Autor Subiect: Cazul Arad,1994 - OZN si pictograme in lanul de griu  (Citit de 9916 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Shadowman

 • Veteran
 • *****
 • Mesaje postate: 1,210
 • Gen: Bărbat
 • "Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba."
  • Vezi Profilul
 • Liked: 42
 • Likes Given: 0
  Despre cercurile din lanul de griu aparute in vara anului 1994 la marginea Aradului am mai scris in topicul
"Care este cel mai interesant caz OZN din Romania ?" ( http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,618.msg9812.html#msg9812  )
  Cercetari pe marginea cazului au fost efectuate,in acea perioada, de organizatia RUFOR,( a nu se confunda RUFOR CU RUFOn ) Armata (un echipaj de la armata din cadrul Garnizoanei Arad ),de autorii cartii "Anotimpul OZN-urilor" ( Raluca Marinache,Ovidiu Somesan,Sorin Ghilea). A fost un caz mediatizat in presa si la televiziune.S-au facut fotografii si filmari aeriene .Primele cercetari au inceput in in ziua de 27 iunie 1994 ,cind ziaristi,ofiteri,militari,publicul aradean, au inceput sa viziteze ( si sa cerceteze ) zona... 
  O serie de evenimente,neobisnuite,s-au petrecut in acea perioada, in orasul si judetul Arad .Punctul culminant
 a ,fost atins in noaptea de 26/27 iunie 1994,cind ciobanul Traian Crisan a intilnit un OZN.
  Reamintesc ca ciobanul Traian Crisan a observat OZN-ul in apropierea zonei in care au aparut cercurile din lanul de griu.Cercurile (pictogramele) au aparut si-au fost observate inaintea datei de 26 iunie 1994.Nu se stie exact cind au aparut pictogramele,prima observatie a acestora a fost facuta in dimineata zilei de 23 iunie 1994 de catre un grup de de lucratori ai Silozului nr.7,de la inaltimea de 41 metri .Cladirea silozului era cea mai inalta din orasul Arad ,in 1994, masurind 52 metri.
  S-au efectuat masuratori in zona cercurilor din punct de vedere al radioactivitatii si al infestarii chimice Masuratorile au fost efectuate de catre un echipaj de la armata din cadrul Garnizoanei Arad,de catre organizatia RUFOR,de autorii cartii "Anotimpul OZN -urilor" .Nu s-au inregistrat cresteri ale radioactivitatii ori perturbatii magnetice.
 Cu ajutorul programului  Google Earth am reusit sa identific zona in care au aparut cercurile si sa marchez principalele repere ale suprafetei in care s-a facut observatia din noaptea de 26/27 iunie 1994.Au trecut aproape 14 ani... Zona a suferit schimbari.A aparut o  rampa neautorizata de gunoaie , s-a ridicat un penitenciar,la nord se ridica un cartier de locuinte (cartierul Salcuta )...

 Semnificatia literelor inscrise pe harti : A - Pictograme (cercurile aparute in lanul de griu)
                                            B - Strada Cedrului
                                            C - Penitenciar (construit dupa 1994 )
                                            D - Silozul nr.7
                                            E - Rampa de gunoaie
                                            F - Cartier Salcuta (in constructie,in spatele strazii Salcuta,la nord de Strada Cedrului)
                                            G - Strada Livezilor
                                            H - Stilpi de inalta tensiune
                                            I - Casuta ciobanului Traian Crisan,locul in care a aparut OZN-ul...A aparut deasupra baracii,i-a scuturat tabla acoperisului...Nu stiu daca mai exista astazi.Odata cu constructia penitenciarului,e posibil sa fi disparut...Punctul in care am marcat casuta ciobanului este aproximativ...
« Ultima Modificare: 09 Martie 2008, 15:41:38 de Shadowman »
" PREA DES NOI NE BUCURAM DE CONFORTUL UNEI OPINII FARA DISCONFORTUL CUGETARII."

