Forum RUFOn

Sectiune pentru limba româna => Fenomene conexe si paranormale => Subiect creat de: ady73 din 30 Mai 2006, 12:31:49

Titlu: Tulpa
Scris de: ady73 din 30 Mai 2006, 12:31:49
Sant interesat si caut de ceva vreme informatii consistente despre un fenomen parapsihologic numit tulpa - din cate am inteles, crearea exclusiv prin vizualizare mentala al unei entitati materiale vie/nevie sau al unei situatii. Echivalentul romanescului "ai grija ce-ti doresti ca se indeplineste" :-) .
Am citit cateva materiale - foarte superficiale din cate am vazut, mai mult prezentari teribiliste ale fenomenului, cele mai serioase de pana acum sant definitiile/explicatiile date de wikipedia - , am vizitat siteurile unor persoane care au trait experiente legate direct de acest fenomen tulpa, dar doresc in masura care se poate, sa discut pentru a afla mai multe  cu oricine interesat de acest subiect. In orice caz, se pare ca e un efect modelator indirect al activitatii creierului/mintii asupra realitatii, si ca orice activitate umana in cazul acesta, paranormala, trebuie procedat cu grija ca sa nu scape "creatura" de sub control - a se vedea cazul Montauk, in care bestia-bigfoot imaginata de unii din operatorii din cadrul proiectului a scapat de sub control si a distrus ce a apucat prin baza (poveste nitel cam incredibila, dar din punctul de vedere al tulpei, pare cam reala  :| ).

Va multumesc pentru atentia acordata.
Titlu: Raspuns: Tulpa
Scris de: Skywalker din 30 Mai 2006, 21:39:12
Salut, Ady73.
 
 Eu stiam de ceva fenomen in care se indeplineste acel lucru la care te gandesti, insa nu stiam ca se numeste Tulpa.
 Am sa-ti descriu in continuare doua astfel de cazuri.

Imaginea pe care o doresti si o ai in mintea ta va deveni realitate.
 
   Patrick Harpur relata povestea unui fotograf specializat in imagini din aer ale cercurilor din lanurile de grane, F.C.Taylor, care zbura intr-o zi deasupra unui camp, gandindu-se la o serie de cinci cercuri pe care le vazuse de curand. Ce extraordinar ar fi, se gandea el, daca cele cinci cercuri ar putea fi unite de un inel, formandu-se astfel un fel de cruce celtica. A doua zi a vazut din avion ca aparuse pe camp exact un astfel de inel.
   In cartea sa despre Realitatea demonica, Patrick Harpur povesteste cum in copilarie isi dorea o undita. Dupa saptamani intregi in care a muncit pe unde a putut si a strans niste bani, ii mai lipsea o jumatate de coroana ca sa-si implineasca visul.
   Intr-o zi statea intins in iarba, intrebandu-se daca va fi intr-o zi in stare sa castige atatia bani ca sa-si cumpere undita. In timp ce se gandea, a inceput sa smulga alene buruieni. Una dintre ele s-a lasat foarte greu smulsa, dar cand Harpur a reusit, in cele din urma, ce credeti ca a gasit prins intre radacini? Evident, o jumatate de coroana. Da, ciudat, dar s-a intamplat. Si sunt sigur ca s-au intamplat o gramada de astfel de fenomene.
Titlu: Tulpa
Scris de: ady73 din 31 Mai 2006, 00:37:43
Salut Skywalker!...
Si iti multumesc pentru raspunsul si interesul acordat.

Apropo de povestioara cu aviatorul care-si imagina cercuri in lan, am mai auzit de ea si e chiar interesanta : in sensul ca deduc ca nu prea exista coincidenta (vezi dorinta aviatorului coroborata cu materializarea ei in timp util, adica la scurt timp de la mentalizare), doar ca in anumite momente si conditii propice, realitatea din jurul nostru e construita subtil de gandurile noastre.

Sant interesat de subiect de mai multa vreme, dupa cum spuneam, dar din intamplare am dat acum cateva luni peste un site care contine povestea unei frantuzoaice pe nume Louise Eugénie Alexandrine Marie David (24.oct.1868-8.sept.1969), care prin firea ei rebela si nonconformista, si din dorinta de a experimenta si invata lucruri noi, a intreprins o calatorie in Tibet - siteul respectiv e : http://www.tulpa.com/explain/alexandra.html.

Ea povesteste cum, in Tibet, fiind gazduita de calugari, invatand de la ei diverse tehnici de meditatie, a inceput sa practice o tehnica, indeajuns de riscanta pentru novici, aceea de a vizualiza mental in apropierea ei existenta unei persoane - ea isi propusese sa proiecteze mental - in mod constient,constant si concentrat - forma fizica a unui calugar "virtual". Dupa ceva vreme, in jurul locatiei in care se afla, a observat un barbat, misterios, mai retras, care se plimba prin zona. Intreband pe unul din calugarii la care locuia, cine este aceea persoana, i s-a raspuns ca e un necunoscut. Acel barbat aparand tot mai des prin preajma manastirii, Marie David a incercat sa-l contacteze, sa converseze cu el in vreun fel : calugarul tacut mergea in graba si disparea fara urma prin vecinatati. Atunci, Marie hotara sa se destainuiasca maestrului ei si-i povesti cum a mentalizat/proiectat mental in meditatiile ei un calugar si ca acel calugar din imaginatia ei seamana cu acel strai misterios. Raspunsul maestrului a fost urmatorul : ceea ce constata ea acum este tulpa, rezultatul final al gandurilor ei concentrate; creatura materializata nu e o fantoma, ci o entitate semiconstienta care bantuie fara un scop precis prin lume; fiind inzestrata de creatoarea sa cu atribute omenesti, entitatea are capacitatea de a deveni pe deplin constienta de propria sa existenta si a realitatii inconjuratoare; atunci entitatea se va transforma intr-o alta entitate, cu personalitate, diferita de cea pe care mentalizatorul si-a propus-o. Maestrul a sfatuit-o pe Marie sa inceapa o noua serie de meditatii prin care sa vizualizeze non-existenta calugarului "virtual", care deja incepea - observase ea- sa aibe un comportament malevolent. In fine, dupa sedinte de meditatii, a reusit, calugarul fantoma disparand din zona.

