Autor Subiect: Biserica egipteana a celor trei valahii  (Citit de 32649 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Grifon

 • Adaequatio rei et intellectus
 • Senior
 • ****
 • Mesaje postate: 989
 • Gen: Bărbat
 • Adaequatio rei et intellectus
  • Vezi Profilul
 • Liked: 2413
 • Likes Given: 1612
Re: Biserica egipteana a celor trei valahii
« Răspuns #60 : 15 Februarie 2017, 22:55:32 »
Câteva precizări - pentru colegii mai puțin familiarizați cu jocurile criptice:
Un cod bazat pe cheie=carte este 99% infailibil. Toată lumea cunoaște așa-zisa "eficiență" și mega-potență a NSA (evident, altu' din miturile urbane grijuliu urmărite de tromboane precum "Discovery", "History", sau alte "difuzoare" ale estabishment-ului). Ei bine, adevărul e că, deși o asemenea echivalență e veche de când tiparu', ea este la fel de solidă ca intotdeauna - iar șmecherii yankei nu pot decât să ofteze a jale.
Scurt pe doi : dacă 2 aiuriți (mai idealiști, așa) poftesc a comunica cifrat, e destul să convină, prealabil, asupra unei cărți=cod (singura conditie, să aibă măcar 300 pg., ptr. cuprinderea unei largi plaje de cuvinte /semne). Ulterior, treaba e ușoară. Din "zestrea" cãrții se aleg literele necesare mesajului,  apoi se transmit, in cheie numerică (ex: ptr. litera "a", din romanul ales, se specifică ceva precum : 27 (pag) 9 (rând) 7 (cuvant) 4 (literă). La final, intregul mesaj codat (tip : bomba in capu' lu' X din  gruparea "y") va aràta ca o prelungă inșiruire de cifre (fără noimă).
Bun. Dacă... (adică, ha-ha, sigur !) mesajul e interceptat, titanii (alde NSA) vor rula degeaba seturile de cifre - le va fi imposibilă echivalarea coerentă (oricăt de 201984-core le-ar fi mașinăriile). Totuși, intrucât pe acolo sunt și profesioniști (dincolo de mașinile tâmpite), cel puțin unu' (care nu-i adus ca la noi, adică "fratele lu' sora lu" cuscru' lu' vecinu') se va prinde -"se folosește ca suport o carte.!
Superb ! Dar....care carte ? Care din milioanele (poate miliardele) tipărite de la Guttenberg incoa' ? Eh ? Aud ?! Aloooo, NSA, zi care carte ! Haaahahahaha...nu poți, ai ? Păi, EVIDENT că nu poți...
Decât intr-o singură manieră (de aia n-am zis că metoda e 100℅ sigură). Mai pot lucra, evident, in "dulcele stil clasic" - adică să inșface, pe șest, unul din corespondenți, să-l bage intr-un subsol, și să-l rupă cu bătaia până spune cartea=cod.
Nu-i prea academic, dar e bun așa...hahahahaha !
Altfel, NEXAM ! Metoda e hard-core.
Tocmai de aia m-am activat așa când am descoperit-o in "Corsarul" lui R. Theodoru....
« Ultima Modificare: 15 Februarie 2017, 22:56:44 de Grifon »
Igitur cogito

Offline Xanadron

 • MARE MAESTRU
 • *****
 • Mesaje postate: 4,736
 • Gen: Bărbat
 • Ozenaut precaut
  • Vezi Profilul
  • Povestoteca SF
 • Liked: 3658
 • Likes Given: 12282
F. interesanta scurta introducere-n unele aspecte mai putin stiute ale criptologiei, colega @Grifon.

Ceva mai la obiect (daca ceva poate fi 'la obiect' pe topicul asta aparent aeriano-zvonistic): :lol:
http://ufosightingshotspot.blogspot.ro/2017/01/akhenaten-discovery-changes-history.html

...adica descoperirea neasteptata a unor morminte/artefacte faraonice in... Turcia - chestie care apropie pina si geograficeste vb. arealul egiptean de al nostru, dincolo de supozitiile logice pe linie Akhenaton-Nefertiti-Tutankhamon. Detalii, in interviurile lui D. Liszt cu egiptoloaga C. Boulter - asta de ex., dar nu-i singurul:
"NEFERTITI BREAKTHOUGH! ATLANTIS EGYPTIAN HALL OF RECORDS - DR. CARMEN BOULTER & DARK JOURNALIST"
https://www.youtube.com/watch?v=WLs2wYgCNuA

...Sa ne asteptam oare si la descoperiri direct legate de presupusul mentorat alexandrin Zalmoxe-Pitagora? Posibil, desi n-as baga mina-n foc. Si nici picioarele-n biblioteca din Alexandria - scuze, a Vaticanului, c-as iesi probabil cu ele inainte.

P.S. In ciuda unor predictii apocaliptice ref. la soarta RUFOn, observ [fara surprindere] ca pina si vechiul nostru cavaler al luminii stinse :star: Calator Astral il viziteaza inca, la ani buni dupa banare.
Deduc asta din ultimul lui comentariu de pe umilu-mi blog, care nu-i dezminte caracterul - si nici macar lipsa umorului. :lol:
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Offline Grifon

 • Adaequatio rei et intellectus
 • Senior
 • ****
 • Mesaje postate: 989
 • Gen: Bărbat
 • Adaequatio rei et intellectus
  • Vezi Profilul
 • Liked: 2413
 • Likes Given: 1612
Re: Biserica egipteana a celor trei valahii
« Răspuns #62 : 17 Februarie 2017, 21:43:42 »
Revin, precum am promis, cu precizarea unde am mai intălnit o practică asemànătoare - ba chiar detaliată de insuși protagonistul:

„Cheia cifrului pe care l-am învăţat era o carte de literatură a unui autor român (nu-mi amintesc numele autorului şi titlul cărţii). Pentru a transmite o scrisoare cifrată, se proceda în felul următor: Între rândurile unei scrisori ce avea un conţinut inofensiv se scria cu cerneală simpatică textul secret în felul următor: în stânga primului rând cifrat se scria un grup de cifre care indica numărul paginei şi al unui rând din pagină. Textul din rândul indicat în grupul de cifre de la început se încadra într-un tabel format din 100 de pătrate (câte 10 în fiecare rând) care se numerota de la stânga la dreapta şi de jos în sus de la 1 la 10. Literele din textul găsit pe rândul indicat la început se scria una câte una în pătratele din tabelă de la stânga spre dreapta începând cu coloana de pătrate de sus. Textul cifrat scris cu cerneală simpatică era format din grupe de câte cinci cifre. Descifrarea textului cifrat se făcea în felul următor: pentru citirea fiecărei litere se despărţeau grupe de câte două cifre din grupul de câte cinci cifre în continuare. Prima cifră din grupul de două indica numărul pătratului din tabelă citit de la stânga spre dreapta. A doua cifră din grupul de două indica numărul pătratului citit de jos în sus. Astfel se obţineau coordonatele fiecărei litere în partea care compunea textul cifrat. La sfârşitul textului cifrat scris cu cerneală simpatică se trăgea o linie după care se indicau ziua şi luna prin cifre care corespundeau zilei şi lunii respective“, îşi aminteşte Teohari Georgescu, potrivit procesului verbal de interogatoriu din 3 septembrie 1953. Cartea pe care învăţase complicata tehnică este „Povestea unei coroane de oţel“, a lui George Coşbuc, arată istoricul Cristina Diac în volumul „Zorii comunismului în România. Ştefan Foriş, un destin neterminat“.

Ei bine, iaràși "tovarășii" ruși. Teohari Georgescu a fost, pe lângă profesionist intr-ale "iscodelii", un om de bază al Kominternului in România. Dedicația și zelul față de Moscova i-au și fost răsplătite, fiind promovat chiar ministru de interne al R.S.R. (in treacăt fie spus, oricât de nocivi erau comuniștii, măcar puneau in funcții oameni care "mâncaseră" destul d-astea, "de interne" - nu ca neghiobii pe care-i unge azi democrația...

