Anul trecut, de 1 aprilie, dl @fiulploii, într-un demers lăudabil, afirma că:
Doar așa de chestie, am găsit azi niste cabine de wc cu perete despărțitor care nu este până in tavan si in plus nu mai era nimeni in zona
Repede Am intrat intr-o cabina, am închis ușa cu zgomot, am lăsat capacul jos -fără zgomot- , M-am urcat pe vasul de wc si de aici devine interesant 
Am 1,80m înălțime peretele despărțitor este la o oarecare distanța deci a trebuit sa stau înclinat , sa dau brațul peste perete , sa întind mâna si sa tintesc imaginar un cap al cuiva aflat Așezat pe wc .
"Cu precizie chirurgicală" cică zice raportul poliției ca s-a tras . Asta inseamna ca trebuia sa tintesc precis, fără zgomot si in plus sa țin mâna astfel încât traiectoria glontului sa nu fie oblica prin craniul victimei . Mno, dificil pt mine, am făcut zgomot , era sa alunec
câtdespre țintit chirurgical ce sa mai vorbesc . Clar sunt teoretician amator din spatele tastaturii .
I-am răspuns atunci, în completare, că:
D-le @fiulploii...tare ! Și eu am făcut, acu' ceva zile, un experiment similar, rugând um amic să stea "planton" la intrare ! Haahaaahaahaaahaaa ! Doamne, unde ne duce detectivistica asta ! Haaahahaa !
Concluzie - nici mie nu prea mi-a ieșit (fiind doar cu 1 cm. mai inalt ca d-ta). Totuși, cumva posibil era (aici depinde f.mult de inaltimea despărțiturii, asta e clar !). Eu am folost si un laser d-ala ieftin, roșu, ca să mă "benoclez" la posibile traiectorii (doar ai remarcat că și pe mine m-a frământat mult poziția, incă din primele postări).
Iată ce am mai descoperit: e adevărat că trăgătorul era stângaci ( altfel, ori din buda stângă, ori dreaptă, nu putea face așa traiectorie). Stangaci are sens (cocoțat in buda din dreapta victimei). Glontele intră in partea dreaptă / spate a capului lui IPC, si iese, corect, față/stânga - cu conditia OBLIGATORIE ca victima sa fi stat f.aplecată (cam nefiresc, dar nu exclus)......
Considerând că, pe bună dreptate, experimentele n-au fost întru totul edificatoare, am rămas preocupat de problema înălțimii ce trebuia surmontată, precum si de concluzia polițiștilor că făptașul era stângaci.
Ca urmare, încercare nouă - prinzând un prilej favorabil (hihihi !)
De data asta am luat în calcul un element nou :
rezervorul toaletei. Dacă era din cel plasat jos (cum bănuiesc) urcarea pe el i-ar fi adus făptașului un plus de minimum 30 cm (poate si mai mult), permițându-i astfel o mai bună vizibilitate, precum si extra-spațiu de manevră.
Așadar, am pus si eu piciorul pe rezervor (cam cu frică, deh, să nu fac vreun pocinog, hahaha !) și astfel m-am regăsit în prezumtiva postură a ucigașului.
Atât din rațiuni de echilibru, cât si ptr. a nu presa prea tare cu greutatea pe rezervor, am ținut doar un picior acolo - celălalt lăsându-l suspendat în aer. Ca să nu cad, a trebuit să mă prind cu mâna de peretele despărțitor, reusind astfel să obțin o poziție destul de stabilă.
Hait ! Abia după această mică echilibristică mi-am amintit că
amprentele ce s-au găsit erau tocmai pe marginea superioară a peretelui despărțitor - ceea ce mă indreptățește să cred că, asemeni polițiștilor americani, am făcut o reconstituire bunicică...
Așa s-au convins și că asasinul a tras cu stânga. Nu doar că, probabil, amplasamentul cabinelor l-a silit la asta, dar si aliniamentul digital al amprentelor indica mâna dreaptă. E drept, faptul ca a tras cu stânga nu implică, obligatoriu, să fi fost stângaci, dar judecând si precizia focului e greu să credem altceva...
Atașez si o mică schiță realizată de mine, ce indică aproximativ cum ar fi putut arăta momentul (cu mențiunea că, fie si de-ar fi fost cabinele pe latura opusă, tot așa ar fi arătat treaba - în "oglindă").