E o poveste , daca nu neadevarata, cel putin fascinanta. Deja am observat pe diverse siteuri un subcurent paranormal concretizat sub forma unor cluburi, in care unii incearca (sic!) sa mentalizeze tot felul de persoane care nu au existat niciodata (cu biografie completa, tot tacamul -:) ) , ba chiar pana la a incerca sa schimbe istoria. Cred in schimb ca mase mari de oameni vizualizand in acelasi timp, acelasi lucru, dorindu-si cu adevarat, pot produce niscaiva fenomene bizare (cel putin la nivel de autohipnoza/autosugestie).

Iata de exemplu cum arata o persoana target imaginara, existenta ei fiind un scop al unui astfel de club : http://paranormal.about.com/library/weekly/aa102201a.htm

Titlu: Raspuns: Tulpa
Scris de: deepblue din 10 Iunie 2006, 00:36:00
Cazul Montauk este unul interesant care incepe tocmai cu experimentul Philadelphia.
Titlu: Raspuns: Tulpa
Scris de: Skywalker din 10 Iunie 2006, 10:55:08
In cazul Montauk nu cred ca a fost vorba de Tulpa.
Titlu: Raspuns: Tulpa
Scris de: nemo din 20 Iunie 2006, 11:39:09
Fenomenul acesta Tulpa se potriveste de minune cu fenomenele de la Cluj, padurea Baciu-Hoia . Materializarea unui gind intr-o stare a materiei ectoplasmatica . Iar explicatia data de ... "calugar ratacitor" poate insemna ca forma de materializare care nu are o constiinta proprie . 
Titlu: Raspuns: Tulpa
Scris de: ryn din 20 Iunie 2006, 12:55:56
Daca ati citit tpicul de intampinare, noi am organizat o expeditie la Hoia si se va pleca vineri. Cine vrea sa participe sa ne anunte.
Titlu: Raspuns: Tulpa
Scris de: IONUT din 21 Iunie 2006, 23:06:39
Interesant - Tulpa.  Mi s-a întâmplat în viaţă de multe ori să-mi doresc să se scimbe ceva şi , tocmai când nu mă aşteptasm, s-a produs scimbarea, ciar şi scimbarea din socialism în capitalism, asta cred că şi-au dorit mulţi, atunci. Da nu numai asta, ci şi multe lucruri de interes inddividual, deşi cred că nu e tulpa, lipsind practica meditaţiei. Însă o legătură există pe undeva. Tulpa şi restul categoriilot de îndeplinire a dorinţelor arată că latura spirituală aoamnilor este .. imensă ca posibilităţi şi capacităţi.
Titlu: Raspuns: Tulpa
Scris de: rutzy din 07 Iulie 2006, 17:32:35
 salut si ma bucur ca am gasit un site serios pentru ceea ce ma interesa...
  pot sa spun ca nu stiam de acest fenomen tulpa,dar probabil ca nu am cautat prea bine
desi recunosc sunt mai tinerica  :-)si nu prea am avut timp.
  Sper ca nu voi deranja pe nimeni pe aici cu prezenta mea...avand in vedere ca este un site serios...poate si oamenii ma vor judeca prea aspru.  :-(
        Mi s-au petrecut si mie o serie de fenomene parapsihologice si as vrea sa le pot discuta cu cineva.Si aici am vazut ca se dau diverse pareri.
         As putea da un exemplu la fenomenul tulpa,sau chiar mai multe dar nu cred ca toate se incadreaza aici.Mai mult cred ca s-ar incadra in alt fenomen dar nu stiu in care si as vrea sa aflu pentru a-l analiza mai bine.Am sa dau un exemplu mai scurt care imi vine acuma in minte:intr-o noapte visasem ca mananc creier pane...ceea ce imi place cel mai mult.A doua zi sunt sunata de matusha mea care imi spunea ca primise creier pane la alimentara la care lucra...si practic a doua zi am mancat creier pane.
          Am avut mai multe vise care s-au implinit dar cred ca voi incerca sa scriu intr-un alt subiect despre tot...exemplul care l-am dat probabil este banal dar mi-e greu sa le scriu pe toate....dar majoritatea sunt lucruri pe care le visez si apoi se indeplinesc...
Titlu: Raspuns: Tulpa
Scris de: lory din 08 Iulie 2006, 16:36:49
vreau si eu creier pane... :-D
de fapt, mi-a facut paleoastronaut pofta de calamar... :lol:
Titlu: Raspuns: Tulpa
Scris de: darkness din 08 Iulie 2006, 22:16:58
verry funny, lory... :lol: :lol: :lol:
dar nu vad ce legatura are cu tulpa...
Titlu: Raspuns: Tulpa
Scris de: toma din 10 Iulie 2006, 11:23:16
Batrinii zic: ai grija ce-ti doresti, ti s-ar putea implini!
Titlu: Raspuns: Tulpa
Scris de: lory din 10 Iulie 2006, 13:35:08
oscar wilde zice " atunci cand zeii vor sa te pedepseasca, iti indeplinesc cele mai fierbinti dorinte"...
Titlu: Raspuns: Tulpa
Scris de: ryn din 10 Iulie 2006, 22:25:53
Pana la urma totul tine de sugestie si de autosugestie mai ales.
Titlu: Raspuns: Tulpa
Scris de: paleoastronaut din 12 Iulie 2006, 16:15:21
Apropo lory...cum e calmarul la gust?..sincer prefer un stake de pork....cat despre tulpa ,povestea e cu dus si intors..daca privim problema in ambele sensuri si nu doar intr-unul putem observa ca fie noi cream lucruri cu puterea mintii noastre fie ele sunt deja create si noi doar le anticipam..sau urmeaza sa fie create...Daca acceptam teoria universurilor paralele cu posibilitati infinite ale variabilelor e posibil ca un astfel de univers paralel efazat fata de noi cu ore,zile sau ani sa poata fi accesat intamplator in vis sau in alte stari de meditatie sau panica,etc...cam ca atunci cand prinzi un post de radio pe unde lungi intr-o anumita zi in anumite conditii meteo...aziil prinzi..maine pa..dar azi cand il prinzi auzi ce va fi maine ori peste un an...cam asa e unul din sensurile logice..celalalt sens logic este ca intr-adevar putem manipula voluntar sau mai des involuntar realitatea din jurul nostru...daca noi suntem pe pamant in forma fizica doar pentru a invata ceva ce ne va folosi mai tarziu in viata noastra de fiinte de lumina,energetice,atunci poate ca viata asta fizica este de fapt un joc..de pcin care noi,personajele avem variabile proprii pe care in anumite momente ale jocului le putem accesa..si folosi..asta daca e sa dam crezare teoriei ca DINCOLO mai e totusi ceva...desi s-ar putea sa nu existe NICIUN dincolo....voi ce ziceti?
Titlu: Raspuns: Tulpa
Scris de: lory din 13 Iulie 2006, 10:25:43
paleoastronaut,ma intrebi ce gust are calamarul... CE GUST ARE UN MAR, PALEOASTRONAUT?

