Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Criza financiara globala

Creat de Urban, 01 Februarie 2009, 22:40:08

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Ganditorul

:martiansmile: :martiansmile: :martiansmile: In teorie anarhia e ...ok.
In practica insa e haos, distrugere, crima. Asa ca oricata poleiala filozofica pui pe anarhie - tot un haos generalizat iese la sfarsit. Adica intre explicatia stiintifica facuta de visatori in spatele unui birou si realitatea cruda de pe strada... e o distanta imensa, pe care n-ai vrea s-o cunosti pe pielea ta.

SLEAH19

Despre România nu aş putea spune ceva în situaţia  actuală fără să ajung la politică şi trivialităţi ( nici una nici alta nu sunt permise pe forum).

La nivel de istorie relativ recentă, aş spune că, în viziunea mea, cea mai benefică acţiune românească a fost ,,momirea" unui rege străin de către Brătieni iar monarhia a reuşit în mai puţin de un secol să ne definească ca stat, unind la un moment dat toate teritoriile istorice româneşti, să ne modernizeze etc.
    Cea mai distructivă şi fatală acţiune românească s-a produs (în viziunea mea), atunci când românii au trecut Nistrul în vremurile acelea tulburi şi au ,,momit" tancurile sovietice să ne elibereze. Ce s-a întâmplat cu România după aceia simţim cu toţii şi în zilele noastre.

Despre Grecia nu am o părere definită , dar vreau să dau nişte mici  detalii care mi le-au povestit cunoscuţi care au mers acolo ca turişti sau care lucrează şi acum acolo:
    Grecii de cateva zeci de ani nu mai au chef de muncă, toţi au câte un magazin de suveniruri, ziua stau pe scaune in faţa prăvăliilor , în cămaşă albă şi ochelari de soare, aşteaptă turiştii să le cumpere tinichelele apoi cum vine seara toţi se bagă în baruri şi cluburi de unde ies numai la ore mici. Dacă mergi într-o staţiune la mare , nu ai nici o şansă să manânci la restaurant un peşte proaspăt sau ceva orătănii marine pescuite din mare , pentru că nimeni nu pescuieşte, după insistenţe ţi se găteşte în final peşte congelat de la supermarket . Spre exemplu metroul din Atena , unul dintre cele mai moderne din lume , este susţinut de municipalitate cu 240 milioane de euro pe an iar încasările sunt de 80 milioane pe an pentru că nu există nici un control al biletelor , diferenţa probabil vine din împrumuturi etc etc.

Şi exemplele sunt multe . S-ar putea totuşi ca revoltele din Grecia să fie făcute de o generaţie care a fost obişnuită cu un consum şi un nivel bun  de trai , fără prea multă muncă şi acum când a venit scadenţa au venit şi revoltele iar de vină este binenţeles UE , adică economiile nemţilor şi francezilor care se duc pe pensiile şi ajutoarele sociale ale grecilor.

În acest weekend Grecei i s-au acordat 8 miliarde pentru a nu intra în colaps pană la sfârşitul lui 2011 .

României îi este suficient un miliard pentru a ieşi din iarnă.

Dacă nu am fi afectaţi direct prin apartenenţa la UE şi prin prezenţa  băncilor greceşti in România , eu nu le-aş plânge grecilor de milă, prin comparaţie , turcii sunt ca popor, mult mai harnici.

O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Nicipreaprea

Citat din: Ganditorul din  23 Octombrie 2011, 19:58:25
:martiansmile: :martiansmile: :martiansmile: In teorie anarhia e ...ok.
In practica insa e haos, distrugere, crima. Asa ca oricata poleiala filozofica pui pe anarhie - tot un haos generalizat iese la sfarsit. Adica intre explicatia stiintifica facuta de visatori in spatele unui birou si realitatea cruda de pe strada... e o distanta imensa, pe care n-ai vrea s-o cunosti pe pielea ta.

E destul de clar ... dupa cum a spus si @Siberia, "schimbarea in gandire" a oamenilor e necesara macar pentru a putea imagina un viitor mai dragut...

