Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Masina timpului la Buzau

Creat de Deanna, 13 August 2007, 12:34:55

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Deanna

Despre fenomene ciudate in Muntii Zboiului,din jud.Buzau,am citit un articol mai vechi,aparut in 1996,in care se scria ca si Securitatea era la curent cu ce se intimpla acolo,iar confirmarea a aparut acum in Ziarul: www.ziarulcn.com/article/masina-timpului-52074.html

baguvix

interesant ... multe secrete asunde pamantul si univerusul ...
Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar.

lylyt_ice

Din cite-mi aduc aminte intr-un interviu la TV.a vorbit D'ul Rudan despre acest fenomen pe care-l numea "Ceata albastra"...!
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

Biodegradabil

" Teleportare sau disparitii misterioase în muntii Buzaului

  În 1981 Departamentul Zero, care, desi face parte din SRI, are o activitate mai mult sau mai putin independenta, a fost solicitat sa intervina într-o zona muntoasa, la Întorsura Buzaului. Zona era foarte retrasa si aproape nelocuita. Doi frati alpinisti se antrenau escaladând o stânca înalta si relativ izolata din masivul muntos, cu pereti abrupti. Unul dintre ei a urcat pâna pe la trei sferturi din înaltimea stâncii, unde a observat niste semne bizare sapate în piatra si aproape erodate de timp. Când a ajuns sus, pe platforma îngusta a stâncii, s-a aplecat si a ridicat un obiect ciudat de culoare galbena care semana cu un lant, dar în clipa urmatoare a disparut brusc sub privirea inmarmurita a fratelui sau care se afla jos, la baza stâncii. A fost alertata Militia, au fost anuntati parintii, aflati la Braila. Initial, autoritatile l-au banuit pe cel care i-a chemat (...). Însa tatal fratilor, fost alpinist, a escaladat si el stânca, a ridicat obiectul, si a disparut instantaneu în fata a mai mult de zece martori.
  Au sosit imediat la fata locului mai multi ofiteri de Securitate de la Bucuresti, care au anuntat DZ în aceeasi seara. Zona a fost izolata de o echipa militara pe o distanta de o suta de metri în jurul stâncii. Reprezentantii unei alte Directii din Securitate s-au ocupat cu dezinformarea satenilor si linistirea martorilor oculari.
  În zilele urmatoare un elicopter a fost folosit pentru a cerceta de sus stânca respectiva. Obiectul era un gen de pârghie ancorata în piatra stâncii. Nu se stie cine, cum, si de ce a facut-o. Scrierea de pe stânca a ramas necunoscuta. Semnele pareau foarte vechi. Lipsiti de experienta si presati de panica creata, cei responsabili au dinamitat stânca. Dar în locul ei a continuat sa ramâna un contur straveziu de culoare verde deschis, ca un abur usor. Dupa câteva zile însa, a disparut si el, definitiv.
  O confirmare a acestor evenimente (descrise de Radu Cinamar în cartea sa, aparuta în vara anului 2004) o gasim chiar într-un cotidian (ziarul Ziarul) unde se relateaza pe larg despre misterioasele disparitii. Iata un citat semnificativ: "O prima referire la astfel de disparitii face Dan Fodor, în Monitorul de Iasi. El relateaza despre doi braileni (sursa reporterului i-a cerut sa nu le dezvaluie numele), care, în anul 1980, au plecat spre catunul Nucu, dar, într-un loc numit "La Tâharie", unul dintre ei s-a gândit sa faca o urcare pe una dintre stâncile cu forme ciudate din zona. Folosind echipamente de alpinism, tânarul a urcat pâna în vârf, de unde a strigat la prietenul sau: "Uite ce am gasit!". S-a aplecat, a ridicat ceva ce parea a fi un lant metalic si... a disparut. O vreme, cel ramas jos a asteptat ca prietenul sau sa termine cu glumele, apoi s-a convins ca s-a întâmplat ceva cumplit. L-a anuntat pe fratele disparutului, care a sosit din Braila cu o echipa de zece insi, câtiva dintre ei lucrând în Ministerul de Interne. Chiar fratele disparutului a urcat pe stânca. A gasit si el lantul metalic, pe care l-a ridicat si... a disparut si el. Nimeni n-a mai îndraznit sa repete "figura". Cei doi frati, cautati în zadar prin împrejurimi, n-au mai aparut niciodata."
  În primavara anului 1990, Cezar Brad a fost numit director tehnic al DZ, iar în 1992 au fost clarificate raporturile dintre DZ si Presedintia României. Seful statului a ordonat subordonarea totala si politizarea DZ; însa Cezar i-a prezentat câteva din realitatile socante care au fost descoperite de-a lungul timpului si implicatiile lor enorme în stabilitatea tarii, astfel încât buimaceala Presedintelui a facut loc unui acord asemanator celui vechi, în care DZ este cvasi-independent."
  Pornind de la aceste date concrete, dezvaluite si de alte persoane implicate la vremea respectiva in astfel de activitati, descoperim ca ,,evenimentele K" ale misteriosului Departament Zero al Securitatii se confunda cu activitatile acelei unitati de paranormali a Armatei, cu baza in Muntii Buzaului, subordonata generalului Ilie Ceausescu. Cercetatorul Vasile Rudan, specialist in perceptie extrasenzoriala, a lucrat sub contract strict pentru aceasta unitate. A condus experimente extrasenzoriale cu copii superdotati, iar rapoartele, fotografiile si negativele, precum si filmele erau predate unitatii respective. Nu avea voie sa opreasca nimic. La inceputul anilor '80, Vasile Rudan s-a aflat intr-o situatie de-a dreptul jenanta. Tocmai terminase un experiment, pregatise raportul si filmele, cum facea de obicei, urmand sa le predea. Dar, surpriza! Si-a gasit camera unde se cazase in Bozioru - catun Nucu - devastata si toate materialele disparute, in mapa fiind pusa maculatura. Cine i le furase? Norocul lui a fost ca si cei din unitate observasera niste personaje foarte curioase, dotate cu jeep-uri Aro si statii de comunicatie, dotari specifice Securitatii, care monitorizau activitatile din Bozioru. Cine erau acesti ,,men in black", de isi permiteau sa supravegheze o unitate ultrasecreta a Armatei, care raporta direct lui Ceausescu ?"

