Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Documentare UFO=amestec de adevar,imaginatie,interpretari eronate (in)voluntare?

Creat de DepthOfField, 22 August 2007, 13:16:46

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

alx

Citat din: Interesent din  21 Noiembrie 2008, 21:49:28
nu vreau sa speculez.
pai tocmai asta faci atunci cand faci urmatoarea afirmatie:
Citat din: Interesent din  21 Noiembrie 2008, 21:49:28
unele camere de film erau in stare la acea vreme sa inregistreze audio si video impreuna.
te rog sa aduci niste argumente care sa iti sustina teoria!  Intrebarea mea a fost si este: CARE APARATE DE FILMAT,ACCESIBILE AMATORILOR SI PROFESIONISTILOR IN ACELE VREMURI INREGISTRAU SIMULTAN SI IMAGINEA SI SUNETUL?

PS.  nu crezi ca e ciudat sa nu mai stii cu ce camera ai facut cele mai ''celebre'' filmari din istorie? :-D   sau sa uiti astfel de ''detalii'' ?   In conditiile in care atunci o camera de filmat era cam la fel de rara cum e acum un MercedesMcLarren?   Adica o vedeai...da era greu sa o ai...
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

Interesent

Salut Alx,
mai rugat sa-ti dau citeva exemple de aparate de fimat cu ton din anii 70-80 ; uite in documentul atasat de tip PDF (Acrobat Reader)
CitatPS.  nu crezi ca e ciudat sa nu mai stii cu ce camera ai facut cele mai ''celebre'' filmari din istorie? grin   sau sa uiti astfel de ''detalii'' ?   In conditiile in care atunci o camera de filmat era cam la fel de rara cum e acum un MercedesMcLarren?   Adica o vedeai...da era greu sa o ai...
Camerele de filmat puteau sa fi fost rare la cel timp, cea ce nu inseamna ca dupa 30 de ani i-ti mai aduci aminte ce tip a fost. La virsta de peste 70 de ani este permis sa se mai uite. Uitam si in anii de tinerete unele petreceri, intimplari sau lucruri deosebite si importante. Cu atit mai mult este posibil sa uiti la batrinete ....
Ar fi o minune, daca tu nu ai fi uitat niciodata ceva important, mai ales dupa ani lungi trecuti...
Toate bune - Interesent

DepthOfField

Citat din: Interesent din  17 Noiembrie 2008, 13:20:11

DephOfField, ai spus la un loc o vorba buna:  Asa este. Billy a dat nota de informatie care fotografii au fost manipulate si acestea sint si pe pagina FIGU.org exact asa declarate. Trebuie totusi intrebat serios, cine le-a manipulat. Deoacamdata nu a dovedit niemeni, ca Billy Meier a falsificat materialul lui de ufo prezentat! Ma bucur ca nu generalizezi toate fotografiile si celelalte dovezi aduse de el, ca ar fi false.

o spui si pare ca-mi dai dreptate, de parca eu as fi zis altceva...

am spus, si acum clarific, ca multe din pozele lui Meier, dar nu toate, declarate de el si suporteri ca reale, "put de falsitate". Nu ma refer deci la nu stiu ce contrafaceri, ci  chiar la poze postate chiar pe site-urile figu, billymeier and Co. Toate se pot face cu machete eventual suspendate cu fire (daca e vorba de poze cu nave ET), sau sunt contrafaceri depistate deja (poze cu asa-zisa arma laser de jucarie, pozele cu dinozauri furate dintr-o carte ilustrata, poze cu actori preluate de pe televizor etc). Si cand spun ca pozele cu nave ET, "put de falsitate dar nu toate" ma refer doar la faptul ca unele din ele se vede si deduce clar, ca o palma adresata cunoscatorului, ca sunt machete (din defocalizari, perspective, repere) - pentru cine are ochi si o anume experienta in imagine (pentru ceilalti sunt doar intrigante) - iar la altele nu se mai poate vedea in magine ca sunt machete (de obicei lipsesc reperele) dar asta nu exclude ca sunt machete, ci doar nu mai este evidenta impresia de macheta.. cat despre arma laser, dinosaurii din reviste si altele... trebuie efectiv sa fii orbit de prea multa dragoste de aceasta poveste ca sa nu vezi ridicolul lor...

Citat din: Interesent din  17 Noiembrie 2008, 13:20:11
Deoacamdata nu a dovedit niemeni, ca Billy Meier a falsificat materialul lui de ufo prezentat!
parerea ta... gresita!
iti recomand la sfarsitul acestui post al meu, sa citesti un topic care atinge destule puncte nevralgice ale cazului... daca vrei, daca nu, ramai la scrierile lui Meier si crezi ce vrei tu.

Citat din: Interesent din  17 Noiembrie 2008, 13:20:11
De aceea recomand sa se mearga la fata locului, sa se vorbeasca cu oamenii (martori, vecini...) din imprejurul FIGU sau sa se faca un interviu cu Billy Meier si sa se analizeze materialul din mina lui. Numai atunci ai o siguranta mai mare, ca factele adunate si analizate sint obiective si neinfluentate.

