Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Psihotronica - rãzboiul viitorului

Creat de CHIP, 03 Iunie 2008, 22:49:09

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

CHIP

TEHNOLOGIE Eficienta ºi împotriva unor mulþimi neprietenoase

Armata americanã se va dota cu ,,arme telepatice"

Un raport recent declasificat al Pentagonului dezvãluie planurile armatei americane de a se dota cu arme "cu razã telepaticã". Dispozitivele ar putea cauza inamicului febrã sau l-ar putea face sã audã "voci". Raportul numit "Bioefectele unor arme non-letale" se referã la dispozitive ce utilizeazã microunde, laser ºi sunete, relateazã New Scientist. Cel mai aproape de realizare a fost proiectul unui pistol cu microunde, care sã "proiecteze" cuvinte direct în urechile oamenilor. Cu acesta se fãcuserã inclusiv teste de laborator, asupra unor voluntari, pentru a îi determina sã audã cifrele de la 1 la 10. Ulterior, în 2004, Marina americanã a finanþat o cercetare pentru a studia cum acest fenomen (numit efectul ,,Frey") poate fi utilizat ca sã cauzeze o senzaþie de disconfort auditiv pentru mulþimi.
Documentul mai pomeneºte ºi de arme-surse de sunet suficient de puternice pentru a afecta echilibrul (al cãrui centru se aflã în urechea internã) ori de o armã capabilã sã producã "febrã artificialã" – mai exact, microunde care supraîncãlzesc organismul uman. Tehnologia este deja disponibilã în prezent. Ea poate fi folositã pentru a imobiliza o persoanã pentru "un interval de timp aproape oricât de lung, fãrã efecte colaterale". Aceste tehnologii pot fi utilizate, însã, pentru a tortura oameni. În urmã cu exact zece ani, Parlamentul European a interzis tehnologiile ce pot prezenta pericol pentru creierul uman.


