Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Adevaratul nume al lui Dumnezeu

Creat de alinutzu, 20 Noiembrie 2006, 22:52:36

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Elvin

#315
Citat din: baaron din  12 Februarie 2007, 16:14:23
Pe mine ma deranjeaza cum imi baga religia pe gat chestiile cu Doamne Doamne...ca daca nu sunt cuminte ajung in iad si o sa ard in cazanul cu smoala si asa mai departe.....Te vad inteligent, tu chiar nu vezi ridicolul situatiei?
Nu exista Rai, nu exista Iad...nu exista o asa zisa "viata" dupa moarte....

   Citez din materialul "Supercivilizatiile" pe care Baaron il promoveaza pana la obsesie, chiar de mai multe ori intr-un forum si uneori sub denumiri schimbate

"Incercand sa extrapolam propriul nostru viitor, pentru a intelege mai bine ce ar putea fi o supercivilizatie, nu putem neglija desigur progresele pe care le va face tehnologia informatiei si comunicatiilor. Dupa unele estimari, toate informatiile verbale utilizate de o persoana in viata sa totalizeaza intre 30 si 100GB. adaugand si imaginile, ajungem la un milion de GB. Aceasta capacitate va fi proprie unui calculator obisnuit in jurul anului 2040. Pana la sfarsitul acestui secol probabil toate informatiile, toate gandurile, toate gesturile marunte ale tuturor fiintelor umane de pe Pamant vor putea fi stocate in memoria unui calculator. [Supercivilizatia lui Dumnezeu deja a realizat asta. "pentru fiecare cuvant desert oamenii vor da socoteala" zice Hristos Matei 18,36. David zice " Nu sunt graiuri, nici cuvinte, ale cãror glasuri sã nu se audã... În tot pãmântul a ieºit vestirea lor, ºi la marginile lumii cuvintele lor" Ps 18,3-4 ; tot Hristos zice "La voi, chiar si firele de par din cap sunt numarate" Luca 12,7] Nu este inca limpede pe ce cale vor ajunge aceste informatii in calculator; solutia cea mai buna ar fi un microprocesor implantat direct in legatura cu creierul (se fac deja numeroase experimente in acest sens); dar acesta reprezinta un detaliu tehnic ... O reducere foarte importanta a capacitatii necesare se va obtine daca se vor memora doar ideile, gesturile etc. "esentiale", avand in vedere ca multe dintre ele se repeta ori sunt comune mai multor persoane.

Din datele inmagazinate despre el, o persoana ar putea fi reconstituita in realitatea virtuala. [deci da, exista viata dupa moarte si daca nici dupa ce ai scris sau copiat acest articol nu intelegi inseamna ca ai o problema la creier] In "ciberspatiu" vom putea construi lumi alternative, unde vom putea intalni astfel de persoane virtuale, aflate in viata sau decedate, nu doar cu infatisarea lor cunoscuta ci si cu ideile si gestica specifica. Ele ar putea chiar raspunde la intrebari inedite, in maniera in care ar fi raspuns in viata lor. Treptat va deveni din ce in ce mai dificil de distins realitatea materiala de cea virtuala, asa cum sugereaza si cateva recente filme SF.

Daca o supercivilizatie este interesata sa "recolteze" informatia produsa de pamanteni, ea va instala o astfel de "memorie" undeva in preajma [despre 'iad' mai toate religiile zic ca se afla inspre miezul incandescent al pamantului], ca si dispozitive adecvate (poate implante) pentru a colecta date, cel putin de la anumite persoane interesante. Utilizarea unei astfel de "memorii" s-ar face prin tehnici de tipul realitatii virtuale. Intr-o astfel de memorie s-ar putea include imagini din trecut, la fel ca si scenarii de viitor. Desigur, o supercivilizatie ar putea face mult mai mult in acest sens decat ne sta noua la indemana. De pilda, ei ar putea conferi cópiei virtuale a unei persoane o anumita autonomie, constiinta faptului ca traieste si dupa moarte si chiar o anumita initiativa sau liber arbitru."



