Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

10.000 de motive pentru care extraterestrii amana un contact direct

Creat de Urban, 23 Septembrie 2007, 04:56:28

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Ganditorul

Nox a adus in discutie un motiv serios - sunt istorici care studiaza evolutia unei societati humanoide mai putin evoluate. Tot tat de bine pot studia viata, in ansamblul ei, pe o planeta care intretine viata - Planeta Pamant. Pot studia efectul interventiei lor in mileniile trecute etc etc.
Supralicitez si aduc ca argument al lipsei de contact - masiv si direct - o activitate ce pe Pamant s-ar numi agentie de turism.
Ok pana aici. Dar orice actiune are o cauza si un efect.
Nu mai pun in discutie o interventie care ar trebui sa conserve si sa protejeze "investitia", activitatea de care se vorbeste ( fie ca e vb  de turism, fie ca e vb de studiu istoric...). O neinterventie care sa lase "sa curga" evenimentele spre un razboi nuclear sau spre  o distrugere a planetei prin poluare si consum excesiv al resurselor, lucru care atinge existenta vietii in totalitatea ei si nu numai existenta speciei umane, este ilogica din orice punct de vedere am privi lucrurile. Toate motivele de mai sus care justifica neinterventia sunt anulate de o cauza mai importanta - conservarea planetei Pamant. Sub aceasta cauzalitate orice retinere in vointa de contact direct si masiv ar trebui sa dispara.
"Tehnologia lasata pe mana maimutelor" ... e o motivatie puerila. Tehnologia este a lor si e greu de crezut ca nu stiu sa-si gestioneze cunostintele astfel incat sa nu scape din mana controlul asupra lor. Ar insemna sa-i consideram pe ET extrem de ...prosti.
Si totusi "pasivitatea" nu dispare... Si atunci nu credeti ca ar trebui cautata motivatia aici, la sol, printre conditiile noastre de existenta si mai ales prin zona mentalitatii colective ? Uite, cred ca putem creiona o motivatie de "non contact" - aflarea unor legi universale si a unor baze stiintifice care sa permita un alt mod de a privi si organiza viata sociala, si in special sursele de energie, ar rasturna "piramida valorilor" din societatea umana. Vi se pare un motiv destul de serios pentru a exista o "opozitie" puternica aici la sol ?

fiulploii

Se zice ca , in timpuri de legenda - adica in protoistorie - zeii traiau impreuna cu oamenii pe acest pamant . Apoi, zeii au plecat sau , in limbajul actual , s-au retras din viata publica  :-D Iar istoria a inceput sa fie consemnata asa cum o stim .
   Pentru ca , lucru ciudat, nu exista izvoare arheologice, literare, etc. care sa spuna in clar despre viata si obiceiurile acelor vremi. Doar traditii orale , mituri si legende - ale Olimpului , de exemplu. Doar dupa retragerea zeilor, a inceput Istoria sa fie consemnata in scris . Oare de ce? Sa ne aducem aminte ca au existat vremuri cand scrisul era interzis muritorilor de rand , scrisul si cunoasterea stiintifica in general. Oare de ce ?
    A existat doar o elita care avea voie sa cunoasca aceste mistere , elita in care se intra greu si care a devenit cunoscuta ca si elita sacerdotala , cler , preotime , etc.

A fost o etapa in dezvoltarea umanitatii actuale in care nu se tinea cont de natura , de mama Geea . Omul era stapanul si nu simtea nevoia sa coopereze cu cineva sau cu ceva . Doar interesele omului predominau iar planeta era aici doar pentru satisfacerea poftelor umane. Acum, ne gandim si actionam spre o sanatate a planetei si nici prin cap nu ne trece sa luam in considerare si altceva  :evil:
   Diferenta de varsta intre omul actual si planeta este imensa, cam ca diferenta de varsta intre viata omului si a efemeridelor , desi poate nu este un exemplu prea fericit. Vreau sa spun ca poate, Planeta este vie si noi nu ne putem da seama de asta datorita ritmului foarte diferit intre cele doua forme de manifestare a materiei. Atunci cand semnele planetare se inmultesc , cand vine deznodamantul , vedem si percepem si noi insa nu ne dam seama ca ar putea fi vorba de sistemul imunitar al planetei .
   Si as mai face o comparatie . Asa cum pasarea isi impinge puiul afara din cuib la o anumita varsta ca sa invete sa zboare , asa poate ca se intampla si acum: trebuie sa invatam sa ne luam zborul . Si asta nu se poate produce cu un contact masiv si direct .
   Pentru ca nu trebuie ca toti sa isi ia zborul ci doar cei ajunsi la maturitatea specifica acestei etape. Legea firii si nu altceva cred ca dicteaza .

