fiinta vie, posesoare a scanteii divine , venite aici in aceasta realitate pentru a experimenta creativ VIUL si VIATA in Spatio-timp, incepe sa se "ofileasca" , caci ceea ce ar hrani-o ca existenta spirituala nu poate fi cumparat cu bani... este vorba de propria traire, experienta diversa, etc... este ca si un corp bine facut , rezultat al unei stradanii de body – building. Acel corp nu poate fi cumparat, oricat de multi bani ar avea cineva! Acel corp este rodul unei MUNCI si nu a unui act COMERCIAL!

M-am cam intins la vorba... desi am explicutat doar un sir din cele 6 siruri de raporate "pervertite " de aceasta inventie sociala numita BAN ce guverneaza o societate centrata pe CANTITATE, pe tangibil, pe Competitie, pe MATERIAL, intrata intr-o etapa de convulsie mondiala...

Stiinta Complexitatii alaturi de Stiinta Cognitiei ofera cadrul conceptual care, alaturi ce trairea afectiva si profund subiectiva (acea voce a Inimii) incep sa aduca dovezi ca trebuie sa ne schimbam cumva...  Pe langa cunoasterea Duhovniceasca de care se vorbeste in acest forum, si de care vorbea asa de deosebit parintele Galeriu, este esentiala si dezvoltarea Mintii. Inteligenta rationala impreuna cu inteligenta emotionala structureaza un ansamblu cognitiv special ce permite o constientizare a Sentimentului Cosmic (asa cum il defineste Acad. Mihai Draganescu), parte esentiala in formarea acelui "procesor semantic specific" ce permite decodarea constienta a realitatii divine.


Iata aici un prim ghid pentru a explora  ce se intelege azi prin: stari critice si bifurcatii ar  fi urmatorul:

baza teoretica
despre complexitate http://www.complexity.ecs.soton.ac.uk/
despre haos http://www.youtube.com/watch?v=JnlkKdDXk-I&feature=related
despre catastrofe  http://en.wikipedia.org/wiki/Catastrophe_theory
despre fractali http://mathworld.wolfram.com/Fractal.html
http://www.youtube.com/watch?v=G_GBwuYuOOs
despre automate celulare http://mathworld.wolfram.com/CellularAutomaton.html
despre viata artificiala http://www.aridolan.com/

cateva aplicatii:
Utilizarea acestei noi ...fizici in inginerie
http://www.hbci.com/~wenonah/cfa/fractal.htm
http://www.scienceprog.com/fractal-antenna-constructions/
in medicina
http://www.didyf.unizar.es/info/jlsubias/Cor_tv04.eng.htm
in economie http://www.unifr.ch/econophysics/
in justitie http://www.jurisdynamics.net/
etc...
 
Poate nu ar fi de neglijat a sublinia ca subiectele de mai sus, stiinta complexitatii in ansamblu, nu sunt un moft academic ci subiecte in cadrul curiculei de fizica clasa XI-a ... Pentru cei ce au sentimentul ca stiu tot dar nu au auzit de aceasta topica, poate ar fi mai intelept sa studieze un lic link-urile de mai sus si doar apoi sa formuleze aprecieri.

Va doresc o saptamana buna!

adipop

Tot in acelasi document adresat ministrului invatamantului si presedintiei  este prezentat necesarul construirii unei ministatii la Iasi(un centru spiritual, nu intru in detalii).NIMENI de pe forum nu a fost interesat!Au sarit sa critice acesti oameni care si-au petrecut ani de zile in slujba umanitatii si a progresului ei, si ganditi-va ca pun la dispozitie totul in mod gratuit!!!("

Radi : Uite, ca eu sunt foarte interesat de ceea ce spui aici.

Asa cum arata si materialele, suntem un grup interdisciplinar de cercetare care de 30 de ani suntem aplecati voluntar asupra gasirii celor mai simple, usoare, stiintifice complex metode de imbunatatire umana.

R adi : sa-mi indici unde sunt aceste materiale.

Acum avem nu doar cercetarea fundamentala ci si aplicativa, tehnologia si cele mai blinde metode de stimulare a potentialului uman interior, de stimulare constienta a creativitatii, de reeficientizare a staffurilor oricarei companii, de schimbare interrelationala.

Ra di ; Aici o sa discutam serios pe tema moralitatii.

De ce nici macar pe un forum nu reusim sa ne unim?Forumul e oglinda societatii noastre in care, deasemeni, suntem scindati...