    Domnule Baaron, aveti o problema. Va las pe dvs. sa descoperiti in ce consta

Arckadii

ce prostii...Dumnezeu nu are nevoie de VR si PC...come on. unde s-a ajuns cu discutia??
Ark

xennon_2000

Ark total de acord cu tine!....daca vb de mesagerii Domnului...ei poate...au ceva tehnologii dar nu HARD....la ei 100000 terragb pot incapea poate intr-un varf de ac sau dc ce nu celebrele AKASHA

emi

    Pana la Armaghedon ,fiecare om ,isi poate imagina ca va fi, chiar, ca Dumnezeu ,asa cum i-a promis Satan lui Adam si Evei,este liber sa creada ce vrea, dar ,un lucru este clar: Satan a mintit si Iehova -Dumnezeu, a spus adevarul; omul ,Adam si Eva, au murit si de atunci incoace mor oamenii, generatii dupa generatii,indiferent cat este de inteligent ,de tanar ,de bogat ....de puternic ,fizic ,material ,politic ...nimeni nu este scutit .
    Isus Cristos a venit sa rascumpere omul din condamnarea la moarte ,"...sa nimiceasca  pe cel ce are putrea  mortii ,adica pe diavolul"; ( Evrei ,cap 3  verset 14 ) ;dar fara sa ne supunem Autoritatii Superioare a Lui   Dumnezeu ,nu vom putea beneficia de viata . Dreptul la viata nu si-l poate lua nimeni singur .Acest drept il primim de la Dumnezeu ,dar numai daca urmam calea pe care ne-a aratat-o EL
    Omul ,odata ajuns in mormant ,de acolo nu-l mai ridica nimeni ,in vecii vecilor,daca Dumnezeu vrea !
    Imaginatia omului ,sub influenta lui Satan si a demonilor lui ,a ajuns departe ,dar asta nu inseamna ca omul va fi instare sa -si dea dreptul la viata fara ajutorul Lui Dumnezeu; omul nu se va putea invia singur niciodata
    Satan si demonii lui ,inseala omenirea , oamenii sunt dispusi mai bine sa-l asculte  pe el ,pare mai simplu ,dar,sa stiti ca este un tiran crud si nemilos  s mai .degraba ar nimici ,frumoasa planeta Pamant ,impreuna cu toti oamenii de pe ea ,decat sa stie ca este un singur om credincios LUI DUMNEZEU, pe ea.
    Din pacate ,si oamenii se fac din ce in ce mai asemanatori  dumnezeului lor Satan ,motiv pt .care Pamantul  este ,pe zi ce trece ,tot mai stricat si mai plin de arme de exterminare in masa si mai plin de virusi ,gata sa fie lansati ,pt a ucide cat mai multa populatie .
    Cine le inregisreaza pe calculatoare ,toate bucuriile ,toate necazurile ,iubirile ,dezamagirile ,sperantele---de cele mai multe ori desarte---,tuturor celor ce au murit si inca mai mor ?...
    Cine face o previziune ,referitoare la viitorul omenirii ,si ea nu vine de la Dumnezeul Adevarat ,sa stie ca o face inspirat de  Satan si acea previziune va fi nimicita odata cu Satan in Armaghedon
   " DOMNUL -IEHOVA  ,pazeste pe toti cei ce-L iubesc si nimiceste pe toti cei rai." PSALMUL 145 ,vers 20

udar

#319
Pentru cei cu Biblia in mana tot timpul, dedicatie de la mine...

P.S.: Adevaratul nume al lui Dumnezeu este "MAGU"  :martiansmile:
Magic is any sufficiently advanced technology. (Arthur C. Clarke)
  

Arckadii

udar...nu trebuia sa faci asta. nu e frumos. ma rog.
Ark

udar

#321
Asta se intampla cu oamenii care stau mereu cu Biblia in mana... Ajung sa nu mai gandeasca logic... In asta consta spalarea creierelor...

P.S.: era absolvent de teologie... ABSOLVENT!!! asta trebuie sa dea unora de gandit...
Magic is any sufficiently advanced technology. (Arthur C. Clarke)
  

sxn_b

Mie imi pare o gluma (nu cred ca a reziliat cineva vreun contract pentru un asemenea motiv).

udar

Citat din: sxn_b din  14 Februarie 2007, 21:13:14
Mie imi pare o gluma (nu cred ca a reziliat cineva vreun contract pentru un asemenea motiv).

Ai fi surprins sxn_b de ce ii duce capul pe unii oameni (sau mai bine zis "ce nu-i duce").

Am uitat sa mai zic ceva in completarea raspunsului dat lui Arkadii - adevarul nu e intotdeauna "frumos"...
Magic is any sufficiently advanced technology. (Arthur C. Clarke)
  

Arckadii

udar...am inteles ce vrei sa zici. insa revenim. orice padure are uscaturi. exista teologi care termina cu 10 si teologi care termina cu 5. tot teologi sunt.
asa e peste tot. asta nu inseamna ca religia nu e buna. ci doar ca cei care ar trebui sa o promoveze nu sunt foarte bine pregatiti.
in plus exprimarea tipului nu era una care sa denote faptul ca ar fi urmat liceul, dar sa vorbim acum si de facultate...
ma rog...e bine de stiut.
ArK

Urban

Pentru Elvin
(Te-as ruga sa nu mai dai o gramada de citate din Biblie decat daca esti in stare sa le si argumentezi, nu o lua ca pe o ofensa insa te afli pe un forum "stiintific" care cere dovezi "palpabile")

                "La inceput a facut Dumnezeu cerul si pamantul,
                    si pamantul era netocmit si gol..." (Geneza)


Aproape cu totii cunoastem primele cuvinte ale Facerii din Vechiul Testament...din diferite motive, informatiile despre viata lui Moise sunt de importanta deosebita pentru oameni.
El a fost "ales" si "initiat", el a "vorbit" cu Dumnezeul Atotputernic, el i-a scapat pe vechii israeliti de sclavia egiptenilor, el a fost cel caruia Dumnezeu i-a incredintat cele zece porunci si caruia "i-a oferit instructiunile" de constructie pentru sipetul testamentului.
Desigur ca ar fi inutil sa discutam daca Moise a fost sau nu un personaj istoric...multi oameni de stiinta pun la indoiala acest lucru, desi nici pana in ziua de astazi nu se stie de ce.
Faptele strict istorice - si anume scrierile - il prezinta pe Moise ca pe un personaj istoric.

Povestea lui Moise si a israelitilor se afla, desigur, in legatura directa cu cea de-a XIX-a dinastie a egiptenilor...viata si faptele lui Moise sunt la fel de greu si localizat in timp, precum posibilitatea de a-i dovedi existenta istorica.
Trebuie luate in considerare perioadele de domnie ale lui Ramses II (1290-1224 i.Chr) si a tatalui sau, faraonul Seti I (1302-1290 i.Chr).
In acest sens, exista dovezi arheologice, descoperite de catre Sir Flinder Petrie intr-un mormant gasit acum aproape 100 de ani.
Prin intermediul acestora se poate limita perioada de timp in care a avut loc pornirea in Exod a israelitilor din Egipt, la aproximativ 1300 pana la 1200 i.Chr.
Unul dintre acesti faraoni a poruncit ca toti nou-nascutii israeliti sa fie ucisi.
Insa soarta a hotarat ca Moise sa fie salvat.
Dupa ce sugarul a fost asezat de catre mama sa intr-un cos de papura la malul unui rau, acesta a fost gasit de catre fiica faraonului...acesteia i s-a facut mila de copil, hotarand sa il creasca.
Tanar fiind, Moise a trait o experienta care i-a marcat viata.
El a vazut cum un egiptean batea un israelit....Moise i-a venit in ajutor acestuia din urma, omorandu-l pe egiptean.
Apoi Moise a trebuit sa fuga in desert.
Dupa un timp, dintr-un tufis de maracini care "ardea fara a fi insa mistuit",i-a vorbit un "inger".
Ingerul i-a spus lui Moise ca el va fi cel care ii va salva pe fii lui Israel si care ii va conduce in tara in care curg laptele si mierea.
La inceput Moise a fost surprins si nesigur de menirea incredintata....se indoia de faptul ca israelitii i-ar acorda crezare, cu atat mai putin sa il urmeze.
El isi argumenta indoiala prin firea sa tacuta, insa Dumnezeu i-a aratat trei minuni care i-ar fi convins pe israeliti si l-a sfatuit sa il lase pe fratele sau Aaron sa vorbeasca.

Apoi istoria si-a urmat cursul.

Dumnezeu si Moise au inceput sa "vorbeasca" din ce in ce mai des, aceasta constituind inceputul unei lungi si intense colaborari.
Practic, Moise a primit sfaturi calauzitoare, mana libera si sprijin pentru Exodul din Egipt, pana cand, intr-un sfarsit a ajuns pe Muntele Sinai unde a primit de doua ori, Tablele Legii cu cele Zece Porunci "scrise" de insusi Dumnezeu.

In cele din urma, multumita lui Moise, poporul israelit si-a gasit drumul spre Taramul Fagaduintei.
In momentul ajungerii la destinatie, Moise fusese deja "chemat" langa Dumnezeu.
In Deuteronom (a V-a Carte a lui Moise), se spune ca Moise a murit la varsta de 120 de ani; ...nu se stie insa, unde anume:
          "...si a fost ingropat in vale, in pamantul Moabului, in fata
            Bet-Peorului, dar nimeni nu-i stie mormantul nici pana
             in ziua de azi...." (A V-a Carte a lui Moise -34,6)


Povestea lui Moise este greu de apreciat, deoarece poate fi interpretata in foarte multe feluri.
Oare chiar "a vorbit" Moise cu Dumnezeu ?
I-a vazut oare chipul ?
Oare un Dumnezeu Atotputernic trebuie sa se arate astfel ?


Aceasta perspectiva nu poate fi sustinuta de ratiunea noastra, insa cu cine de fapt a vorbit Moise?
Avand in vedere multitudinea descrierilor intalnirilor cu Dumnezeu, nu putem sa le consideram simple viziuni, pentru a face pe plac contemporanilor.
Insa exista o problema mult mai mare, in privinta acestui mit istoric.
In timpul "Exodului", respectiv al istoriei, israelitilor "li se ordona" sa distruga fara exceptie popoare si triburi.

Ce Dumnezeu este acesta, care incita sau chiar "obliga" poporul ales la genocid?
De altfel, acesta nu este un caz singular in Vechiul Testament.
In total, regasim peste saptezeci de cazuri de genocid la adresa unor popoare, fara sa punem la socoteala omuciderile, invaziile, violurile si celelalte faradelegi, precum relatiile incestuoase.

In orice caz, istoria poporului si intelepciunii iudaice este in principal inradacinata in cea a Egiptului.
Acest fapt este dovedit de Vechiul Testament, unde cuvantul "Egipt"
apare de cateva sute de ori, in timp ce in cronologia egipteana, cuvantul Israel nu apare decat "o singura data".

Faraonul egiptean Akhenaton, alias Amenophis IV (1350-1333 i.Chr) a introdus monoteismul (credinta intr-o singura divinitate) in Egipt.
De atunci, zeul Aton a fost venerat ca unic Dumnezeu.
Unii oameni de stiinta considera chiar ca Akhenaton si Moise ar fi una si aceiasi persoana, deoarece centrul intelepciunii si al initierii era centrul marilor preoti din Heliopolis.
Moise a fost preot in Egipt timp de peste 20 de ani, din acest motiv fiind luat in calcul ca "centru de formare" doar Heliopolis.

Un mare preot egiptean din Heliopolis a fost Manetho (maneteism), care a trait in secolul al III-lea i.Chr.
Originea sa nu este contestata, fiind considerat deasemenea un personaj istoric.
In calitate de preot din Heliopolis, acesta era initiat in tainele hieroglifelor si ale ezoterismului, fiindu-i atribuite cateva lucrari vaste.
Lucrarea sa principala este "Aigyptiaka", o istorie a Egiptului in mai multe volume, care cuprinde concluziile tuturor cercetarilor sale.
Aceasta lucrare a constituit cea mai valoroasa sursa istorica privind Egiptul Antic....din pacate insa, originalul s-a pierdut (sau cel putin asta este varianta oficiala).
In prezent nu mai exista decat rezumate si transcrieri ale unor istorici iudaici, precum Josefus (secolul I d.Chr), Julius Africanus (aproximativ 220 d.Chr) si Episcopul Eusebiu din Cezareea (aproximativ 320 d.Chr).
Ultimul dintre acestia a fost insusi calugarul bizantin Georgios, pe la 800 d.Chr....desigur ca trebuie sa pornim de la ideea ca de-a lungul secolelor continutul a fost alterat de traduceri.

Astfel relateaza Manetho in lucrarea sa:
"Moise, fiul tribului Levi, crescut in Egipt si initiat in Heliopolis, a devenit Mare Preot al Fratiei in Timpul Regentei Faraonului Amenophis (Akhenaton)"

Aceasta relatare confirma ceea ce este scris si in Faptele Sfintilor Apostoli:
"...si a fost invatat Moise in toata intelepciunea egiptenilor si era puternic in cuvintele si in faptele lui"

Chiar si vestitul psihanalist Sigmund Freud a abordat in anii '30 ai secolului trecut, personajul lui Moise si radacinile sale in Egiptul Antic.
In lucrarea sa despre Moise si monoteism, el atrage atentia cititorului asupra unui aspect deosebit de important:
"...daca literele sunt convertite in limba egipteana, numele iudaic al lui Dumnezeu, Adonai, devine Aton".
Chiar si ritualul circumciziei, practicat pentru prima oara in Egipt din motive de igiena, isi are radacinile in tara faraonilor, fiind preluat de catre ebraici.
Freud insusi a ajuns la concluzia logica cum ca Moise a fost un egiptean la curtea regelui Akhenaton.
In cel de al cincilea an al regentei sale, acest faraon a luat o hotarare unica atat din punct de vedere istoric cat si religios.
El l-a proclamat pe Zeul Soarelui - Aton ca unica divinitate si a pretins ca din acel moment sa nu mai fie venerat decat acesta...El si-a schimbat numele din Amenophis al IV in Akh-n-aton.(Akhenaton).
A parasit impreuna cu suit asa centrul traditional al divinizarii lui Amon din Teba, in localitatea situata cu 300 de kilometri la nord de et-Tellel-Amarana, unde a fondat noua capitala a religiei sale, Akhet-Aton (Orizontul lui Aton).
Akhenaton era la acea vreme initiat in vechea doctrina ezoterica.
Faraonul de care lumea se temea, desi nu ar fi avut motive, era considerat mare initiat, mistic si vizionar.
Astfel, intelepciunea si radacinile israelitilor au urmat o cale clara - aceastia au venit din Egipt, tara faraonilor, chiar si din marile centre monahale, indeosebi din Heliopolis.

Sa ne intoarcem insa la Moise.
Oare chiar i-a vorbit Dumnezeu ?
Dumnezeu este cel care i-a incredintat aceasta misiune ?
A poruncit Dumnezeu crime si faradelegi ?

Fara indoiala ca nu....
Atunci cine a fost ?
Pe cat de ambigua si, intr-o anumita masura, indoielnica este viata lui Moise, pe atat de nesigura este scrierea de catre acesta a celor cinci carti.