DISPARITIILE DE LA BOZIORU

  Muntii Buzaului sunt cunoscuti in mediile ocult(ist)e, si in cele foarte "terestre", mai ales ale armatei, ca regiune unde se manifesta fenomene ciudate: disparitii de persoane, aparitii de Obiecte Zburatoare Neidentificate, ape vii, izvoare radioactive, defectari ale aparaturii electrice, voalarea filmelor fotografice etc. Nu este de mirare ca in Muntii Buzaului stabilise generalul Ilie Ceausescu o subunitate cu un caracter ocult, pentru a "puncta" si antrena soldati pentru unitatea de paranormali pe care voia s-o infiinteze.
  In aceasta incursiune in necunoscut, suntem insotiti de o echipa de extrasenzoriali, condusa de cercetatorul Vasile Rudan, care, in anii '80, a efectuat o serie de teste in regiune, la cererea gen. Ilie Ceausescu. Cu ajutorul acestor ghizi psihici am descoperit o lume de dincolo de noi, pe care localnicii o numesc "Tara Luanei", o lume a misterelor, a mesajelor ocultate si a manifestarilor paranormale.

  GEOGRAFIA SACRA
  Muntii Buzaului au fost inclusi, din cele mai vechi timpuri, in geografia sacra a lumii. Este vorba de o geografie ale carei coordonate ezoterice au fost stabilite in vremurile de dinainte de Marele Potop, cand pe Pamant domneau zeii, dupa cum ne transmit toate mitologiile lumii, incepand cu cea sumeriana, considerata cea mai veche. Coordonatele respective includeau zone unde se manifestau anomalii magnetice, zone cu potential energetic care se manifesta in plan fizic si spiritual, numite de catre expertii in parapsihologie "perimetre energo-informationale". In astfel de perimetre se petrec fenomene ciudate, corpul se dematerializeaza, calatorind in spatii atemporale sau primeste informatii telepatice de la entitati necunoscute, iar subsolurile sunt intotdeauna bogate in zacaminte de mare interes. Oamenii cu perceptii extrasenzoriale se simt foarte "apasati" de incarcatura energo-informationala existenta in asemenea zone geografice sacre, de care Romania este plina. Este suficient sa citesti "Dacia preistor  ica" a lui Nicolae Densusianu ca sa ai dimensiunile geografiei sacre ale tarii noastre.

