Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Comentarii libere

Creat de apokryphos, 19 Februarie 2006, 17:03:07

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 19 Vizitatori vizualizează acest subiect.

tudorflorin96

unul dintre motivele care m-au facut sa revin pe acest este popularitatea si numarul de useri care activeaza.fata de lovendal,ma refer la forum care este cat de pustiu iar intr-o zi rar se fac 20 de reply-uri,observ ca pe rufon se pot face chiar mai mult  de 30 de reply-uri si post-uri pe zi.de asemenea atunci cand incepi o discutie imediat se gasesc useri care sa se alature acelui subiect si sa isi dea cu parerea in cel mai bun mod posibil.
"Politicienii sunt la fel peste tot. Promit ca vor construi un pod chiar si acolo unde nu exista nici un rau."

Xanadron

Citat din: fiulploii din  09 Iulie 2012, 12:10:48
1.000  de ani pace , Zen Master ! Xan-a-dron(e)  :-D
O dedicatie :
   La o manastire zen e primit un nou discipol . Una din regulile manstirii era ca ai voie sa spui o propozitie , o data la 5 ani .
   Dupa 5 ani vine discipolul la staret si ii spune : Mancarea proasta !
   Dupa inca 5 ani , discipolul vine la staret si ii spune : Munca prea multa !
Dupa inca 5 ani, discipolul a fost dat afara fiind considerat carcotas si clevetitor. :-D

Acum, fiecare intelege ce vrea  :lol: si ce poate  :lol:

1. Repet poate urarea "vedea-te-as si pe tine de 1.000 de ani, ca s-apuc si eu vreo 1.025!" :-D
2. Zen-ul nu-i rau 100%, desi ramin la parerea ca tacerea prea lunga se transforma din aur in plumb.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

fiulploii

Citat din: Xanadron din  09 Iulie 2012, 12:08:04
Serios acum, pe tema senectocratiei RATB-iste, in care vaz ca nu prea vreti sa sapati mai adinc: asa a fost si-o mai fi cit s-o mai putea povesti, din cauza (doar parerea mea de psihanalist amator, evident) sindromului "fugii de moarte" - cu autobuzul sau tramvaiu-n haosul urban cam ineficienta insa :lol: - sindrom treptat mai acut odata cu apropierea de ultima suta de metri.
In care omu' "senior" din turma luata ca medie zic eu ca-i tentat sa-si ocupe putinul timp ramas cu haladuieli de obicei fara sens, decit sa suporte presiunea unor introspectii utile, de care n-au insa deloc chef - ba chiar au o teama acuta. :roll:
In plus, observ (tot din viatza reala) ca batrinii nu mai au practic hobby-uri :| - vremurile cititului, colectionarii de timbre, modelismului sau oricaror alte foste ocupatii placut mincatoare de timp fiind se pare definitiv trecute - si nu doar pt. tineri.

Pe de alta parte, si-n alte tzari circula bosorogimea, da' parca nu te... impresoara la modul asta-n transportul-n comun.
La nemti de pilda puteti vedea cohorte de oameni la +/- 90 de ani (nimic de mirare-n asta), care-s insa parca "teleportati" prin parcuri, muzee, magazine etc.
Probabil ca eficientizarea/optimizarea a... orice (nu mai intru-n detalii acum) joaca si-aici un rol.
Introspectiile acelea de care vorbesti , colega @Xanadron , sunt inevitabile seara , cand in singuratatea patului propriu te napadesc gandurile .  :-D Iar daca viata ta s-a rezumat la servici, piata, barfa, mancare si/sau crestere de copii iar banii nu iti ajung deloc, ai vrea sa mananci si tu o inghetata pe banca in parc sau cu vecina la o barfa scurta , prietenii si familia-daca ai - nu iti sunt prieteni pentru ca pensia ta e mai mare sau prea mica , daca sanatatea iti e cum e , daca principiile dupa care ti-ai cladit viata pe vremea cand aveai aripi si credeai ca poti muta muntii din loc , principiile alea nu mai sunt valabile si asta iti demonstreaza ba nepotul , ba fiul, ba societatea care se uita cu un aer superior la tine si aproape iti zice in fatza '' ce  :evil: mai vrei si tu , atunci incepi sa te simti inutil .
Nici biserica nu mai e ce a fost pe vremea cand era bunica fata , vecina are aceleasi povesti de zeci de ani- ca si tine de altfel - serialul Tanar si nelinistit   bate apa in piua de mii de episoade , toata lumea e bogata numai tu ai impresia ca esti inutil . sa iti iei viata nu poti , te rogi la Dumnezeu sa te salveze , vezi ca nu te asculta si devii si mai acru si revoltat.
  Si asta se rasfrange in atitudinea ta asupra celorlalti . Nu mai are nimeni timp sa te asculte , nici macar cei apropiati . Povestile tale sunt rasuflate pentru restul lumii . De plecat in calatorie , poate ai incercat sa faci turism religios cu cateva cunostiinte sau vecini insa nu e ce te-ai asteptat . Inima iti face probleme, tre sa iei pastile zilnic - daca ai , daca nu , vorba preotului : De la mine mai putin , de la Dumnezeu mai mult !   :-D
  Ai fost crescut si invatat niste prostii pe care ti-ai bazat intreaga viata :
   - capul plecat sabia nu-l taie
   - fatalismul ciobanului mioritic
   - exacerbarea egoului tip Mesterul Manole 
Consideri ca la varsta ta , din respect , altii ar trebui sa aiba grija de tine si vezi cu durere in suflet ca nu e asa. Nu intelegi ce s-a intamplat cu rosturile lumii   si iti tirii viata cu dezamagire .
  O mare lehamite si o mare acreala si nu iti dai seama ca e o revolta fata de tine insuti . Singura scapare e Moartea - care nu mai vine iar in asteptarea ei , te chinui cu incrancenare si durere fiindca asa a lasat Dumnezeu lucrurile pe pamant - popa Dixit !
  Eu zic ca oamenii trebuie intelesi . Mai ales ca s-ar putea sa ajungem cam la fel, daca nu mai rau  :lol:
  Cat despre hobby  :lol: pentru asta tre' sa fii relaxat, linistit in privinta pitei de maine . Uita-te colega @Xanadron la cum scrie lumea tanara  :-D , nu e rabdare nici macar pentru regulile minime gramaticale ori de semantica . Omul se indreapta spre un fel de zombi tehnologic . Intreb pe un student despre vreo chestie , imi trimite un link  :lol: :lol:
  Ii zic, bre, vreau sa stiu parerea ta despre asta . Imi da alt link de pe vreun forum sau de pe facebook sau da din mana a lehamite , gen '' astea-s prostioare ''
  Vremurile se schimba iar cine nu tine pasul, din diferite motive , tre sa dispara inevitabil  :lol:  Ca asa e facut Sistemul , na !  :lol:
  Evident, parerile mele .. cam lungi

Arhanghelul

Citat din: fiulploii din  09 Iulie 2012, 14:49:46
  Cat despre hobby  :lol: pentru asta tre' sa fii relaxat, linistit in privinta pitei de maine . Uita-te colega @Xanadron la cum scrie lumea tanara  :-D , nu e rabdare nici macar pentru regulile minime gramaticale ori de semantica . Omul se indreapta spre un fel de zombi tehnologic . Intreb pe un student despre vreo chestie , imi trimite un link  :lol: :lol:
  Ii zic, bre, vreau sa stiu parerea ta despre asta . Imi da alt link de pe vreun forum sau de pe facebook sau da din mana a lehamite , gen '' astea-s prostioare ''
  Vremurile se schimba iar cine nu tine pasul, din diferite motive , tre sa dispara inevitabil  :lol:  Ca asa e facut Sistemul , na !  :lol:
  Evident, parerile mele .. cam lungi

1)  Slabiciunea lor (handicapul) ... este lipsa un hobby ... orice ... chiar si-un nepot/nepoata/nepoti/etc. ... dar mai rar la oile  comuniste ... iartare pentru aceste vorbe ... dar aceste oi-robot sunt goale de spiritul uman ... sunt niste carcase umane /supravietuitori (la manastire locuitori sunt catalogati vietuitori dar au o alta speta de incadrare - actiune)... ce-au crezut si actionat dupa niste norme stabilite de sistem ... parinti mei sunt pensionari ..dar au activitati ce le fac cu placere si randuiala ... bucataria, perusi, table, sedinta de parc/bloc/etc.... biserica chiar ... deci trebuie sa ai un rost ... nu ... sa fugi de singuratate, boala, foame, ... moarte ...

