Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

MIG lovit de OZN-uri (30 octombrie 2007)

Creat de ryn, 08 Noiembrie 2007, 22:02:48

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

DepthOfField

Da, Noua, cred. De ce esti curios?

Stardust, eu as putea sa ma gandesc asa: meteoritul a intrat cu viteza in atmosfera, si poate pe la 30 km altitudine (sa zicem)deja s-a incetinit si a atins viteza terminala..cu care parcurge restul distantei pana la sol (ii poate lua de aici chiar si 6 minute la 300 km viteza de cadere, pana sa ajunga la sol). Asa ca poate fi posibil ca dara de ardere ("fumul") sa se fi disipat deja, sau oricum sa fi fost deci cu mult mai sus decat nivelul unde zbura MIG-ul, deci sunt sanse plauzibile si logice sa nu fi putut fi vazuta de pilot.
David Sereda: "Evidence - The case for NASA UFO's" ... Evidence ?!
http://www.freewebs.com/depth0ffield/analizasereda1.htm

Shadowman

#76
 "Realitatea Zilei: MIG-21 Lovit de OZN-uri - 2008.06.06 - RealitateaTV "
Cele mai importante momente ale emisiunii difuzate ieri,in opinia mea :

min.3 si 23 sec : "Specialistii au exclus,rind pe rind,toate ipotezele."
                       "Am analizat activitatea de lansare de rachete,dar asemenea activitati nu au fost desfasurate pe timpul executarii zborului.Pasari nu puteau fi,in Europa nu sunt pasari care sa zboare la aceasta inaltime."
                       "Nu puteau fi nici bucati de gheata,pentru ca cerul era senin,dar nici bucati dintr-un avion sau meteorit "


min.4 si 35 sec : "Stim ce nu puteau fi,dar nu putem afirma ce a fost "
                        "A fost primul caz in care s-a demonstrat ca o aeronava a fost lovita de corpuri foarte dure,la inaltimi foarte mari si primul caz cu final fericit.Acum,cazul Mitrica este studiat la universitati celebre din lume "

        Pentru Paul Dorneanu : Militarul care a facut declaratiile era un specialist sau un purtator de cuvint ? 

min.5 si 10 sec , Sorin Stoicescu : "... deci e foarte clar ca s-ar putea sa fi fost unul din fenomenele care-au afectat de-a lungul anilor aviatia civila si militara la nivelul intregii planete : fulgerele globulare.Deci, fulgerul globular are capacitatea de-a sparge o carlinga de avion.Noi am avut si-n flota noastra,la TAROM,piloti care s-au intilnit cu acest fenomen si avion care a revenit a sol cu 80 de gauri in el. Un avion de pasageri,un BAC 1-11."
" In momentul in care a fost impactul si s-a spart carlinga,n-as putea inchipui ca o particula ,doua,trei s-au depus pe sticla obiectivului camerei si-au stat foarte putin acolo "

min.14 si 19 sec, Valentin Valcu : "Numai doua informatii trebuia sa va mai dau pentru ca sa eliminam doua ipoteze enuntate aici.Lumea nu le stie, de aceea insist.A fost cercetata aceasta imagine de un "criminalist"al imaginilor,al video-ului,celebru...Este cel mai bun specialist din Romania.Nu stiu daca putem sa-i dam numele (Prezentatorul : "Daca este militar,nu-i dam numele..." ) si-a constatat urmatoarele lucruri,care nu sunt inca facute publice,aici se aud in premiera : acele obiecte se roteau in sens anti-orar si nu erau ,in nici-un caz,deci excludem varianta fulger globular,plasma si alte chestii de genul asta...Erau niste obiecte care se roteau exact cum se roteste un cartus,nu,un glonte,atunci cind iese dintr-o teava ghintuita. Nu puteau fi plasme sau alte chestii de genul asta.Asta cade, ca ipoteza."