CHIP


CHIP


CHIP

Parapsihologii

Razboiul Rece nu a fost doar o infruntare a rachetelor nucleare ci si o infruntare a mintilor. CIA a intrat la mijlocul anilor '70 intr-o cursa a parapsihologiei cu Uniunea Sovietica. In vreme ce cercetarile realizate la Moscova in acest domeniu sunt foarte putin cunoscute, guvernul american a declasificat mai multe
documente referitoare la cercetarile in domeniul parapsihologiei aplicate in domeniul informatiilor. Doctorul in fizica Kenneth A. Kress, care a lucrat pentru CIA sub acoperire a alcatuit in anul 1977 un raport intitulat "Parapsihologia in domeniul informatiilor. O recapitulare si concluzii personale". Raportul contine o prezentare a experimentelor parapsihologice desfasurate de CIA in anii '70, la care dr. Kress a participat in mod direct, si o relatare a unui test reusit, in care unul dintre mediumii folositi de CIA a reusit sa descrie in detaliu instalatiile
unui centru de cercetari nucleare din Uniunea Sovietica. Atat raportul lui Kress cat si alte documente facute publice indica faptul ca pana la urma parapsihologia ar fi fost abandonata. Redam in randurile urmatoare raportul doctorului Kress asupra studiilor efectuate de CIA in domeniul "vederii neintermediate la mare distanta". (Ioan TUDOR)
Inceputurile
"CIA (Central Intelligence Agency) a investigat controversatul fenomen numit parapsihologie si modul in care acesta este legat de colectarea de informatii. Autorul a fost implicat in multe aspecte legate de ultimele investigatii. Acest document rezuma o serie de elemente relevante ale experimentelor autorului si ale altor autori. Intentia nu este a se realiza o prezentare istorica. Documente detaliate sunt disponibile pentru cei interesati. In schimb, intentia documentului este de a prezenta o serie de opinii, date interesante si posibil folositoare. Acest raport poate fi folositor pentru cei care, pe viitor, vor dori sa evalueze aspecte ale parapsihologiei legate de colectarea de informatii.
Agentia a luat initiativa prin finantarea unor cercetari parapsihologice, dar circumstante potrivnice si teama de ridicol au oprit CIA in incercarea de a finaliza o serie de investigatii stiintifice parapsihologice si relevanta lor pentru securitatea nationala.
In aceasta perioada de cercetari, CIA a fost asaltata de rapoarte cu privire la o serie de ilegalitati de diferite tipuri. Foarte probabil ca aceasta situatie a atras atentia CIA cu privire la activitatile neobisnuite. "Efectul Proxmire", unde exista frica de faptul ca o serie de contracte de cercetare finantate de guvern vor fi declarate nefondate, a fost un alt factor care a impiedicat CIA sa cerceteze aceste domenii sensibile. In acelasi timp, se pare ca exista doua tipuri de reactiei la parapsihologie: pozitiva sau negativa, cu foarte mici diferente. Informatiile parapsihologice sunt, prin definitie, derutante si imposibil de explicat. La acest lucru se adauga o istorie plina de fraude dovedite, fapt ce ii determina pe multi sa respinga subiectul si sa spuna: "Nu cred aceste lucruri nici daca ar fi adevarate". Altii, care au trecut prin experiente personale de "schimbare", tind sa fie convinsi ca un succes inexplicabil duce la nasterea unui fenomen. Aceste prejudecati fac dificila incercarea de evaluare atenta a parapsihologiei, fiind nevoie de mai multe cercetari.
   Satelitii si avioanele spion ale americanilor nu au fost de ajuns pentru colectarea informatiilor din Uniunea Sovietica - astfel ca agentiile guvernamentale americane au apelat si la ajutorul parapsihologilor
   De pe urma studiilor finantate de CIA, s-a ajuns cu greu la niste concluzii, informatiile fiind incomplete. Aceste informatii arata, printre altele, ca la un moment dat pot aparea rezultate informative reale. Asta nu inseamna ca parapsihologia este o unealta de colectare de informatii dovedita; se poate afirma cel mult ca cercetarile nu sunt complete si ca acestea trebuie sa continue.
Atentia este indreptata spre telekinezie si viziunea neintermediata la mare distanta. Telekinezia reprezinta posibilitatea existentei unor abilitati ale unei persoane de a interactiona cu o masina sau cu un obiect, prin mijloace inexplicabile. Viziunea la mare distanta este inrudita cu clarviziunea, in ideea in care o persoana are capacitatea de a percepe informatii despre o locatie sau o persoana care a fost izolata de orice legatura senzoriala cunoscuta.
Parapsihologii lui Hitler
Odata cu cel de-al Doilea Razboi Mondial, la agentiile de securitate nationala ale SUA au ajuns o serie de rapoarte, bazate pe zvonuri, cu privire la capacitatile de perceptie extrasenzoriale (ESP-extrasensory perception capabilities), in care se considera ca Hitler se bazeaza pe astrologi si profeti. Sugestii cu privire la utilizarea ESP in domeniul militar au continuat sa apara si dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial. De exemplu, in 1952, Departementul de Aparare a fost informat despre posibilitatea utilizarii perceptiei extrasenzoriale in razboiul psihologic. De-a lungul anilor, rapoartele au continuat sa se adune. In 1961, rapoartele au dus la demarare a unor prime investigatii in domeniul parapsihologiei ale Guvernului SUA, cand seful Biroului Serviciu Tehnic al CIA (Office of Tehnical Service-OTS) a devenit interesat de pretinsele capacitati ESP. La scurt timp, ofiterii de la serviciile tehnice l-au contactat pe Stephen I. Abrams, Directorul Laboratorului Parapsihologic al Universitatii Oxford, din Anglia. Sub auspiciile Proiectului ULTRA, Abrams a realizat un articol care pretindea ca ESP au fost demonstrate dar nu intelese si controlate. Raportul a fost citit cu interes dar nu a produs nici o reactie in urmatorii zece ani.
Doi fizicieni din domeniul laserilor, Dr. Russell Targ si Dr. Harold E. Puthoff, au determinat CIA sa-si reia cercetarile in domeniul parapsihologiei. Targ a fost interesat de parapsihologie pe toata perioada vietii sale de adult. Ca experimentalist, el a fost interesat de observatiile stiintifice in parapsihologie. Puthoff a devenit interesat de acest domeniu la inceputul anilor 1970. El a fost un teoretician care a studiat noi domenii de cercetare, dupa o perioada de cercetare in electronica quantica.
In aprilie 1972, Targ s-a intalnit cu personalul CIA din cadrul Biroului pentru Informatii Stiintifice (Office of Scientific Intelligence-OSI) si a vorbit despre abilitatile parapsihologice. Targ a dezvaluit ca a avut contacte cu persoane care pretind ca au vazut si au contribuit la o serie de cercetari sovietice in telekinezie. Filme sovietice in care anumite persoane misca obiecte neinsufletite doar cu "puterea mintii" au fost puse la dispozitie pentru analiza de catre OSI. Acestia, la randul lor, au contactat personalul din cadrul Oficiului de Cercetare si Dezvoltare (Office of Research and Development-ORD) si OTS. Apoi, un ofiter de proiect al ORD l-a vizitat pe Targ, care devenise de curand membru al Institutului de Cercetare Stanford (Stanford Research Institute-SRI). Targ a propus ca in colaborare cu Puthoff sa fie facuta o serie investigatii in telekinezie la SRI.
Aceste propuneri au fost imediat continuate cu demonstratii facute in laborator. Targ si Puthoff au gasit o persoana care se pare ca avea abilitati telekinetice. Aceasta a fost dusa intr-o vizita surpriza la un magnetometru izolat folosit pentru experimentele in domeniul quarcilor de catre Dr. A. Hebbard la Universitatea Stanford, Departamentul de Fizica. Experimentul in domeniul quarcilor cerea ca magnetometrul sa fie izolat atat de mult cat permitea tehnologia la aceea data. Cu toate acestea, cand subiectul si-a fixat atentia asupra interiorului magnetometrului, semnalul emis de acesta a fost bruiat, indicand o schimbare in campul magnetic intern. Au mai fost observate si o serie de alte legaturi intre eforturile mentale ale subiectului si variatiile de semnal constatate. Astfel de variatii nu au mai fost inregistrate inainte sau dupa vizita. Evenimentul a fost rezumat si transmis catre CIA sub forma unei scrisori a unui analist OSI si sub forma discutiilor dintre ofiterii membrii ai OTS si ORD.
Temeri de frauda
Incepand cu octombrie 1972, am fost ofiter de proiect. Am fost ales datorita activitatii mele din trecut in domeniul fizicii, cu fizicienii de la SRI. OTS a finantat o extindere a bugetului pentru parapsihologie cu 50.000$. Cercetarile extinse au inclus teste referitoare la abilitatile subiectului initial, dar si ale unuia nou. Au inceput sa apara date interesante; se pare ca abilitatile paranormale sunt individualizate. De exemplu, unul din subiecti, prin efortul mintii, se pare ca putea determina cresterea temperaturii masurate de un termistor; actiunea nu a putut fi realizata si de al doilea subiect. Al doilea subiect a fost capabil sa descrie, cu acuratete impresionanta, continutul unor plicuri sigilate. In conditii similare, primul subiect nu a fost capabil sa descrie nimic. Poate si mai ingrijorator este faptul ca repetand experimentul cu acelasi subiect, nu au fost obtinute rezultate concludente. Am inceput sa am din ce in ce mai puternic sentimentul ca am de-a face cu o frauda.(...)
In timpul verii din 1973, SRI a continuat sa lucreze in mod neoficial cu un ofiter OSI pentru un experiment de viziune neintermediata la mare distanta, care ulterior a determinat CIA sa finanteze si alte investigatii in parapsihologie. Tinta a fost o proprietate din estul SUA. Experimentul a inceput cu transmiterea coordonatelor geografice ale proprietatii catre fizicienii SRI, care, la randul lor le-au transmis celor doi subiecti, unul dintre ei fiind Pat Price. Nu a fost permisa utilizarea hartilor; subiectii trebuind sa descrie imediat ceea ce au vazut pe baza acestor coordonate. Subiectii au facut o descriere care in prima faza parea a fi eronata. Amandoi vorbeau despre ceva ce parea a fi o baza militara. Cu toate acestea, o corelatie izbitoare care se regasea in descrierile celor doi subiecti a atras atentia. Aceasta corelatie l-a determinat pe ofiterul OSI sa mearga la fata locului pentru o investigatie mai aprofundata.
Spre surpriza ofiterului OSI, acesta a descoperit la o distanta de cateva mile de proprietate, o instalatie a guvernului. Aceasta descoperire i-a determinat pe participantii la experiment sa-i ceara lui Price sa dea detalii cu privire la actiunile din interiorul locatiei. Toate informatiile oferite de subiecti au fost studiate de CIA.
Descrierea a fost ca de obicei amestecata. Pat Price, care nu avea nici o pregatire militara sau informatii anterioare, a oferit o lista de titluri de proiecte care erau legate de activitati curente sau trecute, inclusiv unul legat de sensibilitatea extrema. De asemenea, a fost dezvaluit si numele de cod al locatiei. Alte informatii legate de asezarea fizica a locatiei au fost precise. Informatiile legate de numele persoanelor aflate la respectiva locatie s-au dovedit a fi eronate.(...)
Diferende statistice
Ca exemplu asupra disputelor ce au aparut pe seama cercetarilor, se pot lua in considerare datele obtinute in cadrul experimentului "ESP teaching machine"(masina ESP). Aceasta masina reprezinta un generator electronic de numere aleatorii, folosit pentru testarea abilitatilor paranormale. SRI sustine ca masina alegea aleatoriu una dintre cele patru pozitii prestabilite, iar subiectul trebuia sa indice pozitia acesteia prin apasarea unui buton. Pozitia masinii si pozitiile indicate de subiect au fost inregistrate pentru o analiza ulterioara. Daca subiectul ar fi incercat sa "ghiceasca" pur si simplu pozitia masinii, probabilitatea ca acesta sa fi avut dreptate ar fi fost in medie de 25%. Unul din subiectii SRI a avut o medie impresionanta de aproximativ 29%, in peste 2.500 de incercari.
Am cerut o analiza a experimentului, iar doi ofiteri ORD mi-au dat in scurt timp un raspuns sceptic. In primul rand acestia au contestat faptul ca masina functioneaza aleatoriu. Apoi au sugerat ca subiectii au identificat modul de functionare al masinii, obtinand astfel un punctaj ridicat. In timpul acestei analize, a fost scos in evidenta faptul ca, indiferent daca masina functioneaza aleatoriu sau nu, pe baza datelor obtinute in timpul experimentului putea fi identificat modul de functionare al acesteia. Faptul ca masina functiona sau nu aleatoriu a devenit nesemnificativ, deoarece capacitatile subiectilor puteau fi comparate chiar cu performantele masinii. Cu toate acestea, ofiterii ORD au considerat ca nu merita eforul realizarii unor noi analize a datelor obtinute.(...)"

