Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Despre Catedrala Mantuirii Neamului si alte biserici grandioase

Creat de Arckadii, 04 Februarie 2008, 15:47:52

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Arckadii

Va multumesc pentru raspuns. In calitate de crestin insa, voi lua in continuare apararea religiei si confesiunii mele. Datorita faptului ca traim intr-o tara majoritar crestin ortodoxa, consider ca sunt indreptatit sa apar anumite valori.
Dupa cum bine stiti, RUFOn este o organizatie care NU tine cont de varsta, sex, religie, stare sociala sau alte elemente discriminatorii. Drept urmare, aici aveti privilegiul de a va expune propriile idei si credinte.
Totusi, acest topic are ca scop strict, dezbaterea problematicii contruirii acestei catedrale gigant. Intamplarea face ca aceasta sa tina strict de Ortodoxie.
Drept urmare, am sa va rog si pe dumneavoastra si pe ceilalti utilizatori ai acestui forum sa va limitati la a discuta strict pe subiect.
In ceea ce priveste o eventuala discutie tete a tete, sunt deschis dialogului, cu o singura exceptie: evitati sa cadeti prada fenomenului de ambiguizare a subiectului abordat. Repet ce am spus intr-un si mesaj anterior: am observat o tenta obscurantista in mesajele dumneavoastra. Nu cred ca este necesar sa incercati sa monopolizati anumite teme. Ne putem face intelesi si prin alte metode.
Revenind la topicul in curs, va urez o seara buna


Ark

lylyt_ice

 Pai bine antoniu draga: ce legatura vezi tu intre Catedrala aceasta, despre care discutam noi si religiile pamantului(?) Parca ar fii vorba de un restaurant cu bucatarie internationala...Chiar am impresia ca ceva nu-i in ordine cu posturile tale...!
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

antoniu

eu sunt specializat si pe dezamorsarea starilor conflictuale,dar constat cu surprindere ca nu avem un canal de comunicare deschis si o oarecare stare de iritare continua la tot ce postez ,fara intentia de a ataca sau a intimida ,sau manipula pe cineva .. recunosc ca poate nivelul academic al tehnologiei instuirii pe care l-am dobandit de la prof. americani cu care am studiat in 1992 reprezinta un handicap pentru mentalitatea romaneasca , asa ca pentru a nu perturba forumul RUFON ..Am decis -sa inchid acest canal de comunicare  cu domniile voastre si poate cand timpul, :ufo: spatiul si locul imi vor permite ,voi reveni....

romulus

Citatconstat cu surprindere ca nu avem un canal de comunicare
versus
CitatAm decis -sa inchid acest canal de comunicare  cu domniile voastre
----Mai intai : dom'profesor, cred ca sesizati contradictia: nu se poate inchide ceva ce nu exista, NU?
----Si apoi: ne-ar parea rau sa ne lipsiti de posturile dvs. care incepusera sa-mi placa ...... Hai , mai ganditi-va !!!
---Howgh !
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

Shadowman

Citat din: antoniu din  25 Februarie 2008, 00:38:42
eu sunt specializat si pe dezamorsarea starilor conflictuale,dar constat cu surprindere ca nu avem un canal de comunicare deschis si o oarecare stare de iritare continua la tot ce postez ,fara intentia de a ataca sau a intimida ,sau manipula pe cineva .. recunosc ca poate nivelul academic al tehnologiei instuirii pe care l-am dobandit de la prof. americani cu care am studiat in 1992 reprezinta un handicap pentru mentalitatea romaneasca , asa ca pentru a nu perturba forumul RUFON ..Am decis -sa inchid acest canal de comunicare  cu domniile voastre si poate cand timpul, :ufo: spatiul si locul imi vor permite ,voi reveni....

OFF-TOPIC

Pedagogie n-au predat americanii...?
Observ,cu surprindere, cum amorsezi conflicte in loc sa le dezamorsezi...Ciudat pentru un maestru "pirotehnist" ! In loc sa dezamorsezi bombe, le aprinzi fitilul ! Atentie,pericol de explozie ! 

PS : O sugestie : nu mai baga "fitile" si "grenade" pe forum ! Sau doresti sa-l transformi intr-o gramada de moloz ? :-D
Din pacate ai iesit cam "sifonat" din "psihoringul" RUFOn...Nu ai incheiat nici macar prima runda, ca a aruncat prosopul !
" PREA DES NOI NE BUCURAM DE CONFORTUL UNEI OPINII FARA DISCONFORTUL CUGETARII."