Daca tot vorbim de "strada si realitatea ei cruda", tot ce se intampla sau ne imaginam ca se va intampla sunt emanatii ale actualului model de societate. Si dupa cum banuim din ce in ce mai multi, societatea este cea care ne instraineaza de noi insine, distribuindu-ne in diverse roluri in functie de interesele ei... asta am avut pana acum, asta dorim si pe mai departe ?  :wink:

angellla29

Citat din: Siberia din  23 Octombrie 2011, 18:37:50
@angellla29, iti inteleg revolta, dar pana la un punct.  Pana la punctul in care ar trebui sa te documentezi referitor la ceea ce se intampla si nu ti se spune la tembelizor sau pe stirile mass-mediei detinute de o manuta de oameni.
Fara documentare, revolta ta seamana cu cea a celor de la 1793, 1848, 1917, etc... La fel au iesit in strada, si au rezolvat "multe"...Clasa aristocrata a fost inlocuita cu clasa proletara care odata ajunsa la putere, a devenit o clasa proletaro-aristocrata inculta si a putut fi manipulata cu mult succes.
Ceea ce vezi tu ca se intampla astazi, este rezultatul a decenii, secole de manipulari.
Daca vrei sa vorbim despre ce este in Romania la ora actuala, ar trebui sa vorbim despre "revolutia" din 1989, despre instaurarea comunismului, despre alte multe momente romanesti si nu cred ca este nici locul, nici timpul necesar aici;
Am mai zis si mai repet odata: sprijin o miscare sociala atunci cand acea miscare schimba intr-adevar ceva, cand va stii ce sa puna in loc, cand va stii cum sa rezolve anumite probleme.
Pana atunci insa o sa reamintesc oricui ca schimbarea sistemului se face doar dupa schimbarea in gandire a oamenilor... altfel, revolta nu-si are sensul.

Draga Siberia... cu tot respectul...dar concret.... te intreb.... cu ce ne-a ajutat pe noi NATO? Sau UE? Dupa ce imi vei raspunde la aceasta intrebare iti voi spune si eu ceva referitor la anarhie....sa luam doar cazul spitalelor inchise...pe motiv economic de un ministru...ungur....nici macar ROMAN...Asta nu e genocid? Oameni bolnavi si batrani...si copii care au murit pentru  ca nu au putut fi tratati ca spitalele au fost inchise?  ASTA nu e destul de GENOCID pentru noi? Altii construiesc spitale....noi le inchidem...HALAL de tarisoara noastra....Aha...stai nu indeplineau "normele"...pai si daca un om bolnav e plimbat de colo colo si moare pe drum..ca deh, nu au loc spitalele supra aglomerate sa il primeasca? Acel OM(ipotetic vorbind) pot fi EU, TU, EL, EA....mama noastra , tatal nostru...copilul sau fratii? Nu toti dintre noi au bani sa se trateze in clinici private din strainatate....Si asta te intreb eu draga Siberia....si pe tine draga Ganditorul...si pe toti ceilalti....NU ESTE UN GENOCID....VOIT???? Asta e una din marile nedreptati contra Poporului  Roman!!!!

http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/Lista-spitale-inchise-vineri-Guvern_0_454754805.html

Referitor la Elecroputere si Fabrica de Avioane  Craiova  precum si de tranvaiele  si locomotivele vechi luate de la nemti , puteti sa le vedeti circuland in Craiova si pe drumurile de fier ale Romaniei..La Electroputere  stim situatia  la zi pentru ca sotul si fratele meu lucreaza acolo...iar la "Avioane" a lucrat sora si cumnatul meu....Deci nu avem nevoie de tembelizor...sa stim ce este in jurul nostru....