  Pareri si pareri...
  Interesanta parerea lui Paul din finalul emisiunii (min.39 si 20 sec.) : "Povestile cu si despre extraterestrii s-au folosit in istorie de foarte multe ori pentru a distrage atentia de la evenimente mult mai importante. Eu chiar personal am spus,ca-n 1968,cind, cunoastem cu totii acele imagini in care s-a fotografiat un OZN deasupra padurii Baciu,eu unul sunt de parere ca acele (fotografii) sunt falsuri si-au fost ca o distractie (distragere ) de la evenimentele care se intimplau in acele vremuri."
  Razvan Dumitrescu :Va referiti cu Cehoslovacia si cu alte...
  Paul Dorneanu : Exact,exact.Cu primavara de la Praga...Dar revenind la aceste obiecte care-au fost filmate...Poate stateam si ma intrebam  si discutam mai devreme daca nu cumva si ele (obiectele) vor sa fie cumva o distragere de la evenimentele care se intimpla in aceste zile.Vedem ca exista foarte multe probleme cu alegerile...
Razvan Dumitrescu : Puteau sa ne puna manele si ne distrageau atentia de tot...

  :lol: :lol: :lol: :lol:

  Stiti de cazul OZN petrecut in septembrie 1989, la Voronej,in fosta URSS...? Imediat dupa mediatizarea cazului au inceput schimbarile in lagarul socialist... Sa stiti,acum cu OZN-urile astea se vor schimba primarii la alegerile locale de duminica viitoare...!  :lol:
  Apropo de padurea Baciu...Alexandru Sift,in aprilie 1948,cind avea 12 ani,a intilnit un OZN in apropierea padurii Baciu. Un fum cenusiu,bine conturat si totusi transparent,inchis parca intr-o cutie invizibila cu baza triunghiulara silatura de citiva metrii...Alexandru Sift l-a numit "V"...
  A doua intilnire cu un "V " a avut-o in iulie 1953...(  http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,644.0.html )
  O alta intilnire (cea mai frumoasa amintire a lui Alexandru Sift ) a avut loc in acelasi an (1953) in luna ianuarie,tot la Padurea Baciu...Cind a intilnit,din nou,un "V"... 

Citez : "Generalul de flotila aeriana Ion Avram a precizat ca pe imaginile video inregistrate se vad patru triunghiuri de marimea unei coli A4 fiecare, venind inspre avion, din partea dreapta."
( http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,1530.msg25882.html#msg25882 )
  Cred ca inteleg declaratiile cercetatorului Adrian Patrut privitoare la acest incident...
  Interesante "triunghiurile"... :wink:
" PREA DES NOI NE BUCURAM DE CONFORTUL UNEI OPINII FARA DISCONFORTUL CUGETARII."

                                                                                        JOHN F. KENNEDY

StarDust

Din pacate cele 4 cadre nu spun mare lucru... Nu stiu daca vom afla vreodata ce au fost acele obiecte, dar e clar ptr. mine acum ca spatiul aerian nu e nici pe departe atat de sigur cum pare. Faptul ca acele obiecte zburau grupat ar veni in sprijinul ipotezei cu meteoritul, care dupa ce arde si se fragmenteaza, toate bucatiile din el urmeaza aceeasi traiectorie la distante apropiate unul de celalalt.Eu ma intreb totusi daca cele 4 obiecte nu reprezentau totusi marginile/colturile unui obiect "invizibil" deci mare ca dimensiuni, care sa fi "frecat" aeronava. Binenteles ca e o ipoteza putin SF, dar indraznesc sa o expun aici ;)
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

jackie28t

#78
Preluat de la sursa: http://www.evenimentulzilei.ro/articole/detalii-articol/806925/Sub-zodia-OZN-urilor/

Sub zodia OZN-urilor 

Vlad Stoicescu
Adrian Grama
Duminicã, 08 Iunie 2008

MAp a pus ieri la dispoziþia publicului prima probã video privind OZN-urile. De-a lungul anilor, zeci de obiecte neidentificate au survolat România.

Pe 31 octombrie 2007, un simplu zbor de antrenament desfã- ºurat la Baza Aerianã 71 de lângã Câmpia Turzii este pe punctul de a se sfârºi tragic. Carlinga avionului pilotat de Marius Mitricã este spartã în urma contactului cu patru obiecte zburãtoare neidentificate.