                                                                                        JOHN F. KENNEDY

Nox

Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

dedeiu

Usor usor, aici este vorba de o cladire cu o referinta catre sf treime. De multe ori aceasta referinta are alta conotatie, depinde de cum este perceputa. Aici apare problema, fiindca valoarea materiala este nesemnificativa, sf treime poate reprezenta chiar si o piatra, insa apare aceasta valoare materiala care deranjeaza.

Arckadii

http://www.youtube.com/watch?v=LRcaWjctMS4

iata un ultim mesaj referitor la maneaua din biserica. pentru cei care inca mai cred ca asta canta gospel iata varianta completa a acestei opere desavarsite.
daca acest mesaj nu isi are locul aici, rog un moderator sa il mute.


Ark

lylyt_ice

Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

romulus

Citatiata un ultim mesaj referitor la maneaua din biserica. pentru cei care inca mai cred ca asta canta gospel iata varianta completa a acestei opere desavarsite.
----Ark ma mira faptul ca nu vezi partea buna din cantecul acesta !!??
---- Pentru mine unul,  este evident faptul ca exista chiar un mesaj crestinesc transmis potentialilor infractori  : nu faceti asta  ori ajungeti la puscarie / sau ca la gazeta de perete  : "ASA NU ".
---- Faptul ca tu vrei sa transmiti un mesaj de pastrare a bisericii " curate " am inteles.... oarecum . Dar daca in maneaua expusa vezi RAUL ABSOLUT cred ca ceva nu e in regula, duci o lupta personala prea inversunata !!! Uite , accentuez inca odata ; TU NU VEZI CA MANEAUA CONTINE UN MESAJ POZITIV ??
----Nici nu puteai gasi ceva mai nepotrivit cu care sa ataci biserica !   Poate ai drepatate in alte locuri, dar acum atacul este gratuit , nedrept !  Nu te supara !
----Am zis !

P.S. Admitand  - totusi - ca este o  greseala  a bisericii , n-ar trebui totusi sa fim toleranti , iertatori... sa-i iubim chiar si pe cei care (ne) gresesc ........( precum si noi iertam i gresitilor nostri ) ??
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

Arckadii

am zis eu ca sunt neiertator?.......ma rog...poate ca ai dreptate...



Ark

halab



Domnilor! as dori sa spun si eu cateva lucruri. Vreau sa va spun ca sunt si eu un cetatean al Romaniei , care traiesc pe acest teritoriu , un teritoriu cu locuitori majoritari de credinta ortodoxa (de ce majoritari ortodocsi, nu stiu! Isus Fiul lui Dumnezeu nu a venit pe pamant sa formeze culte si religii) si totusi nu inteleg vorbirea acestui popor! nu inteleg ce inseamna "Catedrala Mantuirii Neamului". Eu am citit in Cartea Domnului (Biblia) despre un anume Isus,care este Fiul lui Dumnezeu si care a venit sa ne Mantuiasca si sa ne Izbaveasca de sub puterea satanei si sa ne aduca la Dumnezeu, deci El este cel ce poate mantuii, si nicidecum o cladire ( catedrale manastirii etc).

Luca cap.2   În þinutul acela erau niºte pãstori care stãteau afarã în câmp ºi fãceau de strajã noaptea împrejurul turmei lor.
ªi iatã cã un înger al Domnului s-a înfãþiºat înaintea lor, ºi slava Domnului a strãlucit împrejurul lor. Ei s-au înfricoºat foarte tare.
Dar îngerul le-a zis: ,,Nu vã temeþi: cãci vã aduc o veste bunã, care va fi o mare bucurie pentru tot norodul:
astãzi, în cetatea lui David, vi S-a nãscut un Mântuitor, care este Hristos, Domnul.


Eu spun ca cei ce construiesc catedrale, manastirii bisericii nu sunt decat urmasii lui Stefan cel Mare, pentru ca el sa ocupa de construirea acestor cladiri!. Daca ar fi urmasi a lui Isus Cristos ar chema oamenii la pocainta (dupa cum si Isus ii chema la pocainta) si ar face din ei crestini , slujitori ai lui Dumnezeu, Biserica lui Isus Cristos. Fiinta omeneasca (omul) are o calitate care nu este placuta lui Dumnezeu,( dobandita prin neascultarea omului fata de Dumnezeu) si anume "rãstalmaceste Cuvantul lui Dumnezeu" lucru care sa intamplat din raiul lui Dumnezeu. Acest obicei a continuat pana astazi, drept dovada fiind atatea religii ,culte ,doctrine, construirea de cladirii,( biserici, cruci statui etc). In Cartea Domnului (Biblia) este scris ca noi suntem Biserica lui Isus Cristos , cladirea ,ogorul lui Dumnezeu

Efeseni.cap 5.    ªi dupã cum Biserica este supusã lui Hristos, tot aºa ºi nevestele sã fie supuse bãrbaþilor lor în toate lucrurile.
25. Bãrbaþilor, iubiþi-vã nevestele cum a iubit ºi Hristos Biserica ºi S-a dat pe Sine pentru ea,
26. ca s-o sfinþeascã, dupã ce a curãþat-o prin botezul cu apã prin Cuvânt,
27. ca sã înfãþiºeze înaintea Lui aceastã Bisericã, slãvitã, fãrã patã, fãrã zbârciturã sau altceva de felul acesta, ci sfântã ºi fãrã prihanã.