  CERUL STRANIU
  Zona la care ne referim in acest material este o regiune "sihastrita", ce cuprinde comuna Bozioru, cu satul Fisici, catunul Nucu, pana dincolo de Lacul Gotes, zona intinsa peste culmi stravechi, unde poti vedea straturile geologice ridicate aproape pe verticala, in urma unor contorsiuni ale scoartei petrecute in vremuri imemoriabile. Satele si catunele cu putini locuitori urmeaza o linie serpuita peste culmi salbatice, unde ursii sunt la ei acasa (iar ursii de pe aici sunt renumiti pentru ferocitatea lor). Peste aceasta zona se intinde un "cer straniu", care uneori capata o intensitate ce nu poate fi descrisa prin cuvinte, pe care oamenii de stiinta o masoara in grade Kelvin, avand valoarea de peste 23.000. Pentru comparatie, azurul cerului deasupra marilor orase abia depaseste 16.000 de grade Kelvin. Avem norocul sa observam cu ochii nostri acest fenomen. Treptat, cerul senin, acel albastru curat ca in zilele frumoase, capata nuante atat de profunde, incat parca devine un vortex. Cu cat te uiti mai mult, c  u atat simti ca te absoarbe infinitul. Este ca o vraja care iti cuprinde toata fiinta si-ti paralizeaza simturile, nu mai auzi nimic in jur, iar pupilele se dilata. Suntem scosi din aceasta stare de companionii nostri care ne spun zambind: "Ati simtit cum se deschid portile energetice ale Universului, cand toata fiinta devine spirit". Cel mai straniu ni s-a parut noua faptul ca eram foarte aproape sa ratam momentul, daca nu ni s-ar fi atras atentia fiind preocupati sa ne uitam pe unde calcam, prin bolovanisurile cararii.

  SECRETELE DIN ADANCURI
  Ne dam seama cat de usor este sa ratezi un astfel de fenomen, fiind dezobisnuiti sa privim cerul. Cercetatorul Vasile Rudan ne spune ca testele extrasenzoriale au rezultate maxime atunci cand cerul capata acea intensitate de peste 23.000 de grade Kelvin, perceptia fiind acuta. In anii '80, Vasile Rudan a coordonat un grup de copii carora le testa aptitudinile extrasenzoriale. Acestia nu constientizau puterile lor deosebite, participand la teste ca si cand ar fi fost jocuri normale. Erau impartiti pe grupe, asezati pe anumite culmi si li se spunea sa transmita prin puterea gandului, de la o grupa la alta, diferite informatii. Aceste transmisii telepatice aveau o mare acuratete cand cerul ajungea la intensitatea maxima. In plus, ei au indicat cu precizie, tot prin perceptie extrasenzoriala, locuri unde se afla vestigii antice, fapt ce i-a uimit pe arheologii care fusesera chemati pentru experiment. De unde stiau? Percepeau informatii ca si cand pamantul le dezvaluia tainele sale. Aici ar trebui amintita alta   coincidenta stranie cu denumirile oculte ale civilizatiei sumeriene. "Buzuru" (Bozioru ), avand ca simbol un triunghi cu baza pe verticala, se referea la un zeu enigmatic "care rezolva secretele din adancuri", asociat de unii sumerologi cu un zeu al minelor. Era ca si cand acest enigmatic zeu intrase in "rezonanta" cu micii cercetatori.

  CELALALT TARAM
  Cu siguranta, cele mai ciudate fenomene din zona sunt disparitiile de persoane. Aceste disparitii se manifesta in doua moduri. Unele persoane au disparut si nu au mai reaparut - eveniment relatat de Monitorul de Iasi, iar altele au disparut dintr-un loc si au aparut in altul, dupa o perioada de timp, fara sa-si aduca aminte ce s-a intamplat, dupa cum reiese din povestirile satenilor, stranse de profesorul de romana din comuna Bozioru, Ilie Mandricel. Despre "celalalt taram", care, in unele conditii, "absoarbe" pe nenorocosii care se afla in preajma, exista destule relatari cat sa merite o cercetare stiintifica a fenomenului. Din punctul de vedere al studiului fenomenelor paranormale (si ne referim la testele paranormale la care au participat numai oameni de stiinta, rezultatele acestora fiind publicate in "Enciclopedia Fenomenelor Paranormale" de Brian Inglis), teleportarea este "transferul materiei prin materie", pana nu demult un nonsens. Acest transfer presupune vointa "cuiva" sau anumite conditii electr  omagnetice, obiecte sau persoane disparand dintr-un loc si aparand in altul sau pur si simplu, disparand in "neant". Obiectul sau persoana transportata se numeste "aport", putand fi incadrata in anumite coordonate fizice, spatiu, timp, greutate etc."

Daca stie cineva mai multe il rog sa spuna!

Cautatorul

#4
Subiectul a mai fost discutat aici pe forum:

"Masina timpului la Buzau"
http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,1260.0.html

si oarecum asemanator:

"Munþii Bucegi ºi ciudãþeniile semnalate în zonã..."
http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,213.0.html

tractorbeam

Citat din: Biodegradabil din  09 Iunie 2008, 23:11:52

"O prima referire la astfel de disparitii face Dan Fodor, în Monitorul de Iasi. El relateaza despre doi braileni (sursa reporterului i-a cerut sa nu le dezvaluie numele), care, în anul 1980, au plecat spre catunul Nucu, dar, într-un loc numit "La Tâharie",...." 

Daca stie cineva mai multe il rog sa spuna!

Pai daca stim, spunem!
Deci: Dan Fodor ofiter SRI, lucreaza in Iasi si se ocupa de culte (popi, moaste, secte, botezuri, cununii, taieri de motz, etc..) , la momentul cand lucra ca ziarist este posibil sa fi fost si ofiter (de informatii) acoperit si probabil a avut acces la niste dosare din vremea lui secu' de unde s-a inspirat si hopa! uite articolul, doar nu credeti ca a gasit el o "sursa" care i-a zis brusc lui despre zona respectiva sau a fost el asa destept de a sapat pana a dat de petrol  :-D vorba aia: cartile din carti sunt scrise!

Pe masura ce sap si eu in arhiva o sa pun la dispozitie informatiile relevante.




assiris

Misterele apar de multe ori (și) din cauzã cã sursele se ascund sub diferite forme de anonimat.
Adevãrul nu poate ieși la ivealã simplu. Ce e mai rãu însã este cã atunci când cineva aruncã o știre de acest fel,
nu mai apare nimic lãmuritor despre aceasta.
Îmi amintesc, perioada în care fenomenele de la Magura, cu mașinile care urcau singure cu motorul oprit și frâna trasã.
Am mers acolo și am gãsit marcaje chiar cu locul unde ar exista aceste fenomene. Am așezat mașina în sus și în jos, cu motorul pornit sau oprit, cu frâna liberã sau trasã, de-a lungul și de-a latul drumului și... NIMIC. Nici un fenomen. Cineva chiar m-a liniștit cã aceste fenomene se petrec numai anumitor persoane care au anumite calitãți paranormale, cã se produc numai în anumite condiții de timp, vreme, așezarea liniilor unei rețele Hartmann și multe alte "scuze" cã nu am putut vedea fenomenul.
Eu sunt oarecum sceptic în a da crezare oricãror știri de senzație și înainte de a spune o pãrere trebuie sã am o certitudine evidentã și solidã.

Xanadron

#7
Subscriu la parerea ta, assiris, doar cu o micutza corectura: nimeni n-a pretins vreodata (din cite stiu eu cel putin) ca la Magura a luat-o "la deal" vreo masina cu frina de parcare TRASA.  :roll:

Subiectul "dealul Magura" a mai fost abordat prin zona asta oricum, plus fenomenul similar observat undeva linga Cavnic - unde poate exista un asa-zis "mascon", dar zonele soselelor in care se manifesta anomaliile astea gravitationale par sa fie inca nebuloase, sau doar... variabil-migratorii.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

tractorbeam

Citat din: Xanadron din  06 Aprilie 2011, 20:27:35
Subscriu la parerea ta, assiris, doar cu o micutza corectura: nimeni n-a pretins vreodata (din cite stiu eu cel putin) ca la Magura a luat-o "la deal" vreo masina cu frina de parcare TRASA.  :roll:

Subiectul "dealul Magura" a mai fost abordat prin zona asta oricum, plus fenomenul similar observat undeva linga Cavnic - unde poate exista un asa-zis "mascon", dar zonele soselelor in care se manifesta anomaliile astea gravitationale par sa fie inca nebuloase, sau doar... variabil-migratorii.

Referitor la chestia cu frana de parcare trasa, asta chiar nu se poate decat daca.. era frana defecta si nu "prindea" cum zic mecanicii.  :-D Forta de frecare in cazul franei de parcare active este mult prea mare pentru a permite asa ceva.

La Cavnic, din ce am vazut eu acolo, autoturismul lasat liber, fara frana se misca dar cu frana trasa nu se misca absolut de loc. ce m-a surprins la Cavnic a fost zgomotul neobisnuit pe care il producea diferentialul spate al masinii (era un Opel Frontera 4x4) cand se misca in sus pe panta, sau cel putin asta era impresia ca urca panta.
Zgomotul era diferit deoarece mergea cu spatele la deal si pozitia coroanei dintzate si a pinionului de atac se modificase si era diferit de tot ce auzisem ca zgomot specific pana atunci - asta mi-a atras in primul rand atentia si nu senzatia de ciudat cand vedeam masina mergand la deal singura.
Ceea ce este si mai ciudat este ca experimentul initial l-am facut ziua in amiaza mare cer senin cald uscat vant slab sau deloc iar noaptea cand am revenit tot pe aceasta sosea in lumina farurilor nu mi s-a mai parut ca exista  o inclinatie asa de mare - poate pana la urma este numai un miraj cine stie? Raman la parerea mea ca la Cavnic totusi fenomenul ciudat se produce.

zamotrak

Citat din: tractorbeam din  07 Aprilie 2011, 08:56:23
..................... in lumina farurilor nu mi s-a mai parut ca exista  o inclinatie asa de mare - poate pana la urma este numai un miraj cine stie?