Siberia

@angellla29, vrei sa facem o lista cu genocidele din toata lumea ?
Vrei sa facem o lista cu cei care dardaiau de frig si zaceau in spitale neincalzite, servinduli-se o spalatura de vase care se numea ciorba, punandu-si neamurile pe drumuri ca sa le cumpere medicamente care nu se gaseau in spital, sa le care cafele sau ness-uri obtinute "pe sub mana" de la "chioscul partidului" sau de la bisnitarii ce aduceau marfa de la sarbi, Kent-uri obtinute prin aceleasi mijloace pentru a le da la doctori in speranta ca vor reusi sa faca vreo minune sau la asistente pentru a le sensibiliza?
Vrei sa vorbim despre femeile care au murit sau au ramas fara putinta de-a mai face copii din cauza avorturilor facute in mod clandestin ?
Vrei sa vorbim despre orele petrecute in frig de toti batranii tarii si de "soimii patriei" si de cozi la lapte pentru care te trezeai la 4 dimineata, si de cozi interminabile la butelii unde-ti scriai numarul de ordine pe un bolovan sau un "intreprinzator" facea liste care se schimbau din ora-n ora ?
Vrei sa vorbim despre genocidul celui de-al doilea razboi mondial ?
Vrei sa vorbim despre genocidul romanilor de peste Prut ?
Vrei sa vorbim despre faptul ca nu m-a intrebat nimeni daca vreau sau nu in NATO sau UE, dar am vazut mii de romani strigand ca vor asa ceva, fara sa se gandeasca un moment la ce va aduce aceastai integrare: tot ce vedeau in fata ochilor erau multi bani - sa facem afaceri, sa fugim in vest sa strangem euroi, sa vina strainii la noi sa ii smecherim si sa le luam euroii...
De la mic la mare, fiecare s-a gandit cum sa se imbogateasca rapid, sa se simta ca-n "Dallas" sau ca-n "Familia Guldenburg", si daca se poate, sa nu miste prea multe pentru a-si atinge scopul.
Sa ne amintim putin cati tarani isi dadeau cu sapa-n cap unii altora pentru o palma de pamant, pentru un metru de pamant de langa gardul casei, cati frati se omorau intre ei pentru mosteniri constand in cateva hectare - imediat dupa "revolutie" ?
Vrei sa ne amintim cat de prost a fost inteleasa "democratia" in care ne-am trezit cu totii dupa '89 ? 
Sau comfortul cu care ne-am obisnuit dupa 22 de ani de la "revolutie" ne-a facut sa uitam tot ce-a fost inainte, toate greselile facute de-a lungul deceniilor ?
Ai impresia ca revolta ta de-acuma va schimba ceva dintr-o istorie scrisa cu secole in urma ?
Ce rezolv revoltandu-ma la fiecare stire proasta pe care o citesc ?
Ce rezolv daca ma duc eu acuma in strada si incep sa urlu "Crapati hotilor si nemernicilor !" ? - Vor trece sute de oameni pe langa mine si vor zambi intelegator, altii vor rade cu gura pana la urechi, altii vor striga si ei in timp ce vor trece pe langa mine uitandu-se in spatele lor sa vada daca nu se indreapta vreun jandarm spre ei, si bine mersi, ma voi trezi cu o amenda pentru deranjarea "linistii publice".
Nu ma mai revolt de ceva timp... de cand am inteles unde a inceput totul si unde va sfarsi...
Pot doar sa asist tacuta la tot ce se intampla si sa deplang halul in care a ajuns Omenirea.

Si mai zic unii ca ar trebui sa fim nemuritori...
"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