Deºi uºor rãnit, pilotul reuºeºte sã aterizeze, supravegheat din turnul de control chiar de soþia lui, Carmen Mitricã. EVZ a relatat la vremea respectivã despre incidentul aviatic, punând în dezbatere diverse ipoteze asupra naturii obiectelor care au lovit aparatul de zbor. Abia ieri, MAp a pus la dispoziþia publicului proba video, realizatã de o camerã aflatã la bordul MiG-ului avariat.

Caseta a fost întoarsã pe toate feþele de specialiºtii Forþelor Aeriene Române. Concluzia? ,,Putem spune cu certitudine ce nu au fost respectivele obiecte, dar nu putem preciza ce au fost", a declarat locotenent-colonelul Nicolae Grigorie.

OZN-urile sunt înconjurate de mister nu numai din cauza naturii lor, ci mai ales pentru cã cei care ne pot lumina refuzã deliberat sã o facã.

Grupul RUFOn, vânãtorii de OZN

Acesta pare sã fie ºi cazul incidentului de la Câmpia Turzii, este de pãrere Paul Dorneanu, iniþiatorul grupului RUFOn, de la Fundaþia ,,Excelsior". Deºi armata românã nu a finalizat ancheta, ufologul spune cã adevãrul va fi cel mai probabil pãstrat departe de opinia publicã.

Conform acestuia, deºi aparatele de zbor MiG 21 Lancer sunt echipate cu douã camere de luat vederi, pânã în prezent ne-au fost dezvãluite doar imaginile înregistrate de o singurã camerã.

Dorneanu pare sã accepte opþiunea cã acele obiecte neidentificate care au lovit cabina avionului sunt drone, roboþi zburãtori folosiþi fie de americani, fie de ruºi sau extratereºtii cu scopul de a recolta informaþii de la mare altitudine. Cert este cã natura acestor spioni zburãtori de formã triunghiularã poate fi terestrã sau extraterestrã.

Spre deosebire de restul accidentelor aviatice provocate de drone, a concluzionat Dorneanu, pilotul român a avut noroc cã a scãpat cu viaþã. Misterul persistã.



ARGUMENTUL TEOLOGIC

,,Dacã existã, sunt tot copiii Domnului!"

Într-un interviu acordat ziarului oficial al Vaticanului, astronomul personal al Papei Benedict al XVI-lea a declarat cã Biserica Catolicã acceptã posibilitatea existenþei vieþii extra-pãmântene. Biblia, a continuat astronomul, nu poate fi invocatã împotriva existenþei extratereºtrilor de vreme ce, din punct de vedere strict teologic, puterea creatoare a divinitãþii nu are limite ºi, prin urmare, copii imperfecte ale creaþiei pot fi rãspândite prin tot Universul.

CRONICÃ

Vizite extraterestre

> 2 februarie 1974 - Sute de mãrturii certificã traversarea României de cãtre un ,,bolid rotund".
> 23-25 septembrie 1978, Bâlea - Un ,,butoi metalic înalt de peste doi metri" atacã câteva nopþi la rând un pluton de militari. Bilanþul înregistreazã un rãnit. Douã zile mai târziu, soldaþii dezerteazã în bloc.
> 1992, Flãmânzi - Un obiect de mari dimensiuni este reperat ,,patrulând" noapte de noapte peste localitate.
> 1994, Vinga - Patru cordoane de formã ovalã îºi fac apariþia în apropierea silozului Romcereal din comuna arãdeanã.
> 7-8 iulie 1996, Certeºti - Plutonierul Marian Mancu ºi Marcel Rusu sunt martorii apariþiei unui obiect zburãtor înalt de doi metri ºi a unui extraterestru cu aspect umanoid, cu o înãlþime de 0,8 metri.
> 10 ianuarie 1998, Tismana - Florin Victici surprinde câteva OZN-uri în satul Pocruia. A doua zi, la locul ,,întâlnirii" se putea observa un cerc oval, cu diametrul de 7 m.
> 7 aprilie 1998, Bustuchin - Gheorghe Cucãilã observã pe câmp ,,un obiect având forma unui corp uman, ca un manechin, ce zbura la micã înãlþime".
> 22 aprilie 1998, Târgu-Jiu - Douã obiecte neidentificate sunt reperate deasupra oraºului.
> 22 iunie 1999, Arad - Un obiect luminos traverseazã la joasã înãlþime oraºul.
> 27 octombrie 1999, Piteºti - Un obiect luminos static, descris ca asemãnându-se cu o stea mai mare, este filmat de Alexandru Stroe. Sesizat, Ministerul Apãrãrii solicitã o copie a casetei.

