Autor Subiect: ⚡⚡ Vril  (Citit de 229642 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline fiulploii

 • MARE MAESTRU
 • *****
 • Mesaje postate: 3,633
 • Gen: Bărbat
  • Vezi Profilul
 • Liked: 2541
 • Likes Given: 5335
Re: ⚡⚡ Vril , amagiri si semne de intrebare..
« Răspuns #510 : 22 Iunie 2018, 18:39:19 »
@abyss
Citat
Nu esti tu de parere ca totul e halucinatie ori iluzie...? Noi incercam sa facem ceva practic. Parerile unora dintre noi care mai povestim aici vin in urma unui demers...asa cum e el

Deci exista intentie in toate. In al doilea rand, pe subiectul cu evadarea matriciala s-a nascut intrebarea " de ce sa evadam" , pe alt subiect cineva zicea parca ca are impresia cum ca merkaba descrie un dispozitiv , etc. Ce vreau sa intreb e ce urmarim cu vrilul? Doar intelegere sau si tehnologie ? Teorie sau si practica? Nu e si asta tot forțarea gardului? Zic si eu.

  Cred la momentul actual ca totul e un joc si prin faptul ca recipientele fizice sunt umplute sau golite de un anume conținut, imi demonstreaza ca acel continut este doar o proiectie a altceva aflat in alt loc si timp. In sensul asta am zis de iluzie . Glisarea intre variante o numesc halucinatie iar alegerea , constienta sau nu, unei variante ca fiind adevarata ține de ceva atat de intim incat banuiesc ca e codat in aranjamentul spatial al ADN. Nu putem scapa de aceasta formatare in mod obisnuit. In mod exceptional , si nu cunosc conditiile , consider ca transmutarea corpului fizic in ..un anume tip de energie , sparge codificarea initiala , rupe lantul cu alte cuvinte. Ce legatura cu vrilul?
   Păi, ce este vrilul? Sau , ce nu este vrilul?
Conceptul nebulos de vril am impresia ca este o acoperire pt altceva si de aceea atat de general incat fiecare sa poata gasi un aspect de care sa fie sigur si sa jure " Asta este vril".
  Inceputul raspunsului cred ca se poate afla prin compararea culturilor ( sic! Cine oare i-a recoltat? ) stravechi incepand cu Vinça, Gumelnița, Cucuteni...de exemplu , si elementele lor comune cu alte culturi de prin India sau America de Sud.

  Simplist vorbind, bagi un calculator in priza si ce observam? O chestie se invarte si misca aer rece spre ceva cald, un zgomot fin se aude ca si cum ar fi niste demoni dar daca nu treci dincolo de teama de demoni si nu deschizi carcasa nu afli ca acolo se invart alte doua sau mai multe discuri stralucitoare ( luciferice chiar  :lol: ) ce contin informatii codificate. Mai intalnim si alte chestii ce lumineaza pal sau zumzaie dar cred ca s-a inteles ideea cu aceasta analogie .
  Si apoi, ca sa folosesti ceva nu trebuie neaparat sa si intelegi cum functioneaza, e suficient sa cunosti instructiunile si comenzile de folosire.
  La o masina, bagi furtunul la pompa in rezervor si lichidul curge spiralat in rezervor de unde e preluat , transformat si scos apoi sub forma de gaz pe alta parte . Seamana cu conceptul vrilului? Eu zic ca da . Tot asa si noi observam fragmente de efecte , incercam sa le clasificam, sa deducem cauzele si sa tragem concluzii. Si ...evrika! Am obtinut vril, ki, prana, etc. De toate pt toti.
  E un bun profesionist si tehnicianul si specialistul si expertul ...pe domenii diferite numite dupa efectele diferite. Avem inghetata de vanilie, de ciocolata, de fistic dar nu stim sa facem niciuna din ele si nu observam ca este doar un singur fel de inghetata cu diverse..arome. De asta zic ca mergem pe căi infundate.

   Da, am experimentat câte ceva spiritual, energetic, mental, fizic dar nu am raspunsuri clare si nici fenomene repetabile. Totul ține până la urma de tehnica programarii neuro-lingvistice.
   Citind ce mai scrie unul sau altul imi apar noi semne de intrebare sau mi se ridica putin ceața dar nu sunt sigur pe nimic decat pe faptul ca creierul , mentalul e f usor de amagit iar forta generata de mental poate fi enorma. Poate fi am zis.

