Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Criza financiara globala

Creat de Urban, 01 Februarie 2009, 22:40:08

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

angellla29

Doamne.....ma mir sa citesc asta.....Dar Base o face la misto.....sau de dragul alegerilor din 2012??

Traian Băsescu a avertizat, la Bruxelles, că nu poate accepta retragerea de bani de pe piaţa românească pentru crizele din zona euro. Basescu suparat pe UE???

http://www.adevarul.ro/adevarul_europa/Basescu-suparat_pe_liderii_UE_0_577742580.html

universis

Citat din: angellla29 din  24 Octombrie 2011, 13:03:30
Universis draga colega....ai uitat sa ne dedici o melodie....asa cum numai tu stii sa o faci.... Inca o astept....Dar uite eu am gasit aici ceva foarte interesant....Va rog din suflet sa le cititi....

Dar aderarea la Uniunea Europeană se va dovedi a fi o greşeală istorică uriaşă pentru ţara dumneavoastră, pentru că ce aţi făcut e să intraţi într-un sistem care este din ce în ce mai mult ca cel pe care l-aţi părăsit acum 20 de ani. Este o greşeală foarte mare, iar clasa voastră politică, politicienii voştri, birocraţii, sînt practic cumpăraţi cu bani, foarte mulţi bani.

-Nigel Farage-

http://www.adevarul.ro/international/web-Nigel_Farage_despre_Romania-_-Aderarea_la_UE_se_va_dovedi_a_fi_o_greseala_istorica_uriasa_pentru_tara_dumneavoastra_0_578342169.html

Gadaffi a fost cel mai  bogat om de pe planeta...oh...pai intelegem atunci...mai bine cum sta treaba...

http://www.adevarul.ro/international/web-gaddafi-avere-bogat-gaddafi_mort_0_578342173.html

Apreciez ceea ce spui si ceea ce ceapreciezi tu ca am postat pana acum...uite pun iar un video pentru acest topic... :rainbow:

Queen - We Are The Champions (HQ) (Live At Wembley 86)
"Atunci cand va apropriati, lasati un spatiu intre voi.. lasati vanturile celeste sa danseze printre voi.Iubiti-va, dar nu transformati iubirea intr-un lant:transformati-o mai degraba intr-o mare, ale carei valuri se sparg de tarmurile sufletelor voastre"

Siberia

Citat din: angellla29 din  24 Octombrie 2011, 12:16:36
Daca va exista vreodata o revolutie curata....preferabil fara violenta....voi fii acolo...

Daca va exista o miscare, revolutie sau cum vrei s-o denumesti, care sa aduca si o solutie si nu doar vaicareli, refulari, frustrari, o voi sprijini din toata inima - (am mai spus-o) !
Dar ca sa ne rupem de un sistem intreg care mai vrea sa se impuna si la nivel global, ar trebui mai intai sa studiem foarte bine sistemul si originea lui, directiile lui de ramificare si sa identificam portite, "bugg"-uri in acest sistem pe care sa le putem exploata in folosul nostru. Asa ar trebui facute lucrurile in mod normal.
Eu nu ma apuc sa repar instalatia de gaz din casa fara sa studiez in prealabil aceasta instalatie, modalitatile de-a o repara si fara sa verific daca am instrumentele necesare ca s-o repar - altfel risc sa fac ca "Dorel" si sa arunc toata casa in aer. Nu crezi ca ar trebui sa terminam odata cu gandirea asta de "carpaceala" si sa punem putin mana sa ne informam inainte de-a incerca sa facem schimbari de capul nostru fara a stii macar ce vrem ?
Pentru identificarea de solutii este necesar sa ne trezim cu totii... altfel ceea ce vrei tu sau eu sau colegii nostri de forum nu va rezona cu ceea ce vor multi altii din aceasta tara.
Fiindca ar trebui sa iei in considerare si faptul ca la momentul actual multi confrati de-ai nostri vor doar sa duca o viata mai buna, fara a misca vreun deget, fara a-i interesa ce este UE, de ce-a aparut, ce va urma, ce este NATO, de ce-a trebuit sa aderam la aceasta organizatie, fara a da doi bani pe cei care conduc tara si felul in care o fac. Trebuie sa intelegi ca lumea (in tara asta si nu numai) s-a "lenevit" atat fizic cat si in modul de gandire. E foarte greu sa scoti o lume intreaga din amorteala si e mult mai greu sa schimbi modul de gandire materialist al acestei lumi.
Tin minte subiectele deschise de colegul @Urban pe teme asemanatoare (pe care iti recomand sa le citesti) de genul Liga Ultimilor Romani sau  Ucideti Sistemul...  Daca o mana de oameni de pe un forum n-am fost in stare sa ne unim si sa miscam ceva, cum crezi ca se va uni o tara intreaga sau o planeta ?
Daca tac, nu inseamna ca dorm.
Daca tac, nu inseamna ca nu gandesc.
Daca tac, nu inseamna ca nu analizez.
Daca tac, nu inseamna ca sunt muta si voi tacea toata viata.
Daca tac, nu inseamna ca nu voi putea gasi solutii.
Cand voi avea o solutie, voi vorbi in asa fel incat sa ma auda toata tara !
:-D
"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

fiulploii

colega @angellla29

Zici ca esti din Craiova . Stii de vreun plan privind spargerea Romaniei -dupa 89 evident - in care era prevazut ca Oltenia si o parte din Banat sa fie independente si acolo , in acea tarisoara sa fie adunati toti tiganii ? Si alte planuri asemanatoare .
Vreau sa zic ca cineva totusi lucreaza .  Si nu mai sunt vremurile alea sa pui mana pe furca si sa dai in buza la ciocoi . Nu te mai poti rupe de contextul international , vezi de exemplu cum ONU ii cere aluia din Siria sa plece de la putere  :evil: . Ce crezi ca va urma?
:-( :martiansad:

Si apropo, topicul este Criza financiara globala si nu Cum sa facem Romania mai buna , fara suparare.

angellla29

Citat din: Siberia din  24 Octombrie 2011, 13:11:32
Daca va exista o miscare, revolutie sau cum vrei s-o denumesti, care sa aduca si o solutie si nu doar vaicareli, refulari, frustrari, o voi sprijini din toata inima - (am mai spus-o) !
Dar ca sa ne rupem de un sistem intreg care mai vrea sa se impuna si la nivel global, ar trebui mai intai sa studiem foarte bine sistemul si originea lui, directiile lui de ramificare si sa identificam portite, "bugg"-uri in acest sistem pe care sa le putem exploata in folosul nostru. Asa ar trebui facute lucrurile in mod normal.
Eu nu ma apuc sa repar instalatia de gaz din casa fara sa studiez in prealabil aceasta instalatie, modalitatile de-a o repara si fara sa verific daca am instrumentele necesare ca s-o repar - altfel risc sa fac ca "Dorel" si sa arunc toata casa in aer. Nu crezi ca ar trebui sa terminam odata cu gandirea asta de "carpaceala" si sa punem putin mana sa ne informam inainte de-a incerca sa facem schimbari de capul nostru fara a stii macar ce vrem ?
Pentru identificarea de solutii este necesar sa ne trezim cu totii... altfel ceea ce vrei tu sau eu sau colegii nostri de forum nu va rezona cu ceea ce vor multi altii din aceasta tara.
Fiindca ar trebui sa iei in considerare si faptul ca la momentul actual multi confrati de-ai nostri vor doar sa duca o viata mai buna, fara a misca vreun deget, fara a-i interesa ce este UE, de ce-a aparut, ce va urma, ce este NATO, de ce-a trebuit sa aderam la aceasta organizatie, fara a da doi bani pe cei care conduc tara si felul in care o fac. Trebuie sa intelegi ca lumea (in tara asta si nu numai) s-a "lenevit" atat fizic cat si in modul de gandire. E foarte greu sa scoti o lume intreaga din amorteala si e mult mai greu sa schimbi modul de gandire materialist al acestei lumi.
Tin minte subiectele deschise de colegul @Urban pe teme asemanatoare (pe care iti recomand sa le citesti) de genul Liga Ultimilor Romani sau  Ucideti Sistemul...  Daca o mana de oameni de pe un forum n-am fost in stare sa ne unim si sa miscam ceva, cum crezi ca se va uni o tara intreaga sau o planeta ?
Daca tac, nu inseamna ca dorm.
Daca tac, nu inseamna ca nu gandesc.
Daca tac, nu inseamna ca nu analizez.
Daca tac, nu inseamna ca sunt muta si voi tacea toata viata.
Daca tac, nu inseamna ca nu voi putea gasi solutii.
Cand voi avea o solutie, voi vorbi in asa fel incat sa ma auda toata tara !
:-D