angellla29

Citat din: Siberia din  24 Octombrie 2011, 10:45:03
@angellla29, vrei sa facem o lista cu genocidele din toata lumea ?
Vrei sa facem o lista cu cei care dardaiau de frig si zaceau in spitale neincalzite, servinduli-se o spalatura de vase care se numea ciorba, punandu-si neamurile pe drumuri ca sa le cumpere medicamente care nu se gaseau in spital, sa le care cafele sau ness-uri obtinute "pe sub mana" de la "chioscul partidului" sau de la bisnitarii ce aduceau marfa de la sarbi, Kent-uri obtinute prin aceleasi mijloace pentru a le da la doctori in speranta ca vor reusi sa faca vreo minune sau la asistente pentru a le sensibiliza?
Vrei sa vorbim despre femeile care au murit sau au ramas fara putinta de-a mai face copii din cauza avorturilor facute in mod clandestin ?
Vrei sa vorbim despre orele petrecute in frig de toti batranii tarii si de "soimii patriei" si de cozi la lapte pentru care te trezeai la 4 dimineata, si de cozi interminabile la butelii unde-ti scriai numarul de ordine pe un bolovan sau un "intreprinzator" facea liste care se schimbau din ora-n ora ?
Vrei sa vorbim despre genocidul celui de-al doilea razboi mondial ?
Vrei sa vorbim despre genocidul romanilor de peste Prut ?
Vrei sa vorbim despre faptul ca nu m-a intrebat nimeni daca vreau sau nu in NATO sau UE, dar am vazut mii de romani strigand ca vor asa ceva, fara sa se gandeasca un moment la ce va aduce aceastai integrare: tot ce vedeau in fata ochilor erau multi bani - sa facem afaceri, sa fugim in vest sa strangem euroi, sa vina strainii la noi sa ii smecherim si sa le luam euroii...
De la mic la mare, fiecare s-a gandit cum sa se imbogateasca rapid, sa se simta ca-n "Dallas" sau ca-n "Familia Guldenburg", si daca se poate, sa nu miste prea multe pentru a-si atinge scopul.
Sa ne amintim putin cati tarani isi dadeau cu sapa-n cap unii altora pentru o palma de pamant, pentru un metru de pamant de langa gardul casei, cati frati se omorau intre ei pentru mosteniri constand in cateva hectare - imediat dupa "revolutie" ?
Vrei sa ne amintim cat de prost a fost inteleasa "democratia" in care ne-am trezit cu totii dupa '89 ? 
Sau comfortul cu care ne-am obisnuit dupa 22 de ani de la "revolutie" ne-a facut sa uitam tot ce-a fost inainte, toate greselile facute de-a lungul deceniilor ?
Ai impresia ca revolta ta de-acuma va schimba ceva dintr-o istorie scrisa cu secole in urma ?
Ce rezolv revoltandu-ma la fiecare stire proasta pe care o citesc ?
Ce rezolv daca ma duc eu acuma in strada si incep sa urlu "Crapati hotilor si nemernicilor !" ? - Vor trece sute de oameni pe langa mine si vor zambi intelegator, altii vor rade cu gura pana la urechi, altii vor striga si ei in timp ce vor trece pe langa mine uitandu-se in spatele lor sa vada daca nu se indreapta vreun jandarm spre ei, si bine mersi, ma voi trezi cu o amenda pentru deranjarea "linistii publice".
Nu ma mai revolt de ceva timp... de cand am inteles unde a inceput totul si unde va sfarsi...
Pot doar sa asist tacuta la tot ce se intampla si sa deplang halul in care a ajuns Omenirea.

Si mai zic unii ca ar trebui sa fim nemuritori...

NU, Siberia....eu te intreb concret acum....Ce spui tu era pe vremea unui DICTATOR, da? El si-a primit ce a meritat , da? Eu te intreb pe tine....lasa tu razboaiele mondiale...atunci era stare de razboi, da?  Acum te intreb omeneste: Suntem in democratie sau din nou sub dictatura? Suntem in razboi? Probabil ca da....dar un razboi mult mai crud ca cel de-al doilea razboi mondial....Eu te-am intrebat simplu: Concret....cu ce a ajutat UE si NATO Romania????[/b] Dar concret....nu vorbe....

Citeste te rog acest articol si apoi mai discutam...Daca vrei...

http://www.adevarul.ro/grigore_cartianu/Mai_rai_decat_Gaddafi_7_577812215.html

cassius

Pentru cei care insinueaza ca @angellla29 "instiga" (exagerare intentionata pentru a putea pune in lumia) la o lupta de strada, respectiv ca ar avantaja o anarhie care sa ne scape de un "balaur". In primul rand cred ca angellla isi exprima o frustrare, pe care si eu personal o am. Anume ca tara asta a fost pusa pe tava in fata balaurului si au venit peste noi de ne-au cumparat cu bani de nimic si ne-au falimentat intentionat – ca doar e o regula a capitalismului ca asta am vrut, nu? – daca concurenta apare elimin-o asta s-a intamplat si la noi. Iar acest lucru imi repugna si ma autoinstiga la violenta si e normal. Cineva, candva va trebui sa actioneze sa faca ordine intre astia care au falimentat si continua acest lucru chiar si acum. Daca ar fi dupa mine ar trebui executati toti cei vinovati de vanzarea tarii. Si ca solutie nationalizarea tuturor averilor dobandite ilegal si producatoare de profit. S-a intamplat si la case mai mari – Franta in 70 cand au venit socilaistii au nationalizat banca Rothschild, care binenteles au redobandit-o impruna cu toate renumitele potgorii si resedinte.

