OZN-uri observate în Texas

În sfârșit, o imagine clară și neprelucrată cu un OZN… cel puțin așa suțin unii.

Și nu doar o imagine. Sute de oameni au raportat că au văzut un inel de lumini intermitente pe cerul din Houston, Texas, în timpul unei furtuni cu fulgere ce s-a petrecut în urmă cu două săptămâni și o mulțime dintre ei au avut camere foto.

Fotografiile și înregistrările de la aceste evenimente circulă prin media socială, generând atât de mult interes pe social media încât Huffington Post a realizat și un sondaj de opinie pe tema „Texas OZN ”.

237226-65687e66-2817-11e4-aaf4-d11cdeb5504d

La întrebarea „Care credeți că este explicația aparițiilor OZN din Texas?” variantele de răspuns au fost: extratereștrii, navele militare experimentale, dronele, lumini de pe stadion, baloane meteorologice reflectând de pe suprafața planetei Mercur, ultima variantă fiind că probabil nu se întâmplă nimic de fapt și că toată lumea ar trebui să stea liniștită.

Una dintre cele mai bune înregistrări video a fost realizată de către Andrew Pena, un muzician din Houston care a declarat că el de fapt filma fulgerele ce se vedeau spectaculos de la volan, în timp ce conducea pe autostrada interstatală 45 din partea de sud a orașului și nu a și-a dat seama de ceea ce a surprins decât după ce a ajuns acasă.

Nathaniel Xavier, un alt locuitor din Houston ,a făcut această fotografie a inelului ciudat format din lumini. Sursa: Twitter.
Nathaniel Xavier, un alt locuitor din Houston ,a făcut această fotografie a inelului ciudat format din lumini. Sursa: Twitter.
Să fi fost un OZN în partea dreaptă, sus, sau doar un felinar reflectându-se într-un truc ciudat de lumină? Sursa: Twitter.
Să fi fost un OZN în partea dreaptă, sus, sau doar un felinar reflectându-se într-un truc ciudat de lumină? Sursa: Twitter.

Filmarea lui Andrew Pena, în care un cerc de lumini viu colorate străbate cerul, a fost considerată a fi și „uimitoare”  și  „un nimic” de către ufologi și sceptici  deopotrivă.

„Cred că farsele cu OZN-urile te fac să te întrebi ce altceva ar putea fi”, a declarat Dr. Carolyn Summers, vice-președinte al Astronomiei la Muzeul  de Științe Naturale din Houston , pentru postul de televiziune KPRC-TV.

„Este ușor să spui că ar putea fi extratereștri. Cu cât sunt mai multe persoane care privesc în direcții diferite, cu atât mai mult ar trebui să ne dăm  seama despre sursa acestui fenomen, despre ceea ce este de fapt și astfel să fim capabili să-l explicăm.”

Anchetatorul-șef de la Mutual UFO Network, Fletcher Gray, a respins raportul susținând că obiectul „nu-i decât o lumină propagată în geamul lateral” al mașinii domnului Pena.

OZN-ul plutind în nori deasupra orașului Houston a fost văzut de sute de oameni. Sursa: Twitter.
OZN-ul plutind în nori deasupra orașului Houston a fost văzut de sute de oameni. Sursa: Twitter.

OZN-ul a fost raportat plutind pe cer la mai puțin de 20 km distanță de Centrul Spațial Johnson, fapt care îi determină pe unii să speculeze ar fi putut fi NASA, care își testează cea mai recentă jucărie, „o farfurie zburătoare supersonică” ce a fost lansată din Hawaii pe 28 iunie.

O altă reperare OZN - deși aceasta pare un pic „retușată”. Sursa: Twitter.
O altă reperare OZN – deși aceasta pare un pic „retușată”. Sursa: Twitter.

Dispozitivul, numit oficial Deceleratorul Supersonic de mică densitate, imită tehnica de umflare rapidă a peștelui „cu bule” Hawaiian ca modalitate de a proteja navele spațiale în timpul aterizării.

Scopul este acela de a reduce viteza la coborârea navelor spațiale, ușorând astfel aterizarea pe planete precum Marte.

Deși au fost lansate numeroase teorii și presupuneri, până acum nu a existat nici o explicație oficială și nici un cuvânt de la NASA.

SURSA: Mirror.co.uk New York Post

About Editor Stiri

Check Also

Un obiect ce seamănă cu o dronă înregistrat aproape de un surfer

Acest obiect a fost înregistrat pe data de 29 august 2014, pe plaja Newport din California, …

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.