Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Comentarii libere

Creat de apokryphos, 19 Februarie 2006, 17:03:07

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 23 Vizitatori vizualizează acest subiect.

arckadii

O singura intrebare am legata de subiectul "Cristi Minculescu pleaca din Iris". Inainte sa va grabiti cu presupuneri care tin de teoria conspiratiei, nu ar fi mai normal poate sa va ganditi ca este foarte posibil ca omul sa se fi SATURAT de muzica? Exista trupe mari, cu mult mai mult succes care s-au despartit pentru ca unii pur si simplu au considerat ca e destul. Minculescu face asta de o viata. Este foarte apreciat si a incantat generatii intregi...poate este pur si simplu momentul in care el prefera sa spuna nu.
In plus, sunt atatia altii care "dau" in sistem si care nu mai "sunt fortati" sa se lase de treaba.

Ark

mr

Citat din: arckadii din  04 Septembrie 2012, 12:36:49
Inainte sa va grabiti cu presupuneri care tin de teoria conspiratiei, nu ar fi mai normal poate sa va ganditi ca este foarte posibil ca omul sa se fi SATURAT de muzica? Exista trupe mari, cu mult mai mult succes care s-au despartit pentru ca unii pur si simplu au considerat ca e destul. Minculescu face asta de o viata. Este foarte apreciat si a incantat generatii intregi...poate este pur si simplu momentul in care el prefera sa spuna nu.
In plus, sunt atatia altii care "dau" in sistem si care nu mai "sunt fortati" sa se lase de treaba.
Nu cred ca e o graba in presupuneri legate de teoria conspiratiei. Sunt doua elemente puse cap la cap (plecarea lui Cristi si ultima piesa lansata) care pot genera un semn de intrebare, o parere.
La fel cum nu exista, din varii motive, o definitie a unei normalitati in gandire.
Iar de saturatul de muzica nu poate fi vorba intrucat omul a sustinut ca va continua in muzica:
"Nu mă retrag din muzică, mă retrag de la Iris. Repet, m-am mirat şi eu că am ajuns să iau decizia aceasta, dar e singurul moment în care nu-mi pare rău. Deocamdată, singura certitudine tristă e că nu voi mai fi la Iris." Mie mi se par fortate aceste declaratii.
http://www.antena3.ro/life-show/muzica/vezi-motivul-real-pentru-care-cristi-minculescu-paraseste-iris-181895.html
Oricum, piesa cu Puya, prin mesajul sau, cred ca iese cu mult din limitele mai "cuminti" ale formatiei Iris, de pana acum.

Depinde de notorietatea celor care "dau" in sistem si de priza la public pe care o are mesajul transmis. In plus, demonstrat cu varf si indesat, se poate mima foarte usor o aparenta "normalitate".
O alta parere...
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

uforever

Citat din: arckadii din  04 Septembrie 2012, 12:36:49
O singura intrebare am legata de subiectul "Cristi Minculescu pleaca din Iris". Inainte sa va grabiti cu presupuneri care tin de teoria conspiratiei, nu ar fi mai normal poate sa va ganditi ca este foarte posibil ca omul sa se fi SATURAT de muzica? Exista trupe mari, cu mult mai mult succes care s-au despartit pentru ca unii pur si simplu au considerat ca e destul. Minculescu face asta de o viata. Este foarte apreciat si a incantat generatii intregi...poate este pur si simplu momentul in care el prefera sa spuna nu.