Primele Cinci Carti ale lui Moise, denumite "Pentateuc" (cinci suluri), ne ofera o istorie cuprinzatoare a facerii omului pana la Exodul israelitilor spre Taramul Fagaduintei.
Cele Cinci Carti sunt impartite in "Facerea", "Iesirea", "Leviticul", "Numerii", "Deuteronomul".

Cartile lui Moise au fost oare scrise de el insusi ?
Din Biblie se intelege ca da...insa dupa cum am aratat mai sus, trebuie sa pornim de la ideea ca din punct de vedere strict istoric, Moise trebuie considerat un personaj istoric care a existat cu adevarat, insa acest lucru nu trebuie neaparat sa insemne ca a si scris toate cele Cinci Carti.

In cazul Primei Carti "Facerea", acest lucru este exclus, deoarece dupa cum voi demonstra in continuare, autorii Genezei au apelat la surse mai vechi, care proveneau neindoielnic din taramul dintre Tigru si Eufrat.

In ceea ce priveste Cartile II, III si IV, autorul acestora ar fi putut fi  Moise....textul se refera la viata sa agitata, la fapte istorice si la "intalnirile" sale "divine".

In schimb, Cartea a V-a (Deuteronomul), in ebraica "Debarim" care face parte din Biblia straveche a iudaicilor, nu ar fi putut fi conceputa de Moise.
(Aceasta rezulta din structura literara diferita de cea a cartilor II, III si IV, diferenta care s-a pastrat si in traduceri si care pot fi usor dovedite...
Deuteronomul a fost descoperit in anul 621 i.Chr, in timpul renovarii Templului din Ierusalim...Conform dogmelor actuale, in cautarea autorului celei de-a V-a Carti, intalnim doua grupe de credinciosi iudaici, cei care se inchina lui Yahve (Yahve - Dumnezeu) si cei care se inchina lui Elohim (Elohim - Zei)...perioada in care s-a scris Deuteronomul este estimata la 900-700 i.Chr.)


Un alt personaj care ar fi putut scrie cartea V-a este profetul Iosua.
Acesta este o persoana care a existat cu siguranta si care a trait pe la 1200 i.Chr in Efraim (centrul Palestinei).
In plus, cartea lui Iosua o urmeaza pe cea a Deuteronomului.

In secolul al XVI-lea, in Anglia nu exista decat o singura traducere in limba latina a Sfintei Scripturi, destinata preotilor, asa cum se intampla, spre exemplu si in Egiptul Antic sau in alte culturi.
Astfel, numai grupurile elitiste aveau dreptul sa citeasca si sa scrie, cunoascand scrierile ezoterice despre Creator, Zeii si Ingerii sai.
Ca urmare a faptului ca marea masa a populatiei era ignoranta, aceasta nu detinea controlul asupra a ceea ce le era prezentat de catre preoti.
Acestia aveau responsabilitatea si puterea deplina de a prezenta poporului textele cat mai aproape de adevar.

Motivul pentru care, de-a lungul secolelor, anumite pasaje au fost modificate continuu, in mod intentionat, pentru a le prezenta oamenilor in cele din urma o alta imagine, nu mai poate di cunoscut astazi...
In orice caz, gruparile ezoterice si elitiste au reusit, timp de doua mii de ani, sa nu dezvaluie continutul textelor, pana la primele traduceri din Anglia si Germania.
Dupa cum vom vedea, aceste texte sunt foarte recente.
Cat timp textele au fost tainuite, nu existau decat putine exemplare, majoritatea scrise de catre autori diferiti.

Numarul de exemplare din Biblie vandute, vorbeste de la sine.
Este incontestabil faptul ca Biblia este "Cartea Cartilor", un adevarat "best seller".
Astazi, Biblia este accesibila oricarui om de pe planeta, fiind tradusa in peste 1600 de limbi.
In intreaga lume au fost vandute peste 750 de milioane de exemplare....acesta este un aspect discutabil, avand in vedere faptul ca pana in secolul al XV-lea, "gruparile elitiste" considerau ca este deosebit de important ca scrierile sa fie pastrate in secret si, mai ales, sa fie ascunse poporului.