Cu alte cuvinte spui asa: Cine nu are capacitatea sa discearna repede multiplele evidente de fals din pozele si (cateva) filmele lui Meier, ba chiar ridicolul din unele intamplari (auzi, in disperare de cauza au ajuns sa afirme ca cica nava "weding cake", seamana la identitate cu un capac de recipient de gunoi identificat exact, nu pentru ca e o macheta facuta dintr-un capac de recipient de gunoi, ci vezi doamne pentru ca fabricantii de recipiente de gunoi s-au inspirat din tehnologia extraterestra cand au fabricat capacul acelui recipient. De gasit pe site-ul figu aceasta "minune"), deci cine nu are capacitatea sa discearna falsul si ridicolul din unele din pozele lui Meier, si deci trece de acest filtru de bun simt (mda pozele nu conteaza tot zic intr-una proponentii, adica sunt doar o nada), isi poate dovedi credulitatea si sa se inscrie eventual in cultul FIGU pentru a i se prezenta noua pseudo-religie ma rog invataturile lui Meier, reincarnarea lui Isus sau cam asa ceva... Cam asa mereu cu invitatiile astea de a merge la fata locului. Din multitudinea de oameni nestiutori, si cu suficienta promovare, se vor gasi destui adepti cotizanti...

Citat din: Interesent din  17 Noiembrie 2008, 13:20:11
Lobbiist nu ma vad, dar pe undeva ma deranjaza o acuzatie pausala, fara a se incerca sa se analizeze la fata locului. Ca intervin in discutiile privitoare la Billy Meier are sensul de a incerca sa clarific unele lucruri. Obligat nu este nimeni sa creada ce scriu. Eu cunosc intre timp pe Billy personal si am informatii destule despre FIGU. Din cea ce stiu si am cunoscut in ultimii ani, i-mi permit sa rectific unele puncte. Cu acuzaturile sintem repede, cu intelesul la unele lucruri dureaza mai mult timp, poate ani de zile.
Stii ce, Interesent...esti lobby-ist, numai ca nu recunosti. Ma rog, ai tot dreptul sa fii fanul cui vrei tu, dar asta nu-ti da nici un drept sa REFUZI sa accepti criticile de la distanta asupra materialelor lui Meier, publicate chiar de acesta (sau pe site-urile reprezentative).
Ai putea sa spui simplu si la obiect:
-de ce nava weding cake este in prim plan focusata chiar in curtea FIGU, iar cladirea din spate defocusata.. de ce baza navei este IDENTICA cu capacul recipientului de gunoi..de ce bilele alea cu gaura si guler de pe corpul "navei" arata EXACT ca niste globuri de pom de craciun, la care li s-a scos capacul si agatatoarea metalica...
-de ce nava weding cake, pe timp de noapte, in poza cu masina si copacul, arata RIDICOL de CLAR ca ESTE O MACHETA ILUMINATA artificial de niste surse de lumina
- de ce poza cu dinozaurul asa zisa luata cand Meier a calatorit in timp in trecut, dinozaur care zboara, este pozata/FURATA de fapt dintr-o coperta animata
-de ce presupusa poza cu extraterestrii este de fapt o poza dintr-o emisiune televizata a acelor timpuri, chit ca pe urma Meier a intors-o si zice ca Men in Black a schimbat pozele..
- de ce arma laser arata in halul in care arata, adica IDENTIC cu conceptul de arma laser de jucarie pentru copii cu varful rosu, componenta IDENTIFICATA in jucariile acelor timpuri.

Si o multime de intrebari pentru care NU E NEVOIE SA SE MEARGA LA FATA LOCULUI SI SA SE STUDIEZE PANA LA "INTELEPCIUNE" ANI DE ZILE CE PROPOVADUIESTE MEIER ....

De fapt NU TREBUIE, Interesent, sa-mi raspunzi mie la nici o intrebare din cele puse, pentru ca, ai spus, ca nu te pricepi la imagine, si, ca tu doresti de fapt ca pe cine il intereseaza subiectul Meier, sa mearga acolo.



=======================

Darieglobur, Interesent, si altii interesati de cazul Meier....o  discutie extrem de interesanta despre cazul Billy Meier am gasit aici:

Billy Meier UFO Contact Hoax(?) Discussion (was raygun pics) 
http://www.abovetopsecret.com/forum/thread277472/pg1


de urmarit cine are rabdare toate cele 72 de pagini, eu am facut asta in ultimele 3 saptamani....

