Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Comentarii libere

Creat de apokryphos, 19 Februarie 2006, 17:03:07

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 39 Vizitatori vizualizează acest subiect.

mr

Citat din: fiulploii din  03 Ianuarie 2016, 01:03:55
Nu crezi ca ai descris perfect principalele religii actuale ale lumii ?
Ca sa fiu mai precis , dupa părerea mea , inițial omul actual a fost creat pt a fi sclav in minele de aur sau pe  plantațiile agricole de pe cel putin o jumătate de glob . Că pe parcurs S-a întâmplat ceva -si nu numai o data - este alta  istorie despre cum a evoluat si a involuat actuala umanitate.
Eu zic ca doar credem ca înțelegem simbolurile celor din vechimea de dinaintea dinaintei ultimului eveniment numit drept  Potop si care greșit cred ca ne induce ideea de apă. O dovada dupa mine doar , e si povestea ANU- lui si de care ori câte  feluri exista . Dupa ce aflam ca e ultima frontiera aflam de fapt ca e format din spire si spirulete formate din bule care  decât sunt si ele niste tensori de torsiune   :-P.
  @mr, e foarte bine ca esti pe poziții opuse față de mine si mai ales ca vrei sa discuți pe tema asta ; cred ca ne ajutam  reciproc in opțiunile noastre personale fiindca daca exista un singur vârf exista totuși mai multe drumuri care duc in  vârf .
  Fără supărare dar tot ce susții in postarea anterioară nu face decât sa exprime naturalețea si realitatea Distribuției  gaussiene cum tot la fel de bine se poate sustine ca injectarea si susținerea sub o anumită limita in mentalul colectiv a  Sperantei nu face decât sa perpetueze exact ceea ce blamezi : si uite cum trăim lumea inelară a lui ourobus .
  Eu întrebasem clar ceva iar tu ai deturnat discuția de la ipoteza inițială , frumos îi ?  :lol:
  Reluam si reformulez ca iar am fost prea scurt in exprimare .
    In ipoteza ca omenirea actuala concepută, creată, manufacturată sau fabricata acum vreo maxim 300.000 ani a fost  destinată inițial a fi sclava in minele de aur si pe plantațiile agricole precum si emițătoare de energie PSI cu țintă  precisa
    Atunci care ar fi motivele pt care vreun "umanist-ecolog-moralist" din elohimii de atunci ar fi dosit , ascuns indicii  spre bunăstarea proprie si personală a umanității necoapte mintal, spiritual si fizic?
PS simpla existența a "oamenilor buni "- definește acest concept de om bun si sa fie valabil indiferent de normele efemere  ale societății - simpla lor existența dovedește dupa mine ca au apărut inerent datorită Distribuției probabilistice de  care aminteam. Ei au fost un rebut pt scopul urmărit atunci la fel ca si cei "excesiv de rai " si S-a încercat eliminarea  lor .
E doar un punct de vedere  :lol: mai am si altele ....
Nu! Nu m-a interesat sa definesc in niciun fel principalele religii ale lumii. Am plecat, simplu, de la faptul ca trupul  uman are tot ce-i trebuie unui spirit matur (sau orice denumire poate defini energia care anima trupul) pentru a produce  salturi in constiinta si intelegere a mediului in care traieste. Si acest lucru arata, zic eu cat se poate de clar,  intentia initiala a adevaratilor creatori ai rasei umane (egal cauzazieni, negri, asiatici sau amerindieni - potentialul e  acelasi pentru fiecare subrasa). Orice abatere/efect de la acest fapt initial, consider ca genereaza discutii particulare  care ar trebui tratate separat. Ceea ce cred ca nu au inteles cei care au considerat ca rasa umana poate fi folosita si  deturnata de la scopul initial, a fost tocmai mecanismul prin care aceste energii ajung sa dezvolte si sa anime  trupurile, cu atat mai mult nu au inteles de ce apar anomaliile energetice pozitive in acest program pe care, in nebunia  lor, au crezut ca-l controleaza. Ar fi o dovada de superficialitate din partea noastra sa consideram toti "oamenii buni"  ca fiind manipulati, naivi, rupti de realitate etc. etc. Eu as completa: acest profil de "om bun" veritabil apare doar un  urma alegerilor personale de-a lungul unei lungi perioade de experienta in trup, alegeri care desi sunt luate in mod  individual, ele proiecteaza pe cei care le fac in zone de intelegere si constiinta apropiate cu ale altora, de rezonanta. "Omul bun" produce salturi in constiinta si celorlati, prin sacrificiul sau, pe toate palierele societatii. De aceea consider ca profilul unui "om bun" este net superior oricarei alte abordari, intrucat acesta a invatat sa aleaga manifestarea a doar ceea ce ii produce o satisfacere interioara completa pe plan emotional, intelectual, spiritual. Acest lucru producandu-se la "firul ierbii", in trup. In vieti succesive sau simultane, e alta discutie.