                                                                                        JOHN F. KENNEDY

Offline fiulploii

 • MARE MAESTRU
 • *****
 • Mesaje postate: 3,620
 • Gen: Bărbat
  • Vezi Profilul
 • Liked: 2519
 • Likes Given: 5320
Re: Cazul Arad,1994 - OZN si pictograme in lanul de griu
« Răspuns #1 : 07 Iunie 2012, 14:07:25 »
Despre acest caz s-a scris si  de catre William P. Sanders in Accidentul OZN , Editura Cartimex , 1997 traducerea in limba romana a cartii UFO Crash  de W.P.Sanders aparuta in 1994
  El integreaza cazul intr-o anumita tipologie globala si anume atacul demonstrativ facut de fiintele  emergente adica fiinte care pe planeta lor traiesc in adancuri , sub pamant .
  Zice ca Eterienii ne-au anuntat ca exista ''vizitatori'' ai planetei noastre mai putin avansati .
   Caracterizarea emergentilor ar fi :
  - dispret impletit cu teama fata de rasa umana
  - interesul ingust pt arme
  - aroganta
  - ignoranta
  - nu cunosc nici o limba vorbita pe Terra
  - discuta intre ei pe tonuri ridicate
  - lipsa de confort si ospitalitate
  - nave zburatoare zgomotoase, fara amortizoare la aterizare, cu forma dubioasa si compozita, avand ''elici'' dedesubt si ''balustrade'' de prindere

   De fapt , seamana cam mult cu oamenii 

  Cercurile din lanuri ar fi semnatura acestui tip de vizitatori iar tipul de nava este : cilindru metalic cu  doua lentile luminoase la capete  si o turbina rosie dedesubt . Apar mereu in preajma obiectivelor militare in noptile de sambata-dumin ica in perioada mai-iunie .
 
  Alte amanunte in cartea mai sus mentionata .
  Inca ceva . Autorul scrie ca soldatii pusi de paza noaptea langa cercuri au avut atacuri de panica , lucru intamplat si soldatilor care au fost pusi de paza la cercuri din lanuri in Anglia. daca soldatii nostri erau obisnuiti mai mult cu munca campului sau cu munca la constructii nu cred ca se pune problema cu soldatii englezi in privinta pregatirii de lupta. In 1994 cel putin.

Offline Xanadron

 • MARE MAESTRU
 • *****
 • Mesaje postate: 4,726
 • Gen: Bărbat
 • Ozenaut precaut
  • Vezi Profilul
  • Povestoteca SF
 • Liked: 3804
 • Likes Given: 12313
Re: Cazul Arad,1994 - OZN si pictograme in lanul de griu
« Răspuns #2 : 07 Iunie 2012, 16:30:51 »
La modul general, ramin la convingerea ca, la fel cu aprecierea originii aparitiilor OZN, si-n cazul "cercurilor din lanuri" proportia lor covirsitoare (o fi 80% sau 90%?) e de origine... terestra sau cel mult INTRATERESTRA. :-)

Fiindca mi se pare inca plauzibila ipoteza unor reptilieni "bastinasi" cu locatie subterana in Pamintul macar partial gol pe interior, verisori cumva ai alora... calatori, care sustin de citeva milenii ca ne-au creat/hibridizat - dupa mine o gogoasa arhontica :-D repetata-n programul de conditionare neuro-lingvistica al teocratiilor patriarhale :evil: cu o obstinatie demna de-o cauza mai buna.

Un singur exemplu (reamintit intr-o recenta vizita la tzara) e salutul "Adevarat a-nviat" utilizat de "turma" cu sfintenie in loc de "buna ziua/seara etc" timp de 40 de zile dupa Pasti - ca si cum ar vrea sa se autoconvinga ca... chiar asa-i cum le tot zice popa la slujba de cind se stiu ei.

Revenind insa la "crop-circles" si la cazul particular de linga Arad, dupa atitia ani cred ca-i inutila din pdv practic orice re-cercetare a zonei (din motivele expuse deja de regretatul Shadowman) si doar un eventual acces la "dosarul de caz" pe care in mod sigur DIA il are-n arhive ar putea aduce unele clarificari.

Cit despre ET-ii "emergenti" cam primitivi, certareti si eventual manelisti :lol: mentionati de fiulploii, inclin sa cred ca n-ar putea fi nici macar... nazisti si reprezinta doar o idee originala a autorului britanic, dornic poate sa iasa cu orice pretz din relativa uniformitate a opiniilor ufologiei "clasice".
« Ultima Modificare: 07 Iunie 2012, 16:34:46 de Xanadron »
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Offline fiulploii