Ra di ; Trebuie sa gandesti altfel. De ce nu ma unesc cu persoana care-mi intinde mana...si-o sa vezi, ca se alatura si un altul samd...in functie de seriozitatea noatra, de relatia care se formeaza intre noi si de rezultatele comune, cuantificabile de toata lumea. Nu cei de pe forum sunt de vine, ci NOI DOI, ca nu ne intelegem. Oamenii invata prin comparatie si toti doresc sa traiasca mai bine. Ei nu stiu cum, deocamdata. Dar noi doi, parca nu ne-am putea permite asa ceva...
De-aia am spus sa facem primul Leu cinstit intre noi si mai ales care este filosofia care sta la baza schimbarii ?
Nu cumva aia a bunului simt ?
adi



Shadowman

 Mda...
Parca sunt la sedintele UTC ( Uniunea Tineretului Comunist ) de pe timpul lui Ceausescu...

  Sa dam dovada de solidaritate in rezolvarea problemelor cu care se confrunta societatea,de-o inalta constiinta civica,sa ne perfectionam instruirea profesionala,sa ne ridicam nivelul de cunostiinte,pregatirea ideologica...In munca ideologica,de formare a omului nou,sa nu precupetim nici un efort pentru a asigura patrunderea ideilor progresiste ,novatoare la orase si sate.Impreuna, ( muncitori,tarani,intelectuali si alte categorii profesionale),strins uniti in jurul partidului si-al secretarului sau general, sa contribuim la construirea societatii socialiste multilateral dezvoltate si ridicare Romaniei spre noi culmi de progres si civilizatie...


Alte timpuri,alte piese,alte partituri,alti actori,alte ridichii de frecat...
" PREA DES NOI NE BUCURAM DE CONFORTUL UNEI OPINII FARA DISCONFORTUL CUGETARII."

                                                                                        JOHN F. KENNEDY

adipop

Citat din: Shadowman din  28 Februarie 2009, 22:36:17
Mda...
Parca sunt la sedintele UTC ( Uniunea Tineretului Comunist ) de pe timpul lui Ceausescu...

  Sa dam dovada de solidaritate in rezolvarea problemelor cu care se confrunta societatea,de-o inalta constiinta civica,sa ne perfectionam instruirea profesionala,sa ne ridicam nivelul de cunostiinte,pregatirea ideologica...In munca ideologica,de formare a omului nou,sa nu precupetim nici un efort pentru a asigura patrunderea ideilor progresiste ,novatoare la orase si sate.Impreuna, ( muncitori,tarani,intelectuali si alte categorii profesionale),strins uniti in jurul partidului si-al secretarului sau general, sa contribuim la construirea societatii socialiste multilateral dezvoltate si ridicare Romaniei spre noi culmi de progres si civilizatie...


Alte timpuri,alte piese,alte partituri,alti actori,alte ridichii de frecat...

I-auzi..
adi

Ilie

Adi, din cite ziceai si tu asta e sistemul. Raul constata ca tot mai multi oameni care s-au saturat sa-l vada in preajma, iau atitudine si vor sa-l dea intr-o parte, si cum nu o sa cedeze usor se prind de orice pai crezind ca se salveaza. Ce pacat ca unii oameni alunga lumina si iubirea din inima lor unde Dumnezeu a pus-o si lasa din ce in ce mai mult intuneric si rautate sa le invadeze trupul si sufletul. De ce acei oameni nu-si dau seama ca sunt unealta raului. Poate ca o fac din traditia romanului de a se impotriva celui care ii vrea binele si de ai cinta in coarne celui care ii vor raul. De ce ne facem rau unul altuia in loc sa ne dorim binele? Probabil este unul si acelasi lucru, fiecare face dupa cum il invata tatal lui ca asa se simt mai bine si vor sa-i multumeasca tatalui. Cei care consideram ca tatal nostru este Dumnezeu trebuie sa facem lucrarea tatalui nostru. Toti stim ca pentru  orice boala mai intii trebuie sa tratam sufletul si cu acesta vindecat boala va disparea de la sine.Cum putem vindeca sufletul? Rugindu-ne tatalui nostru si facind cele placute lui. Toti, banuiesc ca stiti, cunoastem puterea rugamintilor colective(s-a dovedit daca mai trebuia dovedit si practic cit de mult bine pot sa faca). De ce spun asta? pentru ca Issus spune "acolo unde sunteti si va rugati voi fi si eu cu voi" Propunerea mea de indepartare a raului din preajma noastra este de a constitui biserica lui Issus(aceea alcatuita din sufletele noastre si nu cea din piatra care poate fi usor sfarimata). Iara daca suntem putini(dupa cum ar zice unii ca nu am putea rezona cu energiile divine pentru a amplifica efectul asupra raului) nu este nici o problema pentru ca Dumnezeu ne va inzeci puterile in creea lumea din jurul nostru bazata pe iubire Este  adevarat ca binele se face mai greu (lumeste vorbind, pentru a intelege unii, magia neagra are efecte mai puternice decit magia alba dar asta pentru ca o permite Dumnezeu pentru a ne cerne mai bine prin sita), dar este suficienta o raza de lumina sa patrunda in intuneric si deja se schimba totul. Issus ne-a dat credinta ca se poate, ne-a demonstrat ca se poate "templul acesta il fac la loc in trei zile" pentru noi cei care credem ca suntem creatorii propriei vieti, nimeni nu este responsabil de problemele pe care le avem in afara noastra o sa fie un picut mai greu dar daca ne dorim asta si trebuie sa ne-o dorim pentru a indeparta raul, ce importanta mai au greutatile prin care trecem. Cred ca trebuie sa lasam Cezarului ce este al lui si sa-i dam Lui Dumnezeu ce-i apartine IUBIREA NOASTRA. Asa cum spuneam intr-una din postari la initierea pe care am facut-o in Yoga stramosilor una din rugaciunile pe care o traiam era Imi iert pe toti dusmani , ma iert si pe mine insumi. Inca o data spun daca credem cu adevarat ca noi suntem creatorii lumii in care vrem sa traim, vom reusi. Asa sa ne ajute Dumnezue.