la discutie  sunt atinse multe aspecte ale cazului, cu poze si lamuriri...
la discutie participa si Michael Horn, reprezentant Media FIGU sau Meier pentru America si sustinator al lui Meier fanatic si ridicol pe alocuri in discurs, care, ajunge chiar sa fie banat pe topic pentru comportament de "troll", si ale carui interventii sunt mai cu seama mai ales in apropierea lansarii vre-unui nou DVD sau material despre Meier ..
la discutie mai participa si John Lear, un fost pilot pensionat si sustinator al unor teorii senzationale, si bineintele sustinator al lui Meier (dar fara argumente, ci doar cu un discurs experimentat alunecos).
Ce se poate vedea la Michael Horn sau John Lear sau alti cativa sustinatori? Ca pentru ei nu conteaza erorile flagrante din fotografii, ocolesc mai intodeauna raspunsul concret la obiect la detaliu  si cauta sa devieze mereu spre probele originale (care nu exista), mituri, men in black, debunkerii si ce rai sunt ei, nimeni nu a putut reproduce nimic nici pana in ziua de azi ce a facut Meier - un om cu o singura mana, analizele nu-stiu-cui care frumos le mai zice, aspecte filozofice si psihologice de deturnare a discursului, negare si iar negare etc etc.

Cititi (si) acolo pe forumul de pe Abovetopsecret , daca inca mai aveti dubii asupra FALSULUI care este cazul Billy Meier.
     sau
Mergeti in Elvetia la Figu daca va place ce spune Meier, sau macar cumparati si cititi materialele produse de acesta (care nu sunt o religie - zic ei, dar un fel de cult ceva, care are ceva de spus... ma rog extraterestrii din Pleiade, prin vocea lui Meier)

Alegerea va apartine. Posibilitati (oferta) exista pentru orice cerere.
David Sereda: "Evidence - The case for NASA UFO's" ... Evidence ?!
http://www.freewebs.com/depth0ffield/analizasereda1.htm

DepthOfField

Bluemoon, am o sugestie cred corecta:

daca poti muta toate raspunsurile  legate de Billy Meier, evident off-topic deja aici, deci incepand cu postul de aici  http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,1306.msg38691.html#msg38691

Citatda, mersi pentru promptitudine!
DepthOfField, din felul in care ai raspuns eu te-am perceput a fi fair play. din cauza asta imi permit sa te intreb, ai citit vreo carte de-a lui billy meier? sau altele in care sunt prezentate chestiuni ridicate de billy meier.....


si pana la postul meu de adineaori:

"
Citato spui si pare ca-mi dai dreptate, de parca eu as fi zis altceva...

am spus, si acum clarific, ca multe din pozele lui Meier, dar nu toate, declarate de el si suporteri ca reale,

sau ce o mai urma pe aceeasi tema  :-P


deci sa le muti pe unul din topicurile unde s-a dezbatut pe larg cazul Meier, adica aici

Controverse, cazuri discutabile, confuzii, falsuri, trucuri, mistificari..de ce?  http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,257.0.html

sau aici

cazul lui billy meier - http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,486.0.html


Multumesc pentru intelegere.
David Sereda: "Evidence - The case for NASA UFO's" ... Evidence ?!
http://www.freewebs.com/depth0ffield/analizasereda1.htm

darieglobur

Citat din: DepthOfField din  30 Noiembrie 2008, 00:50:04

======================

Darieglobur, Interesent, si altii interesati de cazul Meier....

...Mergeti in Elvetia la Figu daca va place ce spune Meier, sau macar cumparati si cititi materialele produse de acesta (care nu sunt o religie - zic ei, dar un fel de cult ceva, care are ceva de spus... ma rog extraterestrii din Pleiade, prin vocea lui Meier)

...De gasit pe site-ul figu aceasta "minune"), deci cine nu are capacitatea sa discearna falsul si ridicolul din unele din pozele lui Meier, si deci trece de acest filtru de bun simt (mda pozele nu conteaza tot zic intr-una proponentii, adica sunt doar o nada), isi poate dovedi credulitatea si sa se inscrie eventual in cultul FIGU pentru a i se prezenta noua pseudo-religie ma rog invataturile lui Meier, reincarnarea lui Isus sau cam asa ceva...



vad ca te-a afectat foarte tare chestia asta si ca deja a-i jigni pe preopinenti nu mai conteaza pentru tine...
wow, dar stiu ca rumegasi de ceva vreme subiectul si, intr-un final, venisi sa ne dai lovitura de gratie, adica sa ne trimiti in elvetia :-o  :-D

la toate problemele pe care vesnic le readuci pe tapet, de fiecare data cu si mai mare inversunare, ti-am raspuns deja, si e clar ca daca-ti voi mai raspunde ne vom invarti in cerc.
stii care-i problema? avand in vedere patosul cu care vorbesti, cred ca tu, cu "filtrul tau de bun simt" nu reusesti sa intelegi un lucru elementar, anume ca ca noi toti, cei care vorbim pe forumul asta, ramanem aceiasi oameni, cu plusurile si minusurile noastre, indiferent de problemele pe care le dezbatem.
uite, eu am luat nota de parerea ta. dar, crede-ma, nu-ti pot spune:"felicitari, ciuciulete din romania, ca ai adus deodata lumina in acest caz!"
de unde inversunarea asta? noi nu putem sa avem si alte pareri si tu chiar crezi ca esti singurul care are capacitatea de a discerne falsul de adevar? si cum, spunand ca meier este reincarnarea lui iisus, din nu stiu ce saituri de doi bani pe care le citisi tu? pai, vezi daca nu citesti carti si te rezumi numa' la net...ai fi aflat ca aste-s afirmatii gratuite!

ah, si ceea ce-i ceri tu moderatorului nu-i corect! pentru ca postarile care vrei tu sa fie sterse au fost o alternativa la "parerea" ta superficiala (nici nu puteai altfel, cata vreme nu citesti si carti si te rezumi numa' la a interpreta poze) despre intreaga problematica a cazului billy meier.
...und Sie fliegen doch!