Shadowman

#79
Citat din: ryn din  09 Noiembrie 2007, 00:06:46
Se solicita deci(fara deci) unei unitati specializate sa identifice dupa imagini si dupa sunet despre ce obiect este vorba. Si din tantar se face armasar (P. S. - din surse sigure va pot spune ca dupa analiza minutioasa facuta de o echipa de specialisti s-a identificat deja natura obiectului: o meduza).

  Si-a facut "fleosc" pe parbriz...
  E probabil sa fi fost o meduza...  :-) Ia uite ce pica din cer,pe linga meteoriti,drone extraterestre,fulgere globulare,deseuri spatiale,praf si pulbere : pesti,broaste,serpi,crocodili ! De ce n-ar cadea meduze ?


http://www.cotidianul.ro/ploaie_cu_pesti_in_india-13638.html
http://ro.altermedia.info/stiintatehnologie/precipitaii-neobinuite_6174.html
http://www.studiidecaz.ro/pdf_format.php?cid=291
http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/magazine/3582802.stm
http://english.pravda.ru/science/mysteries/75341-1/

"Echipa de specialisti" a identificat meduza ?  :-D E  "Rhizostoma pulmo"...?   :roll:
  Rhizostoma pulmo ( meduza de pa calda ) poate fi intilnita in Marea Neagra in perioda iulie-octombrie...
  ( http://www.eukarya.ro/taxon/131 )

http://www.jurnalul.ro/articole/101244/meduze-violente-la-marea-neagra
http://www.telegrafonline.ro/1189976400/articol/35972/meduze_uriase_in_mamaia.html
http://www.cbg.uvt.ro/biologie/anexe/Lab_8.pdf
" PREA DES NOI NE BUCURAM DE CONFORTUL UNEI OPINII FARA DISCONFORTUL CUGETARII."

                                                                                        JOHN F. KENNEDY

alx

Legat de acest film,pus la dispozitia noastra prin amabilitatea Ministerului Apararii,incep sa cred ca nu este filmul real.Si spun asta deoarece desi in cele 3 frame-uri se vede impactul acestor ''obiecte'' cu cupola de plastic a avionului,NU SE VEDE SI EFECTUL ACESTUI IMPACT!Mai precis,ar trebui sa vedem aparitia inceputurilor de fisuri in cupola,dar acestea lipsesc cu desavarsire.In plus,au fost date publicitatii doar aceste frame-uri,fara a se arata si partea in care cupola a fost fisurata si a crapat.De aceea indraznesc sa afirm ca filmul nu este cel real,si ca armata ne-a servit un filmulet contrafacut,ca sa inchida gura presei.In plus,partea audio a filmului este de foarte buna caliate,lipsind cu desavarsire sunetele produse de curgerea aerului prin cockpit,ceea ce ma face sa cred ca a fost luata o inregistrare obisnuita a unuiu zbor,si au fost ''adaugate'' prin post-procesare obiectele buclucase.
   Asadar,pana la proba contrarie(asta insemnand cel putin 5 secunde din film,inainte de impact,in timpul acestuia si dupa),afirm ca filmul nu este cel facut in 30 octombrie 2007.
   PAREREA MEA   ALX!
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

Nox

Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

alx

Citat din: bluemoon8520 din  08 Iunie 2008, 17:31:34
alx, urmãreºte materialul de pe TVR 1 pare a fi mai lung...

