Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Realitate sau doar o imaginatie bogata?

Creat de Tha D, 21 Februarie 2009, 17:12:04

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Shanti Nilaya

Citat din: Yagg din  22 Februarie 2009, 03:17:12
Salut David,

având în vedere vârsta ta sper sã nu te supãr sau sã te dezamãgesc. Eu zic cã nu existã fenomene paranormale, fantome ºi chestii dintr-astea.
Dacã tu ai scris cã te atrag muzica ºi fenomenele paranormale este clar cã e ceva în neregulã în povestea ta.

Cel mai bine este sã consulþi un cadru medical specializat în terapie psihologicã, iar acest lucru nu cred cã te va deranja o datã ce chiar tu ai scris cã te pasioneazã medicina; sper cã nu cea naturistã.

Încearcã sã-þi explici fenomenele din jurul tãu ca pe cântatul la chitarã. Chitara produce sunetele dupã cum ciupeºti coardele ºi sunetele au o anumitã frecvenþã (dacã e acordatã bine, sunã plãcut), fenomenul acesta e un fenomen fizic.  Din câte observ eu, sper sã nu mã înºel, cânþi la un Stratocaster. Frumos.

Eu îþi recomand sã mergi mai departe pe cele douã domenii reale, muzica ºi medicina, iar fenomenele paranormale demitizeazã-le ºi trãieºte-þi viaþa cântând muzicã bunã la chitarã ºi poate, dacã vei ajunge medic, salvând vieþi. 14 ani e o vârstã prea micã sã înþelegi unele lucruri, dar sunt sigur cã te vei maturiza. Nu încerca sã-þi marchezi adolescenþa prin aºa zise fenomene paranormale. Mergi la un specialist, cerceteazã obiectiv ce se întâmplã în jurul tãu ºi demitizeazã sau dacã vrei sã-mi confirmi cã existã aceste fenomene vino cu fapte ºi rezultate.

Vorba lui Sirius13, la bãtrâneþe vei inventa ºi tu poveºti paranormale pentru puºtii creduli doar ca sã te amuzi.

Baftã cu chitara ºi cu ºcoala!
Se vede foarte clar ca nu aveti copii... sau notiuni elementare de psihologia copilului si adolescentului:a-i spune ca ce vede el alb e defapt negru si ce vede negru nu exista...e lipsit de responsabilitate. Nici intr-un caz medicina alternativa?nici intr-un caz, atunci,fizica particulelor subatomice(ca si asa nu se vad), nici intr-un caz retele neuronale aplicate in matematica, etc...Sunt realitati ale vietii de zi cu zi pe care nu mai putem sa le ignoram-homeopatie, acupunctura, presopunctuta, fitoterapie,dianetica, etc.Medici din lumea intreaga au specializari si competente in domeniile amintite, iar in statele civilizate sunt universitati ce predau aceste stiinte cel putin la fel de bine fundamentate ca si medicina alopata.Nu fac lobi si nici reclama, vreau doar sa nu emitem verdicte si diagnostice aberate...S-ar putea sa ignoram oameni ca DR. jANINE FONTANE(Medic de trei corpuri, de ex.),PatriCK Drouot(fizician si cercetator francez)?
Asadar sa ne asumam ce spunem chiar si pe un forum inseamna sa ne informam si chiar sa ne pese de ceilalti participanti la dialog, sa fim responsabili;daca ceea ce credem noi, in mod intim si personal nu e fundamentat si de cercetare e doar treaba noastra, dar trebuie sa subliniem sincer in mesaj acest lucru,ignoranta in domeniu.Cu prietenie....

Kbal

De acord cu tine Shanti, uite vezi ... cand ai dreptate ai dreptate, baiatul nu trebuie descurajat ba din contra .. el merita incurajat in tot ceea ce il pasioneaza,in felul asta isi dezvolta si imaginatia lucru foarte benefic pentru varsta lui,iar domeniul de activitate,preferat de el pentru viitor nu conteaza cui apartine atata timp cat el va realiza performante ! Baiatu a descoperit pe acest forum un mediu cultural potrivit enigmelor sale si un sprijin in noi in acelasi timp,ce exemplu dam noi .. daca il trimitem la un control psihologic?

P.S. si inca ceva... daca la noi nu se pune problema de control psi. cand vorbim de paranormal la el de ce s-ar pune, pentru ca e mai mic ?
Only the best is good enough ...

