Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Comentarii libere

Creat de apokryphos, 19 Februarie 2006, 17:03:07

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 29 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Tayka

Citat din: Siberia din  03 Februarie 2012, 19:23:18
   Tayka, daca te intrebi cumva de ce ti-am dat like de data asta, motivul este urmatorul: apreciez ortografia si punctuatia raspunsului :-D
Nu mă mai aştept de mult să fiu înţeles,şi cu atât mai puţin să fiu like-it,iar dacă tu ai făcut-o din băşcălie este meritul (sau păcatul) tău. :wink:
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

Tayka

Citat din: romulus din  03 Februarie 2012, 21:09:18
Tayka in viziunea mea (si m-am convins, in timp, ca si a multor altora)
Adevărat grăieşti;din păcate încă a foarte multor altora,poate a 80-90%dintre români.Dezamăgirea mea este că eu nu te credeam a fi printre ei.Dar ce săi faci..poate vreodată mă vei judeca şi altfel. :wink:
- P.S.-Felicitări pentru intrarea în rândul VETERANILOR :-D :evil: :mrgreen:
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

Siberia

Pacatul meu sa fie  :wink: (cum vrei tu...)

Rugaminte

,,Omul este ceea ce rămâne după judecatalui Hristos..., nu după judecăţile oamenilor."