Fenomenul se produce, indiferent de teorii si statistici! In acest context, varianta sclaviei este doar un efect precum  cel al evolutiei pozitive, o parte a acestui binom care ne conduce vietile si pe care suntem departe de a-l intelege,  inca. Astfel, suntem sclavi pana cand intelegem ca nu trebuie sa fim sclavi, potentialul nostru latent purtadu-ne catre  alte experiente si situatii care sa ne aduca raspunsuri noi, cu un continut calitativ superior, la aceleasi intrebari  eterne. Iar cei care se cred stapani de sclavi, sunt ceea ce sunt pana cand "inferioritatea" sclavilor dispare  producandu-le si lor un moment de intelegere a situatiei create si de alegere a caii viitore de urmat.

Simbolistica straveche, din punctul meu de vedere, reflecta clar modul mult mai complex de gandire al anticilor, si  reprezinta o dovada ca evolutia umanitatii e vie, astazi fiind intr-un punct mai jos fata de antichitate. Si inca nu avem  vestigii clare cum era inainte de potop, ori daca le avem nu prea stim in ce context si pe ce baze sa le integram.

Ar fi prea simpla si banala lumea daca ne-am opri la statistici si teorii seci si reci. Sinele interior al fiecaruia poate  genera o complexitate care produce sensuri de neconceput, acum. Frumusetea este atunci cand aceste numite "aberatii" incep  sa capete sens pentru cel in cauza, sfidand orice logica rationala cunoscuta si darmand scheme logice construite cu migala  si stoicism doar pentru a justifica...nimic. Acesta evolutie/devenire aduce cu sine libertate, implinire, dorinta de a  "vedea" mai mult. Pericolul autoeducatiei, al gandirii critice, al libertatii individuale, a fost anticipat demult de  "stapanii actuali de sclavi" si este combatut la nivel de arta.

Ouroborosul arata acest ciclu, alternativ, din care iarasi putem deduce cu usurinta faptul ca omenirea a cunoscut si  variante mai "upgradate", care vor reveni cu siguranta. Cum? Cand? Mai intai cred ca trebuie sa ne "upgradam" sistemul de  apreciere a tot ce ne inconjoara si abia apoi putem sa ajungem in a anticipa franturi din viitor. Nu putem vedea totul doar din perspectiva sclavagista sau pozitivista, cu siguranta este o cale de mijloc, catre un sens initial - prin deductie. Iar speranta este doar un combustibil, nu o deturnare.
Da, Ouroborosul confirma distributia gaussiana si aceasta este perspectiva pe care eu o inteleg. Mentalul colectiv are o evolutie ciclica, care produce salturi dintr-un nivel de constiinta in altul, in sus sau in jos. De ce? Cred ca acest motor urias produce evolutie pentru toate spiritele pe care le angreneaza, in cicli individuali si de grup, care se repeta pana se produce cate un salt, zic eu (poate in chinezeste...).
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

fiulploii

:wink: frumos răspuns dar nu la obiectul curiozității mele . Faptul ca ignoram o ipoteza consemnata in vechime nu inseamna ca nu exista . Dincolo de Frumusețea interioară a omului, dincolo de potențialul dotării fizice si a neputinței folosirii lui la eficientă maxima , dincolo de bunătatea sau răutatea legiferată la nivelul dual al realității circadiene sau nocturn-astrale si dincolo de faptul ca " omul este piersica gustată de om " stau totuși niste statistici si teorii reci si seci insa frumoase in muzica lor fiindca deocamdată universul asta e conceput sau funcționează dupa legi matematice sau fizice .
   La nivel general individualitatea nu conteaza decât de la o mărime minima obligatorie in sus si nu cred ca e cazul omului - al meu sigur nu  :lol: Tot ceea ce conteaza este , zic eu , distribuția gaussiana si calitatea centrului ei . Faptul ca una sau mai multe individualități pot trage centrul înspre ea/ele depinde poate de mărimea calității individualității respective . In aceasta linie conceptuala se poate stimula deplasarea centrului prin crearea artificiala a unei individualități - hai sa zic creare virtuală ca sa fie mai dulce exprimarea .

Omul bun consider ca este un nonsens in absenta omului ne-bun , cu toate jocurile de sens ale limbii române . Așadar S-ar părea ca scopul ar fi contopirea celor doi intr-unul si astfel eliminarea conceptului de bine-rău. Acest lucru nu S-ar putea face Menținând vreun specimen adult din actuala omenire dincolo de energiile care animă vreun corp -părerea mea doar.

Ca încheiere la acest subiect pare-se in mod necesar de ocolit  :lol: , intreb ca unul ce sunt : ce este sacrificiul invocat si de ce ar fi necesar ritualul sacrificial ?
  Mulțumesc anticipat .

mr

Nu stiu daca te va satisface real vreo varianta de raspuns. Datele de intrare al intrebarii sunt ele insele rupte dintr-un context generat de o istorie pe care nu o cunostem.

Noi, individual cat si colectiv, nu prea dam semne ca stim sa integram dualitatea, deci vom continua pe aceasta linie evolutiva a distributiei gaussiene, pana cand centrul mutat va favoriza cel putin un salt. Androginizarea pare departe...sau poate depinde de calitatea salturilor.

Ca om care ajungi sa alegi cu convingere o manifestare pozitiva si non-reactiva (si in concordanta cu legile care guverneaza spatiul fizic) a tot ceea ce faci, devine apasator in timp sa traiesti printre oameni care te provoaca tot timpul - cu tot tacamul: invidie, ura, egoism etc, care prin ceea ce fac te silesc sa cheltui din energia proprie pentru a gasi solutii de compromis si de a te mentine pe o linie minim pozitiva, non-reactiva.  Imaginati-va, un om pozitiv printre alti oameni cu acelasi comportament, care isi poate folosi energia integral pentru a fi creativ-pozitiv. Acesta este sacrificiul la care ma refeream.
Cred ca prin ceea ce am spus am exclus orice referire la o forma de sacrificiu ritualic/ritual sacrificial. Acest tip de sacrificiu, uneori cu forme sangeroase si barbare, consider ca face parte dintr-o deviatie aberanta de la ideea primordiala si dimensioneaza clar ce forme grobiene poate naste mintea umana, atunci cand se lasa atrasa in abisul negativitatii.
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

Cristian 1

Ion şi Gheorghe, în tren. La un moment dat primesc de la vecinul de compartiment câte o banană. Îl urmăresc pe om cum o desface şi o desfac şi ei. Îl urmăresc cum o muşcă şi Ion apucă să muşte şi el, moment în care trenul intră într-un tunel.
- Gheorghe, ai muşcat şi tu?
- Nu!
- Nu muşca, băăă, că orbeşti !

maiami

Si EU am trait fenomene paranormale dar nu intr-un loc anume ci oriunde ma deplasam dar nu o pot demonstra caci s-au manifestat sub forma de energii mai ales la nivel religios!

Fara nici o legatura cu Padurea Baciu...mutat la Cafenea.  alx
VOICA MARIAN tel. 0746075513
va invit la cunoasterea prin stiinta

Urban

Referitor la padurea Baciu... am avut placerea sa o colind alaturi de Alx si Shadowman.
Imaginati-va ca toate frunzele din padurea Baciu stateau neclintite si o singura frunza se misca (am impresia ca a si filmat Shadowman chestia asta la un moment dat)..asta mie nu mi se pare normalitate.
Toate cele bune!

Ganditorul

E o trasatura caracteristica a Padurii Baciu acest fenomen in care doar o singura frunza/creanga "iti face cu mana" intr-o natura incremenita, in care nu se misca nimic, nu se aude un sunet, nici macar cantecul pasarilor.
Am sa caut si am sa pun o foto cu alt loc, la fel de special, unde pe langa aceasta incremenire a naturii apare si o cromatica ciudata, de basm.

Ganditorul

Asta e poza promisa - culoarea dominanta e ...mov, desi in realitate era altfel, era o padure normala. Nu se auzea in schimb nici un zgomot, nici macar obisnuitul zgomot de fond al ciripitului de pasarele. Era o natura "inghetata", nici o frunza nu se misca, nu adia nici o pala de vant. Acest fenomen aparea dupa o zona framantata de un torent, ca o bariera. Tot ce era dupa aceasta "bariera" (800 - 1200 m) era sub acest comportament straniu.(bariera este vizibila in alte foto ca o ...panza/cortina de lumina ).

alx

Citat din: Urban din  06 Ianuarie 2016, 23:49:20
Referitor la padurea Baciu... am avut placerea sa o colind alaturi de Alx si Shadowman.
Imaginati-va ca toate frunzele din padurea Baciu stateau neclintite si o singura frunza se misca (am impresia ca a si filmat Shadowman chestia asta la un moment dat)..asta mie nu mi se pare normalitate.
Toate cele bune!
Daca imi aduc bine aminte,si eu am filmat asta...voi verifica zilele urmatoare...
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

fiulploii

Citat din: mr din  04 Ianuarie 2016, 10:48:11
Nu stiu daca te va satisface real vreo varianta de raspuns. Datele de intrare al intrebarii sunt ele insele rupte dintr-un context generat de o istorie pe care nu o cunostem.

Nu vei știi dacă nu încerci - in cazul asta particular o varianta de răspuns necorecta politic  :lol:

Citat

Ca om care ajungi sa alegi cu convingere o manifestare pozitiva si non-reactiva (si in concordanta cu legile care guverneaza spatiul fizic) a tot ceea ce faci, devine apasator in timp sa traiesti printre oameni care te provoaca tot timpul - cu tot tacamul: invidie, ura, egoism etc, care prin ceea ce fac te silesc sa cheltui din energia proprie pentru a gasi solutii de compromis si de a te mentine pe o linie minim pozitiva, non-reactiva.  Imaginati-va, un om pozitiv printre alti oameni cu acelasi comportament, care isi poate folosi energia integral pentru a fi creativ-pozitiv. Acesta este sacrificiul la care ma refeream.

Conform unor anumite precepte sau doctrine accesibile oricui in cazul de mai sus nu e vorba de sacrificiu ci de antrenamentul de la începutul Căii .
   Părerea mea personală e ca nu e vorba de sacrificiu deoarece fiecare ne-am ales calea si atunci daca eu vreau sa urc muntele pieptiș , nu e vb de sacrificiu ci de antrenament .

@abyss,

Citat din: abyss din  08 Ianuarie 2016, 23:50:40

Dupa cum observ teoreticienii discuta despre culorile din stringuri, din balonase, din spirile , din membrane sau campuri/ceatza. Ce sunt aceste culori? tin de viteza, de unghiul vorticial? sunt eventual "ecouri" rezonante ale unei geometrii?

Cateva clarificări necesare- inclusiv de culoare -  si pe întelesul tuturor in privința analogiei cu particulele cuantice si subcuantice .
http://www.scientia.ro/fizica/fizica-particulelor/1507-aventura-particulelor-elementare-ce-face-ca-lumea-sa-fie-stabila.html

Cat despre lumea fractala sa nu uitam ca oricărui șir infinit i se poatecalcula suma insa trebuie văzut întâi daca lumea fractala este mărginită , reală , etc . Cert este ca cu ajutorul fractalilor S-a putut calcula lungimea țărmurilor țarilor nordice poloneze fiorduri - mai nou fioruri .
  Părerea mea ..

abyss

În linku tau zice asa:
Atenţionare importantă: "Sarcina de culoare" nu are nici o legătură cu culorile vizibile, ea este doar o convenţie convenabilă de nume pentru un sistem matematic pe care fizicienii l-au dezvoltat pentru a explica observaţiile lor despre quarcurile din hadroni.

Eu nu la asta am făcut referire. Referitor la fractali discuția rămâne deschisa.

Ganditorul

"Cortina de lumina" ce separa zona in care totul parea incremenit de restul traseului. una din fotografiile pe cat de frumoase pe atat de ciudate. "Cortina de lumina" aparea doar in acea zona.

fiulploii

Citat din: Ganditorul din  10 Ianuarie 2016, 11:27:24
"Cortina de lumina" ce separa zona in care totul parea incremenit de restul traseului. una din fotografiile pe cat de frumoase pe atat de ciudate. "Cortina de lumina" aparea doar in acea zona.

Ne testezi cunoștințele ? :)

Așa de curios, cu ce aparat sunt făcute cele doua poze si ce diferențe sunt intre poze si ce ai observat cu ochii tăi?
Doar părerea mea .

@abyss,
    Noi vedem lumea colorata dar nu suntem siguri ca așa e si in realitate din cauza ca avem receptori specializați pt așa numita fereastra vizibila din spectrul electromagnetic . Presupun ca daca receptorii noștri erau specializați pe alt domeniu , undele gamma de exemplu, vedeam alta realitate cu alte culori sau nuanțe . Cum zicea prin linkul ăla  noi percep obiectul ca intreg si material vizual datorită luminii vizibile noua .
   Din punct de vedere al "ochilor minții " sau sufletului sau corpului noesic ori divin considera lucrurile ar trebui sa stea identic cazului ochilor fizici . In plus , așa cum ai zis conteaza intenția cu care privești un lucru si asta e valabil inclusiv ochilor fizici :)
   Anu este catalogat ca aparținând ordinului de mărime minus 6 sub atomul fizic si totuși diverși observatori il apreciază ca fiind compus , având o structura si implicit o lege de funcționare ca sistem .
   Consider ca Anu se divide la infinit in mod identic sauchiar mai stufos decât particulele elementare ale fizicii . Faptul ca e presupus a fi dotat cu constiinta il face oarecum imprevizibil si as putea gândi ca poate roșește atunci cand se emoționează .
    Si ajungem cumva tot la ipotetică particula de informație ....
  Părerea mea parțiala