Așadar metoda era preferată de ruși incă din anii WW2 - și nu aveau niciun motiv să renunțe la ea prin '84. Sunt aproape sigur că mesajul găsit de mine e "urma" glumeților ce ne pregăteau "revoluția" - ce altceva puteau conspira in Iașul finelui de ani '80 ? Mai ales că se cunoaște cum voiau a lovi mai intâi la Iași (14.12.1989), ulterior mutând mizeria la Timișoara.

Bun, ăia ca ăia, dar care poate fi conexiunea cu "bisericile valahe"- dincolo de ideile din romanul folosit drept cheie ? Eu cred că mai multe, căci merg convins pe ideea că Moscova este, indubitabil, moștenitoarea (și chiar acaparatoarea) oricăror forme de putere (inclusiv oculte/religioase) din arealul ortodox, ex-bizantin. Se incadrează perfect in strategia pan-slavistă, și chiar n-ar fi prima oarà când muscalii confiscă o organizație "grea". Puțini știu cum Petru cel Mare (primul care a trâmbițat mesianismul rus) a reușit să preia, cu arme și bagaje, mai bine de jumătate din elita Cavalerilor de Malta, in sec. XVIII. Cealaltă jumătate a rămas in siajul Vaticanului, păstrând titulatura, ceva bani...dar nu și anumite...miezuri. Iar ce a luat Petru, o vreme a funcționat cu denumire echivalentă, apoi....nu se mai știe (adică nu știu eu, hahaha !).

Conchid prin a spune că, dacă această "Iglesia" mai funcționează, ea e legată, intr-un fel sau altul, de ruși. Poate nu neapărat in "vasalitate", poate in parteriat doctrinar-programatic...nu pot deplin intui.
Dar aici unii ca Dughin sunt urmele ce trebuie amușinate...
Igitur cogito

Offline Grifon

 • Adaequatio rei et intellectus
 • Senior
 • ****
 • Mesaje postate: 989
 • Gen: Bărbat
 • Adaequatio rei et intellectus
  • Vezi Profilul
 • Liked: 2413
 • Likes Given: 1612
Re: Biserica egipteana a celor trei valahii
« Răspuns #63 : 19 Februarie 2017, 17:57:05 »
Revenind insă la istorie, in continuarea ipotezei Iglisia / Bizanț / otomani, cred că trebuie să privim puțin și asupra personalității de excepție care a fost Dimitrie Cantemir.
Spirit profund, erudit, veritabil uomo universale, Cantemir a fost, indiscutabil, o figură marcantă a spațiului și timpului său. Vastitatea preocupărilor sale (dar și profunzimea lor, pe alocuri ocultă) l-au făcut o bornă chiar și pentru esoteriștii de azi. A fost catalogat ca exponent rosicrucian (?!), iar apoi - se putea altfel ? - de-a dreptul mason (ăia intrec de mult limita nesimțirii, după mintea lor orice personalitate mai elevată a unei epoci tre' să fie obligatoriu "de-a lor", hahah !).

Adevărul e că nu se știe apartenența lui Cantemir. Multe elemente (inclusiv scrierile sale hermetice) il califică, adevărat, pentru o filiație inițiatică, dar nu se poate stabili care.
Faptele sale sunt insă elocvente ptr.un anume curent. După lupte de culise crunte cu Constantin Brâncoveanu, provoacă dezechilibre in raport cu turcii. Nemaiputând tolera dominația otomană, se pune (cu tot cu Moldova) la dispoziția țarului Petru - primul moment in care una din țările române acceptă patronaj rusesc.
Invins la Stănilești/Prut, cu tot sprijinul rus, se refugiazã la Petersburg, unde rămâne până la moarte in simpatia țarului. Incepe deja planul rușilor de extindere....si restul se știe...epoca fanariotă (adică, atenție, nu pașalâc)