 • MARE MAESTRU
 • *****
 • Mesaje postate: 3,620
 • Gen: Bărbat
  • Vezi Profilul
 • Liked: 2519
 • Likes Given: 5320
Re: Cazul Arad,1994 - OZN si pictograme in lanul de griu
« Răspuns #3 : 07 Iunie 2012, 23:16:34 »
Desi nu are legatura cu cazul Arad postez tot aici inca un caz relatat de autorul mai sus mentionat , intamplare petrecuta in Romania , la granita cu Ucraina , in 1974 poate are cineva cunostiinta de el din alte surse.
Romania - 11 iunie 1974  . Granita cu Ucraina in dreptul localitatii Khust- 28* long Est, 48* lat Nord
Trei prieteni de nationalitati diferite - romana, maghiara si rusa - pasionati de fenomenul OZN s-au gandit sa realizeze un contact cu extraterestrii . Fiecare din ei observase  in noptile de vara lumini ciudate , atat la nord cat si la sud. La n ord-vest se afla o mare unitate de aviatie si radar in fosta URSS , in orasul Beregovo.
 Cei 3 citisera ca in Spania existau niste documente care vorbeau despre o civilizatie extraterestra si ca aceste documente poarta un sigiliu , un semn in forma de H cu cruce pe baza din mijloc. Semnul mai semana si cu o litera din alfabetul slavon , o litera obisnuita care se citeste J . - comentariul meu : e vorba de semnul ummo  :-D .
  Ei mai erau la curent si cu faptul ca nava care aterizase in Spania, anuntat cu o seara inainte , avea acest semn misteriospe partea de jos.
  Gandind ca semnul acesta are o semnificatie aparte, daca se facea atata caz de el , unuia din baieti i-a venit ideea sa deseneze acest semn , de mari dimensiuni pe o suprafata mare de teren ca sa poata fi zarit de la bordul ozn-urilor.
  Au cercetat diverse carti si au gasit ceea ce parea a fi o solutie : semnele uriase din Mexic, Columbia sau Peru . Unul din ei conducea un tractor agricol . Au ales o bucata mare de teren cu iarba , pe care il pasteau turmele ... teren care avea o culoare galben-verzuie. Aici, cei trei au masurat, au batut tarusi si au arat cu tractorul un H de 200 m lungime si aproximativ 40m latime. Cele doua bare laterale le-au facut arcuite la capete spre exterior ca sa semene cat mai bine cu sigiliul ummo. Din turla bisericii aflata la 3 km distanta , semnul se vedea ca in palma.
  Ei arasera pe directia Nord-Sud pt ca razele soarelui sa accentueze umbra brazdelor de pamant. Cat timp au arat pamantul acela au fost observati de graniceri si de satenii care pasteau vitele prin zona. Unii i-au intrebat ce fac si ei au raspuns in gluma ca pregatesc un teren de aterizare pt carele de foc cu care umbla ingerii. Apoi tinerii au inceput sa astepte sa vada ce se intampla, folosindu-se de o coliba a ciobanilor din apropiere.
  Serghei este unul dintre ciobanii care n e-au relatat intamplarea. El spune ca atunci , in 1974 era copil, avea doar 13 ani si il ajuta pe tatal sau la pazit oile dar mai mult pazea coliba si instrumentele de preparat casul.
  Povesteste ca atunci a stat 2 zile si 2 nopti cu cei 3 prieteni care asteptau ozn-ul.
  A treia zi de dimineata  parca ar fi asistat la un film. Tatal sau si ceilalti pastori erau plecati cu oile de seara  , la pascut.
  Nu-si aduce aminte ce ora era exact. Era dimineata devreme  , cand nici nu rasarise soarele. Era in ziua de 11 iunie , asta o stie precis pt ca cei 3 asteptau nava  pe 10 iunie  , cum fusese in Spania dar Ei nu venisera. Acum in jur era o liniste dumnezeiasca si au vazut coborand din cer o lumina, ca un soare care cobora pe pamant. Cainii au fugit si s-au ascuns in paie. Unul dintre baieti, cel cu tractorul , care statuse de paza i-a trezit si pe ceilalti.Au iesit afara. Era roua peste tot, iti udai picioarele goale. Lumina aceea s-a facut ca o tipsie de argint mare cat o stana - circa 20m diametru- si s-a lasat usor pe aratura facuta de baieti. Dumnezeu sa-i ierte , ca doi nu mai sunt in viata. Tipsia statea pe niste catalige si nu se misca, doar fulgerau niste lumini pe marginea ei ca aurul. Dupa o vreme, cat ai trage 3-4 fumuri din pipa, de sub tipsie au rasarit  trei ''piloti'' imbracati in costume lucitoare cositorite, cu niste cusme rotunde roscate pe capete. Aveau capetele acelea mari si corpurile ca de copii mai rasariti , parca erau de seama lui. Cei trei prieteni spusera fiecare pe limba lui ''bun venit pe planeta noastra'' ca fiecare vorbea ucraineste, romaneste si ungureste dar cei trei cu cusmele nu au zus nimic ci se uitau speriati in toate partile.
 ,, S-a auzit un vuiet de motoare dinspre padure din marginea lizierei  de langa sat  si intr-un minut eram inconjurati de masini si dracii cu senile, care varsau soldati  imbracati in uniforme negre care fugeau pe camp. Erau peste tot, cam 300 de oameni cu pusti si pistoale. Pe sus au aparut doua elicoptere ce veneau din stanga noastra. Dar n-au apucat sa ajunga pana la noi. Atunci, un pilot din acela cu costum cositorit , a aruncat pe pamant un bidon subtire de aluminiu pe care l-a luat unul din baieti.
  Cei trei piloti micuti au inceput sa fuga spre tipsia lor si cum veneau militarii drept catre nava lor dinspre padure , extraterestrii au tintit niste lumini sclipitoare si i-au paralizat pe toti. Baiatul cu tubul a trecut in fuga pe langa militarii intepeniti si cand a ajuns in marginea padurii  , de mai avea un pas-doi si se pierdea in desis, s-a auzit o rafala de Kalashnikov care l-a secerat pe baiat. El totusi s-a tarat cat a putut cu cilindrul lui prin padure. Gloantele cadeau pe tipsia aia mare cum cade grindina pe tabla acoperisului. Dar nava s-a inaltat usor apoi a pierit ca un duh de foc pana-n inaltul cerului.
 Eu am mai vazut cu ochii mei cum ceilalti doi baieti  au fost arestati de militari si urcati in masinile blindate . Pe mine m-au batut  ca sa nu spun nimic. Atat am vazut eu Serghei , cu ochii mei , martor mi-e Dumnezeu .
 Numai ca Dumnezeu i-a pedepsit  , caci elicopterele lor au luat foc langa stana  si s-au zdrobit de pamant . Si doua blindate cu senile care aveau tunuri pe ele au facut explozie in acel moment  . O schija de la ele ne-a omorat un caine care latra la ele ca la lup.''