http://www.tvr.ro/articol.php?id=39291&c=87
mda...multumiri pt link.
insa daca urmaresti atent ''filmuletul'' facut din cele cateva frame-uri(par cu 1-2 frame-uri mai mult decat in celelate filem),problema ridicata de mine devine si mai evidenta:unde sunt efectele ciocnirii avionului cu acele obiecte?Ni s-a spus ca partea superioara a cupolei a fost distrusa in urma impactului,cioburi din aceasta lovind pilotul in fata...doresc si eu sa vad secventele respective...mie personal mi se pare stranie ''omisiunea'' acestora din filmul care ne-a fost prezentat.In plus,la fel de ciudata imi pare si atitudinea ''expertilor'' care si-au dat cu parerea pe la diferite emisiuni si televiziuni...nici unul nu a venit cu vreun calcul,nici unul nu a remarcat lipsa acelor cadre cu distrugerea cupolei...in schimb am auzit ipoteze care de care mai fanteziste,plecand de la fulgere globulare,pasari,pana la drone,sau,mai interesant,cazul domnului Cohal,cand acesta a afirmat ca acele obiecte NU sunt OZN-uri... poate domnia sa stie ce sunt,dar tine ascunsa informatia.Se pare ca in scumpa noastra tara,toata lumea se pricepe la fotbal,politica si ozn-uri .:-D
Apoi,la fel de interesanta este atitudinea celor de la gardianul...au prins un subiect ''beton'' , au ''fortat''autoritatile sa faca marturisiri,si sa dea publicitatii filmul cu pricina...ce convenabil! In plus,ni se spune ca filmul a fost analizat de un criminalist,si ca a fost trimis la diferite universitati...putem sti si noi care sunt alea?
    Nu intentionez sa dau nastere unei teorii a conspiratiei,dar pana cand nu se vor lamuri aceste ''neclaritati'',indraznesc sa spun ca armata s-a folosit de cei de la ''Gardianul''(poate ca ''folosit'' nu e cel mai bun cuvant,si s-ar putea inlocui cu ''au colaborat''),pentru o dezinformare masiva pe tema acestui ''accident''.
    si repet,acesta este PAREREA MEA    alx
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

Shadowman

#83
Citat din: alx din  08 Iunie 2008, 18:06:16
  mda...multumiri pt link.
insa daca urmaresti atent ''filmuletul'' facut din cele cateva frame-uri(par cu 1-2 frame-uri mai mult decat in celelate filem),problema ridicata de mine devine si mai evidenta:unde sunt efectele ciocnirii avionului cu acele obiecte?Ni s-a spus ca partea superioara a cupolei a fost distrusa in urma impactului,cioburi din aceasta lovind pilotul in fata...doresc si eu sa vad secventele respective...

Apoi,la fel de interesanta este atitudinea celor de la gardianul...au prins un subiect ''beton'' , au ''fortat''autoritatile sa faca marturisiri,si sa dea publicitatii filmul cu pricina...ce convenabil! In plus,ni se spune ca filmul a fost analizat de un criminalist,si ca a fost trimis la diferite universitati...putem sti si noi care sunt alea?


  Corect. Nici eu nu inteleg de ce ni se prezinta 67 miimi de secunda din inregistrare, in care intra 4 cadre...
  Consumau curent,dadeau faliment daca ne prezentau 5-10 secunde din film ?
  Citez :"Acum, cazul Mitrica este studiat la universitati celebre din lume."
  Ma intreb, ce le-a trimis sa studieze ?  Citeva cadre,"bob numarat",67 miimi de secunda ...?   :lol:
  Asa cum s-a spus in emisiunea de la RealitateaTV,cazul trebuie facut cunoscut in toata lumea,trebuie trimis materialul pentru studiu tuturor celor interesati...Accidente-incidente se pot intimpla si in alte tari...
Mi-amintesc de Revolutia din 1989 si procesul lui Ceausescu...Prima data imaginile au fost vizionate de catre cei din Occident.Peste ani si ani s-au prezentat si la noi... :-D
Curios ca n-au prezentat mai mult din inregistrare.Am banuiala ca ceva e putred prin Danemarca...  :-)
" PREA DES NOI NE BUCURAM DE CONFORTUL UNEI OPINII FARA DISCONFORTUL CUGETARII."

                                                                                        JOHN F. KENNEDY

Shadowman

" PREA DES NOI NE BUCURAM DE CONFORTUL UNEI OPINII FARA DISCONFORTUL CUGETARII."

                                                                                        JOHN F. KENNEDY

Nox

#85
Shadow...

citat din: http://www.realitatea.net/un-avion-mig-21-lancer--lovit-de-patru-ozn-uri-in-romania---cum-comentati-acest-fenomen_294601.html

Citat
Obiectele care apar înregistrate pe camera de pe bordul avionului, au o vitezã atât de mare, încât au fost detectate doar 67 de milisecunde.