Nox

Citat din: DepthOfField
Bluemoon, am o sugestie cred corecta:

daca poti muta toate raspunsurile  legate de Billy Meier, evident off-topic deja aici, deci incepand cu postul de aici  http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,1306.msg38691.html#msg38691

Citat din: darieglobur din  30 Noiembrie 2008, 01:56:32
ah, si ceea ce-i ceri tu moderatorului nu-i corect! pentru ca postarile care vrei tu sa fie sterse au fost o alternativa la "parerea" ta superficiala (nici nu puteai altfel, cata vreme nu citesti si carti si te rezumi numa' la a interpreta poze) despre intreaga problematica a cazului billy meier.

Era o cerere de mutare nu de ºtergere. Anyway asta nu conteazã.

Interesent, îl cunoºti personal pe Billy Meier?

Pentru darie,

Fãcând o oarecare paralelã între ceea ce zice DepthOfField despre afacerea Billy Meier cu un cercetãtor român al fenomenului OZN (nu dau nume) care ne prezintã la sfârºitul unei cãrþi ale sale poze/imagini cu aºa zise entitãþi (ORBs) care sunt (pentru mine cel puþin) clar niºte imagini cu particule de praf sau altfel de particule, defocalizate ºi care reflectã lumina, nu crezi cã e normal sã te întrebi dacã nu cumva ºi în restul cãrþii s-au scurs informaþii greºite sau greºit intepretate?
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

darieglobur

mda, era vorba de mutare si nu de stergere, mea culpa, era tarziu si, sincer, m-a deranjat atitudinea lui ciuciulete, cum ca numai el are bunul simt care-i confera capacitatea de a discerne adevarul, iar noi astialalti tre sa mergem in elvetia sa ne inrolam in "secta" figu, dupa el. si raman la parerea ca interventiile noastre sunt o alternativa a afirmatiilor transante facute de autorul topicului. in fine, pana la urma faci cum crezi...

sa ne intelegem, in ciuda a ceea ce lasa sa se inteleaga ciuciulete, eu nu sunt un impatimit si-un partizan cu orice pret al cazului billy meier. si asta pentru simplul motiv ca nu am fost acolo, cum se spune, adica nu am verificat personal toata aceasta, cum sa-i zic, problematica extraordinara pe care cazul meier o propune. deci raman in expectativa. insa iarasi o spun, si asta pentru ultima oara, citind "note de contact" si alte vreo cateva carti de-ale lui meier sau legate de povestea asta, pe mine m-au interesat mai mult celelalte probleme care decurg din cazul respectiv, si ma refer aici la cele care tin de istorie, arheologie, cosmogonie, spiritualitate, filosofie, sociologie etc.
ulterior am vazut si eu ca sunt nenumarate discutii pro si contra, in special cand e vorba de "dovezi", unele poze fiind recunoscute ca falsuri de toata lumea. dar explicatii exista si pentru astea, dupa cum am si aratat. chiar daca explicatiile "partizanilor" implica un fel de teoria conspiratiei, cu mib, masinatii, incercari de discreditare si atentate impotriva lui billy meier, ele totusi exista.
pe de alta parte, nu pot sa nu observ ca aceeasi teorie a conspiratiei este invocata si de catre "adversarii" cazului. adica o masinatie pusa la punct cu grija de zeci de oameni, (daca nu sute, punandu-i la socoteala si pe martori), de diferite profesii dintre care unii cercetatori, profesori, ingineri, fizicieni. chiar nu pot sa cred ca toti cei care au studiat materialele la inceput, si ma refer la unii ufologi si specialisti, in frunte cu marcel vogel, au fost in corpore niste hoti sau niste fraieri taman buni de pacalit.
ma intrebi daca aceste carti ale lui meier e posibil sa contina informatii eronate? e posibil, sigur ca e posibil. cata vreme ele nu vor fi confirmate, raman deocamdata simple posibilitati. cand afli ca cineva sustine ca a calatorit in timp, ca marea piramida are in jur de 75000 de ani, ca-s atatea civilizatii extraterestre in jurul nostru, ca atlantii si cei din mu au pierit in urma unui razboi devastator pe care l-au avut unii cu ceilalti si multe altele, atunci e clar ca astea sunt niste informatii greu de digerat pentru oricine si astepti ca ele sa se confirme sau nu.
...und Sie fliegen doch!