SURSA -Cotidianul Ziua 13.09.2008

CHIP

Primul medium care a vazut reactoarele sovietice

In partea a doua a raportului, dr. Kress relateaza despre o operatiune de succes a CIA in domeniul "vederii neintermediate" in care mediumul Pat Price a reusit sa ofere detalii despre un centru de cercetari nucleare din URSS. Acest program guvernamental a fost continuat in SUA pana in anii '90 - un "varf" al solicitarilor de informatii de la diversi me­diumi fiind in anii '80. In 1994 programul "vederii
neintermediate" - care iesise de sub controlul CIA si intrase sub controlul Agentiei pentru Informatii Militare (DIA) - a revenit sub umbrela CIA. In 1995 acest program a fost declarat oficial ca inchis.
Prima operatiune
"Avand in vedere presiunile tot mai mari, s-a incercat prima operatiune de colectare de informatii utilizand parapsihologia. Tinta a fost Baza Nucleara de Cercetare si Dezvoltare de la Semipalatinsk (Semipalatinsk Unidentified Research and Development Facility-3-URDF-3). In acest experiment va fi folosit cel mai bun subiect al nostru, Pat Price. Din experientele anterioare era evident faptul ca Price a avut atat rezultate pozitive cat si negative. Imprumutand din conceptele teoretice clasice de comunicare, acest "canal neconventional" de informatie putea fi folositor doar daca era explicat. A fost pus la punct un protocol elaborat, in baza caruia rezultatele sa poata fi evaluate. In primul rand, trebuia sa ne asiguram ca acest "canal" de informare ne oferea date folositoare. Am vazut poze ale URDF-3 si am ales doua caracteristici, care daca vor fi identificate de Price, vor demonstra ca acest "canal" functioneaza, chiar si partial. Referitor la Figura 1a, aceste caracteristici erau o macara inalta si patru structuri ce semanau cu niste sonde petroliere. Toata lumea a fost de acord ca daca Price va identifica aceste structuri, va trebui sa semneze un contract de confidentialitate si va deveni sursa credibila de colectare de informatii. In al doilea rand, dupa ce se ajunge la identificarea unui canal de lucru, va fi nevoie ca acesta sa fie descris cat mai amanuntit. Acest lucru se va realiza prin testarea periodica a lui Price, caruia i se va cere sa descrie caracteristici ale URDF-3, pe care le cunosteam. In functie de acuratetea acestor descrieri se va putea determina calitatea informatiilor ulterioare, pe care nu avem posibilitatea sa le verificam.
   Clarvazatorii angajati de CIA aveau perioade in care nu reuseau sa furnizeze informatiile solicitate, ceea ce a provocat frustarea principalei agentii de spionaj   americane care avea nevoie de surse de informatii capabile sa raspunda permanent nevoilor sale
Experimentul a inceput cu o intalnire intre mine, seful sectorului in care lucram, Targ si Puthoff la un motel, intalnire in care le-am oferit o serie de informatii acestora. Ulterior, la SRI, Targ si Puthoff l-au informat pe Price. Avand in vedere ca Targ si Puthoff nu stiau nimic despre URDF-3, experimentul era protejat importiva unei posibile scurgeri de informatii si/sau telepatiei. Initial, Price a primit doar coordonatele geografice, o harta dintr-un atlas pe care era marcata cu aproximatie locatia URDF-3 si i s-a spus ca este vorba de o baza sovietica de cercetare si dezvoltare. Pe timpul noptii, acesta a realizat desenele din dreapta jos a figurii 1b. Price a mai spus ca aceasta era o macara "al naibii de mare", deoarece a vazut o persoana care trecea pe langa aceasta si nu ajungea decat la nivelul axei rotilor(vezi schita din stanga figurii 1b). Aceasta performanta mi-a atras atentia; dar dupa inca doua zile de lucru nu am auzit nimic legat de sondele de petrol. Pana la urma trebuia luata o decizie. Avand in vedere descrierea macaralei, eu si seful de sector am hotarat sa continuam, considerand ca descrierea sondelor nu este atat de relevanta.