O alta ipoteza pentru lipsa unui contact masiv si direct ar fi faptul ca actuala civilizatie umana nu este produsul doar unei culturi - expeditii- experiente - esuarii unei misiuni extraterestre ci a mai multor civilizatii de tip aliens . Daca la asta mai adaugam si potentialii calatori temporali, interdimensionali si/sau supraveghetorii de rang inalt-dimensional , ne cam iasa mixajul actual al Terrei , nu?
Si fiecare isi vede de ai lui , la nivel discret . Ca asa sunt regulile.

Doar parerea mea ..

P.S. Mi-am expus parerea detaliat destul sper . Si am facut-o si pentru a nu se intelege ca inchid subiecte, desi unele ar merita din plin  :lol: insa , e doar parerea mea .

Ganditorul

In cea mai mare parte parerea ta coincide cu parerea mea si poate a multora dintre noi.
Ai dat exemplul puiului care este impins de mama sa-si ia zborul. Corect. Este impins, supravegheat, ghidonat sa-si ia zborul. Nu insa si abandonat.
Noi suntem abandonati pe o directie clar negativa de dezvoltare - conflicte, poluare, lipsa reala a unei dezvoltari armonioase cu planeta mama, Pamant, pe care o putem considera Planeta Vie. De ce abandon ? Ce ia facut sa abandoneze un proiect de o asemenea anvergura. Putem lua in calcul logica din interviul lui TM - suntem un experiment al mai multor civilizatii. OK, DAR s-a investit mult in acest experiment, s-au creea bariere de protectie extraterane, s-a intervenit in trecut pentru acumularea unor cunostinte, a unor tehnici, ale unor practici "ale zeilor" ... si apoi dintr-o data abandon si supraveghere de la distanta.
Nu pun problema neaparat a unei interventii actuale - dar la inceputul anilor 1900 mergeam pe o directie - dezvoltarea cunostiintelor si energiilor intr-o directie constructiva - "oceanul de energie", "energie pt toti", dezvoltarea stiintelor cu un avat extraordinar, cu oameni de stiinta si savanti in care Tesla era doar unul dintre pionieri, cercetarea si inspirarea din "stiintele antice", restaurarea si punerea in valoare a vestigiilor antice etc etc.
Si apoi dintr-o data am luat-o spre razboi, spre energia distructiva a atomului, spre conflicte perpetue, spre o puluare masiva prin utilizarea combustibililor fosili, spre afectarea mediului climatic si de viata de pe Pamant pt intreg spectrul viu etc etc.
Am uitat de turbina Tesla, de motorul cu aburi a lui Vuia, de inceputurile magnetismului si electrostaticii, de studiile antigravitatie, de experimentul Philadelphia... si ne-am cantonat in combustie si explozii atomice. DE CE totul a devenit tabuu ? Si mai ales de ce nu au intervenit ET asupra experimentului Terra atunci, la inceput, cand am "schimbat directia" ? De ce scufundarea Titanicului a insemnat o cotitura in dezvoltarea stiintelor - toate sau aproape toate cele stiute atunci fiind abandonate si trecute "in planul 2" ?
Nu a mai existat activitate OZN in aceasta perioada ? Dimpotriva, s-a intensificat ... dar doar la nivel de observatie de la distanta... Ori asta este anacronic, la o prima vedere.

fiulploii

Asta s-a intamplat colega @Ganditorul din cauza Comertului , asa cum am zis in postarea care a inflamat unii neuroni .  :wink:
Si a fost si atunci ca si acum, o deturnare de energie  :lol:
Evident, parerea mea..