,,Nu-Mi spune nimic... Îţi cunosc mizeria, necazurile, luptele şi ispitele sufletului tău, aşa cum eşti tu; dă-Mi inima ta! Dacă o să aştepţi să devii un înger ca să Mi te dăruieşti întru iubire, atunci n-ai să mă iubeşti niciodată.
   Chiar dacă eşti laş, fricos, neîncrezător în împlinirea dragostei şi în săvârşirea dragostei şi a sfinţeniei, chiar dacă ai să recazi în acele păcate pe care nu ai vrea să le mai faci, Eu nu-ţi dau voie să nu Mă iubeşti. Iubeşte-Mă aşa cum eşti tu! În orice moment şi în orice situaţie te-ai afla, în credincioşie sau în trădare, în râvnă sau uscăciune, tu iubeşte-Mă aşa cum eşti. Eu vreau ca să Mă poţi iubi din puţina şi săraca ta inimă. Dacă vei aştepta până când ai să fii desăvârşit, atunci n-ai să Mă iubeşti niciodată. N-aş putea Eu, oare, să fac din fiecare fir de nisip un serafim, un înger care să strălucească de curăţie şi dragoste?! Nu sunt Eu, Domnul Dumnezeu, care am creat toate şi pot totul?! Omule, ţi-ai dat tu viaţa pentru lume, din dragoste pentru oameni, sau ai murit din iubire pentru Mine? Atunci, de ce nu mă laşi să te iubesc? Fiul Meu, lasă-Mă să te iubesc, Eu îţi vreau inima, care este locaşul Meu.
   Desigur, cu timpul am să te schimb, însă chiar până atunci, iubeşte-Mă aşa cum eşti tu, fiindcă Eu te iubesc cu toate că eşti aşa. Eu vreau ca dragostea ta pentru Mine să se nască din puţina şi sărmana ta inimă, din adâncul neputinţei şi mizeriei tale. Eu te iubesc şi când eşti slab şi necurat.
   Nu vreau o dragoste izvorâtă şi hrănită din mândria ,,virtuţilor" tale, ci dintr-o inimă smerită pe care o pot curăţa oricând. N-am nevoie de ,,virtuţile" tale, de talentele tale, de inţelepciunea ta. Eu vreau doar să mă iubeşti şi să lucrezi cu dragoste pentru Mine. Nu ,,virtuţile" tale le doresc; dacă ţi le-aş da, tu eşti aşa de slab şi mândru încât ai hrăni amorul tău propriu şi nu m-ai cinsti pe Mine. Deci ele să nu fie un motiv pentru care tu nu Mă cauţi şi stai departe de Mine. Apropie-te cu dragoste...Unui fier ruginit, flăcările unui foc nu numai i-ar curăţa rugina, dar l-ar face incandescent. Iubeşte-Mă deci nu numai ca să fii curat, asta ar fi din nou o mândrie pentru tine, ci pentru că Eu vreau să odihnesc în inima ta. Deci nu te mai îngrijora de asta. Aş putea să fac prin tine lucruri mari pentru mintea omenească, dar nu! Tu ai să fii sluga cea rea şi nefolositoare şi neputincioasă. Am să-ţi iau şi puţinul pe care crezi că-l ai. Eu te-am făcut din iubire şi pentru ca să-ţi dau iubirea... fără ca tu să-mi poţi da ceva. Nu încerca să-Mi plăteşti iubirea prin nimic, asta Mă doare atât de mult la tine...
   Iubeşte-Mă în dragostea Duhului Meu şi fără motive. Nu mai sta departe de Mine, îţi lipseşte nu sfinţenia (pe care numai Eu ţi-o pot da), ci o inimă gata să Mă iubească oricând şi până la capăt. Astăzi, Eu stau la uşa inimii tale ca un cerşetor, Eu singurul şi adevăratul Împărat şi Domn. Eu bat şi aştept... Grăbeşte-te să-Mi deschizi prin smerenie: nu mai aduce motiv întinăciunea şi sărăcia ta. Dacă ţi-ai cunoaşte-o până în adânc şi deplin, ai muri de durere. Dar ceea ce M-ar durea pe Mine ar fi ca tu să te îndoieşti de dragostea ce-o am eu pentru tine. Crede că Eu pot totul, iar tu nu poţi nimic fără Mine; doar păcatul eşti în stare să-l faci fără ajutorul Meu! Să nu te încrezi în tine fără Mine, căci altfel voi fi nevoit să te las încădere în măsura cu care tu te apreciezi. Nu te frământa că n-ai ,,virtuţi". Am să-ţi dau Eu sfinţenia Mea. Deschide-ţi inima prin pocăinţă şi Mă primeşte în potirul sufletului tău prin Trupul şi Sângele Meu pe care în dar ţi-L dau la Sfânta Liturghie. Atunci o să te fac să înţelegi totul şi să Mă iubeşti mai mult decât îţi poţi închipui. Lasă să curgă Sângele Meu în sângele tău şi să bată inima Mea în inima ta.
   Eu ţi-am dat-o pe Sfânta şi Preacurata Mea Măicuţă. Lasă să treacă totul prin inima ei curată încât să poată mijloci pentru tine. Orice s-ar întâmpla, nu aştepta nicidecum să devii sfânt, ca pe urmă să Mă iubeşti... în acest fel tu nu M-ai iubi niciodată.

Şi acum, du-te!
Eu sunt cu tine!

ierom. Rafail Noica

p.s. - Dupa parerea mea, nu conteaza forma, culoarea, sau haina omului; conteaza Mesajul lui !
"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

Tayka

Citat din: Siberia din  03 Februarie 2012, 21:57:21
- Dupa parerea mea, nu conteaza forma, culoarea, sau haina omului; conteaza Mesajul lui !
Frumos mesajul lui RAFAEL NOICA,eu am avut curajul să mi-l scriu mai sus,dar al tău pe unde o fii!?..să nu-mi spui că e în..Sfânta Scriptură..căci acela este mesajul împăratului Constantin. 8-)

flori_flori

citez din Taika

"Dumnezeul meu (spre deosebire de al tău) nu îmi dă legi pe care să le urmez,mă lasă să-mi aleg singur cărarea,nu mă ajută,deşii ar dorii mult să mă ajute,EL ştie însă că ajutându-mă,mă poate pierde.Şi de aceia mi-a lăsat doar Karma şi liberul arbitru,aşteptându-mă cu drag la capătul cărării..."

Intreb,

De unde esti atit de sigur Taika, cum ca ai acel Dumnezeu care sa te lase sa alegi, de vreme ce tot tu spui, ca ti-a lasat doar karma....si liberul arbitru cind?