Shanti Nilaya

Citat din: Kbal din  22 Februarie 2009, 15:38:37
De acord cu tine Shanti, uite vezi ... cand ai dreptate ai dreptate, baiatul nu trebuie descurajat ba din contra .. el merita incurajat in tot ceea ce il pasioneaza,in felul asta isi dezvolta si imaginatia lucru foarte benefic pentru varsta lui,iar domeniul de activitate,preferat de el pentru viitor nu conteaza cui apartine atata timp cat el va realiza performante ! Baiatu a descoperit pe acest forum un mediu cultural potrivit enigmelor sale si un sprijin in noi in acelasi timp,ce exemplu dam noi .. daca il trimitem la un control psihologic?

P.S. si inca ceva... daca la noi nu se pune problema de control psi. cand vorbim de paranormal la el de ce s-ar pune, pentru ca e mai mic ?
Kbal, poate il ajuti pe adolescentul nostru si cu exemplul personal, cred ca si tu ca baiat ai ceva din viata ta de povestit, eventual si reusita ta in viata(asta i-ar raspunde la intrebarea daca poate   sa traiasca in armonie cu toate aspectele sale, normale pt. o fiinta ce-si sondeaza adancimile...) :wink:

Yagg

Kbal, Shanti, mesajul meu e unul de încurajare spre pasiunile lui ºi realist. Chiar l-am încurajat sã cerceteze fenomenele paranormale, dar din alt punct de vedere, nu din cel mistic ºi fantastic, creat de mintea umanã.

Shanti, acupunctura ºi presopunctura, medicina alternativã în general, nu cred cã sunt ºtiinþe ºi nici nu cred cã au vreun efect în afarã de cel de placebo. Nu îmi place sã intru în conflict cu cineva, dar dacã doriþi sã ne contrazicem de dragul polemicii o putem face.

Nu înþeleg care e ideea cu psihologii? Sau aveþi aceleaºi prejudecãþi ca majoritatea românilor, cã dacã mergi la psiholog, gata eºti nebun. Eu cred cã oricine ar trebui sã facã o vizitã medicalã la psiholog cel puþin o datã la 5 ani, dar la psihologi buni, nu la cei care dau avize pentru unii idioþi care învârt roata pe strãzile din þara asta.

Forumul RUFOn nu este o autoritate ºi nici un serviciu de asistenþã care trebuie sã se facã responsabil în cazuri particulare sau faþã de utilizatorii acestuia.

În regulamen scrie clar:
Forumul RUFOn este destinat discutiilor libere intre membri sai, indiferent de sex, culoare si religie, oferindu-le acestora posibilitatea de a schimba idei, concepte si pareri. Fiecare e liber sa isi exprime si sa isi sustina punctul de vedere, atata timp cat respecta regulile acestui forum.

O datã ce copilul de 14 ani are acces la serviciul Internet ºi poate naviga fãrã nicio constrângere pe web, având acces la orice fel de informaþie, responsabilitatea nu este a noastrã, ci a pãrintelui sau a tutorelui acestuia.

La fel de bine ar putea cere sfatul ºi pe alte forumuri ºi sã primeascã diverse rãspunsuri. Nu uitaþi cã de multe ori nici mãcar nu ºtiþi cine se poate afla în spatele unui cont al unui copil de 14 ani sau al unei femei de 30. Rãspunsurile noastre sunt oferite pe încredere, dar ºi aceastã încredere trebuie sã aibã o limitã.

Sã luãm un exemplu concret ca sã mã înþelegeþi: pasiunea pentru fenomenul OZN de exemplu se manifestã prin faptul cã cercetezi niºte probe, poze, imagini video, materiale, substanþe, iar la un moment dat dai un verdict. Sã ne explice cineva de la RUFOn, câte din cazurile OZN au un verdic clar ºi dovezi incontestabile pentru a susþine fenomenul OZN ºi câte au fost demitizate? Pozele ºi imaginile video pot fi foarte foarte uºor trucate. Fiecare caz OZN trece prin tot felul de analize pânã i se aplicã verdictul relativ (cã este posibil sã existe) sau verdictul clar (cã existã sau nu existã). Dacã doreºti sã explici ceva concret trebuie sã apreciezi totul la fapte, la natura fizicã, obiectivã. Restul e doar filosofie sau logoree ºi depinde de fiecare din ce parte priveºte situaþia.

Faþã de fenomenele paranormale, fenomenul OZN are mult mai multe ºanse sã fie real, pentru cã Universul este colosal, iar probabilitatea ca o civilizaþie asemãnãtoare cu cea umanã sã existe undeva acolo este mult mai mare decât probabilitatea ca societatea româneascã, ºi cea omeneascã în general, sã se maturizeze ºi sã scape de prostie.