Ark

Corect, nu este vorba de nici o conspiratie, m-am intalnit o singura data cu Cristi in 2005, era plin de sictir si acrit, mi-a spus: "plec ba in Congo, m-am saturat". Avand in vedere prin ce a trecut in ultimii ani, sunt de parere ca nu mai face fata presiunii trupei , cu siguranta trupa vrea spectacole si bani, este normal sa se bucure de succes in continuare. Nu e vina trupei, Cristi si-a facut-o cu mana lui, starea lui de sanatate a fost puternic afectata de "cisternele de alcool", nu este primul artist care isi distruge sanatatea cu alcool, in general arta si alcoolul "fac casa buna". Cristi Minculescu e de-o viata pe scena, sanatatea nu-i mai permite sa onoreze cantarile, Queen sau Deep Purple si-au continuat cantarile cu alti solisti vocali, asa si Iris va continua sa cante, sigur ca-si vor pierde o parte din "suporteri", sunt cretini care nu inteleg ce inseamna o trupa, o trupa nu inseamna doar solistul vocal, e o munca de echipa.
Singura conspiratie aici este controlul absolut al pietei muzicale detinut de trupe ca Iris, Holograf, Directia 5, Voltaj si nemernicul ala de Banica jr., ca trupa noua nu ai nici o sansa in tara asta, nu ai loc de producatorii si impresarii lor, ei detin controlul total al "scenelor romanesti". Uneori ma bucur ca DJ-ei au distrus piata de instrumentisti, ia durut macar putin, bucuria nu ma tine prea mult deoarece ma afecteaza enorm. Puteti sa "sariti la gatul meu" cat vreti, asta este adevarul, nu pot sa ignor mocirla si jegul creat de oameni ca Mike Godoroja, considerat un erou.

StarDust

Discutiile despre Cristi Minculescu si "Iris" mutate la chat.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

Xanadron

Hai sa mai aiurez si eu pe tema asta doar aparent muzicologica, avind de fapt ramificatii in cu totul alte domenii (marketing, monopol al falselor  "trenduri" etc), atinse cel mai explicit de colegul uforever.
Imi dau cu parerea nu neaparat fiindca l-am cunoscut si eu pe C.M. - mare voce zic si eu, desi nu ma omor dupa stilul Iris - prin '82-'83 (frate-miu avind p-atunci tangentze ca instrumentist cu Cenaclul Flacara, unde cintau ocazional si Irisii), ci fiindca mai cunosc si motivatiile altor muzicieni celebri de-a se retrage relativ sau definitiv din moara nemiloasa a show-biznisului.

Fleetwood Mac sau Huey Lewis sint doar doua exemple care-mi vin acum in minte apropo de reala... demobilizare a artistilor dupa ce devin super-bogati (amindoi au recunoscut asta cu totala sinceritate-n citeva interviuri).
Pina si autorul celebrei piese "American Pie" ("anonimul" Don McLean, care n-a mai scos de-atunci absolut nimic altceva memorabil) glumea la modul... serios cind a raspuns intrebarii referitoare la "mesajul criptic" al textului genialei lui melodii: "Semnificatia ascunsa a piesei mele e ca n-o sa mai trebuiasca sa muncesc toata viatza". :-D

Cristi Minculescu n-o fi miliardar in euroi, dar nici sarac nu-i deloc - evident ca la scara saraciei mioritice -, problemele lui medicale au fost oricum rezolvate pe la nemti pe banii nostri (CASS) si nu ai lui (desi cistiga constant 4 - 500.000 euro pe an), asa ca nu cred sa fie cazul complicarii artificiale prin teorii conspirationiste a unei... semiretrageri cumva "naturale".

Huey Lewis And The News - The Heart Of Rock & Roll
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

arckadii

Sincer, cred ca Minculescu e prea "cuminte" ca sa deranjeze pe cineva. A facut si el o piesa cu Puya, a vrut sa para mai "cool" decat este deja si sa "dea in sistem" pentru ca "asa e la moda" acum. Dupa cum se observa...cam toata lumea e "impotriva". E drept, acest lucru nu s-a intamplat numai acum si nici n-o sa se opreasca acum. Nemultumiri sunt tot timpul si chiar perfect sa fie totul, tot vor fi cativa care sa sustina contrariul.
Pe principiul "cu o floare nu se face primavara" consider ca o singura piesa "anti" a unui artist nu poate trezi interesul in asemenea fel incat artistul sa fie constrans sa renunte la forma sa de arta. Mai cu seama ca ziceti ca va continua pe cont propriu.
Sincer, o parere personala, si sper sa nu-mi fie luata in nume de rau mai ales ca imi place mult Iris, iar vocea lui Minculescu mi s-a parut intotdeauna deosebita (in bine) si inconfundabila, ar fi ca pur si simplu avem de-a face cu un soi de "mi s-a urcat la cap, si vreau mai mult pe cont propriu" decat "mi-e frica sa mai cant ca am fluierat o data in Biserica si s-au luat astia de mine".
Minculescu este un artist si trebuie privit ca atare. Cu excentricitatile lui, cu "toanele" lui si tot ce implica asta. In plus, dupa cum am aflat zilele astea din presa, nu ar fi prima oara cand pleaca din Iris...si ma gandesc totusi ca "Baby, tu vei fi a mea" nu ar prea supara baietii cu ochii albastri. Asta daca nu cumva "Baby" era deja a lor:)

O seara frumoasa,
Ark

andrei

Tara arde si baba se piaptana!Cred ca s-au ingrijorat toti ,,Stapanii din umbra" de ce revolutie spirituala a creat Minculescu asta, de au tabarat asa pe el :-D.O sa ajunga mai rau ca Nelson Mandela cand lupta pentru drepturile negrilor,parerea mea. :-D.Pe bune trebuie trecut cel putin in rand cu Che Guevara si cu Geronimo,iar ,,Baby,tu vei fi a mea"declarat ,,Imnul de lupta impotriva NWO"ce sa mai...Doar sa sufle tare intr-o sticla de whisky...sa vezi cum se ridica oastea :-D :-D :-D
   Mai oameni buni ,nu vreti sa trecem discutia asta la pagina comica? :?
Dacă citești doar cărți pe care toată lumea le citește nu vei putea gândi decât cum toată lumea gândește.

mr

Sincer sa fiu, in momentul in care am decis sa postez aceasta parere, m-am gandit ca ea va fi disputata. Stiu ca este o parere mai deplasata si ma asteptam sa fie privita si cu scepticism. Mai multi colegi au inteles acest lucru si au raspuns corespunzator, chiar daca nu au agreeat parerea mea. Si este de apreciat acest lucru.

Inca gasesc resurse sa sper ca pe acest forum se pot discuta liber subiecte mai deplasate. De aceea am lansat un astfel de subiect. Subiect care se incadreaza in perspectiva celor discutate aici. Nu cu intentia de a manipula pe cineva. Nu cu intentia de a impune perspectiva subiectului. Ci doar a fi discutat, cu argumente pro si contra, cand e cazul.

Inca sper ca acest forum nu a fost atins atat de mult de normalitatea opiniilor impuse si acceptate de mainstream-ul informational. Pentru ca orice nu apartine acestei normalitati este respins direct sau indirect prin diverse forme. Iar intretinerea aparentelor a atins nivelul de arta.

La randul meu nu am agreeat multe din subiectele discutate aici. Dar am respectat opiniile tuturor celor au postat, fara sa ma folosesc de ridicol sau sa fac bascalie. Aceasta abordare mi se pare mai adecvata profilului acestui forum, mai ales ca nici unul dintre useri nu detine adevarul absolut.
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

arckadii

Salut,

Sper ca nu ai incercat sa ma atingi pe mine cu mesajul anterior. Discutiile despre normalitate sunt extrem de largi si nu cred ca are sens sa intram in sfera asta acum. Umorul face parte din viata si cred ca daca este folosit corespunzator nu poate aduce decat o stare de bine.
Nu trebuie sa ne straduim sa gasim lucruri anormale doar de dragul senzationalului, dimpotriva, cred ca datoria tuturor este aceea de a trata lucrurile cu obiectivitate si de a ajunge la rezultate pertinente, adevarate, sau cat mai apropiate de adevar.
Nu foloseste nimanui o stare de tensiune continua, o stare confuza din care sa nu mai poti iesi alimentand continuu propriile teorii cu alte teorii din ce in ce mai apropiate de starile paranoide. Nu spun neaparat ca este cazul tau, mesajul se adreseaza tutuor.
Consider ca trebuie sa putem face diferenta dintre lucrurile cu adevarat importante si lucrurile inventate. In fond, doar atunci cand tu vei sti ca ce gandesti este corect, vei putea sa vezi ce este in neregula in alte parti. Nu are sens sa te auto-sabotezi...

Ark

mr

Nu mi-am propus sa provoc o discutie orgolioasa, cu atat mai mult sa ating pe cineva. La ce mi-ar folosi?
Am prezentat un punct de vedere, l-am argumentat cu ce am avut la indemana, nu am sustinut pana-n panzele albe ca asa e, nu am alimentat  artificial teorii care sa sustina alte teorii, cu tente paranoia. Cu atat mai mult tenta senzationala. Am facut o legatura simpla intre  faptul ca Minculescu a iesit din trupa si ultima melodie lansata. Ma astept sa se faca diferenta intre impunerea subiectului si dezbaterea lui, fara judecati de valoare.
In ceea ce priveste starea de normalitate am spus ce aveam de spus.

Apreciez glumele bune si stiu ca ele au trecere maxima intre cunoscuti, unde se cunosc nuante, limite etc. Umorul brut nu cred ca are  acelasi efect.
Ma surprinde cateodata felul cum se creeaza si se intretin artificial starile tensionate si ma gandesc ca, in cele mai multe cazuri, ar fi bine sa tac. Pentru ca orice iesire din normal este taxata si interpetata in fel si chip, mai ales ca atac la persoana. Poate ca asta a mai ramas din ce gandeste lumea, in general: doar orgoliul!
In asteptarea unor subiecte cu adevarat serioase, pentru ca exista o lipsa de astfel de subiecte, nu-mi ramane decat sa ma alatur, incet dar sigur, celor care au ramas doar la nivelul de vizitator al acestui forum. Poate si spre satisfactia unora...  :rainbow:

padme

Eu cred ca lumea prea ia la modul personal ceea ce se scrie pe forum si de aici starile de tensiune! Trebuie sa intelegem ca aici intram pt relax si schimb de idei/informatii, nu ne cunoastem si nu stim daca in spatele postarii e un om sau un robot sau, de ce nu, un reptilian:))))))) Nu se reuseste intotdeauna exprimarea in scris a ceea ce vrem sa spunem, nu mai zic de "tonul vocii" si folosirea punctuatiei. De aceea eu am invatat sa ma detasez si de multe ori cand scriu, rad! :))) (se vede, nu?) - si asta dupa ani buni de circulat pe forumuri si certuri si adevarate atacuri la persoana sfarsite cu jigniri ...Voi cred ca nu stiti ce inseamna sa te atace cineva cu adevarat pt ca ti-ai spus opinia cu privire la un subiect, opinie ce contravine ideilor unui membru si ce reactii halucinante se pot starni! si asta datorita si moderatorilor dar si membrilor forumului care n-au tolerat intre ei un anumit tip de comportament...
Personal si in ciuda tuturor discutiilor, unele mai aprinse eu chiar nu am ...antipatii :))))) Si chiar nu inteleg de ce cineva s-ar bucura ca pleaca un membru al forumului...dar...asta e punctul meu de vedere, in fine!

Cat despre subiecte, pai daca nu le deschidem noi, membrii forumului, cine asteptam sa le deschida??? Intreb si yo!

arckadii

Inteleg cu greu ce se petrece mai exact:) Eu am indemnat la cumpatare si la pareri obiective bazate pe ratiune si bun simt...nu e vorba deloc de orgoliu sau suparare. Unele idei sunt putin cam neverosimile, dar asta nu inseamna ca nu trebuie dezbatute. Atat si nimic mai mult.