Siberia

Draga Tayka,

De cand postez pe acest forum, mesajul meu (consider eu) a fost acelasi si credeam ca ti-ai dat deja seama care este. Dar iti fac placerea si-o sa-mi expun mesajul cu cea mai brutala sinceritate: din pacate, colegul mr isi transmite mesajele cu mult mai multa diplomatie (dar cu aceeasi sinceritate) pentru a nu supara pe nimeni, asa ca ar fi fost mai bine sa spun ca mesajul meu este oarecum identic cu al lui (pe principiul rezonantei  :wink:)

Mesajul Siberiei catre lume

Oameni buni, lasati "smecheria" care-o afisati atat in viata reala cat si in cea virtuala deoparte. Nu va ajuta la nimic, mai mult, ramaneti blocati in Egoul vostru, hranindu-l, multiplicandu-l pana cand va va inghiti cu totul.
   Dati-va jos ochelarii, clatiti-va ochii si priviti bine in jurul vostru. Priviti cu alti ochi, curati, innoiti, priviti cu atentie tot ce va inconjoara si incercati sa intelegeti care sunt rosturilor tuturor in viata voastra.
   Destupati-va urechile, spalati-le bine ca sa puteti auzi vocea Pamantului, muzica pasarilor si muzica din voi.
   Cantati, bucurati-va, zambiti, lasati frustrarile sa evadeze din sufletul vostru. Nu le strangeti asa cum se strang cartile intr-o biblioteca; cartile va deschid noi orizonturi pe cand frustrarile va inchid toate orizonturile. Alungati-le si bucurati-va ca niste copii.
   Fiti simpli, fiti voi ! Reveniti la simplitate, la sinceritate, la respect si altruism, la iubire. REVENITI-VA!
   Traiti simplu, nu va mai incojurati de o mie de lucruri nefolositoare, nu va mai fixati teluri irealizabile in lumea in care traiti, fiindca aceste teluri fixate fara ratiune nu fac decat sa va umbreasca existenta, sa va umple rafturile bibliotecii frustrarilor.
   Fiti voi insiva, nu copiati pe altii. Inspirati-va din mesajul lor, din atitudinea lor, deschideti-va ochii mintii in fata cunoasterii lor, dar pastrati-va esenta voastra.
   Nu va mai masurati prieteniile in cadouri, like-uri, sau alte maruntisuri trecatoare. Masurati-le cu ajutorul sufletului, masurati-le prin energiile compuse din aceste prietenii.

Traiti simplu si frumos ! Iubiti-va ! si cel mai important: Deschideti ochii mintii !