Mai hazos e altceva. Fiind curios să-i citesc lucrarea ermetică "Inorogul și Corbul", am descoperit doar o singură ediție, de prin 1926. Când să incep lectura, ghiciți cine îi scrie prefața, inclusiv exercițiul de hermeneutică ?
Același Em. C. Grigoraș, care a fost și primul de-a enunțat urmele "bisericii egiptene !"
Uite de aia nu cred in coincidențe...
Igitur cogito

Offline Arhanghelul

 • Consacrat
 • *****
 • Mesaje postate: 1,991
 • Gen: Bărbat
 • η τελευταία σταματάει το φως
  • Vezi Profilul
 • Liked: 912
 • Likes Given: 5678
Re: Biserica egipteana a celor trei valahii
« Răspuns #64 : 19 Februarie 2017, 21:56:01 »
Se pare ca manastirea crestina  ... este "protejata" si de mulsulmani ...

""   
Primul tipar arab a fost manufacturat în Braşov

Istorici şi teologi români şi arabi sînt de acord că prima tipografie din Siria a fost adusă din România, însă despre locul în care a fost manufacturată nu se ştiu prea multe. Se presupune că utilajele au fost concepute în atelierele din Ţara Românească, probabil la Bucureşti. Însă în 2009, Mohammed Basil Suleiman, cercetător la Institutul de Studii Palestiniene, susţine într-un studiu despre primele tiparniţe din Orientul Mijlociu, că „primul tipar arab a fost manufacturat în Braşov, România, în jurul anului 1700, şi deschis pentru funcţionare în Aleppo, în 1706.""

Istorie demolată

Om de cultură şi învăţat, Antim Ivireanul a militat pentru luminarea minţii şi a înfierat ocupaţia otomană. În toamna anului 1716, la cererea domnitorului Nicolae Mavrocordat, primul domn fanariot al Ţării Româneşti, a fost înlăturat din scaun, închis, caterisit de patriarhul ecumenic şi exilat pe viaţă în mănăstirea Sfînta Ecaterina de la Muntele Sinai. Şi-a dat viaţa ca un martir pentru credinţa creştină, fiind ucis de ostaşii care îl escortau pe drumul spre locul exilului. Trupul său a fost aruncat în rîul Mariţa,
în apropiere de Adrianopol. Sfîntul Antim Ivireanul a fost canonizat de către Sinodul Bisericii Ortodoxe Române în 1992 şi este prăznuit în fiecare an la 27 septembrie.http://www.monitorulexpres.ro/?mod=monitorulexpres&p=mozaic&s_id=150437&O-comoara-pierduta-Prima-tipografie-din-istoria-Siriei-facuta-la-Brasov
http://www.buciumul.ro/2016/09/27/antim-ivireanul-sau-strainul-care-ne-a-invatat-limba-romana-2/

« Ultima Modificare: 19 Februarie 2017, 22:03:29 de Arhanghelul »
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

Offline Grifon

 • Adaequatio rei et intellectus
 • Senior
 • ****
 • Mesaje postate: 989
 • Gen: Bărbat
 • Adaequatio rei et intellectus
  • Vezi Profilul
 • Liked: 2413
 • Likes Given: 1612
Re: Biserica egipteana a celor trei valahii
« Răspuns #65 : 19 Februarie 2017, 22:18:07 »
Interesant....mai ales că acest Antim Ivireanul a fost contemporan cu Cantemir, părtaș, poate, la anumite curente ale epocii.
Implicarea sa in filiera creștino-siriană nu trebuie privită ca ceva surprinzător. Anterior lui, cam toți voievozii români marcanți au susținut centrele religiei răsăritene, chiar dacă aceste ajutoare / cheltuieli nu aduceau beneficii directe țărilor "valahe". Și aici nu mă refer doar la faimoasele donații ale lui Ștefan cel Mare, ci și ale lui Vasile Lupu (Moldova) sau Matei Basarab (Muntenia).

