Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

NOI creem lumea in care traim

Creat de Shanti Nilaya, 25 Februarie 2009, 17:11:52

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Kbal

"si tot nu am priceput sensul mesajului... " pai asta era si scopul  :-D .
Acum eu ma intreb care ar fi cauza ... 8-) (de parca nu se subintelege, nu vezi ca totul se rezuma la "coruperea de adepti" ? de la inceputul topicurilor deschise de Shanti si pana in prezent... iar mai departe prefer sa nu ma pronunt)
Only the best is good enough ...

lylyt_ice

pai, io cred  Ca-Cauza (fara virgula) este ca; A TUNAT SI I-A ADUNAT!!! :-o
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

bossonulhiggs

Complexity,

Asta cu: " nu da povata celui ce nu ti-o cere ! " mie imi suna cam asa:

" nu da niciodata povete, celor ce nu-i poti santaja pentru ca nu i-ai lasat sa ti le ceara, ci te-ai apucat ca sa-i inveti pe gratis ! "

Niste creaturi meschine, demonii astia !

Daca si Dumnezeu ar fi procedat cu ei la fel, lumea ar fi fost astazi mult mai buna fara ei !

Cristina Rus - Inima mea bate

http://www.youtube.com/watch?v=aThTY6rP8zg
 aceeasi marie cu alta palarie (adica nume)...

lylyt_ice

Mai avem si aici o Marie, cu vre-o doua palarii!!!!!!!! :-( (ADICA NUME)
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

noua

Citat din: Kbal din  02 Martie 2009, 15:58:16
"si tot nu am priceput sensul mesajului... " pai asta era si scopul  :-D .
Acum eu ma intreb care ar fi cauza ... 8-) (de parca nu se subintelege, nu vezi ca totul se rezuma la "coruperea de adepti" ? de la inceputul topicurilor deschise de Shanti si pana in prezent... iar mai departe prefer sa nu ma pronunt)

Tu vezi asta Kbal ? Ai capacitati intuitive sau te-a luat gura pe dinainte ca de obicei ?

Osho

Citat din: complexity din  02 Martie 2009, 15:40:30
cand citesc ceea ce am scris mai sus imi dau seama cum mi-ar fi sunat acest text acum ceva ani... Cred ca reactia ar fi fost ca si a lui bossonulhiggs - poate mai putin agresiva si sigur nelegata de partea cu masonii...??? caci conotatiile cu tenta religioasa mi-ar fi sugerat cel mult o incercare de prozelitism  ...

iata pasii care m-au facut sa fiu atent la subiect si apoi sa devina una din temele mele de cercetare internationala importanta...

1. Premiul Nobel - Prigogine - termodinamica departe de echilibru
2. Scenariul de tranzitie la Haos a lui Feigenbaum, constantele haosului, tranzitii de faza ordine - haos, rolul zgomotului in tranzitia catre ordine
3. realizarea practica a primului oscilator haotic Chua
4. rezonanta haotica si sincronizarea oscilatoarelor haotice (brevete)
5. comunicarea (transmiterea de informatii) prin purtatoare haotica - "comunicare prin haos" cum se mai numeste in sens "gazetaresc" (brevete)

(acestea sunt o parte din subiectele pe care le predau in Politehnica bucuresteana)

O prima concluzie, rezonanta haotica este un fenemen extrem de interesant ce merita atentie caci, purtatoarea nu mai este monocroma - asa cum este in cazul purtatoarei electromagnetice la transmisia radio. Fara instrumente de analiza speciale, ea se confunda cu un zgomot de banda larga....

Un alt grup de informatii...
1. in biologie, majoritatea fenomenelor sunt haotice si nu periodice (metaforic vorbind, inima "canta" nu bate )
2. inima este cel mai evident oscilator haotic natural
3. se fac studii ce permit evaluarea globala a starii de sanatate a sistemului cardiovascular, din analiza microaritmiilor cardiace ( studiul seriilor de date formate din timpii dintre doua batai ale inimii) ce atesta caracterul haotic al inimii sanatoase.
4. studii de rezonanta haotica evidenteaza perioade de sincronzare ale doua sau mai multor oscilatoare haotice naturale (inimi)...

din cele doua grupe de informatii, devine evidenta o ipoteza / tema:
Inima + sistemul circulator in ansamblu, este utilizat  de om intr-un fel de "comicare prin haos"?

Avem, prin acest proces (empatie) acces la un altfel de date? dincolo de cele preluate prin organele de simt si apoi exprimate in cuvinte, imagini?
Si daca da, (sunt studii extrem de serioase acum), atunci:
1. Intuitia poetica ar putea avea o baza reala: ar fi ca inima "simpte" ceva special, este sediul unei alte forme de comuncare/interactiune ...mai putin evidenta ca vazul sau auzul, sigur de o alta calitate si de care inca nu suntem constienti asa cum nu suntem constienti de zgomotele batailor noastre de inima...(poate nu este cel mai bun exemplu)

2. poate devine adevarata expresia "tot poetica" la acest nivel de dezvoltare ...MINTEA Minte ...(in sensul teoremei de incompletitudine a lui Goedel - caci mintea opereaza fragmentat, prin  imagin si cuvinte, ...limbaj formal, structural) si INIMA "STIE" (in sensul unei comunicari de alt nivel - empatic-  si care imi da mie ca sbiect acces la "celalalt" si implicit devenind celalat nu am cum sa mint caci stiu ce stie si el iar el stie ce stiu si eu ...informatia fiind aceeasi in amblele "receptoare"...)

si uite asa , din acest lant, extrem de compact acum, dar care la mine a durat ceva ani, am ajuns sa studiez o tema deosebita, extrem de incitanta, in laboratoare internationale.

Sunt teme care imi dau energie si ma motiveaza, ma fac sa pot comunica coerent cu generatia mult mai tanara decat mine si din domenii diferite, fapt pentru care nu prea mai am rabdare sa ascult orice sau sa intru in cine stie ce polemici (eu fac distinctie neta intre dezbatere si disputa - diferenta fiind de intentionalitate a discutiei) Insasi afirmatiile ce le-am tot gasit pe acest forum legate de libertate imi permit acest mod de abordare acum- desi, cu ceva timp in urma mi se parea de datoria mea ca profesor sa imi dezvolt studentii la nivelul pe care il stiem eu, macar in sens egoist, sa pot avea si eu un interlocutor capabil sa ma incite petru a co-evolua. Acum incerc sa fiu mai selectiv si respect liberul arbitru al fiecaruia . Fiecare are dreptul sa isi aleaga modul de dezvoltare! L-am inteles in cele din urma Noica .."Nu da povata celui ce nu ti-o cere...".

Asadar, as dori sa va marturisesc ca, fiecare afirmatie pe care am spus-o sau o voi spune pe forum, are o minima  acoperire stiintifica asumata si validata prin studii personale, iar cand vor fi doar ...sugenstii sau abordari metaforice, le voi pune intre ghilimele sau intre puncte ... ...

Mai declar odata. Scriu pe acest forum, nu pentru ca nu am ce face sau imi place sa irit sa sa ma ia lumea peste picior, cu un limbaj specific unor copii in pantaloni scurti, ci pentru a identifica parteneri in structurarea unei comunitati virtuale dedicate unei dezvoltari personale in domeniul stiintelor de granita, unde "ceata" este inerenta iar prostia nu se deosebeste inca de genialitate...

Stimate domn,lectura textului dvs. a fost pentru mine un adevarat act de meditatie.(Meditatia este pur si simplu o intelegere. Nu este faptul de a sta linistit sau de a canta o mantra. Este o problema de intelegere a activitatii mintale subtile.
Pe masura ce intelegi aceasta activitate a mintii, in interior apare o intensa louciditate, care nu apartine domeniului gandirii.Luciditatea apare in fiinta, in suflet, in constiinta...)
As dori acum sa amintesc, legat de "inima" unele aspecte, din nou din alt punct de vedere...
Deja stiinta a ajuns la o concluzie certa, ca exista o inteligenta a materiei si , deasemeni, o memorie la nivel de fiecare celula (vezi Dianetica, stiinta ce lucreaza cu acest concept).Altfel, cum s-ar fi inscris in subconstientul fiecaruia informatii din viata intrauterina?
In alt domeniu de cercetare, o concluzie care s-a impus a fost aceea ca , in afara corpului fizic sunt,si alte corpuri care ne alcatuiesc (dr. Janine Fontaie ,pr. dr.patrick Druout, etc-psihiatri, cardiologi ,chirurgi, biologi si medici) .Aceste vibratii care declanseaza in inima noastra informatia de stare de inspiratie isi are cauza in corpul emotional (al doilea corp subtil, aflat in continuarea corpului eteric).
O alta informatie despre inima ne este transmisa si de catre biblie, unde spune"imparatia e in mijlocul tau".
Daca acest mijloc il cautam in afara, de ce nu l-am cauta si inauntru?Caci corpul fizic fiind in centru, privind catre exterior , vom vedea celelalte corpuri...(modelul atomului!!!)
Si uite asa aflam ca "imparatia" e in mijlocul nostru...in inima (totul e-n tot...)In inima spirituala, care se suprapune aproximativ celei fizice, daca omul este in armonie, centrat...
Multe ar mai fi de spus despre inima, dar, sa vorbim putin de intrega fiinta, care isi creaza lumea in care traieste.
"La varsta de 14 ani fiinta este matura din punct de vedere sexual-mintea incepe sa functioneze intr-un cu totul alt fel. Aceasta este varsta biologica a omului:acum poate face copii. In ceea ce priveste biologicul omul si-a atins varsta.Acesta este motivul pentru care varsta psihologica  a omenirii ramane la 14 ani;de acum incolo biologicul nu mai este deloc interesat de dezvoltarea ta psihologica , pana cand nu devii tu insuti interesat.Natura te-a adus pana intr-un anumit punct pentru propriile ei scopuri, pentru reproducere;munca ei s-a incheiat.Depinde acum numai de tine daca doresti sa fii un explorator, sa cresti din punct de vedere psihologic, sa iti dezvolti luciditatea.Daca doresti o experienta spirituala, atunci totul e in mainile tale;acum totul depinde de tine, natura si-a incheiat lucrarea.
Si pentru ca natura s-a oprit, 99,9% din oameni s-au oprit odata cu ea ...