Siberia

Nu stiu de ce se considera ca "extraterestri" ne-au abandonat...Daca n-au aparut in navele lor stralucitoare, asta nu inseamna ca ne-au abandonat; inseamna doar ca folosesc un alt gen de contact si ca persoanele contactate reprezinta un procent mic din populatia planetei. Tot la fel, persoanele care pot fi categorisite drept OAMENI CONSTIENTI reprezinta un procent mic din populatia planetei, deci...
   Am mai spus-o si o repet: contactul poate fi facut in o gramada de alte moduri decat cel pe care-l asteptam in mod "oficial", cu navele mama defiland prin atmosfera terestra. Si pana la urma, am descoperit noi cum sa cream o pelerina invizibila si cum sa camuflam obiecte sau evenimente in timp, de ce n-ar fi si ei in stare sa se camufleze in atmosfera si sa ne priveasca zambind cum ne punem intrebari de genul asta ?
   Important este cred sa intelegem ce definim ca fiind "extraterestri". Poate ca cei pe care-i asteptam au tot dreptul de-a fi numiti "terestri originari". Poate ei sunt defapt Zeii care au plecat la un moment dat; si-n cazul acesta, ar trebui sa ne amintim franturi din mituri, basme sau chiar Biblie si sa ne dam seama ca acei Zei aveau un alt "termen de garantie". Daca Zeii reusesc sa traiasca mii sau chiar zeci de mii de ani, pai atunci avem tot timpul sa-i asteptam sa se intoarca din peregrinarile lor.
   Tot apropos de Zei, e foarte adevarat ca au transmis cunostintele lor unui grup restrans de persoane, facand o triere drastica in acest sens: doar persoanele care dovedeau ca au curiozitatea si deschiderea mentala necesara dobandirii cunostintelor dar si onestitatea si fidelitatea necesara erau acceptate pentru a deveni initiati. Si totusi, nu putem spune ca n-au ramas adevaruri sau cunostinte ascunse "la vedere" de catre aceasti mistici: ascunse fiindca mai mult ca sigur trebuie sa privim lucrurile in alt mod, in modul in care au fost scrise. Daca toate aceste cunostinte au fost scrise de oameni initiati, e logic ca pentru a le intelege trebuie sa parcurgem un drum similar celui parcurs de ei pentru a putea deslusi toate aceste lucruri. Un adevar universal poate fi ascuns in cel mai banal simbol atat timp cat nu stim ce reprezenta acel simbol.
   Sunt convinsa ca avem in jurul nostru tot ce avem nevoie pentru a ajunge sa intelegem cunostintele si tehnologia Zeilor: trebuie doar sa dam dovada de aceeasi curiozitate si deschidere pe care au avut-o primii candidati spre initiere si tainele se vor descoperi in fata noastra. Poate daca recitim cu atentie legendele, miturile, textele stravechi si ne lasam putin imaginatia sa zburde o sa descoperim o lume cu totul noua; o lume in care un ankh sau un obiect ce parea un sceptru regal devine defapt un instrument de amplificare a campului EM sau de focusare si amplificare a gandurilor, un trident poate avea aceeasi utilitate ca o statie HAARP, o piramida poate deveni o statie de captare si distribuire wireless a energiei electrice sau o statie de stabilizare a campului EM al Pamantului. Stiu ca unora va vine sa radeti cand cititi "bazaconiile" pe care le insir, dar fara imaginatie, fara un orizont larg care sa se intinda in fata ochilor nostri n-o sa avem niciodata posibilitatea sa descifram tainele trecutului.
   Odata descifrate aceste taine, odata descifrata tehnologia Zeilor, ne vom mai pune aceleasi intrebari ? Ii vom mai astepta pe acesti "extraterestri" cu sufletul la gura cum asteptau bunicii nostri sa vina americanii, sau vom pleca la drum sa cucerim alte planete, alte galaxii, alte bariere ale mintii noastre?
   Odata descifrata istoria omenirii, "extraterestri" vor deveni strabunii sau stranepotii nostri, iar noi vom fi ocupati cu "crearea" unor "adevarati extraterestri".
   Deci raman la ceea ce spuneam inainte: nu e momentul potrivit pentru un contact global. Nu e vremea suficient de "coapta"  :wink:

E doar o parere... personala...  :-D
"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

Ganditorul

Ceea ce spune Siberia poate fi cat se poate de adevarat - un simbol poate da o relatie de fizica universala tot asa cum alt semn este cheia pentru energia accesibila direct din spatiul Universului.
Intrebarea este : Cat de viciate de fals si inselaciune sunt miturile/simbolurile si dogmele religioase (ca izvoare istorice) si "cine" si "de ce" se chinuie sa le tina in aceasta confuzie ?
Chestia cu "nu suntem copti inca" e la fel de puerila ca si metafora cu maimutele de mai sus pt ca ... dupa ce 20 de ani ne schilodim copiii sa invete nesfarsite aberatii despre "cine a facut lumea" si despre "diferenta intre popoare, etnii si natii" ne intrebam apoi de ce nu avem la maturitate populatie adulta "destul de coapta" ca sa accepte un contact cu civilizatii galactice. Pe de alta parte daca tratam subiectul dpdv energetic intr-adevar, sunt putine persoane care sunt destul de "coapte" pentru a-si putea deschide si controla energia proprie -  ceea ce a fost dezbatut la subiectul "chakre".
Contactul masiv si direct ar fi necesar sub cauzalitatea expusa mai sus -  efectele benefice ale unor contacte "pe furish" cu o mica parte a pupulatiei sunt net inferioare curentului si directiei generale distructive de dezvoltare a umanitatii, impusa printr-o organizare sociala care promoveaza nonvaloarea, violenta, ignoranta si distrugerea.

Nox

Citat din: Ganditorul din  27 Martie 2012, 09:05:16
Nox a adus in discutie un motiv serios - sunt istorici care studiaza evolutia unei societati humanoide mai putin evoluate. Tot tat de bine pot studia viata, in ansamblul ei, pe o planeta care intretine viata - Planeta Pamant. Pot studia efectul interventiei lor in mileniile trecute etc etc.
Supralicitez si aduc ca argument al lipsei de contact - masiv si direct - o activitate ce pe Pamant s-ar numi agentie de turism.
Ok pana aici. Dar orice actiune are o cauza si un efect.
Nu mai pun in discutie o interventie care ar trebui sa conserve si sa protejeze "investitia", activitatea de care se vorbeste ( fie ca e vb  de turism, fie ca e vb de studiu istoric...). O neinterventie care sa lase "sa curga" evenimentele spre un razboi nuclear sau spre  o distrugere a planetei prin poluare si consum excesiv al resurselor, lucru care atinge existenta vietii in totalitatea ei si nu numai existenta speciei umane, este ilogica din orice punct de vedere am privi lucrurile. Toate motivele de mai sus care justifica neinterventia sunt anulate de o cauza mai importanta - conservarea planetei Pamant. Sub aceasta cauzalitate orice retinere in vointa de contact direct si masiv ar trebui sa dispara.
"Tehnologia lasata pe mana maimutelor" ... e o motivatie puerila. Tehnologia este a lor si e greu de crezut ca nu stiu sa-si gestioneze cunostintele astfel incat sa nu scape din mana controlul asupra lor. Ar insemna sa-i consideram pe ET extrem de ...prosti.
Si totusi "pasivitatea" nu dispare... Si atunci nu credeti ca ar trebui cautata motivatia aici, la sol, printre conditiile noastre de existenta si mai ales prin zona mentalitatii colective ? Uite, cred ca putem creiona o motivatie de "non contact" - aflarea unor legi universale si a unor baze stiintifice care sa permita un alt mod de a privi si organiza viata sociala, si in special sursele de energie, ar rasturna "piramida valorilor" din societatea umana. Vi se pare un motiv destul de serios pentru a exista o "opozitie" puternica aici la sol ?

Poate cauza respectivă e importantă pentru tine sau pentru noi ca oameni, dar nu neapărat şi pentru ei.

