...
Dacă nu mă crezi înseamnă că ai altă alternativă mai bună? 
deocamdata nu...dar, pot spune urmatoarele:
cand am citit despre ea prima data pe la mijlocul anilor 90, imaginatia mea zburda printre stele si eram convins din cele citite (la modul cum era frumos impachetata bucata asta de aliaj de aluminiu, ce puteai crede?!

), ca e o bucata dintr-un ozn - nava spatiala de origine extraterestra nu sub forma uneia care traversa universul in lung si-n lat, ci o micuta nava de explorare / recunoastere.... si speram candva sa ajung sa o si ating!

dupa ce am mai invatat una - alta prin scoli, si dupa ce am ajuns si pe acest forum si am re-citit despre ea, normal ca mi-am pus niste intrebari si mi-am re-evaluat parerea. talpa de ozn, fie ea sonda, nu cred ca e - cum bine au spus multi colegi pe aici - aliajul e prea "moale" pentru o astfel de functionalitate...
as fi vrut sa se fi documentat contextul descoperirii...sa se fi scris (si desenat) despre ea cu mai multa seriozitate..insa, asta e...putem face lucrurile mai bine de acum inainte. adica cei care pot si au resurse (timp si energie, contacte si chef / pasiune, etc), eu unul din pacate nu am (timp in special)...
deci; pana cand vedem o poza cu o piesa identica, va doresc spor la investigat & analizat!

P.s.: ar fi misto de postat toate analizele (scanate) facute aliajului...daca le are cineva...