"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

mr

Citat din: Tayka din  03 Februarie 2012, 18:23:32
Amândoi credem în Dumnezeu,însă într-un Dumnezeu total diferit.Tu crezi în Dumnezeul Biblic,Dumnezeul lui Moise,Cel care a făcut cerurile şi pământul,şi pe om,şi care împreună cu fiul şi duhul sfânt vor sta pe scaunul judecăţii de apoi judecându-i pe oameni.Presupun că te închini LUI,îi ceri iertare pentru păcatele tale,şi îi mulţumeşti pentru fiecare clipă de viaţă ce ţi-a dăruit-o.
Şi eu cred într-unul Dumnezeu,făcătorul tuturor văzutelor şi nevăzutelor,dar spre deosebire de tine,eu nu mă închin lui,şi nici nu mă rog lui,considerând aceste plecăciuni ca fiind simple linguşeli,obiceiuri străbune rămase dela oameni mai puţin evoluaţi spiritual,dar care doar astfel se puteau împăca cu ideia vieţii şi a morţii,implorând în genunchi iertarea păcatelor şi împăcarea divină.
Eu nu cred în existenţa păcatelor ce vor trebuii cândva plătite pentru că m-am convins de faptul că:,,EU ÎMI PLĂTESC VIRTUŢIILE NICIDECUM PĂCATELE''
Şi mai sânt convins că Dumnezeul meu,nu aşteaptă de-la mine rugăciuni,ofrande şi jertfe,ci experienţă,cât mai multă experienţă de viaţă.EL este prietenul meu mai mare,lângă care mă simt bine,şi liber în cuget şi faptă,şi nu mi-ar plăcea să trăiesc într-o lume ce se închină unui om ţintuit pe o cruce,pe care să-l deplâng mereu,şi să duc o viaţă înlănţuită în dogmă.Dumnezeul meu (spre deosebire de al tău) nu îmi dă legi pe care să le urmez,mă lasă să-mi aleg singur cărarea,nu mă ajută,deşii ar dorii mult să mă ajute,EL ştie însă că ajutându-mă,mă poate pierde.Şi de aceia mi-a lăsat doar Karma şi liberul arbitru,aşteptându-mă cu drag la capătul cărării... :mrgreen:
Nu inteleg de unde ai dedus ca eu cred cu "tarie" in Dumenzeul biblic atata vreme cat nu am numit si definit acest dumnezeu. Ma autocitez: "Un lucru este cert: se observa cu mare usurinta ca exista ordine in toate cele, ordine care a fost premeditata, gandita si materializata, deci existenta lui Dumnezeu (sub orice forma ar fi si orice nume ar avea el)"
Da, cred cu tarie, pe baza unei observatii simple asa cum am scris si mai sus, in Forta care a facut aceasta ordine (creatie) in care sunt si eu, iar credinta mea nu se manifesta prin rugaciuni prelungi, jertfe, linguseli, cereri de iertare, lucruri de fatada etc etc. Nu am de ce sa ma inchin nici unui dumnezeu atata timp cat am primit o parte din acea forta prezenta in tot ce ma inconjoara. Pot doar sa remarc gradoarea creatiei si sa fac efortul sa ma armonizez cu ea.
Nimeni nu-mi cere vreo relatie de superioritate, vasalitate si sclavie in pacat decat niste semeni de-ai nostri,  minti bolnave, ratacite si pline de ego care au reusit sa impuna asta de-a lungul timpului. Nimeni nu-mi face vreun rau, decat eu insumi, prin felul superficial si obtuz la care sunt predispus oricand daca ma las pacalit ca trebuie sa fiu lenes pe lumea asta si considerand ca sunt destui cei care sa gandeasca si pentru mine.

Pot sa am o stare de smerenie (nu inchinare, nu frica) in fata acestei creatii colosale, bazata pe un respect profund si o dorinta interioara de a o cunoaste in acord cu legile care o guverneaza. Nimic mai mult!
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

Tayka

Citat din: flori_flori din  03 Februarie 2012, 22:37:44
citez din Taika

"Dumnezeul meu (spre deosebire de al tău) nu îmi dă legi pe care să le urmez,mă lasă să-mi aleg singur cărarea,nu mă ajută,deşii ar dorii mult să mă ajute,EL ştie însă că ajutându-mă,mă poate pierde.Şi de aceia mi-a lăsat doar Karma şi liberul arbitru,aşteptându-mă cu drag la capătul cărării..."

Intreb,

De unde esti atit de sigur Taika, cum ca ai acel Dumnezeu care sa te lase sa alegi, de vreme ce tot tu spui, ca ti-a lasat doar karma....si liberul arbitru cind?
Bine ai venit pe aici FLORI.
Răspund;
Acum să nu înţelegem că mi le-a dat în mână aşa ca şi un paşaport,o CI,sau o adeverinţă.A se înţelege că EL m-a trimis la ,,şcoli''într-o lume dură,aflată sub incidenţa legii karmei,dar în care(culmea!) mi-a acordat libertate absolută de decizie. :lol:

flori_flori

Citat din: Tayka din  04 Februarie 2012, 00:29:56
Bine ai venit pe aici FLORI.
Răspund;
Acum să nu înţelegem că mi le-a dat în mână aşa ca şi un paşaport,o CI,sau o adeverinţă.A se înţelege că EL m-a trimis la ,,şcoli''într-o lume dură,aflată sub incidenţa legii karmei,dar în care(culmea!) mi-a acordat libertate absolută de decizie. :lol:

Multumesc de urare, Tayka.