Eu sunt convinsa ca nu dormi....dar salvarea nu vine de la politicieni...sau de la bogatasi....ci vine de la oamenii simpli ca noi.....Gandeste-te bine....uite fac un pariu cu tine ca in maxim 3 ani tot ce stim noi nu va mai exissta...Nu sunt eu marea preoteasa sau cine stie ce profet....dar pur si simplu situatia de acum nu va mai dura mult....O sa vezi si o...sa crezi....Pai haideti....oamenii simpli...noi... sa gasim solutii pasnice....nimeni nu vrea sa iasa cu bata in mana daca cuvintele pot face minuni...."noi suntem campionii"...asculta mai bine cantecul pe care l-a postat Universis....si ai sa intelegi... ca de noi .....toti locuitorii acestei tari...planete...depinde soarta Umanitati...nu de cativa hoti si banditi....care se bazeaza pe arme si bani....Nu dragii mei...noi suntem PUTEREA...nu ei...Spuneau de Lagare FEMA...sau de cine stie ce tampenii...ca sa ne sperie...sa nu ridicam "ochii din pamant"...pentru ca ei ne domina prin frica....CE PUNEM IN LOC??? Gasim noi...daca vrem....Cu schimbarea de mentalitate sunt de acord....dar trebuie sa inceapa de undeva.....daca se vrea se poate....Cred ca incet...incet...oamenii isi dau seama ca nu e bine....Ca aproape tot ce ne inconjoara e doar minciuna....si prostire a oamenilor de rand.....Cam asta se "vede" momentan....Planeta e un imens LAGAR.....si apropo colega @Fiulploii...Romania face parte din comunitatea mondiala ...nu e asa? Da auzisem ceva de acele planuri...dar nu s-au indeplint...pana in prezent....nu stim pe viitor...

@Draga colega Universis...mersi mult...e superba melodia...si se potriveste de minune situatiei actuale 8-)

fiulploii

:-D Am uitat sa pun sursa pentru cele afirmate mai sus
https://www.semperfidelis.ro/news.php

universis

Citat din: angellla29 din  24 Octombrie 2011, 13:30:39

Eu sunt convinsa ca nu dormi....dar salvarea nu vine de la politicieni...sau de la bogatasi....ci vine de la oamenii simpli ca noi.....Gandeste-te bine....uite fac un pariu cu tine ca in maxim 3 ani tot ce stim noi nu va mai exissta...Nu sunt eu marea preoteasa sau cine stie ce profet....dar pur si simplu situatia de acum nu va mai dura mult....O sa vezi si o...sa crezi....Pai haideti....oamenii simpli...noi... sa gasim solutii pasnice....nimeni nu vrea sa iasa cu bata in mana daca cuvintele pot face minuni...."noi suntem campionii"...asculta mai bine cantecul pe care l-a postat Universis....si ai sa intelegi... ca de noi .....toti locuitorii acestei tari...planete...depinde soarta Umanitati...nu de cativa hoti si banditi....care se bazeaza pe arme si bani....Nu dragii mei...noi suntem PUTEREA...nu ei...Spuneau de Lagare FEMA...sau de cine stie ce tampenii...ca sa ne sperie...sa nu ridicam "ochii din pamant"...pentru ca ei ne domina prin frica....CE PUNEM IN LOC??? Gasim noi...daca vrem....Cu schimbarea de mentalitate sunt de acord....dar trebuie sa inceapa de undeva.....daca se vrea se poate....Cred ca incet...incet...oamenii isi dau seama ca nu e bine....Ca aproape tot ce ne inconjoara e doar minciuna....si prostire a oamenilor de rand.....Cam asta se "vede" momentan....Planeta e un imens LAGAR.....si apropo colega @Fiulploii...Romania face parte din comunitatea mondiala ...nu e asa? Da auzisem ceva de acele planuri...dar nu s-au indeplint...pana in prezent....nu stim pe viitor...

@Draga colega Universis...mersi mult...e superba melodia...si se potriveste de minune situatiei actuale 8-)

Draga Angelina, iti multumesc pentru apreciere, daca ceva se va schimba la mine, fii sigura ca te voi ajuta si pe tine fara nici o indoiala... :roll:
Dar mai intai de toate, sa nu iutam dupa cum am mai spus, totul vine del a noi insine, la nivel individual, in acest moment...apoi toate se vor reflecta si lanivel coletiv... :ufo:
"Atunci cand va apropriati, lasati un spatiu intre voi.. lasati vanturile celeste sa danseze printre voi.Iubiti-va, dar nu transformati iubirea intr-un lant:transformati-o mai degraba intr-o mare, ale carei valuri se sparg de tarmurile sufletelor voastre"

universis

Citat din: universis din  24 Octombrie 2011, 14:00:59
Draga Angelina, iti multumesc pentru apreciere, daca ceva se va schimba la mine, fii sigura ca te voi ajuta si pe tine fara nici o indoiala... :roll:
Dar mai intai de toate, sa nu iutam dupa cum am mai spus, totul vine de la noi insine, la nivel individual, in acest moment...apoi toate se vor reflecta si la nivel coletiv... :ufo:

fiulploii

Solicit stergerea tuturor mesajelor out-topic , inclusiv acesta  :evil:
Multumesc .

universis

Citat din: fiulploii din  24 Octombrie 2011, 14:06:48
Multumesc .