StarDust

Nu pot decat sa admir rabdarea lui Depth de a se documenta referitor la cazul lui Billy Meyer. A facut-o temeinic, si la obiect. Si pentru mine cazul Meyer e unul inchis(de mai mult timp), intr-adevar pozele lui, "put" de falsitate. Candva stiu ca am citit si eu despre el si am ajuns la aceeasi concluzie, de aceea nu m-am mai "obosit" sa mai citesc ceva despre el. Binenteles, e doar parerea mea, altii sunt liberi sa creada ce doresc.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

darieglobur

exact, fiecare e liber sa traga concluziile sale. dar asta nu-nseamna ca tre sa devenim dusmani sau sa ne beregatim pentru ca nu impartasim aceleasi opinii, nu?
...und Sie fliegen doch!

StarDust

Da' clar, asa e trebuie, chiar daca avem opinii contra trebuie sa ne respectam. Tu darieglobur, Depth, si altii ne-am spus fiecare parerea pe acest referitor la acest subiect, dupa parerea mea destul de civilizat.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

DepthOfField

Citat din: darieglobur din  30 Noiembrie 2008, 01:56:32
vad ca te-a afectat foarte tare chestia asta si ca deja a-i jigni pe preopinenti nu mai conteaza pentru tine...
:-P eram sub influenta topicului de pe abovetopsecret, si anume mi se pare revoltator cum partizanii lui Meier (Horn, Lear si alti cativa, unii chiar posibile clone ale lui Horn) evita discursul la obiect si sugereaza sa te simti idiot ca poti judeca imaginile...
sigur, recunosc ca uneori am un discurs inversunat si foarte direct, cu patos, as putea sa fiu si mai subtil si cu subintelesuri, dar ideea este aceeasi.... nu retractez nimic din ce am spus, decat poate ar fi fost variante mai periate de a spune acelasi lucruri.

Citat din: darieglobur din  30 Noiembrie 2008, 01:56:32
noi nu putem sa avem si alte pareri si tu chiar crezi ca esti singurul care are capacitatea de a discerne falsul de adevar? si cum, spunand ca meier este reincarnarea lui iisus, din nu stiu ce saituri de doi bani pe care le citisi tu? pai, vezi daca nu citesti carti si te rezumi numa' la net...ai fi aflat ca aste-s afirmatii gratuite!
poti avea si alte pareri, dar tu gresesti cand minimalizezi ERORILE flagrante din poze (capacul de container), ca si povestile care le inconjoara (dinozaurii, arma laser) si zici ca nu conteaza, ca e mult mai important ce se spune in cartile lui Meier etc. Ba conteaza foarte mult, cazul Meier a deschis si deschide usa catre public mai intai prin poze, si cum pozele sunt trucuri cu machete, adica MINCIUNA...asta nu poate sa-l absolve pe Meier de nimic... decat partial daca Meier ar recunoaste MOTIVUL NOBIL pentru care a mintit.

legat de exprimarea mea cu Meier care e reincarnarea lui Isus, si asta luata de pe site-urile de 2 bani....

citez de pe wikipedia, de la  http://en.wikipedia.org/wiki/Billy_Meier :
CitatMeier's Meeting with Jmmanuel
As recounted in the unabridged version of Message from the Pleiades, Vol. 2, Meier was taken back in time by the extraterrestrial Asket where he met personally with Jmmanuel, alleged to be the real Jesus, who told Meier that Meier's evolution was higher than Jmmanuel' himself, saying, "Truly, your evolution has proceeded for 2000 years further, which fact I have not considered." (page 512).
Meier spune ca Isus cel nascut in 25 decembrie nu a existat, sau ca nu e cine stim cu toti ca este, ci ca acest Jmmanuel este adevaratul "profet" (scuze de termen), care i-a spus printre altele lui Meier ca evolutia sa ( a lui Meier) e mai presus decat a lui Jmmanuel insusi..
Dar Jmannuel s-a nascut pe 3 februarie anul 0, conform lui Meier...
sursa http://www.futureofmankind.co.uk/Billy_Meier/Clarification_of_a_Defamatory_Claim din care aleg citatul:
CitatEven Jmmanuel's birthday conflicts with that of the imaginary Jesus Christ. Jmmanuel's true birthday must be established as February 3 in the year 0, which is identified in the incarnation lineage of the prophet's succession list and extends to the prophet of the New Age. The birthday of the so-called, albeit contrived, Savior Jesus Christ has been set for December 24th. This is one more piece of evidence that the two men could not have been one and the same person,
dealtfel site-ul futureofmankind are acelasi aspect ca si wikipedia, dar este aservit lui Meier, si se vrea a fi o enciclopedie alternativa despre Meier...

Bun, si, daca Jmmanuel s-a nascut pe 3 februarie, ghiciti cand s-a nascut Billy Meier...

citez de pe wikipedia, de la http://en.wikipedia.org/wiki/Billy_Meier :
Citat"Billy" Eduard Albert Meier (February 3, 1937) is a citizen of Switzerland who claims to be a UFO contactee

deci Meier nu ne spune nimic de Isus...sau ne spune?!?!?