Am zis si mai sus ca nu vreau sa par cinicc ... am avut din todeuna diverese hobby-uri ... dau o culoare vieti ... un scop ... si mi-am propus ...s-am in viitor ceva(hobby/pasiune) ce vreau sa fie util si celorlati ... pe timpul meu si bani mei sau al celor de langa (si/sau care tin cu mine) ...

Asa ca ... ce insamantezi ... aia culegi ...

2) In legatura cu exprimarea corecta si mai ales din punct de vedere gramatical ... vorbim ... dupa ceva litri de bere si /sau alcool ... (e nevoie mai degraba de o exprimare cat de cat coerenta si inteligibila ... ai fost vreodata in R. Moldova ... cred ca ai fi foarte  mirat ... cum de intelegi unele cuvinte nemaiauzite ... doar datorita asezari/dispuneri lor in propozitie ... deh regulile lingvistice se fac in zeci si sute de ani...)

Am zis.

P.S.    Eu sunt ... unul din exponeti ... cei mai elocventi ...  anglo-romanei si mai ales ai chat-ului ... agramat cu diploma ... doctor docent magna cum laude ...

P.S.S. In Germania muream de foame daca vorbeam ... romaneste ...

Last edit : Sunt de parere ca ....colegul nostru mai mare Xanadron ... ii intuieste mai bine pe acesti ... "pensionari " ... am inteles (mai bine ... cu toate ca asta banuiam si eu care este motivul ... ) chestiunea cu ...plimbarea ...
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

Arhanghelul

Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

SLEAH19

Mi-ar place să cred că acei bătrâni folosesc mijloacele de transport în comun doar pentru a beneficia de aerul condiţionat(la cele care au n.b.)

Doar un moment ar trebui să reflectăm la ce îndeamnă porunca a 5-a şi la cum ar arăta lumea de azi dacă toată lumea ar aplica învăţătura ei.
Fără flames , proiectaţi mental un univers în care vă iubiţi vă ascultaţi şi vă cinstiţi părinţii iar copii voştrii, nealteraţi de viteza progresului fac acelaşi lucru cu voi.

Cum e?           Parcă dispar toate problemele morale şi nu numai ale  lumii acesteia . 

Firul vieţii vine de la Creator către noi prin Părinţi !    De aceia stăpânitorul lumii acesteia dezbină din răsputeri familia.
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Tayka

Nu ştiu de ce vă chinuiţi zadarnic să înţelegeţi boşorogimea,...eu(ca boşorog notoriu)  :roll: sânt convins că nici nu o veţi putea înţelege vreodată.Şi asta dintr-un motiv relativ simplu:Pentru că vă trăiţi viaţa după alte standarde,cu mult mai evoluate tehnic,şi mult mai involuate..spiritual..decât ei. :wink:Şi pentru că în general vorbind, lor (celor din lumea 3-a) le este ruşine să vadă să audă şi să trăiască ca voi.. :-o
Pentru ei sânteţi în general decăzuţi social,moral,şi spiritual,lipsiţi total de bunul simţ.Decăzuţi social pentru că nu vă place munca productivă(adică munca în urma căreia se mai şi poate vedea ceva, acea muncă fizică sau intelectuală care să mai şi producă niscai plusvaloare)în schimb sânteţi specializaţi în ,,bişniţăreli'',intermedieri,acţiuni bancare,contrabandă,munca la negru,adică şmekerii murdare şi nu meserii curate... :evil:
Decăderea morală se poate constata din însuşi faptul că nu se prea înţelege dece trebuie neapărat ca un tânăr să cedeze locul unui bătrân şi nu invers... :|
Decăderea morală mai este şi din vina lor (a părinţilor babalâci)care nu v-au învăţat ,,minte''adică ,,conduita morală'',şi asta mai mult ca sigur din cauză că nu prea o cunoşteau nici ei.Până aici eu m-am făcut doar avocatul lor fără a-mi spune însă şi părerea proprie.Nu pot încheia totuşi fără un mic comentariu propriu;
-Omul tânăr trebuie să se pregătească cât mai temeinic pentru viaţă,mai ciulind însă urechea şi la cei ce au trecut prin ea....
-Omul adult trebuie să să se împace cu ideia că doar ce a realizat cu sudoarea frunţii e bun,că restul e rău....
-Omul bătrân nu trebuie să se creadă nici odată bătrân... :-D
....Părerea mea..boşoroagă.. :|
PS-Bătrânii văzuţi aiurea prin tranvaie umblă prin tot oraşul după..promoţii.. :-P
şi cum preţurile acestora se fac cam la ore de vârf,sânt luaţi în picioare de toţi. :x
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

abyss

Ai foarte mare dreptate Tayka. De boala batranetii nu scapa aproape nimeni. Totusi si Xanadron are dreptate cand se refera la anumiti exponenti din categoria a 3-a de varsta, categorie despre care mai in gluma mai in serios ne-am dat fiecare cu parerea.