Osho

Citat din: complexity din  28 Februarie 2009, 21:42:06
Un experiment filozofic.

Se spune ca acest an (2009) este unul dificil, de hotar, de alegere si discernere intre atatea drumuri ce par sa se nasca si sa moara zilnic... Suntem in ceea ce se numeste o economie "turbulenta" in care predictia este ingreunata din principiu...
La o analiza mai atenta insa, putem vedea ca se segrega doua atitudini ce se distanteaza din ce in ce mai mult una de alta:
•   suprematia Tangibilului asupra vietii Interioare, spirituale a omului si evident complementarul
•   Suprematia Spiritualului asupra Tangibilului...

Este in fond acelasi lucru doar ca sensul se schimba dramatic...
Traiesc ca sa mananc.... vs.  Mananc ca sa Traiesc...
Banul este un scop in sine ...   vs.  Banul este o consecinta a unei activitati prestate in favoarea dezvoltarii personale...
Invat ca sa Utilizez ... vs. Utilizez ca sa invat...

.....................

 
Poate nu ar fi de neglijat a sublinia ca subiectele de mai sus, stiinta complexitatii in ansamblu, nu sunt un moft academic ci subiecte in cadrul curiculei de fizica clasa XI-a ... Pentru cei ce au sentimentul ca stiu tot dar nu au auzit de aceasta topica, poate ar fi mai intelept sa studieze un lic link-urile de mai sus si doar apoi sa formuleze aprecieri.

Va doresc o saptamana buna!


extraordinar de interesant, pragmatic, chiar matematic!
compexity, eu as mai adauga la cele scrise, in fiecare ecuatie, si factorul DIVIN.Doar atat mi se pare ca ar lipsi...
Daca tot mi-am dat cu parerea la cele spusu de tine(Felicitari!), permite-mi sa raspund cu un citat din Osho, mai actual ca oricand in timpurile noastre si in acest subiect:
"Atunci cand au loc cataclisme, devii constient de realitate asa cum este ea.Ea  este intotdeauna fragila , fiecare este in pericol. Numai ca, in conditii obisnuite, esti cufundat intr-un somn adanc, astfel incat nu vezi acest lucru. Continui sa visezi, imaginandu-ti lucruri frumoase pentru viitor, pentru zilele ce vor urma.
Cand pericolul este iminent, iti dai seama deodata ca s-ar putea sa nu mai existe nici un  viitor, nici un maine, si ca aceasta e singura clipa pe care o ai.
Vremurile in care au loc cataclisme sunt revelatoare.Ele nu aduc nimic nou in lume, ele iti arata lumea exact asa cum este.Ele te trezesc. Daca nu intelegi acest lucru, poti innebuni;daca il intelegi poti sa te trezesti.
Solutia este urmatoarea:incepe sa traiesti mai intens,mai total, mai constient, astfel incat sa descoperi in tine ceva ce nu poate fi distrus de moarte.
Singura problema care se pune este aceea de a folosi asa cum trebuie fiecare ocazie care ti se ofera.
In orice ar consta, foloseste-o in mod just.
Dezastrul poate fi mare, pericolul este mare, insa si ocazia este pe masura."

Subiectul este foarte interesant, poate fi discutat din multe puncte de vedere , din unghiuri diferite dar care nu se contrazic, se completeaza, asa cum ILIE a venit si el cu un punct de vedere extraordinar.

complexity

#71
ma bucura daca s-a inteles ceva din mesajul anterior.
Evindet ca acest prim palier al existentei corpului fizic de care vorbeam, este intrepatruns de altele din ce in ce mai subtile. Voi continua sa pun pe hartie si celelate paliere, cu rapoartele lor asociate...

Principala problema pe care o intuiesc eu acum, ca dificultate majora in comunicare (inclusiv pe acest forum) este faptul ca privim  Realitatea inconjuratoare din referentiale diferite, din puncte de vedere diferite, situate in "centrele" de grutate ale diferitelor niveluri de Constiinta, specifice fiecaruia dintre noi. (N1, N2...)
Problema intelegerii nevoii de a cauta divinitatea apare doar de la un anumit nivel de dezvoltare al unei entitati umane. (vreau sa spun ca nevoie interna, personala, acuta si nu ca educatie si impunere exterioara; sa nu uitam ca Dumnezeau ne-a acordat cel mai mare dar al sau: liberul arbitru!). Interesant este de observat ca orice fortare, orice impunere a unei realitati ce apartine unui nivel N(i)  unei alte entitati aflate pe nivelul  N(i-n), nu numai ca nu ajuta ci incurca. Apare o reactie de respingere acuta, organica, ... de care imi aduc aminte personal atunci cand mama imi spunea, cu cea mai buna intentie, sa nu mai fumez...parca ma facea sa pun doua tigari in gura...

Ideea pe care merg eu este inspirata de Noica care spunea.... "Nu da povata celui ce nu ti-o cere caci nu te asculta...Inseteaza-l mai intai si apoi..."

Mihai Draganescu a scris de curand o carte, cred eu esentiala: "societatea Constiintei"! Aici apare o foarte interesanta metoda de spiritualizare a societatii, de desprindere treptata de dogme si mecanicisme, metoda in doua etape:
- trezirea sentimentului cosmic (este o sensibilizare a ratiunii , o crestere a "razei de pasare" cum ii zic eu pantru a cuprinde treptat scari din ce in ce mai mari, ).  Aceasta activitate trezeste Mintea superioara, il face pe om sa ridice ochii din "Profundul.." in "Inaltul"  si doar apoi, o alta actiune de
- trezire a sentimentului divin si ascultarea Inimii... In acest fel, afirmatia ca ...MINTEA MINTE iar INIMA STIE, devine inteligibila cu-adevarat, si prin aceasta se produce acea metamorfoza naturala ce face ca Mintea sa coboare in inima , implinind rugaciunea inimii.

A aborda direct aceste subiecte cu entitati care nu au atins pragul de maturitate a Eu-lui din lumea materiala, nu cred ca este o solutie, ci din contra, conduce la schizme si atacuri directe, ceea ce este evident de nedorit.

Voi incerca sa pun deci pe hartie, celelalte paliere pe care raportul scop / mijloc le coordoneaza in intreaga noastra fiinta, si poate la final, vom vedea mai bine cum se propaga  puterea distructiva a banului , generand boli sufletesti si spirituale (de care majoritatea nici nu sunt constienti),  ce fac ca Pamantul sa fie treptat invadat de ....ZOMBI.

bossonulhiggs

#72

Da, abia atunci veti realiza ca - nefiind vesnici, nefiind pre_ocupati de dobandirea eternitatii - timpul vostru este doar o facatura masonica, o fictiune cu termen de valabilitate expirat !

complexity

#73
cand citesc ceea ce am scris mai sus imi dau seama cum mi-ar fi sunat acest text acum ceva ani... Cred ca reactia ar fi fost ca si a lui bossonulhiggs - poate mai putin agresiva si sigur nelegata de partea cu masonii...??? caci conotatiile cu tenta religioasa mi-ar fi sugerat cel mult o incercare de prozelitism  ...

iata pasii care m-au facut sa fiu atent la subiect si apoi sa devina una din temele mele de cercetare internationala importanta...

1. Premiul Nobel - Prigogine - termodinamica departe de echilibru
2. Scenariul de tranzitie la Haos a lui Feigenbaum, constantele haosului, tranzitii de faza ordine - haos, rolul zgomotului in tranzitia catre ordine
3. realizarea practica a primului oscilator haotic Chua
4. rezonanta haotica si sincronizarea oscilatoarelor haotice (brevete)
5. comunicarea (transmiterea de informatii) prin purtatoare haotica - "comunicare prin haos" cum se mai numeste in sens "gazetaresc" (brevete)

(acestea sunt o parte din subiectele pe care le predau in Politehnica bucuresteana)

O prima concluzie, rezonanta haotica este un fenemen extrem de interesant ce merita atentie caci, purtatoarea nu mai este monocroma - asa cum este in cazul purtatoarei electromagnetice la transmisia radio. Fara instrumente de analiza speciale, ea se confunda cu un zgomot de banda larga....

Un alt grup de informatii...
1. in biologie, majoritatea fenomenelor sunt haotice si nu periodice (metaforic vorbind, inima "canta" nu bate )
2. inima este cel mai evident oscilator haotic natural
3. se fac studii ce permit evaluarea globala a starii de sanatate a sistemului cardiovascular, din analiza microaritmiilor cardiace ( studiul seriilor de date formate din timpii dintre doua batai ale inimii) ce atesta caracterul haotic al inimii sanatoase.
4. studii de rezonanta haotica evidenteaza perioade de sincronzare ale doua sau mai multor oscilatoare haotice naturale (inimi)...

din cele doua grupe de informatii, devine evidenta o ipoteza / tema:
Inima + sistemul circulator in ansamblu, este utilizat  de om intr-un fel de "comicare prin haos"?

Avem, prin acest proces (empatie) acces la un altfel de date? dincolo de cele preluate prin organele de simt si apoi exprimate in cuvinte, imagini?
Si daca da, (sunt studii extrem de serioase acum), atunci:
1. Intuitia poetica ar putea avea o baza reala: ar fi ca inima "simpte" ceva special, este sediul unei alte forme de comuncare/interactiune ...mai putin evidenta ca vazul sau auzul, sigur de o alta calitate si de care inca nu suntem constienti asa cum nu suntem constienti de zgomotele batailor noastre de inima...(poate nu este cel mai bun exemplu)

2. poate devine adevarata expresia "tot poetica" la acest nivel de dezvoltare ...MINTEA Minte ...(in sensul teoremei de incompletitudine a lui Goedel - caci mintea opereaza fragmentat, prin  imagin si cuvinte, ...limbaj formal, structural) si INIMA "STIE" (in sensul unei comunicari de alt nivel - empatic-  si care imi da mie ca sbiect acces la "celalalt" si implicit devenind celalat nu am cum sa mint caci stiu ce stie si el iar el stie ce stiu si eu ...informatia fiind aceeasi in amblele "receptoare"...)

si uite asa , din acest lant, extrem de compact acum, dar care la mine a durat ceva ani, am ajuns sa studiez o tema deosebita, extrem de incitanta, in laboratoare internationale.

Sunt teme care imi dau energie si ma motiveaza, ma fac sa pot comunica coerent cu generatia mult mai tanara decat mine si din domenii diferite, fapt pentru care nu prea mai am rabdare sa ascult orice sau sa intru in cine stie ce polemici (eu fac distinctie neta intre dezbatere si disputa - diferenta fiind de intentionalitate a discutiei) Insasi afirmatiile ce le-am tot gasit pe acest forum legate de libertate imi permit acest mod de abordare acum- desi, cu ceva timp in urma mi se parea de datoria mea ca profesor sa imi dezvolt studentii la nivelul pe care il stiem eu, macar in sens egoist, sa pot avea si eu un interlocutor capabil sa ma incite petru a co-evolua. Acum incerc sa fiu mai selectiv si respect liberul arbitru al fiecaruia . Fiecare are dreptul sa isi aleaga modul de dezvoltare! L-am inteles in cele din urma Noica .."Nu da povata celui ce nu ti-o cere...".

Asadar, as dori sa va marturisesc ca, fiecare afirmatie pe care am spus-o sau o voi spune pe forum, are o minima  acoperire stiintifica asumata si validata prin studii personale, iar cand vor fi doar ...sugenstii sau abordari metaforice, le voi pune intre ghilimele sau intre puncte ... ...

Mai declar odata. Scriu pe acest forum, nu pentru ca nu am ce face sau imi place sa irit sa sa ma ia lumea peste picior, cu un limbaj specific unor copii in pantaloni scurti, ci pentru a identifica parteneri in structurarea unei comunitati virtuale dedicate unei dezvoltari personale in domeniul stiintelor de granita, unde "ceata" este inerenta iar prostia nu se deosebeste inca de genialitate...



 



lylyt_ice

 Aha.....Asa mai "DA"! Foarte interesant, de data asta am citit fiecare cuvant...si tot nu am priceput sensul mesajului... :x
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?