Desigur ca, in acest context, nu putem sa nu amintim numele lui Martin Luther (1483-1546), care a fost un reper pentru lumea crestina, un adevarat "luptator pentru libertate".
Luther s-a opus influentei Bisericii Romano-Catolice, cu scopul de a crea o traducere unitara, accesibila oricui.
In anul 1543, telul sau principal a fost realizat odata cu aparitia la Wittenberg a primei "Biblii Luterane"...Aceasta reforma, o continuare a celei existente, consta in principal in faptul ca Luther a tradus "Biblia" in limba germana, iar puterea Bisericii Romano-Catolice nu mai putea fi exercitata asupra poporului german.

Inainte de aceasta, existau cateva Biblii in dialectele din nordul Germaniei, iar inca din anul 1466 fusese tiparita o Biblie completa de catre tipograful din Strasbourg, Johann Mentelin.
Intre secolele al VIII-lea si al X-lea, au aparut editii unice ale Bibliei din diferite tari europene.
In secolul al IV-lea, a fost redactat un exemplar al Bibliei de catre Episcopul Ulfilas - o traducere gotica....aproape in aceiasi perioada, in anul 383 d.Chr, Papa Damsus a solicitat redactarea unei Biblii in limba latina...traducatorul era Eusebiu Ieronimul.
Traducerea acestuia se baza, pe de-o parte pe Septuaginta (lat. saptezeci - conceputa dupa legenda celor saptezeci si doi de invatati) - cea mai importanta traducere a Vechiului Testament - si pe de alta parte, pe textul ebraic stravechi.
Traducerea Vulgata (lat. - popular) a devenit cea mai importanta editie in latina a Bibliei....In cele din urma, in anul 1546, in timpul Conciliului din Trient, aceasta a fost declarata Biblia oficiala de catre Inaltii Prelati ai Bisericii.

Descoperiri noi si importante sunt, spre exemplu, Manuscrisele de la Qumran...acestea au fost descoperite in anul 1946 de catre un beduin, Muhannad adh-Dhib, intr-o pestera de pe malul vestic al Marii Moarte.
Textele stravechi in mare parte au fost scrise pe papirus si piele de animal....conform metodelor stiintifice de datare, in cazul acestora, prin metoda de datare C-14, manuscrisele au fost datate si plasate in jurul anului 250 i.Chr.
Manuscrisele de la Qumran atesta scrieri biblice anterioare, insa contin si o multitudine de alte scrieri, care includ texte biblice noi.
Pana in prezent, manuscriselor de la Marea Moarta li s-a acordat mult prea putina atentie, ca sa nu mai vorbim despre prelucrarea si eventuala includere a acestora in Biblie.

Multi oameni de stiinta si cercetatori afirma ca tainuirea indelungata si modificarea intentionata a vechilor scrieri reprezinta cea mai insemnata inducere in eroare si manipulare a istoriei omenirii.

Daca privim Prima Carte a Facerii din punctul de vedere al stiintelor naturii, relatarea genezei biblice pare, la prima vedere, mai degraba o combinatie de fantezie si stiinta din secolul al XXI-lea.
Alte relatari ale Facerii si scrieri ale altor culturi, la care vom reveni si care sunt cu mult mai vechi decat cele biblice, sunt descalificate si bagatelizate.
Cu ce drept se calca in picioare mostenirea si intelepciunea acestor culturi ?

In cadrul Primei Carti se vorbeste despre "texte stravechi", care probabil nu au existat niciodata.
Oamenii de stiinta nu dispun in prezent de dovezi stiintifice categorice in favoarea unor astfel de texte...scrierile pe care le avem astazi la dispozitie sunt transcrieri ale unor transcrieri, care la randul lor sunt transcrieri ale unor transcrieri si mai vechi,
S-a dovedit faptul ca in fiecare noua traducere s-au efectuat modificari in"mod constient".
Astefel, au aparut noi semnificatii insa ceea ce este cel mai grav, au aparut o multime de greseli de traducere.
In total exista 1600 de transcrieri, nici una necorespunzand perfect unei alte transcrieri.