1 Corinteni. cap. 3   Cãci noi suntem împreunã-lucrãtori cu Dumnezeu. Voi sunteþi ogorul lui Dumnezeu, clãdirea lui Dumnezeu.
Dupã harul lui Dumnezeu care mi-a fost dat, eu, ca un meºter-zidar înþelept, am pus temelia, ºi un altul clãdeºte deasupra. Dar fiecare sã ia bine seama cum clãdeºte deasupra.
Cãci nimeni nu poate pune o altã temelie decât cea care a fost pusã ºi care este Isus Hristos.
Iar dacã clãdeºte cineva pe aceastã temelie aur, argint, pietre scumpe, lemn, fân, trestie,
lucrarea fiecãruia va fi datã pe faþã: ziua Domnului o va face cunoscut, cãci se va descoperi în foc. ªi focul va dovedi cum este lucrarea fiecãruia
Asemenea cladiri nu isi rostul pe pamant ,pentru ca ele nu pot sa mantuiasca pe om. Daca cercetam Cartea Domnului (Biblia) vom vedea ca asemenea inaltimi omul le-a construit din dorinta de a-si face un NUME si nicidecum din dorinta de ascultare si supunere fata de Dumnezeu.

Geneza.cap 11.   ªi au zis unul cãtre altul: ,,Haidem! sã facem cãrãmizi ºi sã le ardem bine în foc." ªi cãrãmida le-a þinut loc de piatrã, iar smoala le-a þinut loc de var.
ªi au mai zis: ,,Haidem! sã ne zidim o cetate ºi un turn al cãrui vârf sã atingã cerul ºi sã ne facem un nume, ca sã nu fim împrãºtiaþi pe toatã faþa pãmântului!"

   
Vedem ca ei isi doreau un Nume si nu doreau sa se supuna poruncii lui Dumnezeu care le-a cerut sa umple Pamantul.

Iata ce este scris
    Geneza. Cap1  Dumnezeu a fãcut pe om dupã chipul Sãu, l-a fãcut dupã chipul lui Dumnezeu; parte bãrbãteascã ºi parte femeiascã i-a fãcut.
Dumnezeu i-a binecuvântat ºi Dumnezeu le-a zis: ,,Creºteþi, înmulþiþi-vã, umpleþi pãmântul ºi supuneþi-l; ºi stãpâniþi peste peºtii mãrii, peste pãsãrile cerului ºi peste orice vieþuitoare care se miºcã pe pãmânt."


Un lucru sa stiti! Toate aceste inaltimi nu vin de la Dumnezeu, El nu are nevoie de aceste cladirii ci are nevoie de noi, noi sa fim cladirea lui Dumnezeu, Biserica lui Isus Cristos prin viata traita dupa cum ne invata Cuvantul Lui .

Romani.cap 12
Vã îndemn, dar, fraþilor, pentru îndurarea lui Dumnezeu, sã aduceþi trupurile voastre ca o jertfã vie, sfântã, plãcutã lui Dumnezeu: aceasta va fi din partea voastrã o slujbã duhovniceascã.
Sã nu vã potriviþi chipului veacului acestuia, ci sã vã prefaceþi, prin înnoirea minþii voastre, ca sã puteþi deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea bunã, plãcutã ºi desãvârºitã.




     

lylyt_ice

 mai frate; isus este ceva metaforic... biserica este o institutie cum ar fii guvernul si parlamentul actual. adevarul, (dupa cum il vad eu) este ca mantuirea, vine o data cu intrarea sistemului nostru solar, in centura fotonica (bineinteles cine rezista fregventeiinalte) :lol:....lumina de 2000 de ani! Restul mai cauta si tu ca sigur vei gasii daca vrei!
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

romulus

CitatAsemenea cladiri nu isi rostul pe pamant ,pentru ca ele nu pot sa mantuiasca pe om.