Nu, nu mã aºtept ca un copil de 14 ani sã ia în considerare sfatul meu, dimpotrivã, dar sper cã îl va ajuta altã datã. Asta pentru cã trãim într-o societate în care totul se explicã pe întuneric, mai ales copiilor, la lumina lumânãrii, iar când cresc mari reuºesc cu greu sã înþeleagã definiþia luminii. Dacã voi avea un copil cu siguranþã nu îl voi face robot îmbibat cu ºtiinþã în cap, dar nu va avea parte nici de povestiri mitice, fantasmagorice, gen fantome, presopuncturã, acupuncturã, Buddha, diavol sau sã fii religios când te îmbolnãveºti.

Dar, pierd timpul. Cred... Este foarte bine sã ai imaginaþie bogatã, sã fabulezi, sã creezi modele imaginare, sã ai înclinaþii artistice care exprimã complexitatea minþii umane dincolo de barierele fizice, dar unii ar mai trebui daþi puþin cu capul de pãmânt(nu incit la violenþã, e doar o expresie) sã priceapã ce e gravitaþia sau reacþiunea.

David, este spre binele tãu, dacã tu consideri cã lucrurile care þi se întâmplã sunt grave, vorbeºte cu pãrinþii sau cu cineva apropiat care te poate înþelege ºi gãsiþi o soluþie. Eu cred cã este normal într-o societate în care abundã misticismul ºi fanatismul religios sã existe victime colaterale, care nu îºi pot explica altfel fenomenele. Chiar ºi eu credeam când eram mic cã existã vrãjeli dintr-astea, doar nu m-am nãscut cu explicaþiile în faþã.





Tha D

Ma simt insultat.... Scz daca suna dur dar nu la asta ma asteptam.. si nu cred ca ce mi se intampla ar parea grav ci doar un lucru care ma face diferit de ceilalti.. deasta nu ma pot inegra in clasa mea etc etc. :P Hmmm... n ue stratocaster.. e Ibanez \m/

Yagg

Citat din: Tha D din  22 Februarie 2009, 18:43:16
Ma simt insultat.... Scz daca suna dur dar nu la asta ma asteptam.. si nu cred ca ce mi se intampla ar parea grav ci doar un lucru care ma face diferit de ceilalti.. deasta nu ma pot inegra in clasa mea etc etc. :P Hmmm... n ue stratocaster.. e Ibanez \m/

Insultat, de ce? Te aºteptai sã þi se spunã doar: "aºa este, eºti diferit, existã paranormal, e foarte tare!"?
Eu nu am spus cã e grav, am spus:
CitatDavid, este spre binele tãu, dacã tu consideri cã lucrurile care þi se întâmplã sunt grave,

Îmi cer scuze pentru greºeala cu chitara, dar imaginea nu are o rezoluþie suficient de mare pentru a face distincþia, ci doar asemãnarea.

Tha D

Si eu am raspuns ca nu sunt grave :) C idoar ma intereseaza foarte multe si discut cu alti oameni interesati...Si tu ai spus sa ma duc la psiholog.. cea ce nu e chiar la ce ma asteptam..

lylyt_ice

#22
Tha D. nu stiu la ce anume te asteptai...dar tu nu esi absolut deloc un caz aparte, fata de ceilalti tineri...ca ai fost victima unei febre puternice, care dupa cum stim cu totii provoaca halucinatii, plus inca , cateva situatii care sigur au o explicatie, nu vad ce te face sa crezi ca esti altfel decat ceilalti? Cred ca Yagg a fost cat se poate de explicit.....si nu ai de ce sa te simti ofensat. Nu mai asocia totul cu paranormalul, cauta intii explicatii reale...
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

Kymosabe

#23
Citat din: Tha D din  21 Februarie 2009, 22:09:36
Stie cineva ce inseamna om in traca... Familia mea(inclusiv eu) am auzit acest cuvant spus ca o rugaciune la sarmisegetuza.

