Interesante discutii dar le cam amestecam, mai ales in evolutia in timp a evenimentelor.
1. Nemtii si englezii prin Tibet nu cred ca inseamna mare lucru. Intrarea in tainele metafizicii nu se face atat de usor ca intrarea pe usa unui bar. Faptul ca au ajuns acolo nu inseamna ca in 4-6 ani cat a durat razboiul au ajuns prea departe. Fara a mai socoti ca intai a aparut societatea VRIL si abia apoi, multi ani dupa, excursiile tematice prin Tibet. Ca au cautat niste raspunsuri, niste confirmari e una. Ca au gasit acolo "esenta" ...putin probabil
2.Drumul spre Shamballa si semne prin muntii nostrii. Depinde ce cautam. daca vrem megaliti, statui si semne clare ... ma indoiesc ca avem despre ce discuta. Intrebarea care trebuie sa ti-o pui cand pleci la drum este : Ce semne ar putea ramane dupa o civilizatie care a fost acum 2000-3000 de ani ?
Lemn, fier ?? niciodata. Piatra care isi pastreaza forma dupa atata timp ? Greu de crezut, nu suntem in desertul Saharei in fata piramidelor ci intr-o zona cu vegetatie viguroasa si sistem meteo divers care distruge aproape tot si dupa 500 de ani.
Si atunci poti gasi doar anomalii magnetice (astea sunt destule...), iluzii optice si fenomenul de "pierdere in timp si spatiu" (unde te simti confuz si pierzi pozitia locatiei in care esti) - locuri de genul asta sunt destule, in toti muntii nostrii /, ramasite de civilizatie cu canale de aductie a apei sapate in piatra, cu blocuri de piatra ce mai poarta urma prelucrarii umane, vagi semne de prelucrare a pietrei in creierul muntilor sau in pesteri, cu zone care par fundatii de casa, cu pereti care mai au inca 1 m si camere, culuoare bine definite (doar ca sunt monobloc, de parca s-ar fi cunoscut "topirea pietrei") - din astea gasim destule.
Aici este de fapt diferenta intre civilizatia antica locala si cea importata. De aici apare curentul care sustine ca am fost "civilizati" de romani. In toti muntii exista urmele unei civilizatii care s-a imbinat perfect cu natura, unde interventia omului nu este evidenta ca in civilizatia romana (cu apeducte si constructii maiestoase) ci bine camuflata in imbinarea cu natura.
Poti trece pe langa o aductie subterana de apa (ca la Fetele Albe - dar si in alte parti) , poti trece usor pe langa o masa de piatra (desi natura n-ar fi putut pune niciodata o lespede de 2/2m pe alte 3 pietre pe post de picioare de masa la 1500 m atitudine. Sunt multe, multe semne in munti, daca sti sa le cauti si sa le vezi - si de aceia pare si mai apetisanta invitatia "hai la drum" la Cetatuia, Arges (pe care am ocolit-o pana acum datorita mizeriei si tiganiei de la inceputul traseului).
Sus pe platoul Bucegi nu cred ca poti vedea prea multe in "simplu plan". Insa daca legi Babele de alte 2 structuri de piatra asemanatoare existente prin tara gandul te duce la acele enigmatice "baterii de pamant" ...prezente intr-un brevet de inventie a telefonului de campanie, brevet exitent si facut de un german pe la inceputul WW1 (si, evident, cu legaturi spre teoria orgonului).
Personal cred ca in urma cu peste 2000 de ani vorbim de o civilizatie a pietrei, nu a metalului, si cam asta trebuie sa cautam - cu riscul de a accepta ca aia de atunci, anticii, stiau cumva sa "topeasca piatra" si sa o foloseasca in constructii monobloc ce acum par ...naturale.
(Shamballa), Muntele Alb, Muntele Ascuns din povestirile cinamareze... le-am vazut o singura data deasupra unui palc de copaci dupa un drum istovitor pe munte. Dupa ce am trecut de copaci ...zero, nimic. Iluzie, oboseala, nu stiu nici acum desi au trecut peste 10 ani de atunci si am refacut traseul de cateva ori.
D'aia revin si spun : nemtii si englezii in Tibet au fost turisti in cautarea unor raspunsri, nu oameni ce au ajuns initiati, venind apoi sa-i invete pe altii "cum se construieste roata".