Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

O idee de Paste

Creat de Urban, 17 Aprilie 2008, 00:12:40

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Urban

As vrea sa stiu daca se poate realiza hartie igienica la comanda cu imprimeuri ca steagul Statelor Unite ale Americii, Steagul Ungariei, cel jidanesc....evident, o seama de simboluri masonice...etc etc...m-as simti tare bine.
Poate careva dintre voi are vreo cunostiinta in "business"-ul asta...


lylyt_ice

  Urban....! Ideea ta este realizabila, dar ideea mea ...? Eu, l-as da pe IISUS jos de pe crucifix si l-as monta in locul lui pe ala cu coarne de tap si piept de femee si l-asi pune in centul tuturor oraselor sa fie batut cu pietre si scuipat....si asta in ziua de paste...!!!
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

Anna

Citat din: Urban din  17 Aprilie 2008, 00:12:40
As vrea sa stiu daca se poate realiza hartie igienica la comanda cu imprimeuri ca steagul Statelor Unite ale Americii, Steagul Ungariei, cel jidanesc

Urban, ma scuzi...eu te stiu baiat destept. Nu mi-o lua in nume de rau...dar eu ti-as recomanda ca de Pasti sa mergi in Coreea de Nord. Sau in Iran..... :roll:

sevastase

Dar cu poze cu personalitati se poate ? Bush, Cheney, kisssinger, ONU, EU, politicienii romani, fetzele noastre bisericesti, etc....O idee foarte buna.

Arckadii

Am o idee mai buna de Paste: renuntarea la dusmanie, rememorarea faptului ca suntem trecatori, ca avem un scop aici. Actiuni posibile: spovedania, lecturarea Bibliei in sectiunea cu viata Lui Iisus (Noul Testament-Cele 4 evanghelii: Matei, Marcu, Luca si Ioan), impacarea cu dusmanii, ajutorul oferit celor saraci, actiuni crestine intr-un cuvant.
Nu cred ca este momentul sa ne razbunam, sa purtam ranchiuna. Cred ca trebuie sa ne schimbam in bine, putin cate putin. Poate ca sfintenia din jurul Pastelui ar putea reprezenta inceputul.



Ark

sevastase

te rog nu mai pronunta expresia crestin,,,,,cele mai mari genocide au fost executate in numele crestinismului

Arckadii

orice padure are uscaturi. Crestin vine de la Iisus Hristos (Christos pentru unii). Din cate stiu Iisus nu a comis genocide... Sah mat


Ark

Urban

Repet:...Religia, e opiu pentru saraci....si aici intra si Hristos, Christos si restul...cine intelege bine, cine nu, no problem...
Arckadii, ce ai zice daca Isus nici macar nu ar fi existat vreodata ?...in ce-ai mai crede....?

romulus

CitatAs vrea sa stiu daca se poate realiza hartie igienica la comanda cu imprimeuri ca steagul Statelor Unite ale Americii, Steagul Ungariei, cel jidanesc....evident, o seama de simboluri masonice...etc etc...m-as simti tare bine.
----Eeeeee monsher, nu se face pentru ca sa zici asa de baietii aia .....!Si stii de ce? Ca unii e ranchiunosi si te incarci de ......energie negativa !!
CitatReligia, e opiu pentru saraci....si aici intra si Hristos, Christos
---Pai da , este o varianta in care poti sa crezi ! Dar daca nu este cea buna? Se spune ca nu pierzi prea mult....... numai  sufletul
Citat" lucrul cel nemuritor"
cum spune o cantare bisericeasca  ! Nu-i cine stie ce , nu ?
----
Citatde Paste: renuntarea la dusmanie, rememorarea faptului ca suntem trecatori,
---- Mai bine asa (aici  rezonez cu Arck ) si stiiti de ce ? Dupa ce-ai avut de-a face cu multa incrancenare si stres, multa, multa prosteala inutila, parca te apuca si lehamitea !  Ajunge ! Hai sa ne privim si pe noi,  in vitrina sufletului propriu ! Cum arata ? E cuser? Ar putea fi mai clara si mai blanda ? Poate ......
----Am zis !
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

Urban

Salut Romulus

Am un amic care a luat-o razna de la "prea multa religie"....acum poarta cel putin 7 rozarii la gat si are o cruce cat palma pe care o tine inaintea lui cand urca in mijloacele de transport in comun (masini, metrou, etc)....de discutat cu el nu mai ai ce sa discuti in afara de Biblie si Dumnezeu....

Boon...deci Biblia in primul rand nu e cuvantul lui Dumnezeu, e o simpla culegere de texte....ia intoarce-te vreo cateva mii de ani in urma si gasesti aceleasi texte identice in Enuma Elis....ori acolo e vorba despre Elohim, Zei....si alte chestiuni....nici vorba de Dumnezeu...
Daca Biblia si religia a ajuns sa spele creierii unora in halul asta...jos palaria...e cea mai eficienta unealta....lasa aparatele electronice, psihotronice sau de alta natura....religia e the best, transforma tot in exact ceea ce trebuia sa fie omul de la inceput pana la sfarsit...adica un sclav ascultator....

Dumnezeu Creatorul, Absolutul Suprem, Infinitul....sau numeste-l cum vrei...e cu totul si cu totul altceva decat ceea ce Biblia si Biserica zice...