De exemplu observarea experimentului, deci non-intervenţia, e mult mai importantă d.p.d.v ştiinţific dacă va duce la salvarea a 1000 sau un milion de planete cu viaţă.
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

abyss

Din suma celor 10.000 ma gandesc la un complex reprezentat de cateva, care repetandu-se prin miile de ani au ajuns sa nu mai fie atat de clar observabile. Privind la urmele palpabile si nu catre zona imaginativa, putem observa ca cea mai mare problema o reprezinta discrepanta dintre corpul uman care prezinta o fantastica opera de inginerie genetica unica in biosfera planetei si ceea ce numim spiritul sau locatarul acestui vehicul biologic si nivelul acestuia de dezvoltare sau mai bine zis de complexitate cognitiva. Domnul Toni Victor Moldovan putea mai bine exemplifica in acest moment. Dar pe firul acestui rationament descoperim ca sursele cele mai vechi vorbesc direct sau indirect despre un moment aflat in zorii umanitatii actuale cand omul actual a fost creat prin manipulare genetica, adica acel moment cand din fiinta primitiva si salbatica omul a devenit in mod artificial si fortat fiinta constienta de sine si fortat constienta de necesitatea responsabilizarii actiunilor sale. Dar de ce oare fortat daca nu tocmai din cauza costumului sau biologic mult prea avansat?
   Ce doresc sa subliniez e faptul ca omul este mai putin evoluat spiritual in sensul ca ii lipsesc multe din punct de vedere energetic/informational fata de complexitatea informatiilor prezente in ADN-ul corpului sau. In mod normal ADN-ul ar trebui sa contina efectele actiunilor cumulate si ale tuturor generatiilor care s-au succedat pana acum. Si daca privim in urma ce descoperim? pai descoperim numai lucruri urate scapate de sub controlul unei adevarate minti ori spirit calit de o intelepciune multimilenara.
   Daca Homo Sapiens a aparut subit si accidental sau din razbunarea "sarpelui din vechime" atunci putem specula ca si o noua categorie de suflete au aparut concomitent! O categorie lipsita de matrice cosmica in privinta sursei din care proveneau sufletele, o categorie care nu avea loc in liniile temporale si a carei multime de suflete ce isi parasea trupurile, ramanea blocata intr-o bucla. Prin urmare cei care au intervenit asupra indigenilor primitivi ai acestei planete care faceau parte dintr-un program genetic primar de inflorire a vietii prin univers in functie de caracteristicile planetei respective, au stabilit relatii de procreere cu noua specie de oameni. Ce spun textele vechi si biblia in special? ca sufletele acestor hibrizi umano-x bantuiau pamantul negasindu-si locul dar nici putandu-l parasi. Deci un haos total in care avem suflete tinere in corpuri mult prea avansate si suflete hibride umano-x debile(in loc de x puneti ce doriti: ingeri, extraterestri, etc.). Urmarea a fost un potop care a starpit rasele umane hibride si nonhibride pastrandu-se totusi cateva familii modificate de homo sapiens pe diverse continente. Totusi s-a revenit la problema initiala: o fiinta cu un vehicul biologic mult prea avansat fata de complexitatea constiintei ce-l anima. De aici si necesitatea de a se veghea constant aceasta noua fiinta ce prezinta clar un handicap la nivelul bagajului informational, veghe prezenta atat fizic cat si la un nivel multidimensional, prin aducerea in scena a unor spirite calauza si nave pe orbita etc. etc. urmarirea anumitor linii genetice, basculari ale liniei temporale si cine stie cate si mai cate SF-uri in acest colt sau avanpost uitat de univers.
   Evident....asta e una din parerile mele  ;D   :ufo:

elena78

parerea mea personala este ca nu va fi nici un contact  direct  cu extraterestrii ,(vestea cu contactul direct este o inselatorie din partea guvernelor umbra,) extraterestrii nu au nici un drept sa intervina  in calea pamantenilor ,daca ar fi vrut sa ne ajute ,sa aiba un contact direct  cu noi  ce ziceti nu credeti  ca ar fi facut-o pana acum??,dar nu are cum sa intervina ,de ce??   asta ar insemna  sa violeze  o lege universala.... asta ar insemna  sa  violeze ,,liberul arbitru,, al pamantenilor ...

