Dragi colegi ,
Pacat ca nu putem sa ne intalnim la o vorba pe tema asta - si chiar pe altele

, ar fi mai usor de comunicat.
In primul rand, nu vreau sa conving pe nimeni de nimic , am doar niste nelamuriri pe care vreau sa le lamurim impreuna fiindca fiecare vine cu un anumit bagaj de cunostiinte .
Acum, parerile mele :
- simularea facuta de colegul @
StarDust mi se pare aproximativ corecta ca si sumarele - atentie, nu e vorba de
sumanele fie ele negre la guler sau nu

- ziceam de sumarele calcule ale colegului @
prodcomb insa nu e neaparat sa se refere la un avion

. Corect ?
- pozele mele , colega @
StarDust nu sunt ale mele , sunt din cele puse de @
spooky sau luate direct din filmare. Din fiecare set, prima este originalul iar urmatoarea/urmatoarele sunt prelucrate in Photoshop , Lightroom, Gimp , PhotoZoomPro2, Unshake, Iris . Si prelucrarea nu se refera la scos negi si rotunjit posterioare

. Photoshopul nu se rezuma la asta - pt cei ce nu stiu .
- acum, schimband unghiuri , lumini, tonalitati, intensitati, filtre, etc. etc. se pot scoate in evidenta ceva proprietati fizice ale subiectului fotografiat , cum ar fi forma proiectata de obiect ca o umbra pe senzorul aparatului foto sau pe film .
- La astfel de umbre proiectate m-am referit in postarea anterioara. Inainte de a scrie ceva pe tema asta , am vazut ce imi apare in poze apoi
mi-am cumparat 2 avioane , unul de pasageri si unul militar

. Nu mai vb de problemele nou aparute pe tema asta intre mine si fiul meu cel mic

.
Deci, punand aparatele respective pe un suport , luminandu-le cu o sursa in o multime de unghiuri , pozitii si distante relative fata de aparate si urmarind umbrele contururilor proiectate pe un perete , nu mi-a dat nicicum vreo forma apropiata de ceea ce am prezentat in poze atasate pana acum la subiectul asta. Poate nu am gasit eu unghiul potrivit. Va rog sa va luati si voi avioane

, asta daca nu cumva aveti acces la un program de simulare pe calculator , pe tema asta . Ca eu inca nu am .
- toti cei care spun ca vad un avion normal nu iau in considerare elementele care nu convin si asta din cauza ca asa e facut creierul nostru

. La inceput este o singura dara , mare . Apoi etc, etc. nu povestesc aici filmul, se poate revedea.
- colega @StarDust te rog sa imi dai o poza cu avioane in pozitiile descrise de tine si ti le trimit inapoi prelucrate dupa aceleasi canoane si sunt sigur ca o sa apara un contur de avion . Incercam?
- revin cu o alta poza, de inceput unde apare acel potential cilindru de care vorbeam . Nu zic ca e cinestie ce , pentru ca efectiv nu stiu ce e. Dar stiu sigur ca nu e un avion

.
Deci ?
Mai mult decat evident cele de mai sus doar parerile mele ..