cred ca totul depinde de gust, mie imi plac fructele de mare sunt absolut minunate si as renunta sa stake-ul de porc :lol:
vad ca stai in bucuresti...e un mall acolo,nu mai stiu in ce sector,unde am fost cu pri3st3ss si am mancat fructe de mare de s-a chinuit ea sa manance cu betisoare :-D nu e scump, ar trebui sa te duci...ti-as spune numele localului, dar nu stiu daca nu voi fi amendata :wink: :-P

eu cred ca exista universuri paralele...probabil ceva gen bule de sapun in aer ( nu lua cuvintele mot-a-mot ) care se mai ating si intrepatrund cateodata..exact si acest univers cu cel paralel: atunci cand al nostru  se "ciocneste" cu altul, mai vedem si noi in partea cealalta cate ceva...
iar pe pamant nu esti numai in forma fizica
Titlu: Raspuns: Tulpa
Scris de: toma din 14 Iulie 2006, 12:39:42
Citat
asta daca e sa dam crezare teoriei ca DINCOLO mai e totusi ceva...desi s-ar putea sa nu existe NICIUN dincolo....voi ce ziceti?
Aduc aminte ca Biblia nu vobeste de reincarnare sau viata de dupa moarte! Mortii (ai de merita  :roll:) se aseaza de-a dreapta Tatului cersc si ...cam atit! Reincarnarea e imprumutata de pe la alte religii.
P.S. si stiti ceva? Pe undeva e adevarata treaba cu "reincarnarea": numarul de atomi de Pamint e cam ...constat! Asa ca e destul de probail ca un atom de Ca, H, O, P, sau mai stiu eu ce, sa reintre in ciclul vietii ..vii! :wink:

Interesant cum se pune problema: cauti un lucru, te gindesti la el si il gasesti, ma rog se "meterializeaza", ups, gata-i tulpa, aber... cind dai peste alta multime de lucruri, mult mai mare, pe care nu le .....doresti.... ce e???????
Apoi cum stam cu probabilitatile? Cite lucruri le-am dorit si s-au realizat si cite nu? Care-i raportul inte ele, ca sa nu vorbim doar de simple coincidente?
Titlu: Raspuns: Tulpa
Scris de: lory din 14 Iulie 2006, 12:46:36
in biblie a existat scris despre reincarnare, toma..a fost "stearsa" dupa aceea si s-a discutat de ce  intr-o alta sectiune
( http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,533.15.html )

iar despre coincidenta a spus Skywalker destul de corect si frumos in alat sectiune : http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,220.msg6253.html#new
Titlu: Raspuns: Tulpa
Scris de: paleoastronaut din 15 Iulie 2006, 04:29:06
lory...mai bun decat un sushi de calamar este sos de ananas cu creveti....cred ca restaurantele cu specific japonez din bucuresti unde se prepara totul sub ochii tai pe o tablie incinsa de catre un bucatar acrobat..alea merita vizitate...am remarcat cat de atenta esti cu banii mei :-P...stiu ca si in STATE exista restaurante de sushi puzderie..do you like sea food? :-DCat despre MAR ..lory..are gustul dulce acrishor al pacatului. :evil:..dar prefer un mar dat din dragoste de o EVA dezinteresata material. :roll:.nu de o profesionista..cred ca stii ce vreau sa spun...si-apoi cine isi mai doreste cosmarul de a trai inca o data :-o..in aceasta lume de cosmar? :-ode aceea indienii se incinereaza..pentru a nu se mai incarna niciodata...daca reincarnarea e reala..atunci asta da coshmar..infinit....brrrrrrrrrrrrr! :-o
Titlu: Raspuns: Tulpa
Scris de: lory din 15 Iulie 2006, 17:45:07
pai motivul reincarnarii  nu e cosmarul de a trai..
cum iti asterni,asa dormi....asta e"motto-ul" ca sa zic asa...
ideea lui platon e interesanta,desi eu as mai combina-o si cu alte teorii
da,ai dreptate, dar MARUL a adus cunoasterea...prefer cunoasterea,sau macar inceputul ei, decat sa stau degeaba in rai..cred ca era tare plictisitor :-D
unde mergeam la cumparaturi?!!!

cat despre profesioniste...eeh,nu mai raspund la atacuri personale, chiar esti prea ***
Titlu: Raspuns: Tulpa
Scris de: pri3st3ss din 15 Iulie 2006, 20:51:57
mall-uri in rai?! ce ai patit,lory?
iar tu nici nu stii despre ce vorbea platon... :x
Titlu: Raspuns: Tulpa
Scris de: toma din 16 Iulie 2006, 20:04:31
Citat
mar dat din dragoste de o EVA
In Biblie scrie simplu  FRUCT! Marul a aparut in reprezentarea artistica a pacatului! :lol: Pruna, probabil, era prea mica, para a vea o forma ciudata iar bananele si portocalele nu se cunosteau inca :lol: :lol:
Citat
in biblie a existat scris despre reincarnare, toma..a fost "stearsa" dupa aceea
Aici nu te contrazic, multe au fost omise sau schimbate, in decursul multiplelor copieri si traduceri, in Vechiul si, mai ales, Noul Testament functie de interesele potentatilor vremii :evil:. Din pacate dovezile sint extrem de putine, bine pazite si, mai ales, interpretabile.
Titlu: Raspuns: Tulpa
Scris de: paleoastronaut din 19 Iulie 2006, 20:05:16
Toata lumea stie ca BIBLIA este o culegere de GHICITORI si METAFORE....deci se stie ca fructul cunoasterii..si pacatului...poate fi..orice fruct....dar conform unei conventii vechi de sute de ani..acest fruct a fost ales sa fie...MAR..chiar MARELE IISUS ne confirma caracterul CRIPTIC al bibliei :“And He said, ‘To you it has been given to know the mysteries of the kingdom of God, but to the rest it is given in parables, that 'Seeing they may not see, and hearing they may not understand'” (Luke 8:10).
"Though I have been speaking figuratively, a time is coming when I will no longer use this kind of language but will tell you plainly about my Father."
- Jesus Christ, as quoted in John 16:25
Titlu: Raspuns: Tulpa
Scris de: toma din 20 Iulie 2006, 14:11:56
Gresit, Vechiul Testament este o istorie a poporului evreu. Noul Testament, o epoca aparte.
Titlu: Raspuns: Tulpa
Scris de: paleoastronaut din 22 Iulie 2006, 14:40:17
Gresit TOMA...O fi biblia istoria poporului evreu pentru neinitiati...daca o vei citi integral si cu ochiul format pentru a face delimitari intre istorie si metafore...vei vedea ca este un manual folositor pentru a ne ajuta pe NOI,CEI DE AZI...SA NE INTELEGEM ORIGINEA....SI VIITORUL...Desigur daca geneza ti se pare a fi o pagina din istoria poporului evreu..n-ai decat sa crezi asta....chiar si sutele de pagini despre EXOD...Moise,David,Solomon...Sunt pline de inteles ..Pentru NoI..Nu pentru salbaticii si primitivii evrei care le-au citit si..creat primii....Sa fie povestea lui NOE...Din istoria poporului evreu?E adevarat ca naivii evrei isi justifica originea si dreptul la posesia tarii sfinte prin biblie...DAR EI UITA IN NAIVITATEA LOR CA in biblie ei sunt doar folositi ca pretext pentru a se transmite catre NOI cei de AZI invataturi si previziuni...Care oricum nu puteau fi intelese de inapoiatii care au tot transcris SCRIPTURA timp de mii de ani...NOI,CEI DE AZI SUNTEM DESTINATARII CIFRULUI BIBLIC....Deci chestia cu istoria evreilor este doar un pretext...Pentru ca altfel biblia NICI NU MAI AJUNGEA PANA LA NOI...Ca multe alte scrieri...care s-au pierdut definitiv...Dar fiind IN APARENTA vorba de istoria lor...naivii evrei au tot copiat si transcris la biblie pana au facut scurta la mana...SPRE A PUTEA SA O CITIM NOI,ASTAZI.
Titlu: Raspuns: Tulpa
Scris de: Shadowman din 08 August 2006, 16:33:22
Sant interesat si caut de ceva vreme informatii consistente despre un fenomen parapsihologic numit tulpa - din cate am inteles, crearea exclusiv prin vizualizare mentala al unei entitati materiale vie/nevie sau al unei situatii. Echivalentul romanescului "ai grija ce-ti doresti ca se indeplineste" :-) .

 Iti sugerez sa citesti scrierile  lui Carlos Castaneda  : Focul launtric,Darul vulturului,Al doilea cerc de putere,Arta visatului...cam toate cartile sale-pe cit posibil-si in ordinea cronologica...Cred ca vei gasi un raspuns...Cartile au
aparut la editura RAO...Lectura placuta !
Titlu: Raspuns: Tulpa
Scris de: liteady73 din 20 August 2006, 04:37:37
Salut Shadowman si iti multumesc pentru sfatul pe care mi l-ai oferit!...

Intr-adevar, Carlos Castaneda este un scriitor care incearca metaforic si filozofic sa explice o stare de fapt apartinand intrinsec viului, in ultima instanta omului, si anume de a fi constient de faptul ca interactiunea minte-materie este pe cat de reala pe atat de subtila.

