Autor Subiect: Fotografie 3D cu Google TANGO  (Citit de 4446 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline radhoo

  • Cool Junior
  • **
  • Mesaje postate: 70
    • Vezi Profilul
  • Liked: 31
  • Likes Given: 1
Fotografie 3D cu Google TANGO
« : 04 Mai 2014, 01:17:38 »
Salut,

Acest proiect e despre software / programare, dar hardware-ul pentru care a fost scris e cel impresionant si care merita vazut,Probabil ati auzit deja de noul "gadget" de la Google (mai exact departamentul ATAP, cei care fac lucrurile interesante), dezvoltat sub numele "Tango". Am participat la un eveniment "Hackathon" in Timisoara, weekendul trecut, si am avut ocazia sa vad de aproape un astfel de dispozitiv, ba chiar sa si scriu o aplicatie soft pt el. Dispozitivul tango e impresionant. Am mers pe a implementa o aplicatie de Camera 3D, care foloseste Tango pentru a fotografia o persoana, in acelasi timp folosind recunoasterea fetei in imagine pentru a putea estima distanta si pozitia exacta a persoanei in spatiu. Rezultatul e apoi reprezentat folosind OpenGL si consta in ... un model 3D (partial) al persoanei fotografiate. Totul intr-o clipa, exact ca si cum am folosi o aplicatie de Camera normala.

Evenimentul a fost captivant, si am vazut o multime de lucruri interesante acolo. Am scris cateva cuvinte despre el pe  blogul meu, aici.
In cateva cuvinte, obstacolele tehnice ne-au pus in fata decodarii de bufere, a diferite structuri de date in care venea reprezentata informatia, procesari de imagini . Reusitele au fost venit ca o placuta recompensa. Cu Tango putem sti distanta exacta de la telefon la fiecare pixel din imagine.

Sunt curios, daca ati avea un astfel de dispozitiv, la ce l-ati folosi? Ce am dezvoltat la acest Hackathon a fost mai mult un "proof of concept", care desi a funcitonat bine, trebuie imbunatatit si finalizat. Daca exista interes pentru aceasta solutie, as putea continua cu dezvoltarea ei.