Vorbeam de credulitate.... intelegeti cat de putreda este povestea lui Meier in multe aspecte, daca nu renunti la simtul critic?

Citat din: darieglobur din  30 Noiembrie 2008, 11:40:53
m-a deranjat atitudinea lui ciuciulete, cum ca numai el are bunul simt care-i confera capacitatea de a discerne adevarul, iar noi astialalti tre sa mergem in elvetia sa ne inrolam in "secta" figu, dupa el.

Faptul ca treci atat de usor peste poze si ridicolul unora dintre ele, recunoscand ca nu prea te pricepi, si deturnezi spre "analizeaza tot cazul, citeste cartile etc), ma determina pe mine sa ma comport astfel... in discurs. Dar, ai dreptate, pana la urma, fiecare alege sa studieze ce parte ii pare mai usor de inteles. Poate ca Meier a avut anumite experiente autentice...si pentru cineva care cauta sa vada ce e real ar fi ceva demn de studiat...dar ce mare pacat ca isi bazeaza discursul pe minciuna, trucuri, scuze jalnice, reveniri si negari ale propriilor mai vechi afirmatii etc,

Citat din: darieglobur din  30 Noiembrie 2008, 11:40:53
iar noi astialalti tre sa mergem in elvetia sa ne inrolam in "secta" figu

hei, nu ai observat ironia, nu eu sunt cel care trimit pe oricine sa mearga in Elvetia si sa se adanceasca in studiul cazului...eu am spus:

Citat din: DepthOfField din  30 Noiembrie 2008, 00:50:04
[exista] o multime de intrebari  {=suspiciuni crase} pentru care NU E NEVOIE SA SE MEARGA LA FATA LOCULUI SI SA SE STUDIEZE PANA LA "INTELEPCIUNE" ANI DE ZILE CE PROPOVADUIESTE MEIER ....

Citat din: darieglobur din  30 Noiembrie 2008, 11:40:53
ulterior am vazut si eu ca sunt nenumarate discutii pro si contra, in special cand e vorba de "dovezi", unele poze fiind recunoscute ca falsuri de toata lumea. dar explicatii exista si pentru astea, dupa cum am si aratat. chiar daca explicatiile "partizanilor" implica un fel de teoria conspiratiei, cu mib, masinatii, incercari de discreditare si atentate impotriva lui billy meier, ele totusi exista.
Explicatiile pentru erorile lui Meier din partea "partizanilor" sunt, trebuie sa existe, pentru cei care au nevoie de ele pentru a merge mai departe in apropierea de Meier. Faptul ca sunt aceste explicatii, nu inseamna ca sunt si corecte si irefutabile... dupa cum se poate vedea pentru cine le si intelege.

Citatadica o masinatie pusa la punct cu grija de zeci de oameni, (daca nu sute, punandu-i la socoteala si pe martori), de diferite profesii dintre care unii cercetatori, profesori, ingineri, fizicieni. chiar nu pot sa cred ca toti cei care au studiat materialele la inceput, si ma refer la unii ufologi si specialisti, in frunte cu marcel vogel, au fost in corpore niste hoti sau niste fraieri taman buni de pacalit.

mult prea putini "specialisti" sustin cazul fata de multi care vad erorile flagrante din povestea lui Meier...sunt si multe inflorituri care sustin cazul....asa ca nu e greu de dedus ca este o masinatiune bine pusa la punct de anumite interese. (care? asta nu mai stiu). Pozele, (unele), dinozaurii, arma laser  vorbesc de la sine...



Citat din: StarDust din  30 Noiembrie 2008, 11:44:40
Nu pot decat sa admir rabdarea lui Depth de a se documenta referitor la cazul lui Billy Meyer. A facut-o temeinic, si la obiect.
Ei as, Stardust...
Altii zic altceva: ca sunt superficial si nu am fost acolo sau nu am citit niste carti ale lui Meier....
Si, faptul ca am citit cap coada un forum undeva, nu inseamna documentare temeinica. Imaginile si gafele crase ale lui Meier sau zbaterile lui Horn (pe acel topic dar si pe site-ul propriu) si sustinatori vizavi si de propria-mi putinta de a intelege imagini, sunt cele care m-au lamurit mai de demult de "cazul Meier".

cazul lui Meier este controversat doar in fata celor care doar asista doar decat la jocul argumentelor si contra-argumentelor furnizate de "specialisti" si "analizori" inclinandu-se catre una sau alta din variante, si este controversat doar pentru ca i se face publicitate si se indeana la controversa de cei care il promoveaza.
Pentru orice oferta suficient de inchegata, exista si cerere.
David Sereda: "Evidence - The case for NASA UFO's" ... Evidence ?!
http://www.freewebs.com/depth0ffield/analizasereda1.htm

Interesent

Buna seara tuturora.

Bluemoon8520 m-a intrebat:
CitatInteresent, îl cunoºti personal pe Billy Meier?
DA, intre timp am avut ocazia sa-l cunosc personal pe Billy si sa stau cu el de vorba. Totodata m-a ajutat intr-o problema personala. El este un un om foarte simpatic, simplu si normal, ca fiecare dintre noi.