- dacã filmarea are loc la 25 fps atunci durata unui frame are 1/25, adicã 40 ms
- dacã filmarea are loc la 30 fps atunci durata unui frame are 1/30, adica 33,(3) ms

deci în 67 de ms intrã fix 2 frameuri -- 66,(6) ms ~ aproximativ 67 ms, nu ºtiu de unde pânã unde s-a ajuns la 4 frameuri.

LE:
citat din: http://www.gardianul.ro/2008/06/08/dezvaluiri-c11/aeroportul_otopeni_survolat_de_un_ozn_luminos-s115242.html

Citat
Catalin Grigoras a selectat cadrele, le-a procesat digital cu un factor de 1.000 (amplificarea imaginii de 1.000 %. Apoi a urmat deintreteserea filmului alb-negru, care era in format american, NTSC. Dupa imbunatatirea rezolutiei imaginii, stiind formatul american NTSC, expertul a calculat intervalele de timp la care obiectul isi schimnba pozitia. "Am identificat si procesul de rotire, care este asemanator glontului iesit de pe teava armei", ne-a spus Catalin Grigoras. Privind obiectele din carlinga avionului MiG 21 Lancer, sensul lor de rotatie este trigonometric, respectiv invers rotirii acelor de ceasornic. Altfel, daca ne-am uita spre avion, sensul de rotatie ar fi cel orar, al acelor de ceasornic. Expertul a masurat de asemena si viteza de rotatie pe secunda.

Potrivit articolului de mai sus filmarea s-a fãcut în format NTSC (30 fps) deci la 67 ms avem 2 frameuri.

Ideea este cã din 2 frameuri nu se poate determina dacã un obiect se roteºte în sensul acelor de ceasornic sau invers acelor de ceasornic. Este nevoie de cel puþin 3 frameuri (relevante). Din aceste frameuri se extrage poziþia relativã a pãrþilor obiectului faþã de alte pãrþi a cãror poziþie rãmâne invariantã cu rotaþia. La aceste date se aplicã inducþia matematicã ºi se determinã sensul de rotaþie. Plus cã dacã obiectul prezintã simetrie este ºi mai greu (a se citi: este nevoie de mai multe frameuri) pentru a determina sensul de rotaþie. Bine'nþeles aici vorbim de rotaþia în jurul unei singure axe... cã dacã ar fi mai multe lucrurile se complicã.
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

Kymosabe

#86
Citat din: alx din  08 Iunie 2008, 15:42:33
Legat de acest film,pus la dispozitia noastra prin amabilitatea Ministerului Apararii,incep sa cred ca nu este filmul real.Si spun asta deoarece desi in cele 3 frame-uri se vede impactul acestor ''obiecte'' cu cupola de plastic a avionului,NU SE VEDE SI EFECTUL ACESTUI IMPACT!Mai precis,ar trebui sa vedem aparitia inceputurilor de fisuri in cupola,dar acestea lipsesc cu desavarsire.In plus,au fost date publicitatii doar aceste frame-uri,fara a se arata si partea in care cupola a fost fisurata si a crapat.


Camera care a filmat acele obiecte nu putea surprinde ºi momentul impactului , implicit distrugerea cupolei avionului deoarece ea este plasatã undeva în faþa HUD-ului , display-ul transparent pe care sunt afiºati parametrii de zbor .



Dupã cum se observã în poza de mai jos , partea din faþã (care mai mult ca sigur a rãmas intactã în urma impactului) nu este parte componentã fixã din cupola avionului care a fost distrusã .



PS Camera a înregistrat doar momentul în care acele obiecte trec tangenþial prin faþa avionului .
Science is the great antidote to the poison of enthusiasm and superstition.
(Adam Smith)

alx

Citat din: spooky din  06 Iunie 2008, 23:17:29
Din ce am gasit, e posibil ca sa fi existat o a doua camera montata in carlinga. Ce a inregistrat ce-a de a doua camera. Am mai inteles ca aceste camere sunt vechi de peste 10 ani de zile, montate la Bacau unde s-a facut si upgrade-ul acestor mig-uri, iar inregistrarea se realizeaza pe casete video de 8mm.

