In fiecare secunda poti sa renasti. Fiecare secunda poate fi un nou inceput. Este o sansa, sansa ta . - zis-a unul de ii zicea Clearwater sau Apa cristalina -
Iar altul , Richars Bach , a zis cam asa:
'' Fiecare problema duce in maini un cadou pentru tine ''
Pricepe cineva ceva ?

Indraznesc sa contrazic si pe marele Carlos C. si pe eruditul F Bardon si zic cam asa: nu suntem parazitati . Eventual, observati dar nu sunt prea sigur nici de asta.
Dupa propozitia asta ar trebui sa mai bag ceva criptic, de genul ''
nu cititi in cheia care trebuie ''

si sa inchei postarea .
Constat
cu uimire ca sunt la calculator si deci nu as avea dificultati in a plimba
deshtele pe taste asa ca mai scriu cate ceva lamuritor.
In conceptia mea actuala, omul e o fiinta complexa - pana aici cred ca toata lumea e de acord , nu?

- si cred ca nu avem in mod obisnuit capacitatea sa observam realitatea '' care este'' decat pe felii si nu holistic sau global. Asa cum s-a specificat in postarile anterioare , omul are si un aspect masculin si un aspect feminin. De ce e asa nu putem decat sa speculam aici fiind implicat si un mecanism de reglare a speciei referitor la numarul de baieti/barbati versus numarul de fete/femei - lucruri interesante de altfel.
'' Masculinizarea creierului se produce in prezenta testosteronului in timp ce feminizarea se produce in absenta acestuia'' iar acest proces se intampla prenatal, zic medicii. Oricat de spiritualizati am fi in viata pamanteana, se pare ca suntem spiritualizati pe sexe fiindca vrem-nu vrem, depindem si functionam in stransa legatura cu creierul si cu diverse substante eliberate de acesta sau de alte organe. Asadar, daca creierul este masculinizat sau feminizat asa ramanem pana la parasirea invelisului biologic , indiferent daca asupra corpului s-au facut corecturi chirurgicale si hormonale - iarasi medicii
dixit. Atat cartile sacre ale umanitatii cat si stiinta , sustin ca omul s-a nascut cu liberul arbitru - cazul de sclavie se trateaza separat . Unii sustin ca omul nu este in capatul lantului trofic ci ar fi hrana pentru altcineva iar din punctul de vedere al hranei, cel care o cultiva, creste, hraneste si o mananca, este ostil, nu?

Din punctul de vedere al agricultorului sau pastorului ori vanatorului, nu este vorba de ostilitate neica! Exista un ritual pe la cei vechi care isi cereau iertare cand plecau sa vaneze sau cand taiau un copac ori o planta - iarasi e alt subiect de discutie.
Pe scurt ca altfel devin prea stufos si nu mai intelege nimeni nimic, nici macar eu

1. omul poate parazita alt om intr-un procent de la 0% la 100% Sfatul meu: apara-te ! sau castiga o aparare naturala. Cum? practica o arta martiala gen kyudo
http://www.kyudo.org.ro/kyudo-in-romania/unde-se-practica-kyudo 2. intr-o fiinta vie se poate
dezveli accidental sau din eroare de soft si latura cealalta a ...inimii, psihicului, sufletului, nu stiu cum sa-i zic dar intelegeti voi , si astfel sa simta sau sa aiba ganduri ori tendintze asupra lumii privind dinspre celalalt sex. Sfatul meu: accepta-te ca intreg si invata sa
cuplezi ori pe un mod ori pe celalalt functie de situatie. Ideal ar fi sa le integrezi pe amandoua intr-un singur Eu sau Sine .
Asa cum cita @Xanadron mai inainte
"Un drum e doar un drum, şi nu este un afront adus propriei persoane sau altora, dacă îl părăsim pentru că aşa ne spune inima. Priviţi fiecare drum îndeaproape şi atent. Încercaţi-l de câte ori consideraţi că e nevoie. Apoi, puneţi-vă o singură întrebare. Acest drum are o inimă? Dacă are, atunci drumul este bun; dacă nu, nu ne este folositor în niciun fel."
Carlos Castaneda - Învăţăturile lui Don Juan (1968)
3. posedarile , pe care eu le numesc ''posesiunile'' . Aici ar fi multe de spus , pe langa ce au specificat antevorbitorii mei in scris

Sfatul meu: alege calea cea mai apropiata de structura ta din cele pe care le-au enumerat colegii dar nu uita, daca hranesti o planta ea va creste, e o lege a firii ca si cea care zice ca daca tu nu vrei nu se poate lega nimeni de tine.
Sper ca nu am indesit prea tare ceatza din zona cu aceasta postare.

P.S. Nu vi se pare ca posedarea face parte din aceeasi iluzie a focului si umbrelor pe peretele pesterii platoniene? Mie da!