Pentru DepthOfField (alias Ciuciulete)
Pentru a cistiga o informatie cum unii criticieni au lucrat in trecut ca sa dovedeasca cum Billy ar fi falsificat fotografiile lui, am pus un link actual (in limba engleza) de la scrisoarea unui ilustrator care a colaborat in trecut cu K.Korff.
http://www.figu.org/ch/verein/periodika/sonder-bulletin/2008/nr-45/knowing-kal?page=0%2C2
Acesta este numai un mosaic mic, dar mai tirziu vor apare mai multe de acest fel.
Cum scria StarDust?
CitatNu pot decat sa admir rabdarea lui Depth de a se documenta referitor la cazul lui Billy Meyer
Noi toti o sa avem nevoie de rabdare si cu timpul vem primi mai multe informatii de analizat si dezbatut. Cum am spus, acest caz inca nu a ajuns la sfirsit....
Chiar daca eu o sa ramin, fara sa vreau, cum spunea DepthOfField :
CitatStii ce, Interesent...esti lobby-ist, numai ca nu recunosti.
, timpul v-a aduce adevarul la suprafata.

Dar la un lucru gresesti masiv:
Citat...eventual in cultul FIGU pentru a i se prezenta noua pseudo-religie ma rog invataturile lui Meier, reincarnarea lui Isus sau cam asa ceva... Cam asa mereu cu invitatiile astea de a merge la fata locului. Din multitudinea de oameni nestiutori, si cu suficienta promovare, se vor gasi destui adepti cotizanti...
-> cultul FIGU? De unde ai scos asta? Ce si cit sti tu despre Asociatia FIGU?
-> Pseudo-Religie? Cum ajungi la concluzia ca ce publica Billy este o filozofie religioasa? Care informatii din cele scrise de el se pot interpreta ca ceva religios? In ce loc se cere de la membrii de FIGU sa creada in ceva sau in Billy?????
-> Reincarnarea lui Isus? Cu asemenea informatii gresite si necorecte se pot lansa minciuni care duc oamenii in eroare!! Billy nu a spus niciodata si nu a scris nicaieri o asemenea minciuna. Din contra, a cautat tot timpul ca aceasta informatie sa fie corectata.
Ai pus doar tu acel Link la articolul unde scria: "Billy Meier is truly NOT the reincarnation of JESUS CHRIST; and he has never made such a claim." scrisa la: http://www.futureofmankind.co.uk/Billy_Meier/Clarification_of_a_Defamatory_Claim.
Mai mare claritate la acest punct nu se mai gaseste!
Informatii despre FIGU si statutele ei (in engleza): http://us.figu.org/portal/AboutFIGU/OurManifesto/tabid/83/Default.aspx

Mai departe ajungi la tema "credinta" si persoana din trecut Jmmanuel alias Isus (Hristos).
Dupa cum i-mi aduc amainte, unele informatii am schimbat in alta sectiune a acestui forum. Am cautat sa dau informatii cine au fost aceste 2 persoane din trecut si ce legatura aveau intre ele. Totodata am aratat ca in testamentul vechi se vorbea cu adevarat de Jmmanuel (Immanuel). Figura cunoscuta in credinta crestina, in special la ortoxi si catolici este Isus. Aceasta porecla a fost data de oameni la acel timp si totodata a fost aceasta figura ridicata la o Atotputernicie, sau fiul acestei forte atotputernice. Un atribut care un om nicodata nu poate avea. Dar prin aceasta manevra fostile biserici si popi (pharizeii) au putut sa puna mina pe o filozofie noua si sa atraga omenirea (credinciosii si nestiutorii) sub pantofii si influenta lor. Un relict ramas pina in ziua de astazi care a dus omenirea in conflicte cu milioane de morti nevinovati peste tot.
Si tot asa este cunoscut ca Craciunul crestinilor pe data de 25/26 Decembrie nu corespunde cu ziua de nastere a lui Jmmanuel alias Isus. La aceasta data sarbatoreau unii oamenii ziua lui Mithras si in ascest fel cultul soarelui si iudaii petreceau "Passah". Aceasta data de sarbatoare a fost preluata de crestinii noi de atunci care intre timp au cautat ca prevenirea originala a acestei dati sa se piarda si sa ramina ca sarbatoare crestina.

CitatBun, si, daca Jmmanuel s-a nascut pe 3 februarie, ghiciti cand s-a nascut Billy Meier...
Unde este aici o problema?
Citatdeci Meier nu ne spune nimic de Isus...sau ne spune?!?!?
Sigur ca se explica - pentru cine intereseaza (in engleza): http://www.tjresearch.info/contents.htm
Cartea Talmud Jmmanuel exista complet si in limba engleza!

