bune intrebari, colegu', dar inainte sa raspund la cateva din ele..as vrea sa te intreb eu cate ceva:
- sunt intrebarile tale?
(te intreb in ideea, ca..poate sunt venite / primite pe filiera licuriciana-godakiana; stiu ca (mai) tii legatura cu ex-colegu' cu pricina, si imi pare ca parca te-a pus sa faci asta - cu nu stiu ce scop - asa cum de multe ori incerca sa ma convinga si pe mine sa fac cam la fel... - pentru eventuale alte comentarii, ca sa nu poluam, te rog sa continuam in privat...)
- de ce ai tu sentimentul ca este un caz ...fake? doar din ce ai expus in prezentul topic?
si pe mine m-a interesat acest caz. am vizitat localitatea respectiva cu un detector de radiatii, am stat de vorba cu cativa sateni...
nu am reusit sa aflu cu exactitate locul aterizarii cand am fost atunci.
am incercat sa am acces la dosarul cazului. cum? am incercat la familia regretatului C.N. Turcu, atat la sotie..cat si la fiul acestuia. telefonic, fara vizite la valenii de munte.
acestia nu au dorit sa ma ajute cu informatiile respective, dar am aflat ca vor sa o doneze d-lui Farcas / ASFAN-ului.
am discutat cu Dl Farcas, informandu-l ca sotia lui C.N. Turcu vrea sa doneze arhiva ASFAN-ului...eu oferindu-ma sa ajut la transpunerea acesteia in format electronic - cu modificarile de rigoare: nume persoane, etc - conform protejare date personale - in prezent, am inteles ca aceasta arhiva se afla in posesia ASFAN.
probabil colegul @Jean - care tine legatura cu aceasta asociatie si care e destul de activ pe FB din acest punct de vedere - poate confirma sau infirma. Posibil si fostul coleg Licuriciu/Godak, care am vazut ca a transmis la un moment dat colectia de reviste RUFOR (cu care incerca sa ma convinga sa le pun eu pe rufon...desi, nu imi era clar ce si cum cu ...drepturile de autor; dar, in fine - acum sunt disponibile pe site-ul ASFAN)
dl Cohal - de la ASFAN - stie care este locatia exacta a aterizarii obiectului...daca frecventezi sedintele asociatiei, ai putea sa il intrebi pe dumnealui.
cum nu prea mi-au fost de ajuns informatiile de mai sus - pe langa cele scrise in cartile lui C.N.T., m-am pus pe ...intalnit si discutat cu dl Justin Capra. dumnealui, m-a primit cu mare bucurie si mi-a spus tot ce isi mai amintea despre eveniment.
dumnealui a fost cel care a venit cu un contor Geiger pentru masurarea radiatiilor; valoarea masurata a fost de 50 micro Sieverti, iar in timp s-a diminuat. stiu ca s-au diminuat pentru ca s-au facut masuratori la intervale de timp si de dl Cohal. stia si dl Capra.
masa obiectului era de cateva zeci de tone, nu mai stia exact cat dl Capra. acesta facuse estimari / calcule in baza tasarii pamantului de catre talpa obiectului.
adancimea la care s-a format nu a putut fi masurata cu exactitate, deoarece locul mai fusese calcat de sateni, scolari si liceeni, si se mai surpase din musuroi. dl Capra a incercat cu o sfoara care avea cam 2 m lungime sa masoare adancimea, coborand legata o sticla de jumatate de litru si nu a reusit sa dea de fund.
regretatul inventator, credea ca dosarul complet al investigatiei se afla la rudele lui Turcu, in arhiva acestuia. ba chiar a vorbit cu fiul acestuia sa ma ajute sa am acces la dosar...insa, in zadar...fiul acestuia nu a dorit. le-am mentionat ca nu scriu o carte, ca nu am blog pe internet, vreau doar sa stiu eu. dar, se pare ca, nu se prea poate.
ma asteptam si de la ASFAN, acum ca au arhiva, sa o scoata la lumina, ca lumea - cei interesati - sa o vada, sa citeasca, sa stie. daca nu au resurse, pot sa ceara - sunt ferm convins ca se vor gasi voluntari sa ajute cu structurarea informatiilor / cazurilor. eu m-am oferit...
cam asta e tot ce stiu eu.