jean

Citat din: Ganditorul din  10 Ianuarie 2016, 11:27:24
Nu este o reflexie?.....Dupa umbra de la pietrele de jos lumina vine din fata. Eu asa cred.
Adevarul este dincolo de noi

Ganditorul

Aparitia unei astfel de cortine de lumina poate fi data, de ex, de diferenta de umiditate a aerului la nivelul paraului care curge pe langa carare fata de restul aerului din vale. Asta, in acest caz, generand doua prisme de aer cu umiditati diferite care ar putea provoca fenomenul. In alte locuri unde apar astfel de panze de lumina (si ma refer la acea sectiune la nivelul a 2 - 2.5 m fata de sol ) nu a fost vb de o apa curgatoare care sa faca o diferenta de temp./densitate intre straturile de aer.
- Nu testez pe nimeni, povestea-i simpla si oricine poate face cu aparatul din dotare astfel de poze, daca nimereste locul unde se manifesta acest fenomen... deocamdata definit optic.

Fotografia este facuta pe drumul de intoarcere din traseu pt ca voiam sa vad unde incepe si unde se termina acea zona care dadea pe fotografie o dominanta mov. Pe o distanta de 5 - 7 m am putut sa fac astfel de poze cu perdea de lumina dupa care pe tot traseul de intoarcere (2-3 km) fotografiile au iesit normal, fara tenta de culuoare, fara perdea de lumina.
Cand intrii in zona de traseu unde fotografiile au dominanta mov nu iti dai seama imediat ca s-a schimbat ceva. Dar linistea nefireasca si faptul ca intr-o padure incremenita vezi rar cate o frunza care se misca te imbie la... facut poze. 80% din fotografii au iesit miscate, ca si cum ti-ar fi tremurat aparatul in mana. Cateva au iesit clare dar cu acea tenta de mov. altele au iesit supraexpuse. (traseul e superb si duce la grota unde s-au gasit picturi rupestre de peste 35.000 ani . Nu va luati dupa ce scrie in articol ca "va incurca cararile" si e normal sa fie asa pt ca nu toti turistii stiu sa pastreze un monument de o asemenea valoare http://www.efemeride.ro/desene-rupestre-vechi-de-35-000-de-ani-descoperite-in-pestera-coliboaia ).

Revenind la "perdeaua de lumina" - cand faci fotografia cautand sa surprizi un peisaj cat mai frumos iti apare o strafulgerare pe LCD. cauti cu atentie si finete a miscarii mainii sa surprinzi acea strafulgerare si daca ai noroc iti iese ceea ce ati vazut. La aparatele noi. performante, desi vezi in LCD acea perdea de lumina filtrele performante iti sterg totul lasandu-ti in memoria telefonului o fotografie clara,"ca la carte". Poti pacali filtrele daca folosesti sistemul "fotografie multipla", "fotografii succesive".
Dar intotdeauna am la mine 2-3 aparate foto. cele mai vechi nu au aceasta problema si iti redau fotografia cu acea perdea de lumina. Fotografiile de acest gen sunt  duble ca marime a informatiei fata de celelalte, normale. Daca la un aparat foto vechi, unde o poza e de 80-100 kb, o poza cu perdea de lumina depaseste 150-170 kb ((de ex).
Mai sunt si alte ciudatenii ale acestor poze dar ma opresc deocamdata aici. Din 2002 cand am facut prima fotografie de acest gen si pana azi pot sa spun cu certitudine ca fenomennul are legatura in primul rand cu locul si apoi cu ora si persoana care a facut fotografia.
Repet, nu verific cunostintele nimanui = chiar va invit sa faceti ce doriti si sa aduceti foto similare - cu lumina, fara, in contralumina, pe bloc, pe mare sau pe munte. As fi bucuros daca am fi mai multi vanatori de astfel de fotografii. Eu stiu 3 locuri in Apuseni, 2 in m-tii Buzaului si 2 in zona defileului Jiului si 2 locuri in Dobrogea (unde apare ceva aproximativ dar lipseste acea delimityare a luminii la 2-3 m fata de sol)   

Va mai arat o fotografie de acest gen :