Autor Subiect: Ziua internaþionalã dedicatã Obiectelor Zburãtoare Neidentificate  (Citit de 2385 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline spooky

 • Administrator
 • Veteran
 • *
 • Mesaje postate: 1,195
 • Gen: Bărbat
 • The mind has no firewall.
  • Vezi Profilul
  • InfoCon.ro
 • Liked: 27
 • Likes Given: 22
Ziua internaþionalã dedicatã Obiectelor Zburãtoare Neidentificate

             Roswell, SUA, 3 iul - Miercuri, 3 iulie, este celebratã Ziua internaþionalã dedicatã Obiectelor Zburãtoare Neidentificate. Cu acest prilej, în acest an, sunt comemoraþi 61 de ani de la Incidentului Roswell.
            Incidentul de la Roswell a devenit un eveniment extrem de celebrat, incluzând ºi un festival care, în acest an, se desfãºoarã în perioada 3 - 7 iulie, la Roswell. În cele patru zile se vor desfãºura mai multe evenimente, fiind invitate numeroase personalitãþi, cercetãtori OZN (UFO) ºi autori de romane în domeniu, care vor susþine o serie de prelegeri ºi discuþii despre 'adevãrurile ascunse de NASA'.
            Foarte aºteptate ºi savurate de public sunt parada de costume, concertele live ºi vizionarea de filme. De asemenea, cei prezenþi pot vizita ºi celebrul Muzeu OZN din Roswell.
            În urmã cu un an, la cea de-a 60 aniversarea, 50.000 de persoane s-au adunat la Roswell, în statul american New Mexico.
            Festivalul a avut prima ediþie în 1990, iar cei care participã la eveniment sunt convinºi cã guvernul american a înscenat o conspiraþie pentru a muºamaliza adevãrul în legãturã cu incidentele care s-au petrecut în iulie 1947 ºi care ar dovedi faptul cã existã viaþã extraterestrã.
                                                                                                *
            Incidentul Roswell, care se referã la presupusa prãbuºire a unei farfurii zburãtoare pe terenul unei ferme din zonã, în iulie 1947, a cunoscut versiuni diferite de-a lungul timpului, fiind unul dintre cele mai misterioase ºi mai controversate fapte.
            Se spune cã o furtunã puternicã a forþat o navã de forma unei farfurii sã aterizeze întâi la circa 100 de kilometri la nord-vest de oraº. În urma impactului, ar fi ricoºat din nou în aer, prãbuºindu-se definitiv la 90 de kilometri la nord de Roswell, pe dealurile din apropiere.
            Dupã ce la început armata a declarat cã a recuperat o 'farfurie zburãtoare' ºi cã va fi transportatã spre cercetare într-o altã locaþie, cu un grad superior de securitate, dupã câteva ore armata ºi-a schimbat declaraþia spunând cã nu a gãsit decât resturile unui balon metorologic.
            Mulþi cercetãtori de OZN-uri cred cã nava extraterestrã s-a prãbuºit la Roswell ºi cã forþele militare americane au încercat sã ascundã faptul cã a fost recuperatã.
            Pentru prima datã în presã, subiectul a apãrut abia în data de 8 iulie 1947, când cotidianul 'Roswell Daily Record' a titrat pe prima paginã 'Captura unui disc zburãtor', articol care a dus la declanºarea unei adevãrate vâlve mediatice, devenind cel mai mediatizat eveniment la nivel global.
            Incidentul Roswell a dispãrut din atenþia publicului pentru mai mult de 30 de ani, pânã când un ofiter al armatei care a supravegheat colecþia de resturi a mãrturisit, într-un documentar din 1979 intitulat 'OZN-urile sunt reale', cã armata a minþit cu privire la Roswell.
            În februarie 1980, ziarul 'The National Enquierer' a realizat propriul interviu cu maiorul Jesse Marcel, care fusese implicat în operaþiunea de recuperare a resturilor unui obiect zburãtor neidentificat, atrãgând atenþia întregii lumi asupra incidentului. Alte mãrturii, provenind de la oameni care pânã atunci nu avuseserã aparent curajul sã vorbeascã, au adãugau detalii semnificative privind incidentul, acuzând acþiunea de recuperare întreprinsã de armatã.