Nu cred cã poate cineva sã îþi dea un rãspuns exact la aceastã întrebare  din simplul motiv cã nu se ºtie ce  limbã vorbeau dacii.  
Având în vedere însã contextul în care tu susþii cã ai auzit acest cuvânt (?), un posibil rãspuns îl gãseºti în Dacia preistoricã a lui Densuºianu sau în Dacia þara zeilor a lui Miulescu. Pe scurt, cei doi autori susþin cã strãmoºii dacilor au fost adevãraþii creatori ai culturii vedice, iar spaþiul carpato-danubiano-pontic a fost locul de naºtere al zeilor ºi eroilor vedici.
Din varii motive (demografice, sociale, economice, etc) unii locuitori au migrat spre est, stabilindu-se pe valea Indusului unde au pus bazele spiritualitãþi vedice. Cucerirea Indiei de cãtre carpato-dunãreni ar fi evocatã, spun autorii, tocmai în cele douã mari poeme hinduse Ramayana ºi Mahabharata.
Revenind la cuvântul OM, în spiritualitatea vedicã, el este simbolul lui Brahma. Toate upanishadele, scripturile hinduse, încep cu aceastã monosilabã sacrã. Hinduºii o folosesc în rugãciunile lor pentru a-l invoca pe Brahma.OM reprezintã legãtura dintre lumea materialã ºi fiinþa supremã.
Mergând pe firul ipotezei de mai sus putem presupune cã dacii foloseau ºi ei aceastã monosilabã pentru a invoca zeul suprem.  
Mai trebuie spus cã un masiv muntos, identificat de unii istorici cu Kogaionul, muntele sacru al dacilor unde aceºtia aduceau ofrande ºi invocau zeii,  poartã numele de Vârful Omu.  


Science is the great antidote to the poison of enthusiasm and superstition.
(Adam Smith)

Kbal

#24
http://www.ziua.ro/news.php?data=2008-11-11&id=15833
Daca mai toate au explicatii simple si se petrec in fantezia noastra,atunci de asta ce mai spuneti ? (ma refer la materialul atasat in linkul de mai sus).
Only the best is good enough ...

lylyt_ice

#25
 Daca-i vorba de India....E cam elucidat cazul...mai ales ca totul este ramas la stadiul de vorbe cu informatii de la "CINE": De ce nu a fost supus unor deste medicale daca tot sustin ca de luni de zile sta intr-o singura pozitie fara hrana si apa............i-or fi crescut radacini si se hraneste prin ele........FAKIRISM si atata tot! Parerea mea.
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

Kbal

Pai informatii din partea presei,localnicilor,turistilor etc.nu e suficient ? Fakirism ....  :? adica 10 luni de stat in aceiasi pozitie fara hrana si apa se explica simplu prin ... fakirism ? eu nu am mai auzit asemenea performante in alte cazuri (oficiale) .

:lol: Teste medicale ? dar tu chiar ai impresia ca medicina poate da explicatii chiar la orice ? Pai tocmai asta e ideea, is 2 fenomene care se bat cap in cap, e ca si cum ai dori sa gasesti explicatia la o problema legata de .... sa spunem "panificatie" cand tu esti de specialitate inginer mecanic ... ia spune-mi poti ?
Only the best is good enough ...

Yagg

Citat din: Kbal din  22 Februarie 2009, 22:24:12
http://www.ziua.ro/news.php?data=2008-11-11&id=15833
Daca mai toate au explicatii simple si se petrec in fantezia noastra,atunci de asta ce mai spuneti ? (ma refer la materialul atasat in linkul de mai sus).

Presa româneascã în acþiunea de furt pentru senzaþional. Nu vreau sã vã dezamãgesc, dar Gardianul le întrece pe toate. Acolo e Guru Oreste ºi secþiune ezotericã specialã.

Kbal

Totusi in articol e atasata si o secventa video in limba engleza din ... alta sursa (mai putin romaneasca) plus ca cazul a fost mediatizat la nivel mondial deci nu banaliza asa usor.
Only the best is good enough ...

Yagg

Citat din: Kbal din  22 Februarie 2009, 23:24:29
Pai informatii din partea presei,localnicilor,turistilor etc.nu e suficient ? Fakirism ....  :? adica 10 luni de stat in aceiasi pozitie fara hrana si apa se explica simplu prin ... fakirism ? eu nu am mai auzit asemenea performante in alte cazuri (oficiale) .

:lol: Teste medicale ? dar tu chiar ai impresia ca medicina poate da explicatii chiar la orice ? Pai tocmai asta e ideea, is 2 fenomene care se bat cap in cap, e ca si cum ai dori sa gasesti explicatia la o problema legata de .... sa spunem "panificatie" cand tu esti de specialitate inginer mecanic ... ia spune-mi poti ?

Ia mergi tu la Buddha sã-þi scoatã o mãsea sau sã te trateze. Ia vezi, dacã reîncarnarea lui Buddha îþi poate da explicaþii sã supravieþuieºti ca el. Mi-e milã de tine cã ai puterea sã crezi tot ce îþi oferã mass-media.