horia2008

Citat din: elena78 din  18 Aprilie 2012, 20:03:37
parerea mea personala este ca nu va fi nici un contact  direct  cu extraterestrii ,(vestea cu contactul direct este o inselatorie din partea guvernelor umbra,) extraterestrii nu au nici un drept sa intervina  in calea pamantenilor ,daca ar fi vrut sa ne ajute ,sa aiba un contact direct  cu noi  ce ziceti nu credeti  ca ar fi facut-o pana acum??,dar nu are cum sa intervina ,de ce??   asta ar insemna  sa violeze  o lege universala.... asta ar insemna  sa  violeze ,,liberul arbitru,, al pamantenilor ...
Ce zici mai sus cu liberul arbitru nu prea pushca cu  ce zici aici de liberul arbitru; inconsistentza poate din cauza vitezei - postari la bulk scurte si la obiect, dar pline de substanta?? :? :roll: :?

elena78

Citat din: horia2008 din  18 Aprilie 2012, 20:37:54
Ce zici mai sus cu liberul arbitru nu prea pushca cu  ce zici aici de liberul arbitru; inconsistentza poate din cauza vitezei - postari la bulk scurte si la obiect?? :? :roll: :?

ai facut o optima observatie ,multumesc .

Ganditorul

Liberul albitru al pamantenilor ...  :fullmoon:
Pai noi ne ciomagim cu sarg pe toate meridianele ca sa ne incalcam unul altuia liberul albitru, ca sa impunem reguli de existenta in locuri in care semenii nostrii au alte reguli. Care liber albitru sa respecte ET-ul ? Al celor care dau cu bombardeaua in numele "iubirii si dezvoltarii pasnice" sau al celor care o primesc "atomic-crestineste" in cap ? Iar in trecut ...!!?? Ce liber albitru avea scavul de pe plantatia de bumbac a lui Jhony din Virginia, si ce drept ii incalca ET-ul daca venea pe inserat sa faca "sclipurici" cu becurile din dotare pe deasupra conacului stapanului de sclavi, sau peste covirtirul carutei "vanatorului de piei rosii", sau peste castelele inchizitiei inainte de a pune la prajit o vrajitoare ?
Si mai ales cine-l sanctiona pe ET si cum ?

Xanadron

Chiar de n-o fi optima, :roll: vin si eu c-o observatiune cam 49% offtopic (ramine un procent majoritar de 51% ON totusi):

Pe scurt: io cred ca extra-, intra- sau ultraterestrii :-( :martiansmile: :evil: amina un contact direct cu noi - care macar aici pe RUFOn mi s-ar parea firesc - :-D in primul rind din cauza postarilor aberante ale unor trolli, pe care nici macar EI nu stiu cum sa le clasifice inca:

a) simple crize de personalitate ale unor omuleti prea singuri si dornici macar de o minima atentie, fie ea doar virtuala?
b) complexe actiuni psyops, care sub aparentza "saraciei cu duhul" urmaresc de fapt fragmentarea unor mesaje importante prin postari nu doar dese si confuze, ci si cu potential de "flames"? :roll:
c) manifestari prin ricosheu ale crizei declansate prin desfiintzarea multor spitale psihiatrice?!
d)... si tot asa as continua, dar ma tem ca s-o-nsera. 8-)
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

padme

Umanii nu suporta/nu inteleg/nu vor sa cunoasca/au prejudecati/se tem sa aiba un contact direct cu alti umani de alta rasa cu care convietuiesc pe planeta, dar cu unii doamne feri, din alta specie sau de pe alta planeta!

uforever

Citat din: padme din  18 Aprilie 2012, 22:23:21
Umanii nu suporta/nu inteleg/nu vor sa cunoasca/au prejudecati/se tem sa aiba un contact direct cu alti umani de alta rasa cu care convietuiesc pe planeta, dar cu unii doamne feri, din alta specie sau de pe alta planeta!

Eee, nu chiar toti...stiu eu pe unii, care ar da din coada precum caini sa fie "mangaiati" de ceva specimen de pe alta planeta.Treaba asta e cu dus-intors, nu ne suportam unii pe altii, dar credem intr-o "salvare" venita din "ceruri", no?