In acest sens, dr. Robert Kehl, un specialist din Zurich, afirma urmatoarele:
"Au fost multe cazuri in care acelasi pasaj al unei transcrieri a fost
corectat intr-un sens, iar apoi corectat exact in sensul opus de catre o
alta persoana, conform cu dogmele scolii de care apartinea.
Ca urmare a corecturilor singulare, dar mai ales a celor "planificate",
s-a creat un haos de nedescris."


Toti cititorii pot observa cu usurinta acest lucru !
Daca citesc Evangheliile dupa Matei, Marcu si Luca, comparand diferite texte si afirmatii vor avea surpriza sa gaseasca multe contraziceri.
Stiai faptul ca nici un evanghelist nu a fost contemporan cu Isus ?

Nici o persoana contemporana cu Isus, care i-a fost alaturi si care l-a urmat, nu a scris, din pacate, niciodata nimic despre acesta.
Abia dupa distrugerea Ierusalimului in anul 70, de catre imparatul roman Titus (39-81 d.Chr) s-a inceput redactarea unor scrieri despre Isus si credinciosii sai.

Asa ca te-as ruga respectuos sa nu mai arunci cu citate din Biblie daca nu esti in cunostiinta de cauza.
Sper ca acest mesaj sa il intelegi la adevarata lui valoare si sa nu il parcurgi precum citesc altii Biblia (adica in cateva ore)
Multumesc :-D

Arckadii

uite Urban. eu sunt in cunostinta de cauza. joc atat rolul scepticului cat si al pasionatului.
stiu si versiuni pro si versiuni contra.
ai o abordare asemanatoare cu cea a lui Baaron. chiar ma intreb daca nu cumva Jackie avea dreptate.
ma rog. irelevant acum.
Ceea ce vroiam sa iti spun: in primul rand cand vine vorba de Dumnezeu, nu poti cere dovezi palpabile. Dumnezeu se simte. "Cine are ochi sa vada si cine are urechi sa auda".
Este o nesimtire crasa si o mojicie nemaintalnita sa incercam sa demonstram Cuvantul caci "Dumnezeu este Cuvantul si Cuvantul este Dumnezeu". Cum ai putea demonstra cu niste legi atat de maleabile, cum este in cazul fizicii, si aici ma refer la faptul ca tot ceea ce a fost scris in fizica poate fi combatut, pe Dumnezeu. Einstein zicea "Orice lege poate fi infirmata, mai putin principiul 2 al termodinamicii". Principiul 2 spune: Caldura nu poate trece automat de la sursa rece la sursa calda(nu intru in amanunt...pot sa explic mai clar dar nu asta conteaza).
Daca tot poate fi infirmat, deci este imperfect, cum ITI POTI PERMITE sa ceri o demonstratie a PERFECTULUI, dupa aceste legi pamantesti?
Crezic a daca Elvin vine cu citate Biblice, el nu intelege? Cred ca tu esti cel care nu intelege. Deschide-ti ochii ca sa vezi.
Ark

Urban

O sa imi permit sa iti dau un raspuns rapid pentru ca special am urmarit sa vad daca raspunde cineva in primele 2 minute de la postarea mesajului meu.
Deci, no offence dar te-as ruga mai intai sa citesti "tot" mesajul meu pentru ca nu cred ca ai avut timp in doua minute sa il citesti pe tot.
Dupa aceea iti stau la dispozitie cu placere.
Multumesc

Arckadii

am citit tot mesajul tau.
imi poti raspunde.
parcurg foarte repede textele.
Ark


daca te referi la cele 3 intrebari o sa iti raspund si la ele

Urban

Am inteles.
Pai te astept sa contrazici argumentat tot ce am scris eu mai sus.
Eu ti-am explicat cine este Dumnezeul pe care il propune Biblia.