   Intrebare : de ce e atat de usor de amagit creierul?
« Ultima Modificare: 22 Iunie 2018, 18:42:44 de fiulploii »

Offline Grifon

 • Adaequatio rei et intellectus
 • Veteran
 • *****
 • Mesaje postate: 1,239
 • Gen: Bărbat
 • Adaequatio rei et intellectus
  • Vezi Profilul
 • Liked: 3003
 • Likes Given: 2051
Re: ⚡⚡ Vril
« Răspuns #511 : 22 Iunie 2018, 19:29:49 »
Datorită faptului că subiectul s-a cam lungit, este explicabilă apariția unor îndoieli...aproape filosofice.
S-a uitat (sau poate la începuturile subiectului s-a băgat prea puțin în seamă) că întreaga discuție a plecat de la noțiunea de "vril", așa cum a fost ea lansată, în premieră, în sec. XIX.
Am preluat (si ulterior disecat) toate definițiile (posibile) date de al'de Bulwer-Lytton, Louis Jacolliot, Helena Blavatsky, Rudolf Steiner, apoi toată pleiada / pletora nazi (+ extensiile tibetane) terminând cu folclorul contemporan tip " Haunebu".

Nimeni nu a încercat nicio confuzie (voită sau nu). Dimpotrivă, s-au încercat descâlciri, eventual integrări / conexiuni (chiar dacă unele, recunosc, au fost puțin forțate). S-a plecat chiar de la definiția Wikipedia, si permanent s-au avut în vedere departajările conceptuale - solicitate de mine, de ex., chiar la prima-mi postare.

Motivul ptr.care am continuat să lucrăm cu noțiunile "pachet" (qi/chi/ka/prana/mana/pneuma/etc) e că, știind genul proxim (energii), n-am putut stabili diferența specifică.
Recent (adică "recent" față de lansarea subiectului), herr @Xanadron a venit cu ipoteza că Vrilul ar "precede", ontic, toate noțiunile dezbătute. E o ipoteză pe care o respect, si care chiar îmi dă de gândit. Dar, totodată, trebuie arătat că toți cei ce au folosit termenul în trecut (totuși, niște proeminenți) nu au gândit așa, preferând analogiile (poate simpliste) cu "prana/ki".

Întrebarea pe care ți-aș adresa-o, d-le @Xanadron, e : " de ce să fie Vril unda aceea structurantă?". Adică, admit, e f.posibil să existe așa-ceva, dar de ce să fie aceasta Vril-ul, si nu celelalte noțiuni ?
Căci, repet, aproape toți corifeii studiați pe aici (chiar dacă, într-adevăr, controversați) - si care au introdus termenul în Europa - nu au avut o asemenea accepțiune.

Asta așa, fără a lăsa baltă discuțiile mai practice.
Igitur cogito

Offline kenjiro

 • Cool
 • ***
 • Mesaje postate: 179
 • Gen: Bărbat
 • Îndoieşte-te de toate. Găseşte-ţi propria lumină.
  • Vezi Profilul
 • Liked: 392
 • Likes Given: 1007
Re: ⚡⚡ Vril povestivribil :-)
« Răspuns #512 : 23 Iunie 2018, 16:09:11 »
Sfatul meu așadar: mergi în vreo peșteră c-aveți destule :-D și stai acolo cît poți... adică cît  trebuie, o să afli tot singur și asta - dar fără confort și mai ales fără să ai drept ghid cărțile sau ideile oricăror guruși, oricît de bine le-ai fi studiat. Nici asta nu-i prea ușor ce-i drept, că Ego-ul lor are deja tentacule subtile-n tine.
Dacă le tai însă - nu înainte de a le cunoaște -, o să vezi că le poți cîntări mai exact. Înainte să le arunci de tot. Paradox? - deloc.* :wink:

Inutil să vă mai zic că n-am vizitat măcar vreo intrare de peșteră după, :lol: deși am slăbit destul - inclusiv tăria atașamentelor.

Taie implicarea cu pământul natal și cu prietenii
Și meditează singur într-un refugiu din pădure sau pe munte;
Ființează acolo într-o stare de non-meditație
Și realizând ne-realizarea, atingi Mahamudra.

Lumina clară a Mahamudra-ei nu poate fi dezvăluită
De scripturile canonice sau tratatele metafizice
Ale Mantravada, Paramita sau Tripitaka;
Lumina clară este voalată de concepte și idealuri.

Liber de aroganțe intelectuale, negând principiile dogmatice,
Adevărul fiecărei școli și scripturi este revelat.
Absorbit în Mahamudra, ești liber din închisoarea samsara-ei;
Echilibrat în Mahamudra, vina și negativitatea sunt mistuite;
Și, ca maestru al Mahamudra-ei tu ești lumina Învățăturii.