Am citit din pacate pana acum destul de putin, sant insa indeajuns de convins de faptul ca mintea omului, in speta subconstientul sau, are puterea de a determina decisiv o stare situationala, aceasta facand-o intr-un mod indirect prin intermediul actiunilor impuse de dorintele arzatoare, daca pot spun astfel - vezi cautarea continua a unui echilibru personal aflat in continua schimbare.

Mentalizarea, indeosebi vizualizarea mentala printr-o dorinta apriga, este de efect. Am ajuns la aceasta concluzie constientazand unele conexiuni - indeajuns de bizare cat sa le acord atentie -, pe care le-am trait si pot spune ca si simplul "bombardament" verbal concentrat asupra propriei minti duce in timp la modificari ale unor stari de situatie aflate in campul de interes al mentalului constient.

Tulpa omului obisnuit, daca ma pot exprima astfel, e reala. In fiecare moment realitatea e schimbata subtil catre telul propus, cel mai mult contand dorinta, de fapt nevoia de echilibru indeplinita de materializarea unei dorinti.

PS : Va multumesc tuturor pentru interesul acordat acestui subiect si, sper, ca pe viitor, sa aflam cat mai multe despre natura si esenta psihicului uman, fie ea chiar prin prisma acestui fenomen Tulpa.
Titlu: Raspuns: Tulpa
Scris de: calinahanna din 13 Decembrie 2006, 16:56:30
Wow!
In sfarsit, gasesc un nume unor fapte care mi s-au intamplat. (Sa fie oare acest lucru?)
Si ultima dintre ele, acum 2 luni...
Nu imi este si nu mi-a fost frica niciodata de dentist. Nu suport durerea in anumite zone ale corpului, dar de cand s-a inventata anestezia, sunt cea mai fericita :wink: Am mers - ca de obicei - cu incredere la stomatologul meu si in timp ce isi indrepta acul seringii catre gingiile mele, intr-o doara si in joaca am inceput sa vad un peisaj marin si un zid si imi spuneam, ca o mantra (repet, in joaca, radeam de mine...), ceva de genul "nu ma doare, nu ma doare", parca fredonam un refren copilaresc. Si cand colo, tipul sare ca ars si spune: "Ce s-a intamplat? Nici macar nu ti-am atins gingiile..."...Acul era complet indoit. Si intr-adevar, nu m-a atins... Nu m-am socat. Dar nu ma asteptam sa am atat de multa "forta" intr-un moment in care eram obosita, nu eram prea fericita si nici nu dormisem destul...
Sa fi fost "tulpa"?
Titlu: Raspuns: Tulpa
Scris de: liteady73 din 18 Decembrie 2006, 02:20:47
Salut Calinahanna !...

Ai trait o experienta parapsihologica dupa descrierea facuta. Important este ca toata operatia/operatiunea sa se fi terminat cu bine.

Un element decisiv in acest tip de manifestare este un echilibru mental, continuu intretinut, si aici ma refer la o activitate celebrala ponderal echilibrata in ambele emisfere. In Tibet se folosesc incantatii si sisteme fonice binaurale care induc creierului anumite stari de transa. In astfel de stari se pot induce materializare - cel putin autosugestiv.

Mintea are capacitatea si puterea de a schimba situatii in domeniul informateric, cel putin cuantic. Din punctul de vedere al cercetatorilor stiintelor de frontiere - fizica, matematica, neurologie, psihologie - e decisiva o astfel de actiune in domeniul subcuantic. Mintea omului modeleaza realiteatea in care se afla.

Ai grija ce-ti doresti ca ti se indeplineste.
Titlu: Raspuns: Tulpa
Scris de: calinahanna din 18 Decembrie 2006, 08:06:13
@liteady73...

Mamma mia...
Asta asa este. Am momente in care imi doresc atatde intens ceva, incat am senzatia ca "invart timp"... ce freaky suna, dar asa ma simt...Bineinteles ca se indeplineste. Nu iti imagina ca imi doresc stiu eu ce cutremur de mega - magnitudine, sau sa gasesc vreo punga cu bani... Dar spre exemplu imi doream cu ardoare sa ma intalnesc cu vreo colega de gimnaziu, sau sa nu ma intrebe vreun profesor stiu  eu ce baliverna, sau sa ajung stiu eu pe unde.... pe toate le obtineam. Insa ce ma sperie este ca la dentist, eu chiar nu mi-am dorit nimic. Glumeam, a fost ca  o joaca, nici macar ca o incercare, si iata! ... acul se indoi.
Asta m-a socat. Si chiar "socat" nu e un termen bine ales. M-am "minunat". Pur si simplu.

"Echilibru mental"... Cred ca asta chiar asa fost. Eram extrem de relaxata. Si fericita ca era ultima plomba de pus, ca vine week-end-ul, si ca nu eram chiar obosita, ca la sfarsit de saptamana.

Poti sa ma lamuresti cu ceva?
Daca da, ce sunt "sistemele fonice binaurale"?
M-ai pierdut la al treilea cuvant...

Apropos de realitatea modificata de om prin puterea mintii si a vointei... este o carte, netradusa la noi inca, scrisa de Ursula le Guin, si se numeste "the lathe of heaven". Daca ai ocazia, citeste-o. Mie mi s-a parut extrem de reala.
Titlu: Raspuns: Tulpa
Scris de: liteady73 din 18 Decembrie 2006, 13:04:15
Salut Calinahanna !...

Creierul interpreteaza informatiile din mediu, primite prin cele cinci simturi, in fiecare din emisfere, in centrii sai specifici. Dupa care compune/interpreteaza, dupa experienta si baza de date pe care o poseda, informatia receptata.

Sistemele fonice binaurale sant obiectele de metal - clopotele, de exemplu - care prin sunetul ritmic pe care il produc induc creierului o anumita stare de functionare, care se poate incadra in ritmul alfa, beta, delta sau theta de activitate cerebrala.