De ce?
Nu au legatura cu topicul?.. cele postate pana acum? Este vorba despre o criza... :?

angellla29

Citat din: universis din  24 Octombrie 2011, 14:00:59
Dar mai intai de toate, sa nu iutam dupa cum am mai spus, totul vine del a noi insine, la nivel individual, in acest moment...apoi toate se vor reflecta si lanivel coletiv... :ufo:

Noi...credem ca tu esti pe drumul cel bun!!!! ceva e schimbat in tine...se simte...Am si eu o dedicatie pentru toti forumistii....Dar sa fie o libertate adevarata...nu una impusa...

Queen I Want To Break Free [High Definition] HD

Oare cine sunt acei rebeli?? Par ucigasi...bine antrenati...nu niste tineri soldati obisnuiti...

,,Ce se întâmplă? Taci, câine!"

,,Ce faceţi voi e rău, oamenilor. Ştiţi ce e bine şi ce e rău?", mai zice el. Unul dintre tinerii rebeli ţipă: ,,Muammar este un câine!", în timp ce fostul lider îşi şterge sângele care-i curge pe gât şi pe umeri. Gaddafi gesticulează către tânăr să aibă răbdare şi-l întreabă ,,Ce se întâmplă?". Aceleaşi imagini prezintă un tânăr soldat care poartă victorios o cizmă şi strigă: ,,Asta este cizma lui Muammar! Victorie! Victorie!". Cineva strigă  ,,Ţine-l în viaţă

http://www.adevarul.ro/international/Gaddafi-violat_si_batjocorit_inainte_de_a_fi_executat_0_577742589.html

Oare cam 50% sa se fi intamplat si la noi in 1989?

universis

Multumesc .

De ce?
Nu au legatura cu topicul?.. cele postate pana acum? Este vorba despre o criza... :? Criza noastra a romanilor, criza individula, criza colectiva, globala...
PS: O scimbare este in toti si tot... :rocket:

angellla29

Citind acest topic am vazut acest comentariu fantastic al unui om....Cred ca e oltean de al meu...
http://www.adevarul.ro/international/Gaddafi-violat_si_batjocorit_inainte_de_a_fi_executat_0_577742589.html#commentsPage-3

Xjust2011-10-24 02:41:38
Ce vorbim noi aici este degeaba, cata vreme exista interese financiare se vor tot intampla d`astea prin lume. Cata vreme americanu o sa vrea V12 si nu tico si il va durea in cur despre cat costa plinul o sa tot auzim despre teroristi prin tarile care detin petrol. Daca se va scumpi galonul in USA americanul de rand va penaliza politicienii prin vot. De acord ca gaddafi nu era vreun preot baptist, cum dealtfel nici ceausescu n-a fost, insa avand petrol era jmeker si il vindea pe cat voia el, unora nu le-a convenit si l-au dat jos ca sa-l poata cumpara pe cat vor ei, asta e ideea de baza, restul sunt detalii. Cand o sa fie criza de PRAZ in lume probabil ne vor bombarda si pe noi sa ne ia prazu . Avem conducatori inteligenti, decat sa luam bombe in cap mai bine le dau totul strainilor gratis!!

Sa traiesti...esti destept....

horia2008

Colega angellla29, nu vreau sa fiu nepoliticos sau sa fac eu pe desteptul, sa nu mi-o iei in nume de rau, cred ca majoritatea colegilor ingeleg frustrarea ta, justificata de altfel, si pozitia ta foarte clar expusa pe parcursul ultimilor pagini; inearca si tu sa parcurgi cu atentie si sa intelegi expunerile colegilor pe tema prezentului topic, deasemenea clar expuse si argumentate
Citat din: Siberia din  24 Octombrie 2011, 13:11:32....
Tin minte subiectele deschise de colegul @Urban pe teme asemanatoare (pe care iti recomand sa le citesti) de genul Liga Ultimilor Romani sau  Ucideti Sistemul...  Daca o mana de oameni de pe un forum n-am fost in stare sa ne unim si sa miscam ceva, cum crezi ca se va uni o tara intreaga sau o planeta ?....

si ca sa mai intelegem ceva din topicul Criza financiara globala, cred e binevenita solicitarea colegului fiulploii

Multumesc .