Ca fenomen, ca idée sa stiti ca e aceasi lucru cu ce spun alti cand tu relatezi o informatie care prima data ai citit-o aici si ala iti raspunde: lasa-ma ba cu aia care vad ozn-uri peste tot. Adica de ce sa nu spun lucrurilor pe nume ... ca tara asta traieste in saracie si vinovati sunt si cei de la noi de acasa, nu numai balaurul. Adica sa imi fie teama de ridicol, da cealalta varianta, care e ? Poate sa stau acasa sa meditez la  asta cum il cheama, cu misa, Bivolaru, nu..? Eu zic sa ne trezim, filosofia asta cu indemnuri la calm merge in India, china ca acolo daca le-ar spune ca nu se pot reincarna in viata viitoare in ceva mai bun, ar fi o rascoala permanenta si la ce populatie are....ar fi nebunie curata.

@Ganditorule eu nush ce informatii ai tu, afara de tembelizor, dar nu cred intr-o opinie obiectiva a ta, daca e bine sau nu a ne revolta in strada, din ideile pe care le exprimi si felul de exprimare imi creezi impresia ca faci parte(lucrezi) dintr-o structura militarizata, intrucat constat o permanenta teama de a lupa unii impotriva altora cu uniforma si fara. E o simpla opine/constatare te rog sa nu o percepi ca pe un afront de orice natura sau ca pe un atac la persoana ta, nu imi permit, dar prefer sa spun ce gandesc decat sa ma abtin.Si totodata e posibil sa ma insel. Adica argumentez exact cu ceea ce ai propus tu ca individul trebuie sa fie constient si activ si raportat la contextual actual sa luam masuri nu sa ramana impasibil la ceea ce I se intampla. Adica daca unu pe strada este batut tu nu stai si te uiti la ala cum o incaseaza – anunta autoritatile si intervine daca se impune.

Pe de alta parte eu nu cred intr-o solutie prin revolta. Pentru simplu motiv ca acestea nu au loc pe un "background" spontan si sincer cu foarte bine a subliniat @fiuploii. Adica eu nu cred in coincidente, cu a fost cu comunismu in '89 cu arabii in 2011 si asa mai departe sau mai rau cu exemple mai vechi – revolutia franceza – care dupa 100 de ani si-o aroga masonii mai nou. Si pentru Grecia, eu nu cred ca acolo demonstratiile de strada au loc strict in baza unor sentimente de eliberare de sub jugul European si contra FMI-ului si altora. In grecia momentan se doreste instabilitate sub toate aspectele pentru a forta mana astora sa "recapitalizeze" banicile europene, adica li se forteaza mana decidentilor in favoarea unor interese obscure al bancherilor. Iar ca sa vezi intersele alora deja depaseste cu mult capacitatea omului obisnuit de "cunoaste" si in acelasi timp de a previziona. Si li se arata celorlalti guvernanti ai statelor europene ca pot pati la fel, in Italia, Irlanda, Spania, UK.

Ganditorul

Aaaa, draga mea colega Angelina, m-am convins - ai informatii exclusiv televizate, si pe aceste informatii te "revolti" sau te linistesti - exact cum comanda aia din TV.

Spitalele inchise - subiect fierbinte si tabu pt multa lume, subiect lacrimogen si sentimental pt televiziuni.