Un "ghicitor" adevarat
Cand a fost luata decizia de angajare a lui Price, am hotarat sa-l testez. Eu si seful de sector stateam intr-o camera de conferinte, cand Targ si Puthoff l-au adus pe Pat Price, care zambea, in camera. Am fost prezentat ca fiind finantatorul si l-am intrebat pe Price daca ma cunoaste.
Da.
Nume?
Ken Kress.
Ocupatia?
Lucrezi pentru CIA.
Avand in vedere ca la acea data eram angajat sub acoperire, raspunsul a fost plin de intelesuri. Dupa ce Price a semnat contractul de confidentialitate si dupa o serie de discutii, m-am intalnit inca odata cu acesta. I-am prezentat o plansa marita a figurii 1a si l-am intrebat daca asta e ceea ce a vazut.
Da. Sigur ca da.
De ce nu ai vazut cele patru sonde petroliere?
Stai. O sa verific.
Price a inchis ochii, si-a pus ochelarii (asa "vede" mai bine ) si a raspuns in cateva secunde. "Nu le-am vazut pentru ca acestea nu mai sunt acolo". Avand in vedere ca informatiile mele erau de aproximativ trei-patru luni, exista posibilitatea ca acestea sa nu fie corecte. Am continuat si am inregistrat un pachet voluminos de informatii.
Dupa cateva saptamani, ultimele imagini ale URDF-3 au fost verificate. Doua sonde erau dezasamblate partial, dar in principiu toate patru erau vizibile. In general, majoritatea informatiilor oferite de Price erau eronate, sau nu puteau fi verificate. Cu toate acestea, Price a reusit sa ofere cateva descrieri impresionante ale unor cladiri care atunci se aflau in constructie, ale unor sectiuni sferice ale rezervoarelor, precum si macaraua din figura 1b. Doi analisti, un analist de imagini de la IAS (Institute of Advanced Study-Institutul de Studii Avansate) si un analist nuclear de la Los Alamos Scientific Laboratories (Laboratoarele Stiintifice Los Alamos) au fost de acord asupra faptului ca descrierea lui Price a fost una precisa; analistul nuclear a scris ca: "unu: el, subiectul, chiar a vazut aceste lucruri prin viziune neintermediata la mare distanta, sau doi: acesta a fost informat legat de ce ar trebui sa deseneze cineva care avea informatii legate de URDF-3". Dar, inca odata, avand in vedere multitudinea de informatii eronate care sunt amestecate cu informatiile precise, rezultatul general este considerat nefolositor. In ceea ce priveste dovedirea existentei capacitatii de viziune neintermediata la mare distanta, rezultatele sunt considerate, in cel mai bun caz, neconcludente. Ofiterii ORD au concluzionat ca, avand in vedere lipsa unor experimente similare cu care aceste rezultate sa poata fi comparate, rezultatele obtinute nu sunt decat niste potriviri norocoase.(...)
Interesul Armatei
Comandamentul Logistic al Armatei a invatat din interesul aratat de CIA pentru paranormal. Am aflat ca interesul armatei era generat de o serie de informatii venite din Vietnam. Se pare ca o serie de persoane, numite "calauze", care conduceau patrulele in teritoriul inamic, aveau abilitati in a prevedea locurile in care erau amplasate capcane sau ambuscade. Aceste "calauze" aveau astfel un rol foarte important in a ridica moralul trupelor aflate intr-o situatie tensionata. Armata a facut o serie de teste psihologice cu un grup de astfel de "calauze", dar singura lor concluzie a fost ca aceste capacitati pot fi explicate doar prin abilitati paranormale. Armata a fost interesata de rezultatele CIA si a dorit sa tina legatura cu aceasta. Dupa o serie de intalniri ce au urmat, nu s-a mai auzit nimic legat de intentiile Comandamentului Logistic.