NU?
Pai atunci haideti sa ne intrebam si sa-l intrebam pe  Papa de la Roma : DE CE oficiaza in asa mari casoaie?
Ori pe fatarnicii de francezi (vezi citatul de la mesajul initial postat de Arkadii) de ce / pentru cine au construit rahatul ala mare din Paris care se numeste pompos catedrala  NOTRE DAME ?? Si exemple gasesti cate-ti pofteste inima, in tot locul aiurea pe glob....
Iar o constructie  romaneasca pute dom'le,  ca e facuta de romani!?
Haida de.
Las' s'o faca !
Macar si pentru faptul ca asa vom arata ca suntem crestini si cinstim pe cine trebuie !
Am zis !
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

Yagg

Citat din: halab din  29 Iunie 2009, 22:19:43

Eu spun ca cei ce construiesc catedrale, manastirii bisericii nu sunt decat urmasii lui Stefan cel Mare, pentru ca el sa ocupa de construirea acestor cladiri!. Daca ar fi urmasi a lui Isus Cristos ar chema oamenii la pocainta (dupa cum si Isus ii chema la pocainta) si ar face din ei crestini , slujitori ai lui Dumnezeu, Biserica lui Isus Cristos. Fiinta omeneasca (omul) are o calitate care nu este placuta lui Dumnezeu,( dobandita prin neascultarea omului fata de Dumnezeu) si anume "rãstalmaceste Cuvantul lui Dumnezeu" lucru care sa intamplat din raiul lui Dumnezeu. Acest obicei a continuat pana astazi, drept dovada fiind atatea religii ,culte ,doctrine, construirea de cladirii,( biserici, cruci statui etc). In Cartea Domnului (Biblia) este scris ca noi suntem Biserica lui Isus Cristos , cladirea ,ogorul lui Dumnezeu


Nu sunt urmaºii lui ªtefan cel Mare, ci creatorii lui ca ªtefan cel Mare ºi Sfânt.
Cum adicã urmaºi ai lui Iisus Hristos? Sugerezi faptul cã ideea codului lui Da Vinci e adevãratã? Pãi ce Biblie ai citit tu? E tot aia în care scrie cã Iisus s-a nãscut dintr-o virginã?

De ce fiinþa omeneascã are o calitate pe care Dumnezeu nu o place? Nu el ne-a creat? A greºit vreo variabilã pe undeva? Dacã ar fi vrut Dumnezeu, care este omnipotent, sã-l facã pe om sã evite aceastã neplãcere, de ce nu a fãcut-o?
Care e certitudinea cã acea carte e cartea Domnului? De ce ar fi avut Domnul nevoie de o carte? Nu se putea face un CD?

Ce urât sunã ogorul lui Dumnezeu, de parcã am fi cultivaþi pentru hranã.

Nu þi se pare cam totalitarã ideea?

Citat din: lylyt_ice din  29 Iunie 2009, 23:15:45
mai frate; isus este ceva metaforic... biserica este o institutie cum ar fii guvernul si parlamentul actual. adevarul, (dupa cum il vad eu) este ca mantuirea, vine o data cu intrarea sistemului nostru solar, in centura fotonica (bineinteles cine rezista fregventeiinalte) :lol:....lumina de 2000 de ani! Restul mai cauta si tu ca sigur vei gasii daca vrei!

Mã soro, Iisus poate este ceva metaforic, dar biserica nu e instituþie precum Guvernul sau Parlamentul. Cã politicienii se folosesc de bisericã e o altã poveste, cã BOR e consideratã implicit bisericã de stat e o altã problemã ºi mai gravã. Cã România e consideratã ºi vãzutã ca o þarã majoritar religioasã e o altã problemã.

Mai vedem ce se va întâmpla...

Citat din: romulus din  30 Iunie 2009, 20:41:45
NU?
Pai atunci haideti sa ne intrebam si sa-l intrebam pe  Papa de la Roma : DE CE oficiaza in asa mari casoaie?
Ori pe fatarnicii de francezi (vezi citatul de la mesajul initial postat de Arkadii) de ce / pentru cine au construit rahatul ala mare din Paris care se numeste pompos catedrala  NOTRE DAME ?? Si exemple gasesti cate-ti pofteste inima, in tot locul aiurea pe glob....
Iar o constructie  romaneasca pute dom'le,  ca e facuta de romani!?
Haida de.
Las' s'o faca !
Macar si pentru faptul ca asa vom arata ca suntem crestini si cinstim pe cine trebuie !
Am zis !

Alea-s fãcute demult când oamenii puteau fi manipulaþi uºor. În ziua de azi nu se mai justificã o clãdirea de asemenea dimensiuni care sã vândã minciuni oamenilor.