1. Din 2008 si pana astazi ch. cu sanatatea s-au triplat - adica o crestere cu 300% - fara ca romanii aia de care vb tu (batrani, saraci, copii ) sa vada din aceasta marire si o marire a calitatii actului medical. Fra ca medicii aia pe care-i plangem sa vada o marire de salariu cat de cat (conform pregatirii lor si sufletului pe care unii il depun pe aceasta meserie)
Adica - piramidonul de 1 leu costa acum 3 lei iar banii nu ajung la STAT ci la o mafie a celor implicati in sanatate ... spitalele fiind veriga finala unde se incarca nota de plata.
Ce faci in acest caz ... ce faci in aceasta situatie in care esti nevoit ca STAT sa achiti facturile de sanatate si in acelasi timp esti raspunzator de viata a milioane de romani ??? Pai spargi gasca, desfiintezi spitalul si creezi tensiunile necesare pentru ca medicii cinstiti sa sparga "omerta tacerii" si sa spuna care este "mafia alba". Comunitatea locala - daca are nevoie de spital - ia initiativa si face presiuni pentru reinfiintarea spitalului, iar acesta se reinfiinteaza fara o buna parte din "mafia alba" (asa cum au facut cei din Vaslui - dovedind ca moldovenii sunt mai iuti la gandire si fapta) .
Daca comunitatea locala nu este interesata de existenta spitalului sau gandeste mai greu (ca in Ardeal - fara ofensa ) atunci spitalul ramane desfiintat, scad ch nationale pe sanatate, si oamenii se vaita pe forumuri sau la tv.
Daca tu ai vre-o idee mai buna ca la bolnav sa ajunga piramidonul cu 1 leu si nu cu 3 ...atunci esti invitata mea sa o spui. Poate dai si o explicatie pt ch aiurite de milioane dolari facute de fostul ministru Nicolaescu (PNL) pe "vaccinul de cancer col uterin", ministru care acum se da domnisoara virgina pe toate canalele TV.

2. Orice lucru, daca vrei sa iasa bine, trebuie sa-l sincronizezi cu altul. La noi, din pacate, romanul plange mai mult pentu ticalosul prins in catuse decat pentru interesul lui, romanul sufera si se implica mai mult pentru scaparea de pedeapsa a hotilor si pentru hulirea statului care incearca sa faca ceva, decat pentru o initiativa care i-ar aduce un plus de bunastare..
La inceput de an trebuia deferit justitiei un ciocoflender din Giurgiu, mare deputat PDL, sef al mafiei imobiliare care amenintase cu pistolul, facea pe vedeta mafiota etc.etc. Daca nu ma insel chiar presedintele facuse recomandarea de a se vota ridicarea imunitatii si actionarea ciocoflenderului in justitie - fara ca acesta sa mai aiba "umbrela imunitatii parlamentare".
Parlamentarii nostrii - feciori si virgine din nastere - au votat impotriva ridicarii imunitatii. Si nu ma refer aici la cei din PDL (ca orice cioara isi apara puiul) ci la "cavalerii dreptatii" din PSD si PNL - in frunte cu Ponta si Antonescu. Asa ca mafia din Giurgiu isi continua activitatea nestingherita decat, poate, de ancheta mortii baschetbalistului american.
Stai sa vezi cand aceasta mafie isi va pune in miscare "antenele" pentru valorificarea spitalelor desfiintate (spitale pe care a pus ochii si BOR...pentru biserici si azile). Atunci sa vezi razboi si nedreptate . Si totul pentru ca a existat o desincronizare, pentru ca desi au fost atentionati sa "reteze" capul mafiei ... parlamentarii s-au facut ca ploua, ba au fost si impotriva pt ca recomandarea venea de la Cotroceni.
Asta dovedeste ca ... hotia si ticalosia nu are partid... dar nici romanul nu are cunoastere si vointa in a sprijini lucrurile care i-ar aduce ceva trai mai bun.
Romanul prefera telenovela ... decat informatia adanc judecata si disecata. Romanul prefera sa creada ca va aparea un "cavaler al dreptatii pe cal alb" care sa-i rezolve problemele fara ca el sa se implice cumva. Si drept urmare va trai ca-n telenovela si basme - adica din vise si promisiuni. Asta e...

Ganditorul

:mrgreen: :martiansmile: Ha ha ha ... Da mai, fac parte dintr-o structura militarizata si d'aia nu doresc sa-mi iau portia de bastoane pe spate. In timp ce domnia ta, ca civil, arzi de nerabdare sa te ciomagesti cu fratele matale ... care intamplator face armata la jandarmi.
Halall judecata..curat /murdar ...parol. In rest - ramane cum am vb mai sus !

Siberia

Citat din: angellla29 din  24 Octombrie 2011, 10:50:05

NU, Siberia....eu te intreb concret acum....Ce spui tu era pe vremea unui DICTATOR, da? El si-a primit ce a meritat , da? Eu te intreb pe tine....lasa tu razboaiele mondiale...atunci era stare de razboi, da?  Acum te intreb omeneste: Suntem in democratie sau din nou sub dictatura? Suntem in razboi? Probabil ca da....dar un razboi mult mai crud ca cel de-al doilea razboi mondial....Eu te-am intrebat simplu: Concret....cu ce a ajutat UE si NATO Romania????[/b] Dar concret....nu vorbe....