Ark

alx

Pt că se cam umflă orzul în gâște pe aci...topic blocat 48h.
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

alx

Topic deblocat...pana data viitoare!  ;D
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

Arhanghelul

Daca tot trebuie sa ... veghez ... hai ... sa mai arunc si eu o ... panselutza ... pe rufonica ...

Am plecat de la:

"Încă înainte de cucerirea Palestinei, Moise le impune Leviţilor o schemă asupra felului cum se vor desfăşura lucrurile în viitor. Schema nu se deosebea prea tare de cea a sacerdoţilor atlanţi din Egipt. Tribullui Levi (preoţii) erau cei care colectau « zecimile şi darurile » pentruIahweh. Din aceste « zecimi şi daruri », 9% le reveneau preoţilor, iar 1% Consiliului din Sion. [Termenii « contractului » între preoţii leviţi şi Iahweh (Dumnezeu), în spatele căruia se ascundea Moise şi Consiliuldin Sion, îi găsim în cartea NUMERI capitolel 18, 26-29].ORIGINALITATEA, PUTEREA şi MISTERUL Consiliului dinSion, constă în aşa zisele « PROFEŢII ». Odata ce « Mesagerul »lui Iahweh (« prooroc » sau « înger ») anunţa poporului său unor  persoane ceva, e de bine, e de rău « PROOROCIA SE ÎMPLINEA ».Organizaţia avea toate mijloacele necesare, precum şi timpul necesar să ducă profeţia până la capătat.  pag.104"

http://www.scribd.com/doc/72134885/Evanghelia-Dupa-Regele-Agathirs#

Am cautat in Cartea Cartilor :

Numeri 18.  25 - 29
"25. Domnul a vorbit lui Moise si a zis:
26. "Sa vorbesti levitilor si sa le spui: "Cand veti primi de la copiii lui Israel zeciuiala pe care v-o dau din partea lor, ca mostenire a voastra, sa luati intai din ea un dar pentru Domnul, si anume: a zecea parte din zeciuiala;
27. si darul vostru vi se va socoti ca graul care se ia intai din arie si ca mustul care se ia intai din teasc.
28. Astfel sa luati si voi intai un dar pentru Domnul, din toate zeciuielile pe care le veti primi de la copiii lui Israel, si sa dati preotului Aaron darul pe care-l veti lua intai din ele pentru Domnul.
29. Din toate darurile care vi se vor da, sa luati intai toate darurile pentru Domnul; din tot ce va fi mai bun, sa luati intai partea inchinata Domnului.
30. Sa le spui: "Dupa ce veti lua din ele partea cea mai buna(dobanda "interes"), zeciuiala va fi socotita levitilor ca venitul de la arie si ca venitul de la teasc.
31. Sa-l mancati intr-un loc oarecare, voi si casa voastra; caci aceasta este plata voastra pentru slujba pe care o faceti in Cortul intalnirii.
32. Nu va veti face vinovati pentru aceasta de niciun pacat, daca veti lua din ele pentru Domnul ce este mai bun, nici nu veti pangari darurile sfinte ale copiilor lui Israel si nu veti muri.""

Acum ce fac bancile centrale (dupa multi milenara schema) :

"Activitatea cinstită cu rezerve fracţionare (principiul de zeciuiala la zeciuiala)
...
Activitatea cu rezerve fracţionare nu este altceva decât o schemă Ponzi (un joc piramidal - F.N.I./CARITAS.) la dimensiuni foarte mari. Îi îmbogăţeşte pe câţiva pe seama altora. Produce perturbări economice şi se pune la dispoziţia guvernelor şi altor interese ascunse. "

http://romanianuda.blogspot.ro/2011/07/sistemul-bancar-este-o-schema-ponzi.html
http://mises.ro/730/
http://mises.ro/255/

Fractional Reserve Banking

In concluzie ... metoda "zeciuita"... saturniana ... este foarte veche ... scrijelita si-n Tora ...

Faceti si voi conexiuni ... cum va ... pricepeti ...  :evil: ...
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05