Sursa:
https://leokamarius.blogspot.com/2016/11/mahamudra-predata-de-tilopa-lui-naropa.html?m=1

Offline Grifon

 • Adaequatio rei et intellectus
 • Veteran
 • *****
 • Mesaje postate: 1,239
 • Gen: Bărbat
 • Adaequatio rei et intellectus
  • Vezi Profilul
 • Liked: 3003
 • Likes Given: 2051
Re: ⚡⚡ Vril - Fertil
« Răspuns #513 : 23 Iunie 2018, 17:47:17 »
Trecând în revistă toate personalitățile care au putut fi conexate - într-un fel sau altul - la esoterismul german interbelic (implicit la noțiunea / doctrina "Vril"), remarcăm și anumite filiere / filiații de gândire:
Rudolf Sebottendorf - islam, esoterism sufi;
Lanz Liebenfels - inițial călugăr cistercian (catolic), ulterior ariosof;
Dietrich Eckart - pasionat de budism/hinduism, predilect de conceptul "maya"(iluzia Matrix)
Karl Haushofer - budism zen (tot extra-matricial);
Guido von List (inițial teosof, ulterior wotan-ist);
Rudolf Hess - budism zen, hinduism;

Este logic de presupus că respectivii, împreună cu discipolii/simpatizanții, au pedalat majoritar pe noțiunile de "prana" sau "ki", derivate din orientalism. Prin asta, ca și teosofii /antroposofii/ masonii Bulwer-Lytton, Spencer Lewis, Frazer George, etc...etc... - au preluat/popularizat noțiunea de Vril, glazurând concepțiile Răsăritului cu specific occidental.

(ca fapt divers, Bulwer-Lytton - de la care a pornit întreaga discuție - a fost inițiat în esoterism în Germania (loja "Nașterea Aurorei" din Frankfurt), confirmându-se astfel, încă o dată, conexiunile deja dezbătute când vorbeam de "Golden Dawn" -"Zorii Aurii").

Fără a complica (si mai mult) chestiunea, ne putem imagina cum interacționau acești ocultiști, fie prin discuții directe, fie prin scrisori. Se încerca, pe baza noțiunilor / doctrinelor asiatice, o integrare, o esențializare - dublată, nu rareori, de exerciții practice. Dacă mai găseau si persoane cu abilități mediumice (precum Maria Orsitch, reperată de Hess) experimentele dobândeau complexitate (acumulând, inerent, si erorile subiectivismului).

Care ar fi concluzia ? Că si noi, aici pe forum, tot reconstituind (eventual completând) moda acelei epoci, am ajuns a forma un soi de "societate a Vrilului", mai sui generis, hahahah !
Prin "eter", mai virtuală, dar fără secretizări inutile sau hermetism steril. Și fără misticism, fără derapaje rasiste ori antisemite...poate doar cu o ușoară grabă (entuziastă) de a identifica rădăcini.

Lucru pe care-l consider...foarte bun.
« Ultima Modificare: 23 Iunie 2018, 17:49:49 de Grifon »
Igitur cogito

Offline abyss

 • Moderator Global
 • MARE MAESTRU
 • *
 • Mesaje postate: 3,029
 • Gen: Bărbat
 • Adevărul poate fi văzut cu ochii inimii
  • Vezi Profilul
 • Liked: 2366
 • Likes Given: 5521
Re: ⚡⚡ Vril
« Răspuns #514 : 23 Iunie 2018, 23:54:39 »
Da, am experimentat câte ceva spiritual, energetic, mental, fizic dar nu am raspunsuri clare si nici fenomene repetabile. Totul ține până la urma de tehnica programarii neuro-lingvistice.
   Citind ce mai scrie unul sau altul imi apar noi semne de intrebare sau mi se ridica putin ceața dar nu sunt sigur pe nimic decat pe faptul ca creierul , mentalul e f usor de amagit iar forta generata de mental poate fi enorma. Poate fi am zis.
"Cate ceva" e un inceput bun. Dar nu destul, continua si vei dobandi. Probabil doresti rezultate imediate... pari a avea un psihism flamand si nerabdator.
Ca si mine :) de altfel.
Rezultate repetabile am avut. Controlabile 100% nu. Deocamdata.

@abyss
  Simplist vorbind, bagi un calculator in priza si ce observam? O chestie se invarte si misca aer rece spre ceva cald, un zgomot fin se aude ca si cum ar fi niste demoni dar daca nu treci dincolo de teama de demoni si nu deschizi carcasa nu afli ca acolo se invart alte doua sau mai multe discuri stralucitoare ( luciferice chiar  :lol: ) ce contin informatii codificate. Mai intalnim si alte chestii ce lumineaza pal sau zumzaie dar cred ca s-a inteles ideea cu aceasta analogie .
  Si apoi, ca sa folosesti ceva nu trebuie neaparat sa si intelegi cum functioneaza, e suficient sa cunosti instructiunile si comenzile de folosire.
  La o masina, bagi furtunul la pompa in rezervor si lichidul curge spiralat in rezervor de unde e preluat , transformat si scos apoi sub forma de gaz pe alta parte . Seamana cu conceptul vrilului? Eu zic ca da . Tot asa si noi observam fragmente de efecte , incercam sa le clasificam, sa deducem cauzele si sa tragem concluzii. Si ...evrika! Am obtinut vril, ki, prana, etc. De toate pt toti.
  E un bun profesionist si tehnicianul si specialistul si expertul ...pe domenii diferite numite dupa efectele diferite. Avem inghetata de vanilie, de ciocolata, de fistic dar nu stim sa facem niciuna din ele si nu observam ca este doar un singur fel de inghetata cu diverse..arome. De asta zic ca mergem pe căi infundate.
Daca nu te-as considera prietenul nostru si nu ti-as purta un sincer respect, pentru intrebarea : "de ce e atat de usor de amagit creierul?" in contextul citat mai sus imi vine sa ma duc sa ma spanzur si apoi sa vin sa va povesteasc cum a fost.

Care ar fi concluzia ? Că si noi, aici pe forum, tot reconstituind (eventual completând) moda acelei epoci, am ajuns a forma un soi de "societate a Vrilului", mai sui generis, hahahah !
Prin "eter", mai virtuală, dar fără secretizări inutile sau hermetism steril. Și fără misticism, fără derapaje rasiste ori antisemite...poate doar cu o ușoară grabă (entuziastă) de a identifica rădăcini.

Lucru pe care-l consider...foarte bun.
Si eu consider benefic ceea ce pare a fi o interactiune productiva si constructiva.

Offline Aseneth

 • Cool
 • ***
 • Mesaje postate: 420
  • Vezi Profilul
 • Liked: 675
 • Likes Given: 2487
Re: ⚡⚡ Vril
« Răspuns #515 : 24 Iunie 2018, 00:13:45 »
Si Vrillon era de fapt un user de pe rufon care a descoperit vrillul si s-a intors in timp sa incerce sa mai repare cate ceva.  :roll:

Offline Grifon

 • Adaequatio rei et intellectus
 • Veteran
 • *****
 • Mesaje postate: 1,239
 • Gen: Bărbat
 • Adaequatio rei et intellectus
  • Vezi Profilul
 • Liked: 3003
 • Likes Given: 2051
Re: ⚡⚡ Vril
« Răspuns #516 : 24 Iunie 2018, 17:23:59 »
Vis-à-vis de disputa zilelor trecute - privitoare la artele marțiale si energii - înclin a opina că, deși toate respectivele arte au, în fundal, un esoterism "iluminatoriu", nu sunt totuși cele mai potrivite căi pentru domeniul acesta.
Ori ptr. că, precum s-a zis, există intenția de " combat", ori ptr.că se folosește, poate involuntar, acel așa-zis "qi greu"... nu sunt sigur.
Cert e însă faptul că, în Japonia medievală, samuraii realmente elevați conśtientizau insuficiența combativității pentru  dezvoltarea individuală plenară. Așa s-a ajuns că, pe lângă desele antrenamente cu arme, cei mai buni dintre ei alocau timp pentru cultivarea altor....arte (precum ikebana sau haiku).
Mă voi opri puțin asupra poeziei tip haiku, pentru că o putem pune în relație cu cele spuse vineri - idealul de a sincroniza emisferele cerebrale.
În simplitatea lui, un poem haiku reprezintă un minunat exercițiu practic, forțând atât emisfera dreaptă (liric -creativă), cât și pe cea stângă (datorită metrajului și rigorilor tematice).
Se obișnuiau chiar concursuri, sub forma unor veritabile " dueluri". Efortul, dezvoltat în timp, producea chiar "mari maeștri", mult mai apreciați decât cei ce dădeau (doar) cu sabia.
Mintea trebuia, obligatoriu, să caute și " frumosul" (dimensiune emisferă dreaptă) și să-l "prelucreze" în cele 17 silabe ( 5 - 7 - 5), fiind silită totodată a se conforma "dinamicii adversarului".

Ai naibii " japonei" ! Ca exemplu, pot cita din "Shogun", dialogul poetic Toranaga - Mariko, unde una din încercări pune, neîndoielnic, " creierul pe bigudiuri":

"Ce sunt norii ? Doar un pretext...pentru cer"
« Ultima Modificare: 24 Iunie 2018, 17:25:20 de Grifon »
Igitur cogito

Offline abyss

 • Moderator Global
 • MARE MAESTRU
 • *
 • Mesaje postate: 3,029
 • Gen: Bărbat
 • Adevărul poate fi văzut cu ochii inimii
  • Vezi Profilul
 • Liked: 2366
 • Likes Given: 5521
« Ultima Modificare: 25 Iunie 2018, 10:14:29 de abyss »

Offline Grifon

 • Adaequatio rei et intellectus
 • Veteran
 • *****
 • Mesaje postate: 1,239
 • Gen: Bărbat
 • Adaequatio rei et intellectus
  • Vezi Profilul
 • Liked: 3003
 • Likes Given: 2051
Re: ⚡⚡ Vril
« Răspuns #518 : 29 Iunie 2018, 19:07:51 »
Tot cugetând la ipoteza maestrului @Xanadron, paralel cu dorința de a repera diferențele specifice, mi-am reamintit de opinia lui Rudolf Steiner privitoare la Vril, pe care am mai postat-o prin toamna lui 2016:

"Tot ce a existat mai demult în lume, revine. La baza forţei lui Vril stă ceva deosebit. Acum, omul poate folosi propriu-zis doar forţele naturii minerale. Forţa gravitaţională este minerală, electricitatea este de asemenea minerală. Huilei îi datorăm construcţia de trenuri. Dar ceea ce nu înţelege încă omul să folosească, este forţa vegetală. Forţa care permite să crească paiele într-un lan de grâne, este încă o forţă latentă, iar pe aceasta omul o va pune în serviciul său la fel ca forţa huilei. Aceasta este Vril. Este aceeaşi forţă pe care o folosesc şi fachirii. Ei trăiesc în atavism – caracteristică a stării în care trăiau strămoşii".     (Leipzig, 1906)

Îngroșările îmi aparțin, căci aici ar fi, după fondatorul antroposofiei, chintesența Vrilului. Din păcate nu mai revine la subiect nicăieri prin operele sale - decât indirect, în acele comentarii despre atlanți, pe care le-a postat colegul @Godak.
Vrând însă a mă edifica, am căutat să văd ce înțelege Steiner prin "prana" - dat fiind că era expert în orientalism. Despre noțiunea aceasta are mai multe referiri în opere, dintre care reproduc:

"În timp ce înainte nu existau organe specializate de reproducere, acum ele încep să se formeze. – De acum înainte, procesul de reproducere nu va mai fi doar fizico-chimic; un astfel de proces nu ar mai fi suficient pentru a determina reproducerea. Materia exterioară devine atât de densă, încât nu mai permite sufletului să-i transmită direct viaţa. De aceea, în interioritatea fiinţei nou formate, se izolează o anumită parte care se sustrage influenţei imediate a materiei exterioare. Acestei acţiuni nu i se va supune, de acum înainte, decât restul corpului, acela care nu a fost izolat. EI se află în aceeaşi stare în care se afla mai înainte ansamblul corpului. În partea izolată, sufletul poate să continue acum să acţioneze şi o face ca suport al principiului vital. (Acest principiu se numeşte, în literatura teosofică, prana.) Precursorul trupesc al omului apare, aşadar, înzestrat cu două elemente constitutive. Unul este corpul fizic (învelişul fizic). EI este supus legilor chimice şi fizice ale lumii înconjurătoare. Al doilea este ansamblul organelor supuse principiului vital".              (Dornach, 1914).

Dincolo de alte comentarii, se impune următoarea remarcă : autorul nu face sinonimie între Vril si Prana, iar asta arată că socotea noțiunile a fi deosebite.  Din cât l-am citit eu - si l-am citit destul de mult - Steiner e f.atent (chiar pedant / redundant) în folosirea termenilor, așa încă putem fi siguri : pentru el, simpla "prana" nu e Vrilul.

Asta însă nu ne luminează prea mult cu ce e, așa că ar merita să-i disecăm definiția citată.
« Ultima Modificare: 29 Iunie 2018, 19:10:26 de Grifon »
Igitur cogito

Offline abyss

 • Moderator Global
 • MARE MAESTRU
 • *
 • Mesaje postate: 3,029
 • Gen: Bărbat
 • Adevărul poate fi văzut cu ochii inimii
  • Vezi Profilul
 • Liked: 2366
 • Likes Given: 5521
Re: ⚡⚡ Vril
« Răspuns #519 : 30 Iunie 2018, 11:16:46 »
In viziunea mea "forța" este la bază aceeași. Structura pe care o întâlnește/traversează este diferită, minerală sau organică  de unde si "rezultatul" diferit. Este ca si cum am avea două instrumente muzicale diferite. Ambele sunt capabile de sunete armonice. Însă doar unul este mai complex si capabil de armonii simultane pe mai multe nivele. Pe scurt, este o diferenta precum cea dintre un fluier si o orgă.

LE  - Vorbim si despre două lucruri diferite când ne referim la energia huilei vizavi de energia organica. Explozie versus implozie.
« Ultima Modificare: 30 Iunie 2018, 11:58:07 de abyss »

Offline Xanadron

 • MARE MAESTRU
 • *****
 • Mesaje postate: 4,726
 • Gen: Bărbat
 • Ozenaut precaut
  • Vezi Profilul
  • Povestoteca SF
 • Liked: 3808
 • Likes Given: 12313
Re: ⚡⚡ Vril (semi/in)abordabil, dar sigur multipolar descifrabil
« Răspuns #520 : 04 Iulie 2018, 14:46:56 »
Cam toți aveți dreptate - ba chiar și eu. :lol: Dar fiecare numai cu logica ipotezelor ne putem lăuda (zic și eu să n-adorm.) Plus că pe cîte-o singură secțiune a problematicii *energo-universale*, din care și prezentul topic taie doar o felie. Stăpînirea / înțelegerea întregului context pare f. grea... spre imposibilă - fie și fără integrarea lui în vreun sistem de ecuații sau elucubrații :-D (nicio aluzie răutăcioasă la nenumăratele teorii gen dipolii vortex-tricotex).

...Și totuși, unii inițiați *pe bune* (fie ei proto-egipto-valahi, templieri, masoni, rozicrucieni, ezoteriști, teosofi, alchimiști ori chiar millenials transumaniști cipuiți subtil mai nou) par să știe / fi știut cu ce se mănîncă substratul mișcător al Iluziei. :star: Nu doar masterșii levitației deci.
Ba chiar apar semi-dovezi în sprijinul presupunerii că există deja o ghildă a fizicienilor non-mainstream - ar fi și culmea să nu iegziste (inclusiv prin zona CERN), din moment ce restrîns-elitista Omenire v 2.0 a Breakawayșilor e la un colț să-ți arate, în fine, colții. :-D
(n.b.: Temă/topic care merită reactualizat/ă, c-au apărut destule noutăți *orionez-involutive*, dar și *andromedan-evolutive* - tot criptic și eu, dar n-am cum altfel acum.)

Că-i zice Vril sau altfel tipului de energie adus în discuție mai puțin importă. Mai ales în ipoteza posibil valabilă ca atîtea altele (e și-a ta, compadre @abyss) c-ar fi doar o sub-formă a unei *vibrații de fond* continue / omniprezente filtrată selectiv pe criterii an/organice.  Dar și atunci ne-ar trebui un soi de Tabel Energoclar al lui Men/women-deleev :lol: mai verde-n față lămuritor decît diverșii Pomi ai Vieții, Ying-Yanguri, Ceruri Etajate, Malkhuto-sephirorătănii și alte goange hiper-criptice lăsate la vedere pentru Turmă (max. 1% din ea fiind interesată de fapt.)

Nici experimentările practice nu cred c-ar strica feng-șuiu nimănui... deși parc-ar fi nevoie de expunerea măcar aluzivă a scopului/rilor lor-experimentelor.
...(1) Să forțăm țarcul Matrixului încă din faza de trăitori în ambalaj densificat, cum sugera (nu doar) @fiulploii c-ar vrea mușchiu nostru subconștient măcar?
(2) Să schimbăm Lumea? (în bine, evident). Nu știu dacă merită, sincer :wink: - nici efortul, nici Lumea/paradigma actuală să fie schimbată (alt subiect cam tabu). Ca să nu mai zic dac-ar fi și posibil prin sforțări individuale...
(3) Să ne schimbăm pe noi? - ÎN CE/CINE anume? Ispita omnipotenței corupe și ea însă, en-gros chiar - altă cărare demnă de-o defrișare.
(4) Să visăm mai colorat? :lol: Glumesc, normal - să visăm deci *conștient* poate ca prim pas, iar apoi să ne *elementalizăm* visele?!
...și tot așa pînă s-o însera.

P.S. @Grifon: Bine găsite, stimabile, hiper-concisele indicii ale lui R Steiner (recunoști văd că nu prea vorbăreț nici el totuși) - dar nu pe ele mă bazam în presupuneri, chiar dacă destinația coincide... oarecum.
O să revin deci și cu alte bâjbâieli. (Iar glumesc; semi-serios acu, cineva f. informat mă informa :lol: că ultimele-mi 2-300 postări sînt doar aparent hazardat-aiuristice - Behold deci taman la firimiturile greu digerabile.  8-))
« Ultima Modificare: 04 Iulie 2018, 15:03:02 de Xanadron »
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Offline abyss

 • Moderator Global
 • MARE MAESTRU
 • *
 • Mesaje postate: 3,029
 • Gen: Bărbat
 • Adevărul poate fi văzut cu ochii inimii
  • Vezi Profilul
 • Liked: 2366
 • Likes Given: 5521
Re: ⚡⚡ Vril, zonă a instrumentelor
« Răspuns #521 : 04 Iulie 2018, 21:51:32 »
Nici experimentările practice nu cred c-ar strica feng-șuiu nimănui... deși parc-ar fi nevoie de expunerea măcar aluzivă a scopului/rilor lor-experimentelor.
Si tu compadre ai dreptate in general desi probabilitatea ca experimentele au vreun scop ocult/at mi se pare un non sens.
Nu despre asa ceva e vorba. Povestea vrilului pare clara ca buna ziua.
Stăpînirea / înțelegerea întregului context este foarte simpla ori imposibila. Nu stiu si nu cred ca poate cunoaste cineva deocamdata.