Exista sisteme , de data ceasta moderne, care contin un set de casti de buna calitate si trebuie sa emita un sunet nedistorsionat intre 20 Hz si 20 KHz. Difuzorul din dreapta, de exemplu emite un sunet sinusoidal de 528 Hz, difuzorul din stanga emite la fel un sunet sinusoidal de 535.8 Hz, astfel incat creierul este pacalit si prin combinarea celor doua frecvente apare una subliminala, sub forma de pulsatie, de 7.8 Hz.

E o tehnica folosita in meditatie si in medicatie, tratamente psihologice (cu unele exceptii).

Best regards !...
Titlu: Re: Tulpa
Scris de: Tyanu din 14 Septembrie 2016, 10:12:55
Un subiect interesant, din punctul meu de vedere, care a fost lasat la prafuit in subsolurile rufonului...

 "Tulpa" este un concept de origine budistă, preluat în occident sub denumirea de formă-gând sau thoughform în limba engleză. Pe scurt tradiţia budistă ne spune că o tulpa este o emanaţie spirituală, energetică, realizată de un individ, ori de un grup, printr-un act de voinţă, în principiu purtând un scop. Aşadar o formă-gând este o entitate creată de om, pentru a-i deservii acestuia cu un scop şi a produce un anume rezultat în lumea materială. În principiu, odată cu atingerea scopului, aceasta va dispărea, se va "dizolva" în neant. Forma-gând stă la baza oricărei forme de magie, vrăjitorie ori religie. Eliberându-ne din gândirea primitivă referitoare la descântece, vrăji ori rugăciuni, trebuie să înţelegem că nu ritualurile ori cuvintele în sine sunt cele care produc efectul, ci este vorba doar de voinţa agentului şi de energia pe care acesta o acordă scopului dorit, astfel informaţia, dorinţa acestuia este "sufletul" unei forme-gând, to do-ul, iar energia care înveleşte şi susţine acest to do este echivalentul trupului, este un simplu vas pentru a nu se pierde informaţia în neant.
              Oamenii au număr uriaş de gânduri în fiecare clipă, fiecare din acestea are o vocaţie spre a devenii o formă-gând, însă mare masă a gândurilor cotidiene se pierd pur şi simplu în neant, deoarece nu sunt susţinute de o dorinţă suficient de intensă şi aşadar nu primesc nici un corp energetic care să le servească. Ca regulă, pentru crearea unei tulpe este necesar un act de voinţă, conştient şi intens, desigur în mod excepţional acestea pot lua naştere şi în mod inconştient dar intens.

Canalul de televiziune Starz lucrează la producerea serialului American Gods,dupa cartea cu acelas nume a lui Neil Gaiman, care-i va avea în rolurile principale pe Ricky Whittle (Shadow), Emily Browning (Laura), Ian McShan (Wednesday). Subiectul este chiar acesta - tulpele, chiar daca acest concept sau denumire nu este prezentat deloc in carte. Pe scurt, zeii oameilor se pregătesc pentru marea confruntare dintre cei vechi și cei noi. Zeii vechi sunt cei din mitologiile care ne sunt mai mult sau mai puțin familiare precum cea nordică sau cea egipteană, cei care au fost aduși pe pământ american de coloniști cu secole și milenii în urmă. Zeii antici sunt dezamăgiți și nemulțumiți de cum merg lucrurile în lume. De ce nu mai primesc jertfe umane? De ce nu mai sunt la fel de apreciați? De ce nu se mai roagă nimeni la ei?
Ceilalți, zeii noi sunt cei născuți din credința fără margini a americanilor,(si nu numai) cei cărora oamenii își sacrifică timpul și viața clipă de clipă: zeii tehnologiei, ai banilor, ai autostrăzilor și avioanelor etc.


Titlu: Re: Tulpa
Scris de: Grifon din 14 Septembrie 2016, 12:23:32
Foarte inspirată inițiativa colegului @Tyanu de a actualiza acest subiect (pe care eu nici nu-l remarcasem in TONA de subiecte ce abundă intre "straturile" forumului.)

Ader la toate considerațiile d-lui. @Tyanu,  amintind că formele-gând au fost demonstrate ca realitate și de măsurători experimentale (subiecți ce au fost rugați să-și imagineze ceva (orice), ptr.ca apoi instrumentele să identifice pulsații/vibrații energetice in locul respectiv).
Completez și prin a spune că noțiunea orientalà de "tulpa" poate fi asociată (dar nu confundată) cu noțiunea de egregor - termen intâlnit in ocultismul european, influnțat de practicile cabalisto-alchimice din evul mediu).
Egregorul - dacă am ințeles eu bine - ar reprezenta o unire/combinare de forme-gând, rezultând o forță definită de cugetarea "intregul e mai mult decât suma părților".De se cunoaște modul de formare/controlare, "gestionarii" pot reuși multe lucruri, aparent miraculoase.
Voi mai reveni, după ce-mi voi mai "desprăfui" și eu unele cunoștințe din acest domeniu. Sigur poate fi pus in conexiune si cu "stupa", piramidele, etc. - dar să nu ne pripim, ajungând să amestecăm prematur conceptele.
Titlu: Re: Tulpa
Scris de: abyss din 14 Septembrie 2016, 14:16:57
Cred că poate intra în aceasta categorie și Golemul.
Titlu: Re: Tulpa
Scris de: Grifon din 14 Septembrie 2016, 14:39:14
Și Golemul, corect, doar că acolo era vorba de aplicabilitate avansată. Tot forma-gând era, să zicem, "primul motor", dar Golemul deja era o materializare - o transpunere pe un suport (argilă, lut, iar ocazional secreții/piele/păr uman.). Golemul era chiar foarte perceptibil, câteodată luând forme grotești sau inspăimântătoare.
Insă da, intră,  fie și indirect, la ceea ce am putea numi deja "tehnologia formelor-gând".
Titlu: Re: Tulpa
Scris de: Tyanu din 15 Septembrie 2016, 01:10:33
Conceptul de tulpa apare in multe traditii si credinte, chiar daca sub nume sau caracteristici oarecum diferite. Astfel, spiritistii spun ca in planul astral se gasesc multe fiinte printre care asa numitii elementari, entitati cu foarte putine calitati in functie de vibratiile elementul predominant. Ei traiesc pe vibratii similare omului si transmise catre acesta in planul astral. Printre ele exista unele ce au atins un anumit grad de inteligenta.

