De ce crezi ca au iesit oamenii din grotă si au ajuns pe luna?
De ce oamenii au nevoie de sacru?
De ce sunt atrasi de legende cu orase ascunse?
Au pierdut ceva cândva sau aceasta stare de uitare si adormire e un fenomen ciclic?
Poate că Shamballa nu există, poate doar călătoria este una inițiatică...sau poate că există si ne dezvaluie conexiunea cu civilizațiile conștiente din univers.
Răspuns posibil: ca sa aibă un scop in viață si astfel sa meargă producția de sentimente .
ca sa fie Ocupați cu probleme intangibile si sa nu "evadeze din matrice ".
ca sa se mențină activi in viață si sa le rămână întotdeauna o speranță.
Daca privim totul ca un imens joc pare foarte logic dupa gândirea mea sa existe niste zone speciale spre care sa tindă toți sau de care sa fugă toți : zone ale binelui, ale răului si zone ale cunoașterii .
Interesant cred ca este faptul ca omul a intrat in grotă Atribuindu-i caracteristici de protecție , fie personală fie de cutie poștala in relația cu ...alții, oricare ar fi ei, denisovani, neanderthalieni, sapienși, zei ori nonumani.
Tot din aceleeasi cauze energia sexuală este la liber si nu are perioade precum la alte viețuitoare .Despre energia sexuală putem vorbi dupa miezul nopții cand dorm copiii si puritanii
Dorința de a fi "tutelat" de o divinitate, aprobat, condus, îndrumat , iertat sau pedepsit , adăpostit sau protejat de un tată sau de o mamă , de a năzui spre a fi totuna cu acel sacru este a doua mare energie la care se racordează marea majoritate .
Așa cum amintea @Xanadron , pomenita evadare devine o singularitate matematica sau fizica in condițiile de azi .
Da @abyss, stiu ce ai vrut sa spui cu omul a ieșit din grota insa nu e chiar exact . Patern-ul iesirii din grota este f vechi , Zamolxe a ieșit dupa trei ani apoi Isus a ieșit dupa trei zile ca sa dau doar doua exemple mai recente si mai cunoscute . Bineînțeles ca poate fi si un mesaj aici dar e intr-un fel nesemnificativ pt tema iesirii fiind doar o amăgire pt a continua rotirea in cerc. Părerea mea.
In încheiere, nu toți iasă din grota, nu toți ajung pe luna, nu toți au nevoie de sacru. De obicei, cand cauți ceva ai deja o părere sau o imagine despre acel ceva , cu alte cuvinte vei găsi sau nu doar ceea ce cauți . Cand e vorba de o cheie franceza, de exemplu, lucrurile sunt clare, știi cum arata si la ce e buna insa cand e vb de o necunoscuta, a pleca in căutarea ei dupa descrieri subiective diverse cred ca va da cu eroare de genul " error 404, Object not found"
Am pus un link cu mii de hărți vechi, pe unele se pot vedea zone descrise la vremea respectiva ca fiind țara șerpilor Uriași, ciclopilor sau tot felul de alte nâzbâtii, vorba unui vechi coleg de forum.
Părerea mea, urmând descrierile vechi se poate ajunge oriunde numai in "șambelania" nu.
Dar poate greșesc eu - zic asta ca sa ma înscriu in sistemul matricsului si sa las speranțe