Pentru moment parcurgem prin foraj vertical chestiuni publicate deja, discutate deja.
Pentru ce?... PENTRU CUNOASTERE. :lol:

Vreau sa iti pun 2 intrebari:
1) Care ar fi initiatii "pe bune"despre care vorbesti si ii enumeri: "proto-egipto-valahi, templieri, masoni, rozicrucieni, ezoteriști, teosofi, alchimiști ori chiar millenials transumaniști cipuiți subtil mai nou"?
2) Care e ghilda fizicienilor non-mainstream -inclusiv prin zona CERN.
« Ultima Modificare: 04 Iulie 2018, 21:54:18 de abyss »

Offline Xanadron

 • MARE MAESTRU
 • *****
 • Mesaje postate: 4,726
 • Gen: Bărbat
 • Ozenaut precaut
  • Vezi Profilul
  • Povestoteca SF
 • Liked: 3808
 • Likes Given: 12313
Si tu compadre ai dreptate in general desi probabilitatea ca experimentele au vreun scop ocult/at mi se pare un non sens.
Nu despre asa ceva e vorba. Povestea vrilului pare clara ca buna ziua.
Stăpînirea / înțelegerea întregului context este foarte simpla ori imposibila. Nu stiu si nu cred ca poate cunoaste cineva deocamdata.

Pentru moment parcurgem prin foraj vertical chestiuni publicate deja, discutate deja.
Pentru ce?... PENTRU CUNOASTERE. :lol:

Vreau sa iti pun 2 intrebari:
1) Care ar fi initiatii "pe bune"despre care vorbesti si ii enumeri: "proto-egipto-valahi, templieri, masoni, rozicrucieni, ezoteriști, teosofi, alchimiști ori chiar millenials transumaniști cipuiți subtil mai nou"?
2) Care e ghilda fizicienilor non-mainstream -inclusiv prin zona CERN.
Experimentele voastre clar că n-au vreun scop ocultat, dar ale altora mai *instrumentalizați*...+ monetizați mai ales - da.
Iar povestea vrilonevrozării :lol: nu-i deloc simplă - OK, pare totuși așa, cînd e descărcată-n 1001 variante ambigue-vagi-derutante (cu scop precis majoritatea) de pe fluidul net. Nu numai însă, fiindcă și cărțile de la Bulldog-Lytton încoa îmi par la fel.

În rest, răspunsuri exacte / nominale nu prea am la întrebările tale (justificat curioase), compadre - și chiar dacă le-aș avea, nu le-aș posta. Ar fi ca și cum ți-aș/v-aș spune cine monitorizează Rufonu, bazat doar pe bănuieli. Ori care din triclonații-literați mai și posta/ează p-aici. Sau cu ce scopuri precise. Și-n orice caz, orice conjurație/conspirație valabilă taman pe anonimitatea tartorilor dominanți :evil: se bazează.
...Tartori care intercalează parșiv (și inteligent, recunosc) între ei și turmalăii terrani o clasă multistratificată numită sau nu *elită*. Nobiliară, dar și preoțească + militară-n primul rînd era casta asta mai demult, dar acu-i și IT-transumanist-tehnocrată, secreto-servilă, militar-industriașă, juridică, politică și chiar administrativă - ultimele două-s cele *la vedere*, evident.

Toate ghildele astea favorizate fără jenă de Sistem - demonocratic, evident - au membri conștienți (sub 0,0001%) sau nu (majoritatea) de rolul lor malefic în translatarea ordinelor de-mai-sus în iadul de-mai-jos, după un model experimentat de eoni și-n alte mahalale galactice ca a noastră (de către colonizatori STS-iști fără scrupule originari din zona Orion :star: ...se pare - disclaimer necesar).

Unele nume-s totuși (semi)vizibile - v. puținii masoni care mai toarnă public una-alta (pe Di Bernardo l-am... turnat și eu p-aici). Și la capitolul savanți (britanici, normal :wink:) mai găsim cîte ceva - v. inventatorul (oarecum) al Internetului în anii 80-90, dar și inițiator al programului CERN mai demult - simplă coincidență, mda. Care savant niciodată nu va da însă pe goarnă cine-s sforarii lui imediat superiori ierarhic (p-ăia supremi sigur nu-i cunoaște oricum.)

...Hai pa acu c-am luat-o iar pe arătură. :lol: Departe la parseci de subiectul Vril adică. Tip de energie care poate nici nu există de fapt - în sensul c-ar fi inventată cu schepsis, *la derută* deci, pt a masca alte cărări demne de bătut - altă ipoteză la fel de bună (sau rea) ca restul expuse pîn-acu aici sau aiurea.
« Ultima Modificare: 05 Iulie 2018, 12:41:25 de Xanadron »
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Offline abyss