Cu alte cuvinte, sa presupunem ca ai fi Dumnezeul tau de la bun inceput. Adica tu esti El. Intru Inceput. Se poate? Sa zicem inpotetic ,ca da. Ai mai avea vreo karma?

abyss

întrebări la 1 noaptea

Seminţele-suflet sunt la fel. Depinde unde cad.
Când priveşti pădurea, mai laudă cineva sămânţa glorioasă care a dat rod sau laudă natura care a creat pădurea în mare minunea ei?
Ce înseamnă să te închini? Ce înseamnă să aduci laudă? Putem admira absolutul dintr-un unghi?

flori_flori

Citat din: @biss din  04 Februarie 2012, 02:16:48
întrebări la 1 noaptea

Seminţele-suflet sunt la fel. Depinde unde cad.
Când priveşti pădurea, mai laudă cineva sămânţa glorioasă care a dat rod sau laudă natura care a creat pădurea în mare minunea ei?
Ce înseamnă să te închini? Ce înseamnă să aduci laudă? Putem admira absolutul dintr-un unghi?

Semintele-suflet  nu sint la fel. Tocmai pentru ca nu exista padure fara uscaturi.Privind  intregul padurii , lauda creatiei.
Inchinarea? si lauda este acelasi lucru?
Si acesta este absolutul?

Ganditorul

poate... off topic

Ploua cu gheata in Bucuresti...
Cine s-a trezit mai dimineata, la cafea, si s-a dus dupa tigari, a avut ocazia sa vada ca ...ploua. Ploua de-adevaratelea si gheata apare abia la sol. Ieri pe la 18.00 fenomenul era prezent pe soseaua Bucuresti - Ploiesti (un prieten m-a sunat si se crucea de fenomen si de poleiul produs). Acu avem 2 variante - fie egiptenii s-au gandit sa ne ajute si au teleportat un "front de aer cald, saharian" ca sa avem parte de o vreme mai buna (de demonstratii cu ultrashi ... ca la ei), fie "galeata cu mikrounde" se intoarce spre Bucuresti din directia Ploiesti. Fiind un forum de fenomene fantastice ne e permis sa gandim la orice  :evil:

romulus

CitatDar ce săi faci..poate vreodată mă vei judeca şi altfel. :wink:
Nu Tayka, nu e cazul. De o buna bucata de vreme ma straduiesc sa nu mai judec oamenii ! E drept, uneori fac eforturi mari sa-mi pastrez linia asta  pentru ca, e foarte greu sa nu judeci cand vezi in jurul tau atata mizerie.Poate ai si vazut in unele postari ale mele ca o mai iau - uneori- pe aratura  :-D.  Stiu, sunt constient de faptul ca exista posibilitatea sa si meritam sa inghitim mizeria! Vorba ieromonahului Arsenie Boca "asa ne trebuie"!
Am zis !
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

Tayka

Citat din: romulus din  04 Februarie 2012, 11:03:31
..Poate ai  vazut in unele postari ale mele ca o mai iau - uneori- pe aratura 
Uneori chiar e mai indicat să mai mergi şi pe mirişte,căci şoseaua e ca un tunel al destinului,pe care vrei nu vrei trebuie să-l urmezi,pe când pe mirişte îţi poţi măcar alege singur direcţia,nu ai semne de restricţii,nu întâlneşti nebuni de care să te fereşti,şi nici curbe periculoase.Ce mai e coooll.Mă bucur că nu eşti totuşi de partea acelora cărora le plac de sărbători..sarmalele călugăriţelor.. :-D

Nox

Mai corect ar fi ploaie îngheţată (freezing rain). Fenomenul nu e nou pentru România, s-a mai produs şi anul trecut.
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee