Destul de bune aspectele din blog-ul indicat de dumneata, dle.@kenjiro.
Autorul pare a poseda niște temelii esoterice, și chiar punctează bine unele conexiuni privind simbolismul sicomorilor si / sau al runelor.
Totuși, în opinia mea, se cam grăbește cu unele asocieri / interpretări - poate dintr-un irezistibil imbold de a trata întrega "încâlceală" într-o manieră holistică / exhaustivă.
De pildă, el crede că cele două mari simboluri rotunde de pe schița "Black Lodge" sunt Soarele, respectiv Saturn (vezi atașament).
Hm...am marii dubii în privința asta. Îi înțeleg totuși dorința - căci, ce-i drept, Saturn nu apare nicăieri pe schiță (el apare, ușor recognoscibil, în alte locuri/momente din film)..
O vreme, eu am asociat cele două "rondo"-uri cu Soarele vs.Luna - lăsându-mă captiv ideii de "mărime", asociată cu logica (obligatorie în ocultism) coincidentia oppositorum.
Abia târziu, privind mai cu atenție harta fundamentală (de pe tablă, atașament 2) am realizat că e un nou truc tip puzzle aici. "Soarele" nu e soarele, ci e reprezentarea circulară a zodiacului (cu segmente clare pe margjne). Cât despre cele 8 raze...am remarcat că fac trimitere la o altă inserție din serial.
Caseta - capcană trimisă de Eckhardt lui Packard (gangsterii bătrâni) - atașament 3