 • Moderator Global
 • MARE MAESTRU
 • *
 • Mesaje postate: 3,029
 • Gen: Bărbat
 • Adevărul poate fi văzut cu ochii inimii
  • Vezi Profilul
 • Liked: 2366
 • Likes Given: 5521
Re: ⚡⚡ Vril - the great eternal energy
« Răspuns #523 : 05 Iulie 2018, 21:50:47 »
“The great Azaras who know the Teachings of India, know the origin of Kalachakra. They know vast things which, when they will be revealed to help humanity, will completely regenerate life! Many of the Teachings of Kalachakra are unknowingly used both in East and West, and even in such unconscious utilization, much that is wonderful results. It is therefore comprehensible how incomparably great would be the possibilities made manifest by a conscious achievement, and how wisely could be used the great eternal energy, this fine imponderable matter which is scattered everywhere and which is within our use at any moment. This Teaching of Kalachakra, this utilization of the primary energy, has been called the Teaching of Fire. The Hindu people know the great Agni—ancient teaching though it be, it shall be the new teaching for the New Era. We must think of the future; and in the Teaching of Kalachakra we know there lies all the material which may be applied for the greatest use."
Shambhalaby Nicholas Roerich
SHAMBHALA, THE RESPLENDENT

traducere:
Maretii Azaras care cunosc învățăturile Indiei, cunosc originea Kalachakrei. Ei cunosc lucruri profunde, care de vor fi dezvaluite omenirii pentru a o ajuta, viata in sine va fi regenerata! Multe din invataturile Kalachakrei sunt inconstient folosite atat in Est cat si in Vest., care chiar si la acest nivel folosite ofera rezultate minunate. Prin urmare, este de înțeles cât de incomparabil de mari ar fi posibilitățile manifestate de o realizare conștientă, și cât de înțelept ar putea fi folosită marea energie eterna, această materie fină imponderabilă care este împrăștiată pretutindeni și care este în uzul nostru în orice moment. Această învățătură a Kalachakrei, această utilizare a energiei primare, a fost numită Învățătura de Foc. Poporul hindus cunoaște marele Agni - o învățătură antică, care va fi noua învățătură pentru Noua Eră. Trebuie să ne gândim la viitor; și în învățătura lui Kalachakra știm că există tot materialul care poate fi aplicat pentru cea mai mare utilizare si cea mai inteleapta folosinta.

Cred ca Nicholas Roerich vorbea despre Vril. :-D
« Ultima Modificare: 05 Iulie 2018, 21:52:12 de abyss »

Offline Xanadron

 • MARE MAESTRU
 • *****
 • Mesaje postate: 4,726
 • Gen: Bărbat
 • Ozenaut precaut
  • Vezi Profilul
  • Povestoteca SF
 • Liked: 3808
 • Likes Given: 12313
...Doar crezi că despre Vril perora Roerich - ori ești sigur, Waffenbruder? Eu n-aș prea fi. :wink:
Serios acu, uite ce cred și alții pe tema asta, ori pe unele tangente măcar.
Cum ar fi conexiunile dintre politicul ocultat și... oculții veritabili, făcuți să fie considerați *lunatici* :fullmoon: doar de ochii lumii:

https://www.youtube.com/watch?v=h7aup3BXLvQ
DARK JOURNALIST X SERIES LIVESTREAM 
Dark Journalist follows the enigmatic X Factor through the development of advanced technology and the secret aspects of the UFO File in the history of geopolitics and modern culture.
FINDHORN THEOSOPHY & SECRET TECHNOLOGY
In the 6th installment of the X Series DJ discovers stunning links between the early airship inventors and secret societies that are working for both positive and negative outcomes.
He follows the work of John Keely and Nikola Tesla and how Annie Besant, the leader of the Theosophical Society had tried to protect and hide the amazing technology they discovered relating to air travel and how this will eventually become a crucial aspect of the UFO File. :ufo:
...sau:
https://www.youtube.com/watch?v=Gg35-fDLJ_0
ALICE MEETS CERN :evil:
In this special episode Dark Journalist will trace the activity of the Orphic CIrcle Mystery School creating young clairvoyants and somnambulists to gather astral assets and state secrets.
He will reveal that the famous story Alice in Wonderland by Lewis Carroll is in fact a chronicle inspired by the Orphic Circle's prized pupil and how the recent project named ALICE rolled out at CERN's Hadron Particle Collider in Geneva, Switzerland, which is connected with secret extra dimensional research pioneered by the Theosophical Society.

Multe alte sporovăieli interesante-s de găsit în noua serie *X-Factor* a lui D. Liszt (nu, nu-i pe Antena-1 :lol:) - inclusiv pe teme R. Steiner-Ahrimanice (nenea ăla ID-răutăcios care ne-ar îngheța în proiect ca umanitate multi-potentă) + *a opta sferă*, operațiunea creării unei New Atlantis în Nord-America cu consultanța aceluiași Steiner & The Antroposophycal Society - care preconiza chiar rolul crucial al transumanismului etc etc.
« Ultima Modificare: 06 Iulie 2018, 09:02:01 de Xanadron »
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/