O unealta simpla,nivela cu bula de aer,ar putea lamurii,chestiunea unghiului pantei(instalatorii au o asemenea scula cu gradatii). :wink:

Xanadron

Citat din: zamotrak din  07 Aprilie 2011, 11:37:12
O unealta simpla,nivela cu bula de aer,ar putea lamurii,chestiunea unghiului pantei(instalatorii au o asemenea scula cu gradatii). :wink:

Asa ziceam si eu pe topicul cu "anomalia" de la Cavnic, dar unii au obiectat la clasicul "poloboc" :-P fiindca ar fi (cica) imprecis si cu o lungime prea mica, putind sa dea date inexacte pe o portiune limitata de rampa/panta.

Sustin in continuare ca mijloace la fel de simple (ex: o scindura lunga pe care se pune nivela cu Bula :-D) rezolva orice incertitudini.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

tractorbeam

Revenind la "oile noastre" mai precis la anomaliile spatio-temporale din zona Bozioru, se pare ca nu suntem noi romanii singurii posesori de astfel de anomalii, in USA exista foarte cunoscutul "Vortex din Oregon" si mai exista unul la fel de cunoscut in Montana. Caracteristicile difera de la un caz la altul, cel putin cel din Oregon are documentate deja diferente intre timpul de referinta (in afara vortexului) si cel masurat in interiorul acestuia cu mentiunea ca in vortex timpul se scurge mai lent.
O sa pun aici traducerea principalelor caracteristici ale vortexului din Oregon sa vedem daca  "seamana dar nu rasare" cu cel din Buzau.     

assiris

Citat din: Xanadron din  06 Aprilie 2011, 20:27:35
Subscriu la parerea ta, assiris, doar cu o micutza corectura: nimeni n-a pretins vreodata (din cite stiu eu cel putin) ca la Magura a luat-o "la deal" vreo masina cu frina de parcare TRASA.  :roll:

Subiectul "dealul Magura" a mai fost abordat prin zona asta oricum, plus fenomenul similar observat undeva linga Cavnic - unde poate exista un asa-zis "mascon", dar zonele soselelor in care se manifesta anomaliile astea gravitationale par sa fie inca nebuloase, sau doar... variabil-migratorii.
Eu nu am susținut cã era neapãrat cu frâna trasã în momentul experimentului ci cã am fãcut experimentul în toate situațiile posibile. Mai mult, am stat de vorbã cu localnicii care ... nu prea stiau nimic de ceva paranormal prin zona lor. Doar câțiva mi-au spus ca, au auzit la tv sau au citit în ziare despre acest fenomen dar nu cred așa ceva caci ei de când trãiesc acolo (și aveau o vârstã!) sau din cele auzite de la pãrinți sau bunici, nu au cunoștințã de astfel de fenomene. Sã fie vorba de o altã bombã mediaticã?

Nox

Am scris ºi eu aici despre vâltoarea din Oregon.
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

tractorbeam

Citat din: assiris din  10 Aprilie 2011, 07:35:29
...am stat de vorbã cu localnicii care ... nu prea stiau nimic de ceva paranormal prin zona lor.

Acest subiect nu are nimic paranormal in el. Este vorba de o anomalie gravitationala, nu de una electromagnetica, mai precis de existenta un corp dens si greu situat probabil in zona Muntilor Metaliferi, deci nu la verticala locului unde se manifesta fenomenul ci la cativa km distanta. Probabil un filon sau zacamant de "ceva". De ce fenomenul se manifesta numai acolo? Pai acolo e singura panglica de sosea care are un coeficient de frecare scazut (coef. "miu" - ala de se-nvata la clasa 6-a la legile frecarii) si permite deplasarea, daca pui auto pe brazda nu o sa mearga deoarece frecarea invinge atractia gravitationala si masina sta pe loc, deci e nevoie de o suprafata cu coef destul de scazut sa permita deplasarea dar destul de ridicat sa permita franarea - voluntara prin apasarea pedalei/tragerea manetei. Intamplator acolo aceasta suprafata exista si e ...covorul asfaltic.