author=kefren
Ok,am sa-ti raspund,pentru inceput, tot cu o intrebare,........"Ce inseamna APROAPE" pt. tine,in cazul de fata?
Salut!
Aproape inseamna sa zicem pana la 30-40 m.Eu am vazut unul prin '87,intr-o noapte dupa o ploaie puternica cu tunete si fulgere si l-am studiat vreme de vre-o 15 minute.Din pacate nu era pe sol,ci stationa ,,la punct fix"undeva deasupra la vre-o 35 de metrii dupa aprecierea mea.Nu era o,, farfurie",ci mai degraba o prisma cu trei laturi,cu un triunghi echilateral la baza,ale carui laturi aveau in jur de 4m si inaltimea de (cred eu)cam 3 m,care emana o lumina gri-albastruie.Dedesubt avea pe fiecare colt trei faruri sa le zic asa,care isi schimbau culorile,dar nu brusc,ci treptat,trecand prin nuoante din ce in ce mai pale,de la sa zicem portocaliu aprins,pana la un galben pal,apoi se transforma cred ca in albastru foarte puternic care devenea si el un bleu foate deschis si tot asa ,aproape toate culorile.Mai era o luminita rosie intermitente care se invartea tot timpul in cerc ,intre colturi.Cred ca avea unele probleme,fiindca se auzea ceva ..un fel de zumzait alternant,sau ca sa fac o descriere mai plastica..ca torsul unei pisici.Da cam asta ar fi sunetul pe care l-am perceput eu, ca fiind cel mai aproape de ce am auzit atunci.Dupa aproximativ un sfert de ora, a bubuit sau mai bine zis a trasnit(o pocnitura alungita,ca si cum ai sfasia o panza)Apoi a inceput sa se ridice,dar nu rapid,asa cum am vazut ca se misca cele postate pe net.Sa ridicat incet in diagonala,din ce in ce mai sus,pana nu sa mai vazut de loc,dar asta ia luat cam cinci minute,daca nu mai bine.