Autor Subiect: ⚡⚡ Vril  (Citit de 140516 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline fiulploii

 • MARE MAESTRU
 • *****
 • Mesaje postate: 3,604
 • Gen: Bărbat
  • Vezi Profilul
 • Liked: 2334
 • Likes Given: 5393
Re: ⚡⚡ Vril , amagiri si semne de intrebare..
« Răspuns #510 : Azi la 18:39:19 »
@abyss
Citat
Nu esti tu de parere ca totul e halucinatie ori iluzie...? Noi incercam sa facem ceva practic. Parerile unora dintre noi care mai povestim aici vin in urma unui demers...asa cum e el

Deci exista intentie in toate. In al doilea rand, pe subiectul cu evadarea matriciala s-a nascut intrebarea " de ce sa evadam" , pe alt subiect cineva zicea parca ca are impresia cum ca merkaba descrie un dispozitiv , etc. Ce vreau sa intreb e ce urmarim cu vrilul? Doar intelegere sau si tehnologie ? Teorie sau si practica? Nu e si asta tot forțarea gardului? Zic si eu.

  Cred la momentul actual ca totul e un joc si prin faptul ca recipientele fizice sunt umplute sau golite de un anume conținut, imi demonstreaza ca acel continut este doar o proiectie a altceva aflat in alt loc si timp. In sensul asta am zis de iluzie . Glisarea intre variante o numesc halucinatie iar alegerea , constienta sau nu, unei variante ca fiind adevarata ține de ceva atat de intim incat banuiesc ca e codat in aranjamentul spatial al ADN. Nu putem scapa de aceasta formatare in mod obisnuit. In mod exceptional , si nu cunosc conditiile , consider ca transmutarea corpului fizic in ..un anume tip de energie , sparge codificarea initiala , rupe lantul cu alte cuvinte. Ce legatura cu vrilul?
   Păi, ce este vrilul? Sau , ce nu este vrilul?
Conceptul nebulos de vril am impresia ca este o acoperire pt altceva si de aceea atat de general incat fiecare sa poata gasi un aspect de care sa fie sigur si sa jure " Asta este vril".
  Inceputul raspunsului cred ca se poate afla prin compararea culturilor ( sic! Cine oare i-a recoltat? ) stravechi incepand cu Vinça, Gumelnița, Cucuteni...de exemplu , si elementele lor comune cu alte culturi de prin India sau America de Sud.

  Simplist vorbind, bagi un calculator in priza si ce observam? O chestie se invarte si misca aer rece spre ceva cald, un zgomot fin se aude ca si cum ar fi niste demoni dar daca nu treci dincolo de teama de demoni si nu deschizi carcasa nu afli ca acolo se invart alte doua sau mai multe discuri stralucitoare ( luciferice chiar  :lol: ) ce contin informatii codificate. Mai intalnim si alte chestii ce lumineaza pal sau zumzaie dar cred ca s-a inteles ideea cu aceasta analogie .
  Si apoi, ca sa folosesti ceva nu trebuie neaparat sa si intelegi cum functioneaza, e suficient sa cunosti instructiunile si comenzile de folosire.
  La o masina, bagi furtunul la pompa in rezervor si lichidul curge spiralat in rezervor de unde e preluat , transformat si scos apoi sub forma de gaz pe alta parte . Seamana cu conceptul vrilului? Eu zic ca da . Tot asa si noi observam fragmente de efecte , incercam sa le clasificam, sa deducem cauzele si sa tragem concluzii. Si ...evrika! Am obtinut vril, ki, prana, etc. De toate pt toti.
  E un bun profesionist si tehnicianul si specialistul si expertul ...pe domenii diferite numite dupa efectele diferite. Avem inghetata de vanilie, de ciocolata, de fistic dar nu stim sa facem niciuna din ele si nu observam ca este doar un singur fel de inghetata cu diverse..arome. De asta zic ca mergem pe căi infundate.

   Da, am experimentat câte ceva spiritual, energetic, mental, fizic dar nu am raspunsuri clare si nici fenomene repetabile. Totul ține până la urma de tehnica programarii neuro-lingvistice.
   Citind ce mai scrie unul sau altul imi apar noi semne de intrebare sau mi se ridica putin ceața dar nu sunt sigur pe nimic decat pe faptul ca creierul , mentalul e f usor de amagit iar forta generata de mental poate fi enorma. Poate fi am zis.

   Intrebare : de ce e atat de usor de amagit creierul?
« Ultima Modificare: Azi la 18:42:44 de fiulploii »

Offline Grifon

 • Adaequatio rei et intellectus
 • Senior
 • ****
 • Mesaje postate: 993
 • Gen: Bărbat
 • Adaequatio rei et intellectus
  • Vezi Profilul
 • Liked: 2422
 • Likes Given: 1626
Re: ⚡⚡ Vril
« Răspuns #511 : Azi la 19:29:49 »
Datorită faptului că subiectul s-a cam lungit, este explicabilă apariția unor îndoieli...aproape filosofice.
S-a uitat (sau poate la începuturile subiectului s-a băgat prea puțin în seamă) că întreaga discuție a plecat de la noțiunea de "vril", așa cum a fost ea lansată, în premieră, în sec. XIX.
Am preluat (si ulterior disecat) toate definițiile (posibile) date de al'de Bulwer-Lytton, Louis Jacolliot, Helena Blavatsky, Rudolf Steiner, apoi toată pleiada / pletora nazi (+ extensiile tibetane) terminând cu folclorul contemporan tip " Haunebu".

Nimeni nu a încercat nicio confuzie (voită sau nu). Dimpotrivă, s-au încercat descâlciri, eventual integrări / conexiuni (chiar dacă unele, recunosc, au fost puțin forțate). S-a plecat chiar de la definiția Wikipedia, si permanent s-au avut în vedere departajările conceptuale - solicitate de mine, de ex., chiar la prima-mi postare.

Motivul ptr.care am continuat să lucrăm cu noțiunile "pachet" (qi/chi/ka/prana/mana/pneuma/etc) e că, știind genul proxim (energii), n-am putut stabili diferența specifică.
Recent (adică "recent" față de lansarea subiectului), herr @Xanadron a venit cu ipoteza că Vrilul ar "precede", ontic, toate noțiunile dezbătute. E o ipoteză pe care o respect, si care chiar îmi dă de gândit. Dar, totodată, trebuie arătat că toți cei ce au folosit termenul în trecut (totuși, niște proeminenți) nu au gândit așa, preferând analogiile (poate simpliste) cu "prana/ki".

Întrebarea pe care ți-aș adresa-o, d-le @Xanadron, e : " de ce să fie Vril unda aceea structurantă?". Adică, admit, e f.posibil să existe așa-ceva, dar de ce să fie aceasta Vril-ul, si nu celelalte noțiuni ?
Căci, repet, aproape toți corifeii studiați pe aici (chiar dacă, într-adevăr, controversați) - si care au introdus termenul în Europa - nu au avut o asemenea accepțiune.

Asta așa, fără a lăsa baltă discuțiile mai practice.
Igitur cogito