Citeste te rog acest articol si apoi mai discutam...Daca vrei...

http://www.adevarul.ro/grigore_cartianu/Mai_rai_decat_Gaddafi_7_577812215.html
@angellla29, cand o sa am timp o sa uploadez o serie de documente, de articole, de studii ca sa le citesti.
Referitor la intrebarea pe care o tot repeti iti raspund cu o alta intrebare:
Am bagat eu tara in NATO si UE ? De ce nu ii intrebi pe cei ce au bagat-o ?
Am zis eu vreodata ca ar trebui sa le multumim celor din NATO sau din UE pentru ca exista ?
Pe de alta parte, te-ai intrebat vreodata care ar fi fost optiunile Romaniei dupa "revolutie" ? Toti urlau ca nu trebuie sa mai fim prieteni cu rusii comunisti, ca trebuie sa ne dam bine cu capitalistii, ca noi ne-am saturat de URSS, etc.
Daca as fi avut eu o putere de decizie, cred ca l-as fi chemat urgent pe rege in tara si l-as fi pus la putere. Dar cum erau altii care aveau aceasta putere, asta e...

Democratia este o iluzie. Chiar si iluzia democratiei este oarecum gresita in tara noastra.
Parerea mea.
"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

Ganditorul

Uaau... regele, salvarea Romaniei !  :evil:
Da pe la ora de istorie nu mai vrem sa trecem - ca sa vedem si noi cum a fost cu istoria asta "regalista" - ca in ultimele 3 generatii monarhia de Hoti-henzolerni nu ne-a invatatt decat sa cedam in fata vitregiilor vietii, sa platim cu sange si suferinta imbecilitatea lor politica innascuta.
Da poate avem ocazia maine cand "majestatea sa" va veni in Parlament  (???) sa ne  spuna cate sute de mii de  romani au ajuns (si murit) in Siberia... ca urmare a "curajosului"sau act de capitulare neconditionata de la 23 august 1944.
Ce sa-i faci, istoria nu se mai poate schimba si oricata poleiala am pune pe 23 august 1944 ... tot capitulare neconditionata se cheama ca a fost !  :mrgreen:

Siberia

Chiar m-as bucura sa se afle odata adevarul si despre abdicare, si despre 23 August si despre tot.
In paranteza fie spus, am vazut zilele trecute un reportaj despre Casa Regala, si oamenii aceia (ma refer la Regele Mihai si sotia sa) aveau o gandire mult mai sanatoasa decat Basescu, Iliescu sau mai stiu eu ce mare om politic al "democratiei" actuale.
Cat despre cat de bine sau cat de rau ar fi fost, n-avem de unde sa stim... stim doar cat de bine ne este dupa 22 de ani de non-comunism.
Si cu asta basta... era vorba ca nu se face politica pe forumul asta, nu ? :-D

angellla29

Nu ...va rog eu....nu incepeti cu regele, alt tradator....Siberia..tu ai spus ca asisti tacuta la ce se va intampla...Ok...e alegerea ta...Pai atunci si noi ceilalti vom asista tacuti si totul va fi ok ...stiai asta??? Somnul ratiunii naste monstrii!!!! sau natiunii in cazul nostru...De ce Romania...sa nu fie DOAR ROMANIA???? Fara UE sau RUSI...sau fara NATO... Intodeauna pestele cel mare va inghiti  pestele cel mic....Nu avem nevoie de aliante cu banditi,criminali......De ce sa platim daruri foaaaaaaaarte mari catre banditi  si bancile lor...cand cu acesti bani si cu bogatiile naturale pe care aceasta tara le are ....am putea fi una din cele mai puternice tari?! Nu...noi trebuie sa fim slugi....pentru ca asa am obisnuiti de secole...nu draga colega Siberia? Nu, nu tu ai "bagat" tara in NATO....dar ai sustinut-o ca si mine....ca si toti ceilalti...Dar ma intreb asa ca proasta? Cine ar ataca Romania? Rusii? Nu vad de ce....Chinezii...oricum ne cumpara la greu... Nu cred....De cine ne "scapa" NATO? Doar de banutii din buzunar...pe care ii dobandim cu greu din munca...nu ca altii din jegmaneli... AH...stai nu e hotie...e CAPITALISM...NU INSTIG LA VIOLENTA...Vreau...v-am mai spus odata.....ca MAINE...sa nu mai fie teama ca nu avem ce pune pe masa copiilor...sa avem un trai cat de cat decent....Nu ma incanta averile, aurul, etc....toate sunt trecatoare...ce ma doare cumplit....este indiferenta, hotia, ticalosia la toate nivelele, milogeala...si ca s-au uitat trei  cuvinte....CINSTEA, DEMNITATEA  SI MUNCA..Daca va exista vreodata o revolutie curata....preferabil fara violenta....voi fii acolo...In rest va doresc numai bine....si unora dintre voi...Somn usor si vise placute....Stati linistiti ca UE si NATO si FMI...".lucreaza pentru voi"....Si o face al dracu de bine...Ah uitasem.. dar  si GUVERNUL ...lucreaza la fel de bine...cu toti ceilalti in cardasie!!!!!

