Toata lumea e supusa greselii, @abyss. Inclusiv eu.

si fiecare are chestii pe care le digera usor iar pe altele deloc, functie de experienta, convingeri, credinte.
De aceea incerc sa folosesc logica in masura in care o cunosc.
Daca acele poze ar fi aparut pe forumul acesta care ar fi fost primele intrebari ? ceva de genul: ce aparat de fotografiat, timp de expunere, ora, etc. Adica majoritatea datelor ce se gasesc in metadata. Si ghici ce? La pozele zise originale, cele 6 atasate pe exopolitica, proprietatile lipsesc cu desavarsire. Parerea mea e ca au fost sterse. Iar asta deja ridica un semn de intrebare asupra credibilitatii si originalitatii pozelor.
Repet, daca pozele ar fi fost puse aici pe forum , cum ar fi fost analizate?
Tot dupa parerea mea, mi se pare un pic dubioasa aventura colaborarii lui JP cu exopolitica , anul de inceput fiind 2008 cu o chestie braziliana. In privinta contactului telepat, cu mesaje primite prin intermediul unei voci auzite in cap, ce sa mai zic ? Eu personal sunt mai critic fata de asa ceva din cauza ca receptorii umani pot fi foarte usor pacaliti iar perceptia asupra unui fenomen poate fi usor fabricata in absolut orice mod. Tehnica este analoaga cu cei care aud o voce ce le spune sa omoare oameni, pun maina pe arma si intra in magazin sau scoala si trag la intamplare. Astfel de cazuri se banuieste ca au un suport tehnic, nu?
Adica partea cu fotoshopatul ai grefat-o imediat, si doar pentru atat ti s-a parut suficient ca sa elimini o informatie? Adica ai cautat ce/orice un postac sceptic si ai dat click reflex pe primul sau cum, ca nu pricep...
Bune concluzii, nu mai am ce comenta .
Da, @Ganditorul, are si ,, fotosopatu',, limitele lui functie de indemanare. La una din extreme se aranjeaza "pic-sel cu pic-sel"