Kbal

Sa dus/sters un topic de doi lei (cel cu banii), a mai ramas asta si gata, totul e ok, se face curatentie pe forum.Vad ca ceva e "putred" pe aici ... filozofii/meditatii complexe,probleme legate de bani, necesitatea captarii unui "grup mai mare de cercetatori/anlisti" (ca ideea sa poata fi analizata mai bine si dusa pana la capat) . Cred ca ideea incepe prin convingere/captare si se termina cu probleme legate de bani ... iar filozofia/vorbaraia asta complexa de 2 parale e pe undeva la mijloc.
Dragii mei .. voi ce vreti de fapt ? care e ideea acestui "topic" intr-un rezumat de cateva randuri, de ce sa deschis si ce scop are ? Ca sa ma convingeti atat pe mine cat si pe restul (ca mine) ca nu e vorba de vreo organizatie cu intentii oculte. Astept un raspuns CLAR si cu argumente !

P.S. Osho - "Stimate domn,lectura textului dvs. a fost pentru mine un adevarat act de meditatie."  :lol:

Spooky, Nox .... nu va sesizati  :oops: ?!?!

Osho

Citat din: Kbal din  02 Martie 2009, 20:07:25
Sa dus/sters un topic de doi lei (cel cu banii), a mai ramas asta si gata, totul e ok, se face curatentie pe forum.Vad ca ceva e "putred" pe aici ... filozofii/meditatii complexe,probleme legate de bani, necesitatea captarii unui "grup mai mare de cercetatori/anlisti" (ca ideea sa poata fi analizata mai bine si dusa pana la capat) . Cred ca ideea incepe prin convingere/captare si se termina cu probleme legate de bani ... iar filozofia/vorbaraia asta complexa de 2 parale e pe undeva la mijloc.
Dragii mei .. voi ce vreti de fapt ? care e ideea acestui "topic" intr-un rezumat de cateva randuri, de ce sa deschis si ce scop are ? Ca sa ma convingeti atat pe mine cat si pe restul (ca mine) ca nu e vorba de vreo organizatie cu intentii oculte. Astept un raspuns CLAR si cu argumente !

P.S. Osho - "Stimate domn,lectura textului dvs. a fost pentru mine un adevarat act de meditatie."  :lol:

Spooky, Nox .... nu va sesizati  :oops: ?!?!

Fii mai explicit, nu se intelege ideea  principala...Cine pe cine trebuie sa convinga si de ce?
E vorba demine? De tine? De Complexiti ?
Ori sunt eu prea nou p-aci , ori aveti un cod exclusivist pe care nu-l inteleg.Explica-te, amice!!!
Rog eventual moderatorul sa mute subiectul sau daca e in afara forumului sa-l inchida, sa nu-mi pierd timpul.

Kbal

Este vorba de un topic "suspect si de cativa suspecti care il aprovizioneaza si pro-moveaza", un topic din care nu reiese practic mai nimic din ceea ce ar trebui sa aiba legatura cu RUFOn si mai mult decat atat, lasa loc de interpretari nu tocmai pozitive, motivele le-am enumerat in postul anterior.As dori sa stiu si eu ca membru al acestui forum, ca participant la dezbaterile ce au loc aici, cu ce scop s-a creat acest subiect/topic, care este ideea de baza, despre ce se discuta si implicit cu ce folos ? Intrebarea este valabila pentru toti cei care intervini cu posturi (pro/on-topic) la tema in cauza. Intrebarea este una simpla si clara, pe care o pun pentru a 2-a oara si la care astept un raspuns pe masura.