            Conform teoriei conspiraþiei, toate rãmãºiþele navei extraterestre, dar ºi corpurile neînsufleþite gãsite, au fost duse în cele din urmã la baza militarã din Wright Patterson, iar apoi transferate în mult mai celebra 'Zonã 51', o baza militarã care, din acel moment, s-a bucurat de o notorietate de nivel mondial. 'Zona 51' e, de fapt, o parte dintr-o vastã zonã militarã americanã operativã (Nellis Air Force Base) ºi situatã la aproximativ 150 de mile de Las Vegas, în sudul statului Nevada. În cultura OZN, se presupune cã 'Zona 51' ar adãposti rãmãºiþele tuturor trupurilor ºi navelor de origine nepãmânteanã (inclusiv cele de la Roswell), precum ºi laboratoare ºi centre în care se încearcã reproducerea acestor sisteme tehnologice OZN.
            Drept rãspuns la aceste mãrturii, armata a pornit o anchetã internã, în urma cãreia au rezultat douã rapoarte. Primul data din 1995 ºi conþinea detalii privind recuperarea unor materiale militare strict secrete desfãºuratã sub denumirea de 'Project Mogul' - care încerca sã detecteze testele nucleare ale Uniunii Sovietice cu ajutorul unui uriaº balon de înaltã altitudine, dotat cu aparaturã sofisticatã.
            Al doilea raport, eliberat în 1997 statua faptul ca declaraþiile care fãceau referire la corpurile unor extratereºtri nu erau altceva decât produsul unor amintiri alterate ale militarilor participanþi la operaþiune, dar ºi al colectãrii/recuperãrii unor aºa-numite 'antropomorphic dummies', prezente ºi în alte programe militare, precum 'Proiectul High Dive', din 1950, care era destinat testãrii paraºutelor de înaltã altitudine ºi care folosea aceste 'antropomorphic dummies' regãsibile, de asemenea, ºi în 'Proiectul Excelsior', din 1959-1960.
             Rapoartele au fost calificate drept dezinformatoare sau neplauzibile deºi mulþi cercetãtori în OZN-uri exclud posibilitatea ca vreo astfel de navã ar fi fost implicatã într-un accident.
            În anul 1989, Glenn Dennis a ridicat noi întrebãri afirmând cã a participat la autopsiile pe cadavrele extratereºtrilor prãbuºiþi la Roswell.
            Dupã aceea, în 1989 au fost publicate primele douã cãrþi despre prãbuºire însoþite de un segment din emisiunea tv 'Unsolved Mysteries' ('Mistere Nerezolvate'). Cele mai populare cãrþi ce au dezvoltat acest subiect au fost scrise de persoane ce au cercetat individual acest incident ºi nu de martori oculari.
            Robert Shirkey a publicat în 1999 cartea 'AM FOST ACOLO', ºi a realizat împreunã cu Frank Kaufmann (care lucra în armatã în acel timp, fiind apoi însãrcinat sã lucreze în civil ca observator/spion, pentru urmãtorii 30 de ani), un documentar intitulat de asemenea 'AM FOST ACOLO'. Ei au participat la recuperarea navei ºi la muºamalizarea cazului. De asemenea, îl cunoºteau ºi pe legistul Glen Dennis de mult timp, înainte ºi dupã incident.
            Incidentul a reprezentat un real subiect de speculaþie ºi de cercetare de-a lungul anilor devenind un motiv popular. În zilele noastre Roswell este sinonim cu termenul OZN tocmai datoritã faptului cã este cel mai renumit incident cu OZN-uri. Afacere profitabilã, mit modern, cultura OZN, balon meteo, muºamalizare guvernamentalã - de oricare parte a baricadei s-ar afla adevãrul, 'incidentul Roswell' continuã sã fascineze specialiºtii ºi opinia publicã, rãmânând unul dintre cele mai exploatate mituri planetare în materie de OZN-uri ºi de teorie a conspiraþiei.

Sursa: ROMPRES
Paul Dorneanu
Presedinte Romanian UFOnetwork
Tel: +40-722-643640
"In a world of universal deceit telling the truth is a revolutionary act." -- George Orwell, 1984

InfoCon.ro
Waze.ro

Offline Kbal

 • Cool
 • ***
 • Mesaje postate: 379
 • Gen: Bărbat
 • Only the best is good enough ...
  • Vezi Profilul
  • Forum BIOINGINERIE
 • Liked: 2
 • Likes Given: 1
Foarte interesant subiect .
"În cele patru zile se vor desfãºura mai multe evenimente, fiind invitate numeroase personalitãþi, cercetãtori OZN (UFO) ºi autori de romane în domeniu, care vor susþine o serie de prelegeri ºi discuþii despre 'adevãrurile ascunse de NASA'."

Is curios daca cu aceasta ocazie vor mai aparea si alte teorii/probe inafara de cele stiute pana acum .
Only the best is good enough ...