La Fine vreau numai un lucru sa mai mentionez.
O analiza serioasa se face in general la locul petrecut. Dupa cum stim totii, investigatorii (criminalistici) merg la locul de actiune si se uita si cauta de urme. Indiferent citi colegi au fost acolo si au analizat terenul in trecut.
Nu am avut nicodata un interes sa trimit pe cineva in Elvetia ca as fi vrut sa vind filozofii religioase sau din alte motive de beneficiu. Ca sustin unele lucruri, le sustin din cea ce stiu, ce am vazut si ce am auzit de acolo, nu ca as fi un Lobby-ist Ciuciulete!!!!
Cine vrea sa mearga si sa-si creeze la fata locului parerea sa face bine, cine nu treaba lui.
Numai, sa nu se arunce informatii necorecte si nerealistice despre acest grup de oameni, care sint necunoscuti si nu se stie decit foarte putin despre munca lor, rolul lor in societatea FIGU si relatiile lor cu Billy.
Eu cistig impresia, ca aproape toti oameniii care ajuta si sint membrii in FIGU ar fi colaboratori cu Billy si l-ar ajuta la excrocherii. Ori ca sint machete tinute cu sfori, ori ca au fost folosite piese diverse de a construi si folosi modele de ozn, etc....
Nu vreau sa generalizez si nici nu ma supar cind se arata in acest caz lucruri nepotrivite. Sau facut manipulari, da. Dar nu am citit nicaieri si nu mi-a confirmat niemeni ca s-ar fi gasit Billy in flagranti singur sau cu ajutor sa manipuleze dovezile lui.
Atita timp cit nu se poate dovedi ca Billy cu mina lui a manipulat dovezile sale, ramine el pentru mine cu o vesta curata.

Eu gindesc ca la momentul actual o dicutie in acest caz nu mai are nici un rost. Pozitiile si argumentele sint clare si nu aduc deocamdata nimanui vreu-un beneficiu.
Cind o sa mai apara material nou, se mai poate discuta mai departe.

Va salut si toate bune - Interesent

darieglobur

Citat din: DepthOfField din  30 Noiembrie 2008, 14:22:37

legat de exprimarea mea cu Meier care e reincarnarea lui Isus, si asta luata de pe site-urile de 2 bani....


Poate ca nu sunt site-uri de doi bani, poate m-am grabit cu o astfel de apreciere, insa un lucru e cert si anume ca Billy Meier n-a sustinut vreodata ca ar fi reincarnarea lui Iisus, cum ai zis tu intr-o postare anterioara. Problema e mai complexa aici si banuiesc faptul ca ai inteles si tu asta din moment ce-ai pomenit de Jmmanuel sau poate ca Interest a reusit sa explice suficient de bine acest lucru. Personal, prefer sa nu mai dezbat problema asta pe forumuri.

Citat din: DepthOfField din  30 Noiembrie 2008, 14:22:37

Ei as, Stardust...
Altii zic altceva: ca sunt superficial si nu am fost acolo sau nu am citit niste carti ale lui Meier....


Spuneam altceva...ca esti superficial doar intr-o anumita circumstanta, si anume in aceea legata de faptul ca tragi concluzii definitive fara a cauta si alte informatii (din carti sau alte materiale) unde se explica o mare parte din problemele pe care le ridici tu si, in consecinta, fara a cantari toate datele problemei. Dar nu am spus ca superficialitatea te-ar caracteriza. Dimpotriva, recunosc ca atunci cand dezbati o problema o faci minutios si o faci cu logica - ceea ce pentru mine constituie un aspect important, pentru ca altfel n-as mai fi continuat discutia asta. Una peste alta mi-a facut placere sa discut cu tine.

Initial ai facut afirmatia, citez din sarmana-mi memorie, ca: "Pozele lui Meier put de falsitate". Strict logic, asta-i o afirmatie categorica ce s-ar traduce cam in felul: "Toate pozele lui Meier sunt false si nu incape nici o indoiala asupra cazului respectiv".
Ulterior ai indulcit tonul, sa zic asa, si ai spus: "unele". Asta a si fost motivul pentru care eu am intervenit si-am incercat sa spun ca se poate argumenta pentru ce "unele" sunt false.
Probabil o sa zici ca "celelalte" nu sunt false pentru ca inca nu s-au dovedit a fi astfel. In fine...
Consider ca la celelalte aspecte pe care le ridici am raspuns anterior, chiar daca nesatisfacator pentru tine, asa ca discutia ar fi redundanta. Asa ca, nu inainte de a pune punct discutiei asteia si de a-ti multumi ca m-ai suportat,  astept si eu sa vedem ce s-o mai intampla in cazul de faþã.

Ah, si poate ca ai dreptate ca, de la un moment dat incolo, s-a discutat numai de cazul Billy Meier si poate ca  anumite discutii de aici ar putea fi mutate in topicul rezervat acestuia...
...und Sie fliegen doch!

maiami

se vad clar ozn-uri zburand foarte aproape de statia MIR
e clar ca orbita pamantului e vizitata de extraterestrii
sa nu mai zica acei sceptici ca nu exista extraterestrii
dovezile sunt mai mult decat clare si vorbesc de la sine :ufo: :planet: :rocket:
VOICA MARIAN tel. 0746075513
va invit la cunoasterea prin stiinta