Kbal

Ca sa fiu mai clar am sa evidentiez cateva citate SUSPECTE !

===================================================================
Shanti :
Noi aici, la Iasi, experimentam de multi ani si la nivel individual si la nivel de grup puterea creativa si potentialul sau.Incercam sa facem un centru.

Adipop:
As vrea sa va cunosc grupul Dumneavostra pentru a impartasii idei. Am fost convins cu multi ani in urma, ca studiile fiecaruia dintre noi, ma refer la cei care au cautat solutii pentru un trai decent la nivel planetar, sunt etalate, cumulate si transpuse in plan fizic.
Am mai propus ca tot ceea ce comnunicam, sa fie transferat catre diversi cunoscuti ai nostri, fara nici o retinere si care au posibilitatea de-a se implica si ei, daca doresc.

Shanti :
De aceea, nu trebuie decat sa constientizezi problema pe care o resimti la nivel fizic, emotional, mental etc., apoi sa incepi sa iti purifici gandirea care a atras-o, printr-un proces de cainta si iertare

Alx : (care miroase/presimte acelasi lucru ca si mine) .
Domnu adipop,observ (si oare de ce nu ma surprinde?) ca nu mai postati pe aici decat ca sa va faceti reclama...dumneavostra,mosului sau vreunui site care va intereseaza,sau sa racolati ceva adepti,daca mai e posibil.

adipop : Iluminarea reprezinta constientizarea Creatiei Divine . Este
impacarea cu Sinele si incetarea generatorului de conflict, care ascunde adevarul, in numele placerii si al lenei.

Shanti :
FELICIT SI UREZ SUCCES TUTUROR OAMENILOR CARE, IN CERCETAREA SI CAUTAREA LOR SI-AU ASUMAT SI CUVINTE DE ORDINUL CELOR PE CARE LE CITIM CU TOTII...
...cu propuneri concrete si planuri de schimbare a invatamantului in Romania, cu SOLUTII de iesire din criza financiara, spirituala si de toate felurile.
...
poate din aproape in aproape, vom ajunge la stadiul in care nu vom mai avea nevoie de sintagma "oricat de dependenti am fii de bani"
Iata viziunea lui Einstein despre iesirea din criza si ce inseamna defapt ea ...

Interesanta apare in aceste zile parerea lui despre criza economica, care, in opinia marelui om de stiinta care a revolutionat imaginea omenirii asupra Universului, care apare ca un efect mai degraba al crizei personale a individului decat al ratiunilor matematice ale economiei de piata:

Complexity :
Sub presiunea crizei, lumea devine mai atenta, mai crispata... Cei ce au pregatit "o samanta de... viitor" pot fi atenti, caci se apropie momentul... Oportunitatile apar pe neasteptate! Trebuie doar sa fi pregatit si sa le accesezi cu curaj! Ceea ce era coerent si sigur azi se dilueaza exponential iar utopiile de ieri pot deveni Realitate!
NOI TREBUIE SA NE DEZVOLTAM DISCERNAMANTUL!
singurul ce poate conduce la sustenabilitate! Este cel ce are ca deschidere: spiritualizarea Omului si a vietii

Criza este in esenta un punct critic in care se impune o schimbare.De aici as vrea sa incepem...de la schimbare...

adipop:
Tocmai munca colectiva despre care vorbeai ar putea construi fundatia...Dar pentru asta avem nevoie sa ne schimbam modul de gandire si cel de a emana in exterior gandirea cea noua.

Shanti :
..Iata si un mesaj al Parintelui Galeriu in legatura cu criza:
Criza sensului vietii, ce מnsoteste criza de identitate, arata ca omul a pierdut contactul cu Adevarul ultim al existentei
Asta e gandirea cea noua , NOI CREAM LUMEA IN CARE TRAIM si bine ar fi sa fim o echipa!!!

complexity :
S-a format astfel un nou raport.... Scop ...sa cumpar mancare ... Mijolc sa am bani ...
Nevoia de bani
, intr-o filozofie de viata specifica societatii de consum, creste exponential.

ilie :
... cum spuneam intr-una din postari la initierea pe care am facut-o in Yoga stramosilor una din rugaciunile pe care o traiam era Imi iert pe toti dusmani , ma iert si pe mine insumi.