Si uite si o poza de la Fatima, ia spune-mi tu ce nu se potriveste in poza aia....?

Arckadii

Urban, nu ai inteles ce am vrut sa spun. Nu am zis nimic de religie. Am vorbit in schimb de credinta, de morala, de buna conduita, de renuntarea la rau, la dusmanie.
Bineinteles ca religia este o unealta. Am mai discutat si sti ca ti-am dat dreptate. INSA! Exista o diferenta mare intre religie ca si curent manipulator si credinta, ca traire, experienta, contact cu Divinitatea.
Omul este supus greselii si este imperfect. Din aceasta cauza apar mute nenorociri. Asta este si motivul pentru care nu sunt de acord cu sarutatul mainii preotului sau pupatul de icoane. Nu au de-a face cu Divinul.
Din punctul meu de vedere, credinta reprezinta relatia DIRECTA intre om si Divinitate, fara intermediari. Consider ca fiecare om are posibilitatea de a face distinctia dintre bine si rau, mai mult sau mai putin constient. Totusi, in plan subconstient, omul are trasate niste limite foarte exacte. De asemenea omul este inzestrat si cu puteri "miraculoase". Parerea mea este ca in momentul in care omul reuseste sa lase deoparte religia, si sa CREADA, sa aiba credinta adevarata, va putea face mult mai multe lucruri pentru el.
"Daca ati avea credinta macar cat un bob de mustar, ati putea muta si muntii din loc". Asta a fost rostit de Iisus Hristos.
Aici este o polemica intreaga. Este sau nu Iisus Dumnezeu... Pentru mesajul meu, lucrul asta nu este important. Important este ca Iisus a reusit sa demonstreze ca sub forma umana, poti accede la sfintenie, la curatire sufleteasca.
Stiu ca multi au denaturat cuvintele Lui Hristos, si ca s-au folosit de ele ca sa aiba ei satisfactii, insa hai sa privim atat cat a mai ramas scris, si sa intelegem ce a vrut de fapt sa spuna Iisus fara sa purtam 10 cruci si sa facem 20 de matanii cand trecem pe langa preot.


Ark

Urban

Arckadii, de acord cu tine....dar ce faci daca Isus nu a existat niciodata....si a fost doar o poveste bine ticluita pentru raspandirea crestinismului.....?

romulus

CitatSi uite si o poza de la Fatima, ia spune-mi tu ce nu se potriveste in poza aia....?
----Pai , asa la prima impresie , zici ca e un "ceva" simbol pentru "Uciga'l toaca" ori pentru satanisti ; la a doua, pare a fi un catafalc pe care-i asezat un "altceva" care aduce a om ! Cam asta e. Ce nu se potriveste ? pai cam 75 % din total nu prea pare a fi "nasterea lui IISUS "  ci cu totul altceva !
----Cat despre restul , e mult de discutat si porniram de la "ideea ta  de Paste " asa ca nu cred ca e locul aici.
----De retinut doar un mic, micut,  amanunt : mie, un neica nima'n drum , cum zic ardelenii , cand mi s-a revelat faptul ca in interiorul fiintei mele exista o scanteie , o farama din univers, pusa acolo de Creatorul Universal, am avut (parca am mai zis p'aici) o senzatie fizica de soc, ca atunci cand te electrocuteaza la 220 V, urmata de o stare de euforie/beatitudine/inaltare .....ceva greu de descris " cu vorbele mele " iar de fiecare data cand ma gandesc.......brrrrrrrrrrrr !
Deci CEVA  exista , undeva in Universul asta mare ! CE ? Vom vedea !
----Am zis !
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

Urban

#13
Nimic nu se naste din nimic...de acord si cu tine Romulus....
Fiecare dintre noi are o "scanteie"...dar nu trebuie sa uitam ca ceea ce omul nu poate intelege, clasifica imediat ca "magie", "Dumnezeu"...."ingeri" si asa mai departe....
Daca maine ar ateriza o civilizatie cu un avans de hai sa zicem vreo 100.000 de ani, iar comandantul sau seful astora ar aparea la TV sau in public...cu siguranta 80 sau 90 la suta din populatia planetara l-ar privi ca pe Mesia....poate pe undeva "asta ar fi si scopul unor actiuni din trecutul nostru"....mai stii ?
Vorba ta...."Vom vedea!"....

Bafta

Si uite inca o poza cu Isus fara cap....face parte din drumul pelerinilor (Barcelona)

Arckadii

Citat din: Urban din  18 Aprilie 2008, 09:33:48
Arckadii, de acord cu tine....dar ce faci daca Isus nu a existat niciodata....si a fost doar o poveste bine ticluita pentru raspandirea crestinismului.....?
Nicio problema. As fi putin cam deprimat, initial as respinge ideea, probabil ca o vreme as sta sa imi recalculez viata insa, cred in Dumnezeu, in bunatate, dragoste, intelegere, viata vesnica. Iisus ca om poate sa nu fi existat. Sunt insa sigur ca exista ca Dumnezeu. Sfanta Treime. Tatal, Fiul si Sfantul Duh.
E ceva mai departe de o simpla convingere. Nu prea am cum sa explic anumite trairi, desi mi-ar placea. E ceva pe care nu pot pune degetul, ceva ce nu pot demonstra matematic sau fizic. Insa este acolo. In acel ceva cred. Numele conteaza prea putin.


Ark