Alt gen de fiinte sunt larvele (larvae), create constient sau inconstient, de ganduri senzoriale intense, prin matrita astrala. Acestea nu sunt fiinte adevarate ci invigoreaza emotiile si pasiunile din lumea animala a planului astral inferior. Instinctul de autoconservare le indeamna sa intre in sfera acelor oameni care au pasiuni identice, unde vor incerca direct sau indirect sa provoace acele pasiuni in om. Aceste fiinte se hranesc cu emanatiile pasiunilor pe care le-au declansat.Planul fizic este limitat in timp si spatiu. Planul astral este sfera spiritului mobil, astfel este limitat la spatiu, planul mental este dincolo de timp si spatiu si astfel sunt si toate procesele mentale.

In sfera mentala se afla regiunea asa numitilor elementali, entitati create constient sau inconstient de om prin gandire intensa si repetata. O astfel de fiinta nu-i suficient de condensata ca sa aiba o forma in lume astrala si astfel influenta ei este limitata la sfera mentala. Diferenta dintre formele gand/idei si elementali este urmatoarea: forma idee este formata dintr-una sau mai multe idei iar pe cealalta parte elementalul are un anumit grad de constiinta si astfel instinct de conservare, dar altfel nu se deosebeste prea mult de alte fiinte din planul mental, si chiar poate lua forma unei idei-forma.

Egregorul este o acumulare impersonala de info-energii, bune sau rele, care au apartinut indivizilor, grupurilor de indivizi, societatii, popoarelor, natiilor, planetelor. Aceste info-energii acumulate se comporta ca niste acumulatori-tampon din punct de vedere info-energetic, indivizii pot urca informatie si energie in egregor sau pot primi informatie si energie din egregor. Se creeaza astfel o interdependenta, egregorul reprezina si de multe ori influentează deciziile subtile ale indivizilor, nuanta de bine sau rau etc.
Fiecare grupare, fiecare miscare religioasa, politica, artistica, fiecare tara, formeaza un “egregor”. Egregorul se comporta ca o fiintă psihica emanata de o colectivitate, fiind format din gandurile, dorintele, fluidele tuturor membrilor care au ganduri in comun.

Plecand de aici cred ca putem face o legatura cu teoria morfogenetica si a subconstientului colectiv.
Titlu: Re: Tulpa
Scris de: xperyens din 15 Septembrie 2016, 11:17:28
In primul rand as vrea sa spun ca nu ma pricep la subiect dar as vrea sa-l inteleg.
Interesant mod de a privi si intelege lucrurile colega @Tyanu, dar presupun ca aceste informatii sunt citite/descoperite din anumite surse fara a fi fost traite sau experimentate in mod real de tine, ma refer atat la tulpa cat si la egregor sau golem. Acum intrebarea mea este daca consideri ca si aparitiile si fenomenele OZN sunt explicabile tot prin prisma tulpei. Cred ca cel mai bine ar fi daca putem sa incadram acest subiect pe anumite plaje clare. De exemplu o intrebare este daca acest efect generat de dorinta arzatoare a omului poate face sa se intample ce am descris aici: http://www.rufon.org/forum/fenomene-conexe-si-paranormale/urme-in-plan-fizic/ (http://www.rufon.org/forum/fenomene-conexe-si-paranormale/urme-in-plan-fizic/)  - problema ar fi ca eu nu am avut nicio intentie de a genera o picatura de apa in camera, dar poate este un efect conex a altceva, as fi curios sa aflu parerea ta.
Eu personal ma consider a face parte dintre cei cu gandirea primitiva dar acest lucru nu ma deranjeaza deloc si cred ca aceasta nu va fi o bariera in dialogare. La noi in tara avem o vorba - s-a nascut o idee - inteleg ca aceasta este defapt tulpa budista? Sau, "cred ca se poate", "imi doresc sa reuseasca", "as vrea ca toata lumea sa fie sanatoasa" - acestea sunt pachete de informatii transmise si considerate a fi tulpe?

Multumesc si o zi cat mai buna,
Titlu: Re: Tulpa
Scris de: Grifon din 15 Septembrie 2016, 12:53:23
Ptr. a ințelege noțiunile astea, e nevoie de fixarea paradigmei fundamentale.Cum s-a mai scris pe forum, premisa de bază e "gândul naște materia", și nu, cum din păcate s-a impamântenit in ultimele secole, "materia naște gândul". In prima accepțiune, toată lumea / planeta/ universul e doar o emanție de gând(uri), densificat/e treptat până la "lutul" tangibil.

