Si pana la urma care sunt acele "zone" spre care se indreapta discutia ?
...Zona zoster?

Serios acu', o zona de interes tre'sa existe, motivational vorbind, in actiunile/reactiunile oricui - cu exceptia alora de-au atins deja
Mahamudra.

Care de fapt nu mai actioneaza, ba nici nu mai... mediteaza la ceva anume in pseudo-letargia lor.
Inteleg in orice caz umbrele remanente ale suspiciunilor
alx-iene, fie si dupa [cam prea] stufoasele mele analize pro-...normalitatea colegului @Grifon - una aparent "anormala" totusi prin prisma acribicelor lui disecari de situatii, conjuncturi etc., dar explicabila-ntr-un final prin background-ul lui de hiper-curios nu doar pasionat de enigme, ci si de asimilarea cheilor-metodelor des-cifrante.
Clar insa ca orice hobby dus la extrem poate semana pina la confuzie cu instruirea-n scoli cu 3 litere, asa ca
pina si eu 
ma pot insela. ...Ei si?! Cu atit mai interesanta-i
detectiveala noastra si-n [improbabila zic eu] situatie a unei "sondari" forumistice (legendate, cum ar zice @Romulus), c-asa mai aflam si noi despre progresele
diviziei oki-timpan.Divizie care continui sa cred totusi ca-i populata de "timpanisti" sub nivelul neural-cultural @grifonic (neaparat sa-mi bagi un Like pt. asta, da?

), din simplul motiv ca-i
pericolozo utilizarea unora de gindesc prea mult cu capu' din dotare.
Si ontopic o tzira:
gnosticismul atit de aprofundat studiat de IPC pina-n ziua mortii (v. cursul Nag-Hammadi) zic io ca ramine totusi o ramurica (proto)crestina, asa ca nu prea inteleg pozitia detractorilor care-l considera anti-crestin.
Anti-Mare-Manipulare-Dogmatica era insa (doar din pdv teoretizant oare?), asa ca factorul asta trebuie luat ca lumea-n calcul in analiza deciziei de anihilare a lui Culianu, asupra caruia se puteau concentra in mod normal alte metode de disuasiune mai putin iacobine decit plumbuirea pe buda.
Ceva-cumva legat de viitoare actiuni PRACTICE ale lui IPC zic io asadar c-ar fi putut decide "solutia ultima", stabilita (cu sanse de 49%

) prin cotloanele Vaticanului si nu ale S.ecu sau Mossack-ului Fonseca

- e doar parerea mea rezumativa... si
finala. Fara dovezi in sprijinul ei, clar - se subintelege ca si daca le-as avea, tot as tacea...