Agentia pentru Proiecte Avansate de Cercetare in Domeniul Apararii (The Defense Advanced Research Projects Agency-DARPA) a declarat nu numai ca nu este interesata de cercetarile din acest domeniu, ci chiar ca este impotriva acestora. Totusi, o singura data am simtit ca o serie de persoane din cadrul DARPA, sunt interesate de informatiile noastre. Eu si cativa reprezentanti ai SRI am participat la o intalnire cu reprezentanti ai DARPA, intalnire in cadrul careia acestia au incercat sa conteste sistematic rezultatele noastre. Dupa o discutie lunga si neconcludenta, am plecat. Legaturile cu DARPA au fost intrerupte cativa ani.
Marina Militara a studiat o parte din munca noastra si a devenit interesata. Unele grupuri au aratat un interes sporit, iar o serie de mici fonduri au fost atribuite SRI de catre Marina, pentru a repeta unul din experimentele anterioare, de data aceasta in conditii mult mai controlate. Experimentul a fost repetat. Apoi Marina a cerut SRI sa repete acest experiment in conditii diferite. S-au observat niste efecte, dar nu au fost asemanatoare cu cele precedente. Aproximativ in aceeasi perioada, Marina a devenit ingrijorata de faptul ca ar putea exista o legatura intre cercetarile din acest domeniu si "razboiul psihologic". Alocarea de fonduri a fost insa sistata.(...)
Concluziile
Daca cele afirmate mai sus sunt adevarate, cum este posibil ca fenomenul sa ramana controversat si sa fie sustinut atat de putin in mod oficial de guvern? De ce nu a fost facuta niciodata o evaluare pertinenta? Aceasta stare de fapt apare datorita slabei intelegeri a parapsihologiei si datorita ambiguitatii organizatiilor militare si care se ocupa cu strangerea de informatii, organizatii care au incercat o evaluare a fenomenului. Nu au fost intelese inca mecanismele de functionare ale fenomemelor paranormale. Cercetarile si experimentele au demonstrat cu succes o serie abilitati ale unor persoane, dar nu au reusit sa le explice sau sa le reproduca. In trecut dar si in prezent, cercetarile din domeniul parapsihologiei au fost sustinute de agentii militare sau interesate in culegerea de informatii. Persoanele care conduc asemenea agentii au nevoie de rezultate concrete si imediate. De aceea, aceste agentii vor rezultate inainte de a fi facute suficiente experimente, sau inainte ca mecanismele de intelegere sa fie cunoscute. Daca nu se descopera o modalitate de intelegere a acestui fenomen, situatia nu se va schimba, chiar daca agentiile continua sa finanteze cercetarile in domeniu. Agentiile trebuie sa se angajeze in finantarea unor proiecte de cercetare pe termen lung si sa invete sa-si indrepte atentia asupra testarii doar acelor abilitati care pot fi reproduse de asa natura incat sa poata fi utilizate pentru colectarea de informatii. Abia atunci parapsihologia va putea sa se ridice sau sa se prabuseasca in functie de meritele sale si nu se va mai impiedica de birocratie si de conjuncturile impuse de anumiti oameni, care se afla de-o parte sau de alta in acest domeniu controversat".

Sursa -Ziua-13.09.2008

MAGDALENA1948

MARELE NOSTRU NOROC(AL OAMENILOR NEVINOVATI) ESTE CA CINEVA ACOLO SUS  ARE GRIJA NOASTRA.CU MULT TIMP IN URMA ,,UN STAT"  A PULVERIZAT IN ATMOSFERA MILIARDE DE...SA LE ZICEM CUISOARE....DECI CEVA METALIC..PENTRU A CONTRACARA EMISIILE ,,ALTUI STAT".........EI BINE, CEVA  SAU CINEVA  DIN BIOSFERA A ABSORBIT ACESTE ,,CUISOARE" METALICE.  CE PUTEM CREDE????????  IN NICI UN CAZ(S-AU FACUT CERCETARI) NU A FOST ANULATA ACEASTA  DE OM.


CHIP


CHIP



CHIP


maiami

tare faza ca poti determina pe cineva sa se sinucida de la distanta
e posibil
VOICA MARIAN tel. 0746075513
va invit la cunoasterea prin stiinta


adipop


[/quote]

Cel mai puternic motor psihotronic, este punctul, in care Spiritul se transforma integral in Materie.
adi