universis

Dreptate ai si tu in ceea ce spui acum draga angellla, este in mare parte realitatea pe care fiecare dintre noi o traim intr-un mod sau altul, mai accentuat sau mai putin...
Asta nu inseamna ca o revolitue, sau o miscare sociala precum sunt in alte parti va schimba ceva in acest moment la acest nivel.
Acum schimbarea vine de la fiecare in parte, la nivel individual mai intai de toate, iar cine inca nu vrea sa accepte aceste aspecte va trage consecintele mai devreme sau mai tarziu pe propria piele...
Ce altceva mai pot spune, doar o tristete in suflet pentru aceasta societate si pentru noi, cat si speranta...ca nimic nu este in zadar si ca lucrurile vor fi asa cum este nevoie la nivel universal...
Numai bine :rainbow:
"Atunci cand va apropriati, lasati un spatiu intre voi.. lasati vanturile celeste sa danseze printre voi.Iubiti-va, dar nu transformati iubirea intr-un lant:transformati-o mai degraba intr-o mare, ale carei valuri se sparg de tarmurile sufletelor voastre"

angellla29

Citat din: universis din  24 Octombrie 2011, 12:48:34
Dreptate ai si tu in ceea ce spui acum draga angellla, este in mare parte realitatea pe care fiecare dintre noi o traim intr-un mod sau altul, mai accentuat sau mai putin...
Asta nu inseamna ca o revolitue, sau o miscare sociala precum sunt in alte parti va schimba ceva in acest moment la acest nivel.
Acum schimbarea vine de la fiecare in parte, la nivel individual mai intai de toate, iar cine inca nu vrea sa accepte aceste aspecte va trage consecintele mai devreme sau mai tarziu pe propria piele...
Ce altceva mai pot spune, doar o tristete in suflet pentru aceasta societate si pentru noi, cat si speranta...ca nimic nu este in zadar si ca lucrurile vor fi asa cum este nevoie la nivel universal...
Numai bine :rainbow:

Universis draga colega....ai uitat sa ne dedici o melodie....asa cum numai tu stii sa o faci.... Inca o astept....Dar uite eu am gasit aici ceva foarte interesant....Va rog din suflet sa le cititi....

Dar aderarea la Uniunea Europeană se va dovedi a fi o greşeală istorică uriaşă pentru ţara dumneavoastră, pentru că ce aţi făcut e să intraţi într-un sistem care este din ce în ce mai mult ca cel pe care l-aţi părăsit acum 20 de ani. Este o greşeală foarte mare, iar clasa voastră politică, politicienii voştri, birocraţii, sînt practic cumpăraţi cu bani, foarte mulţi bani.

-Nigel Farage-

http://www.adevarul.ro/international/web-Nigel_Farage_despre_Romania-_-Aderarea_la_UE_se_va_dovedi_a_fi_o_greseala_istorica_uriasa_pentru_tara_dumneavoastra_0_578342169.html

Gadaffi a fost cel mai  bogat om de pe planeta...oh...pai intelegem atunci...mai bine cum sta treaba...

http://www.adevarul.ro/international/web-gaddafi-avere-bogat-gaddafi_mort_0_578342173.html