Se confirmă prin aceste manevre existența unei filiere extinse, ce cuprindea, intr-un amestec de interese, Țările Române, vechiul Bizanț, Orientul Mijlociu, și intreaga arie balcanică. Desigur, in bună parte aceste filiere au fost moștenirea epocii de glorie a Imperiului Roman de Răsărit, ce ingloba atât estul Europei, cât și porțiuni bune din Asia Mică.
Insă atunci putem considera că s-a născut și Egypsia Iglisia - influența Constantinopolului (politică, de metropolă) plus centre religioase vechi (non-romane), intre care zamolxianismul - inrudit cu Pitagora, Misterele Eleusine, etc, juca un rol de vază.

Istoria e f.utilă in a ințelege obârșii sau continuități. Ne ajută mai puțin insă, când e vorba de durerile prezentului....
Igitur cogito

Offline Grifon

 • Adaequatio rei et intellectus
 • Senior
 • ****
 • Mesaje postate: 989
 • Gen: Bărbat
 • Adaequatio rei et intellectus
  • Vezi Profilul
 • Liked: 2413
 • Likes Given: 1612
Re: Biserica egipteana a celor trei valahii
« Răspuns #66 : 21 Aprilie 2017, 22:45:11 »
Exemplificare: Biserica celor trei Valahii... Distinșii colegi au ales să umple pagini întregi cu discuții sterile și conspirații de peron, în loc să procedeze la alternativa firească: să-l identifice pe scriitoarul Radu Theodoru și să întrebe direct la sursă. Omul locuiește în apropierea Bucureștiului, retras într-o casă de țară. E foarte bucuros să discute cu tineri; pe noi ne-a întreținut ore întregi. Iar problema Iglesiei s-a lămurit în 10 minute. Treaba e însă alta: mai puteau distinșii colegi să-și exhibe dumele zile la rând dacă alegeau această alternativă?

Bag seamă că nu te lași, scumpule...

Uite, voi mai face o încercare (tot deșartă) de a te lumina:
Subiectul "Bisericilor Valahe" nici nu ocupă prea multe pagini, iar elementul R.Theodoru / Iglesia l-am introdus eu, reanimând în doar câteva momente discuția.
Acum, privitor la marea d-tale "ispravă", câteva cuvinte :
Nu are prea mare relevanță venerabilul general /scriitor. Pot fi doar câteva variante în ce-l privește:
a) a inventat pur și simplu conceptul, din condei, ptr.a-și creste cota de interes a cărții (ceea ce-l califică drept bun romancier, dar mi-l scoate mie din aria de interes)
b) a prins ceva fire, ca si noi, dar neputând să le adâncească, a mixat cu propriile fantezii (ipoteza asta am si scris-o, ca "dumă exhibată", evident)
c) chiar știe mai multe, având un acces privilegiat la "Iglesia" (mai puțin probabil, dar luăm varianta ca posibilă).
Bun. Acum, dacă 'mneata crezi că eu voi străbate toată țara doar ca să-l întreb direct ce are de zis, cred că ești un naiv incurabil. Păi în primele două variante n-aș afla decât trucuri literare (cu cel mult un reper istoric sau unul personal, cum a dat si @daos), iar în cazul 3 nu m-aș alege decât cu manevrele moșului ptr.a-si păzi taina - ce n-ar fi numai a lui "de dat".

Pricepi d-ta ? De altfel, îmi confirmi cele spuse prin faptul că dl.Theodoru te-a lămurit în "zece minute". Hahahahahaha !! Te-ai scos ! Sper măcar că n-ai mers pe jos până acolo, hahahah !

Și în altă ordine de idei, parcă te oripilau "glamourizările" neonazi, nu ? Dar de "România ca o Pradă", de acelasi domn Theodoru, indexată ca manifest antisemit, matale nu cârâi o vorbă...drăguț.
În concluzie : "căinele moare de drum lung, criticul...de grija altuia" (alege care parte din proverb poftești dumneata, căci mi se pare că făcuși și un drum lung...hahah !)

P.S - Ah, era să uit ! "Succesuri" si în viitoarele investigații !
Igitur cogito