Mergând pe linia asta, iar am ajunge la metafizică, și vreau să evit asta. Revenim la forma-gând. In teorie, treaba e super simplă.Dacă lumea e gând densificat, și noi (oricine) o putem modifica, doar densificându-ne gândurile. Ce mare scofală ? Intre două țigări și o cafea, hop, băgăm și o densificare, să mai treacă timpul...
Mai nasol e cu practica. Gândurile noastre curente au valoare (aproximez aleatoriu) de 0,00000001. Prin comparație, ptr.mișcarea unui fir de păr (minimă influență materială) ar trebui valoarea 1- iar apoi, desigur, pentru alte trăsnăi, valori exponențial crescătoare.
Păi, cum creștem valoarea ? Budiștii zic: prin concentrare. Tare ! Adicătelea...cum?

Un exercițiu relevant recomandă Franz Bardon, in lucrarea "Inițiere in hermetism". El spune "imaginați un om". Oricare - propria persoană, o iubită, un frate - nu contează, dar să fie bine cunoscut. Iar simplu, nu ? Nu ! Căci Bardon zice: "imaginează-l TOT". Cu fiecare alunițà, fiecare fir de pàr, crețurile ochilor, tot, tot. Și desigur, păstrând ansamblul, nu risipind imaginația pe porțiuni.

După ce l-am citit pe domnul ăsta am zis "Gata, mă lansez . Mare lucru ! Inalt sunt...geacă de piele am...mai posed și-un oarecare talent grafic...să te ții ce plàmădesc !" Rezultat ? Fiasco penibil.
"Plăsmuirea" mea (tulpă, formà-gând, ziceți cum vreți) era - nu cețoasà - ci de-a dreptul dezlânată (n-am un termen mai aspru). Vrând detaliil feței pierdeam instantaneu restul trupului, iar de inchegam màcar o mânà, nu părea a se lega nici măcar de vreun eter...
Așadar "practica ne omoarà". Trebuie inceput cu minim-minimorum.Un punct. Un cerc. Hai, un cub. Când vom "vedea" cubul in minte, exact cum e pe masã, atunci am fàcut primul pas.
Ăla cu valoarea 0,000000001 (parcă).

PS - Dle.@xperyens, oricine a experimentat forme-gând, și chiar puterea unui egregor. E destul să mergi la un meci de fotbal, cu miză mare și tribunele pline. Vei simți cum te pătrunde "electrizarea"-chiar dacă, sà zicem, nici nu dai o para chioară pe fotbal....
Titlu: Re: Tulpa
Scris de: Aseneth din 16 Septembrie 2016, 10:01:34
Un exercițiu relevant recomandă Franz Bardon, in lucrarea "Inițiere in hermetism". El spune "imaginați un om". Oricare - propria persoană, o iubită, un frate - nu contează, dar să fie bine cunoscut. Iar simplu, nu ? Nu ! Căci Bardon zice: "imaginează-l TOT". Cu fiecare alunițà, fiecare fir de pàr, crețurile ochilor, tot, tot. Și desigur, păstrând ansamblul, nu risipind imaginația pe porțiuni.

După ce l-am citit pe domnul ăsta am zis "Gata, mă lansez . Mare lucru ! Inalt sunt...geacă de piele am...mai posed și-un oarecare talent grafic...să te ții ce plàmădesc !" Rezultat ? Fiasco penibil.
"Plăsmuirea" mea (tulpă, formà-gând, ziceți cum vreți) era - nu cețoasà - ci de-a dreptul dezlânată (n-am un termen mai aspru). Vrând detaliil feței pierdeam instantaneu restul trupului, iar de inchegam màcar o mânà, nu părea a se lega nici măcar de vreun eter...
Așadar "practica ne omoarà". Trebuie inceput cu minim-minimorum.Un punct. Un cerc. Hai, un cub. Când vom "vedea" cubul in minte, exact cum e pe masã, atunci am fàcut primul pas.
Ăla cu valoarea 0,000000001 (parcă).

1. Vizualizarea/plasmuirea unui om nu se face din prima, si asta o stiti daca ati citit toata cartea lui Bardon. Se incepe cu ore de practia a amanuntelor... par, ochi, nas, urechi, atitudine...pe rand. Abia apoi se trece la imaginea unitara
2. Exista un sistem natural de aparare impotriva manipularii prin magie. Unul dintre ele este ca nu iti poti imagina/nu poti vizualiza un om si mentine imaginea mult timp daca nu imparti ceva pe plan afectiv cu acel om. Ceva care nu te va lasa sa ii faci rau. Sunt foarte putine exceptiile de la aceasta regula.

In concluzie, nu e relevant acest exemplu. Practica nu ne omoara, eventual ne omoara avantul daca nu practicam cum trebuie.

La subiect: cred ca fenomenul are loc mult mai des decat isi imagineaza sau se gandesc oamenii. Din cauza ignorantei, multi nu stiu la ce dau nastere datorita gandurilor si emotiilor necontrolate. Poate ar fi bine sa discutam si despre asta.
Titlu: Re: Tulpa
Scris de: Grifon din 16 Septembrie 2016, 11:09:06
Stimată doamnă @Aseneth, ai întru totul dreptate.
Prin "relevant" voiam să arăt valoarea finală a celor spuse de Bardon (abia acea vizualizare poate fi numită progres către forma-gând).
Demersurile mele proprii, evident, nu au nicio relevanță - decât, cel mult, de a sublinia cât de greu e să te apropii de un asemenea nivel.
Și, da, partea de sentiment e foarte importantă in construirea unei "tulpe". Doar cu rațiunea poți crea, să zicem, un cadru-gând, și aici "practica il face pe maestru". Reconstituirea in cele mai mici detalii a unei ființe (sau obiect) cade in sarcina...inginerească a emisferei stângi. Acest cadru are insă nevoie de altceva pentru a deveni formă-gând -- de afectivitate.

Iar dacă și până acum demersul era foarte, foarte dificil, din clipa in care cineva ar începe și "incărcarea" cu sentiment, afacerea are toate șansele de-a deveni chiar periculoasă...