Cu stima, Horia

Ganditorul

Criza e criza ... si are efectele ei. Eu zic ca e bine ca discutam, chiar daca o facem un pic mai ...colorat !
Pentru fiul ploii
Zi-le, ca le zici bine, chiar daca le iei de pe "semperfidelis". Zi-le tu, ca daca le zic eu zice lumea ca fac parte dintr-o grupare "militarizata". Multam frumos.

Pentru Angelina - cuvantul Presedintelui nu cred ca este o suparare pe U.E. ci o realitate evocata cu ceva timp in urma si de BNR ... cand ne spunea sa nu luam credit cu buletinul atat de usor (adica sa ne mai tocmim si noi, ca doar e un contract intre parti, nu o obligatie... )
Sa traduc ce-am inteles...

Luam o banca, oricare - ca oricum nu mai e nici una a noastra ci doar filiale ale bancilor straine la noi.
Luam un credit - 19-20% dobanda, asta daca suntem norocosi. Platim cu sfintenie si sacrificii ratele ...end (la noi)

La banca ... cu dobanda de la noi (19-20%) isi finanteaza creditele in tara de origine si acorda credite acolo, pt dezvoltare si afaceri, cu doar 0,5 - 2 %. Apoi vin si ne bat obrazul ca suntem fraieri si ineficienti ca tara, ca popor.

Ce a zis Baselu"... pai in termeni reali ar fi cam asa - Romania nu mai finanteaza economiile altor state (UE sau non UE) care continua sa se umfle in pene ca "au economii solide". Daca au economii solide sa faca bine sa-si promoveze creditele cu 19-20% si la ei in tara - pt ca noi nu mai dorim sa-i tinem in spate. Lucru care mi se pare corect . Nu-i normal ca unii sa fie cu foamea si saracia, iar altii cu laudele si bucuria. Muncim toti - avem toti, ca asa e normal intr-o comunitate de tari.

Ce sa facem noi ? Pai normal era ca dupa integrarea europeana sa ne aliniem politicile de dobanzi la plafonul UE. N-am facut-o pentru ca niste pupincuristi locali au zis "l-as ca mere si asa sefu, noi mergem in Romania cu dobanda mare si va umflam conturile din banci - dar ne dati si noua, pupincureilor, ceva procent" Si sefii bancilor i-au lasat ... ca doar nu erau prosti sa piarda procentu'.
Daca romanii voiau "revolutie si reforma" faceau frumos coada la "protectia consumatorului" si spuneau ca nu vor discriminare financiara intre membrii UE ... ca de din 2008 suntem si noi membrii UE (parca).
S-a facut ceva scandal, au si fost efecte (ca nu se poate ca un popor sa arate cu degetul spre bancheri si sa spuna "ca este hoti"... ca da prost la imagine si scade cotatia la bursa ...si scad actiunile si veniturile etc etc - un intreg lant de evenimente complicat si complex)
DAR ...legea a ajuns in Parlament si aici ...a dat de pupincuristi. Nu s-a mai votat scaderea dobanzii pt romani si mecanismele de protectie care sa sustina economia romaneasca... ca de ... pupincureii au nevoie de fonduri la viitoarele alegeri si nu se pot pune rau cu bancherii.
Romanii nu au insistat cu reclamatii la "protectia consumatorului" (ca inca nu stim sa fim consecventi ca nemtii, iar unii reclamanti, sa fim cinstiti, au fost "unsi" ) si lucrurile merg asa intr-o varianta strutzo-camila (adica suntem europeni dar platim la banca dobanzi de negrii africani ).

Vine Presedintele, mai trage un semnal de alarma ... si ce daca ? Noi suntem impotriva lui si orice ar spune el ...noi suntem televizionisti,  suntem si vom fi IMPOTRIVA . Da-o-n puii mei de economie ... noi tinem in veci cu televizoru'.
Punct . END of story.
P.S.. Am uitat sa spun care e punctul slab al "elitei" ...financiare sau nu . Sa nu se stranga mai mult de 1000 de oameni care sa arate cu degetul i - cu dovezi si argumente - ca "ei este prosti si lucreaza doar dupa sabloane invechite". D'aia o iau pe coaja si grecii... d'aia suntem imbarligati si noi sa iesim in strada sa ne luam portia de ciomege... ca am aratat cu degetul si am argumentat corect niste chestii evidente. Sic