Citat din: Kymosabe din  08 Iunie 2008, 19:35:38

Camera care a filmat acele obiecte nu putea surprinde ºi momentul impactului , implicit distrugerea cupolei avionului deoarece ea este plasatã undeva în faþa HUD-ului , display-ul transparent pe care sunt afiºati parametrii de zbor .
Dupã cum se observã în poza de mai jos , partea din faþã (care mai mult ca sigur a rãmas intactã în urma impactului) nu este parte componentã fixã din cupola avionului care a fost distrusã .
PS Camera a înregistrat doar momentul în care acele obiecte trec tangenþial prin faþa avionului .

  o observatie corecta.INSA,cum ramane cu a doua camera?(chiar si in inregistrarerea de la realitatea se vedeau imagini in care apare fata pilotului,si cupola)si cum ramane cu cioburile care au umplut tot cockpit-ul?  sau alea nu aveau voie sa treaca si prin fata camerei ? mai ales ca exista un spatiu intre consola HUD si partea din fata a cupolei? Cum ramane cu zgomotele LIPSA facute de aerul care intra in cockpit cu o viteza de cateva sute de km/ora?si daca acele obiecte au trecut tangential,desi pe unul dintre cadre se vede ca ele par sa atinga cupola),cum puteau sa sparga cupola de deasupra,cand aceasta nu este iesita mai inafara decat partea din fata a cupolei,care a ramas intacta?
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

Kymosabe

#88
Citat din: alx din  08 Iunie 2008, 19:52:31
INSA,cum ramane cu a doua camera?(chiar si in inregistrarerea de la realitatea se vedeau imagini in care apare fata pilotului,si cupola)

Nu ºtiu dacã exista ºi o a doua camerã . Înregistrarea de la realitatea este un montaj în care au fost inserate ºi alte imagini , iar cea în care apare un pilot cu cascã neagrã, cred eu , nu are nicio legãturã cu incidentul , este din alt film . :lol:

Citat din: alx din  08 Iunie 2008, 19:52:31
si cum ramane cu cioburile care au umplut tot cockpit-ul?  sau alea nu aveau voie sa treaca si prin fata camerei ? mai ales ca exista un spatiu intre consola HUD si partea din fata a cupolei?

Nu cred cã cioburile ar fi putu sã treacã prin faþa camerei montate pentru HUD. E doar o pãrere personalã .

Citat din: alx din  08 Iunie 2008, 19:52:31
Cum ramane cu zgomotele LIPSA facute de aerul care intra in cockpit cu o viteza de cateva sute de km/ora?si daca acele obiecte au trecut tangential,desi pe unul dintre cadre se vede ca ele par sa atinga cupola),cum puteau sa sparga cupola de deasupra,cand aceasta nu este iesita mai inafara decat partea din fata a cupolei,care a ramas intacta?

Microfonul pilotului este inserat probabil undeva în cascã , astfel încât convorbirea cu turnul de control sã nu fie ,,bruiatã'' de zgomotul motorului .
Iatã o înregistrare fãcutã cu un hand-cam în cockpitul unui MIG 21 . 


Science is the great antidote to the poison of enthusiasm and superstition.
(Adam Smith)

Cautatorul

Citat din: Kymosabe din  08 Iunie 2008, 20:12:40

Microfonul pilotului este inserat probabil undeva în cascã , astfel încât convorbirea cu turnul de control sã nu fie ,,bruiatã'' de zgomotul motorului .


Microfonul folosit de piloti se cheama laringofon si e plasat pe gat, langa laringe.

In cartea "GLOSAR AVIATIC"
http://www.bjt.ro/bv/ScritoriBanateni/MICLAUS_Lucian/Miclaus.Glosar.pdf

la pagina 116:

"LARINGOFON, aparat de tipul microfonului, care se aplicã pe gât, în dreptul laringelui. Vibraþiile coardelor vocale se transmit direct ºi nu prin intermediul aerului, ca la microfon. Laringofonul, deºi nu permite captarea altor zgomote, are o fidelitate inferioarã microfonului."

Sau:
http://www.scribd.com/doc/3012372/miclaus
pagina 112.

Acum nu stiu daca si pilotii de pe acest tip de avion folosesc laringofon.