Osho :
Stimate domn,lectura textului dvs. a fost pentru mine un adevarat act de meditatie.(Meditatia este pur si simplu o intelegere. Nu este faptul de a sta linistit sau de a canta o mantra.

Daca nu imi raspunde cineva CLAR/CONCRET despre ce este vorba si care este scopul am sa postez la infinit acest mesaj pana mi se raspunde sau pana dispare topicul ! (dar as prefera a 2-a varianta).
Astept raspuns !

noua

Citat din: Kbal din  02 Martie 2009, 22:40:30
Ca sa fiu mai clar am sa evidentiez cateva citate SUSPECTE !

Daca nu imi raspunde cineva CLAR/CONCRET despre ce este vorba si care este scopul am sa postez la infinit acest mesaj pana mi se raspunde sau pana dispare topicul ! (dar as prefera a 2-a varianta).
Astept raspuns !

Iti raspund eu pe sleau. Esti un idiot conspirationist. Imaginatie indusa + minte putina = rezultat previzibil ... Carnita de manevra pentru vremuri care se vor stinge. E inevitabil. Intelegi ?  :lol:
 ...

lylyt_ice

Nu stiu ce tot o gadila astia pe acest forum, (ca pana la urma pare a fii una si aceeasi persoana sub trei nume)...ce naiba tot v-a scarpinati pe spate uni pe altii si v-a laudati reciproc.......maditati mai in alta parte, ca doar daca tot aveti de gind sa v-a organizati, inmultiti sau sa atrageti visatori, v-a puteti deschide un forum, pe temele mestecate de voi, in legea voastra. Iar tu NOUA, nu vad ce tot faci pe AVOCATUL, de parca esti pe-aici si tu pus cu un scop anume...!!! Mare dreptate are (pina la urma), bossonulhiggs......Iar tu adipop; daca ti-e asa drag de rumegatorii astia de vorbe de ce nu le spui asta pe MP, si tot v-a dati aici in spectacol ca niste incepatori (mascati), nebagati in seama???

Ilie

Kbal, in ceea ce ma priveste, nu am niciun fel de interes meschin postind la acest topic ci pur si simplu am credinta ca Dumnezeu ne-a lasat liber arbitru in ceea ce priveste viata materiala si viata viitoare. Totul depinzind de cum iti alegi calea si cum pasesti pe ea. Daca citeai in totalitate postarile mele sunt convins ca ai fi observat asta. Pentru ami gasi calea am cercetat mai multe cai pentru a ma apropia de cel ce nea creat pentru a fi si a face ceea ce EL vrea de la mine. Daca am reusit sau nu, numai el ma poate judeca " nu incerca sa judeci pe aproapele tau ca este un Dumnezeu in cer care ne judeca pe toti".  Daca am incercat sa discut si cu altii despre cum se poate ajunge sa ne creem lumea materiala si cea spirituala pe care nea harazit-o Dumnezeu, nu inseamna ca incerc sa influentez in vreun fel cautarile celorlati- Fiecare om are datoria sa cerceteze tot ce este in jurul lui si daca crede ca-l reprezinta si vine de la tatal lui poate sa si-o insuseasa sau nu. Daca mesajele mele au iritat si nu au mingiiat inima nimanui este numai vina mea, dar asta binenteles ca nu ma dezarmeaza "multi bat dar la putini se va deschide". Daca cineva a inteles mesajul meu si  l-a ajutat cu ceva pentru ai usura trecerea lui prin lume il felicit si ii spun sa mearga inainte pe drumul pe care a apucat pentru a-si creea lumea pe care si-o doreste. Sper ca acum sunt inteles, nu este nicio problema asa cum am intrat asa o sa si ies daca postarile mele sunt considerate ca un afront.  Asa cum spuneam si intr-una din postarile anterioare fiecare dintre noi cauta sa-si urmeze tatal si sa faca faptele lui. Asa sa ne ajute Dumnezeu

bossonulhiggs

Kbal,

Nu dispera, pentru ca iti vor spune imediat ca:

daca banii nu ar fi fost inventati, atunci nu s-ar fi putut descoperi nici originea speciilor si nici gaurile negre.

Acum intelegi ce poate face banul - ochiul dreaqului - din om ????

Serban M

Citat din: bossonulhiggs din  03 Martie 2009, 11:21:42
Kbal,

Nu dispera, pentru ca iti vor spune imediat ca:

daca banii nu ar fi fost inventati, atunci nu s-ar fi putut descoperi nici originea speciilor si nici gaurile negre.

Acum intelegi ce poate face banul - ochiul dreaqului - din om ????

ambele sunt cunoscute cu mult inaintea banului