  Cu toate ca la aceasta aterizare au fost mai multi martori civili ( dintre care unul a putut face un film intreg cu un aparat foto Smena - 8 , 32 imagini ) oficialitatile au reusit sa ascunda acest eveniment si sa-l transforme intr-o inscenare prin care cei trei ar fi fost  '' vanduti capitalistilor''  spioni platiti de ''fortele imperialiste'' ca sa destabilizeze sistemul comunist.
  Cele 32 de fotografii impreuna cu aparatul Smena 8 au fost confiscate  . Martorii intamplatori au fost alungati, batuti, intimidati sa nu spuna ce au vazut. Securitatea si armata au inconjurat si pazit locul cateva zile.
  Cei trei tineri au fost arestati si nu se stie unde au fost dusi. Unul singur a supravietuit ( cel ranit din padure) fiind declarat nebun-iresponsabil.  despre ceilalti doi se spune ca au murit. Nimeni nu stie cum si unde.
  Despre cilindrul de metal exista o poveste care pare a fi de domeniul fantasticului. Tanarul ranit a reusit sa ascunda acest cilindru intr-o scorbura incat el nu a fost gasit atunci. Faptul ca nu a fost gasit a salvat viata acelui om. El a sustinut tot timpul ca cilindrul '' a zburat singur dupa nava'' si s-a dus in ceruri;  ca avea aripi si zbura ca un inger nevazut decat de el . A fost declarat nebun si a scapat cu viata .
  Cilindrul a fost gasit de altcineva  insa, care la mult timp dupa intamplare  , trimis de ''nebun'' si cautand in taina si cu mari riscuri a recuperat obiectul.
  Se precizeaza  intr-un material confidential ca cilindrul cuprindea 84 placute  sau folii de  aur  - dupa unii , platina  , care erau acoperite ( nu scrise! ) cu hieroglife si schite, desene, semne necunoscute . Ele  n-au putut fi descifrate.
 
  Peste 5 ani, - 1979 - in aceeasi zona  , in localitatea Bixad , Satu-Mare ar fi aterizat un OZN  ai carei ocupanti  au lasat un mesaj de prietenie localnicilor . Nu se face nici o descriere a navei sau ocupantilor din acelasi motiv: locul a fost inconjurat de armata si securitate, martorii au fost amenintati, interogati si totul trecut sub tacere.
 
   W.P.Sanders - Accidentul OZN
 
 Deci , iata alte doua cazuri romanesti cvasi-necunoscute asupra carora ma intreb daca se poate face putina lumina , mai ales ca se discuta pe un alt topic daca a existat un birou romanesc X-files si cum s-au valorificat informatiile obtinute de acesta .
 Daca cineva e din zona si a auzit ceva povesti, legende pe aceasta tema cred ca r fi instructiv de stiut .
Parerea mea..