padme

Eu cand am citit ultimele postari m-am gandit: uite 10 minute pierdute pe care nu mi le mai da nimeni inapoi!
E putin o chestie de zona crepusculara, nu am priceput de ce este asa arzator subiectul! Lumea in varsta se da cu autobuzul ziua pe caldura, si?
Dupa cum s-a spus si  mai sus, toti vom ajunge fix si exact in acelasi loc, chiar daca pe la 20 de ani ne credem nemuritori, avem timp sa ne schimbam opinia!Si noi ii vom incomoda pe altii, asa ca aveti grija la ce vorbiti si la ce va doriti!

Citat din: @biss din  09 Iulie 2012, 17:54:35
De boala batranetii nu scapa aproape nimeni.
Asta e de super tare!  Poti sa dai exemple? :))))))))

tudorflorin96

tayka are mare dreptate cu ce a spus mai sus.acum in legatura cu alt subiect.maidanezii care aparent umbla peste tot dar vara datorita caldurii parca sunt tinuti in frau iar pe la 1-2 daca iesi afara,desi e o caldura infernala,ii vei vedea pe sub masini.asta vara dar in restul anotimpurilor acesti caini hoinaresc ca haiduci pe afara muscand si latrand lumea dupa propia lor dorinta.degeaba e bucuresti capitala unei tarii din ue daca sunt hoarde caini prin acest oras.sa luam de exemplu sectorul 5.cine sta in sec 5 stie de cainiii de la kaufland si din parcul sebastian care odinioara inainte sa vina vara latrau cand puteau.acuma se para ca datorita anotimpului acestuia ii vezi mai tot timpul pe sub masini si sau camioane.recunosc ca si ei sunt fiinte si ca nu ar trebui sa se intample ceva gen  sa fie toti cainii omorati.tin sa aduc la cunostiinta ca in spatele blocului unde locuiam erau 12 caini.erau fiindca intr-o zi cineva le-a dat de mancare,ce le-o fi dat de mancare,si i-a otravit omorand zece din ei.dupa aceea,desi caini aveau pui,nu s-au mai reprodus.dar solutia nu este aceasta nu ii putem omora doar fiindca sunt maidanezi fiindca au si eu suflet dar nici nu putem sa ii lasam asa pe strazi.
"Politicienii sunt la fel peste tot. Promit ca vor construi un pod chiar si acolo unde nu exista nici un rau."

fiulploii

@tudorflorin96
Si dupa maidanezi ce urmeaza sa dezbatem? Bordurile sau subiectele de bac de anul viitor?  :lol:
Intreb si io ..
Citat :
...o strada in care lupta pentru putere intre maidanezi si maidaneze risca sa creeze anarhie...peste care stapan este, bineinteles, motanul Arpagic.
  Ana Blandiana - Intoarcerea lui Arpagic
:lol: :lol: :lol:

tudorflorin96

Citat din: fiulploii din  09 Iulie 2012, 18:54:40
@tudorflorin96
Si dupa maidanezi ce urmeaza sa dezbatem? Bordurile sau subiectele de bac de anul viitor?  :lol:
Intreb si io ..
Citat :
...o strada in care lupta pentru putere intre maidanezi si maidaneze risca sa creeze anarhie...peste care stapan este, bineinteles, motanul Arpagic.
  Ana Blandiana - Intoarcerea lui Arpagic
:lol: :lol: :lol:
aste e buna :))
acuma vorbind la modul cel mai serios crezi cumva ca maidanezii sunt un lucru peste care poti trece usor?probabil nu ai experimentat latratul de la 10 noaptea sau latratul de la 2 noaptea cauzat de maidanezi.sincer vorbind autoritatiile desi incearca sa ii adune ei aduna doar o mica parte din totalul de caini care umbla liberi,cel putin prin bucuresti.

abyss

Citat din: padme din  09 Iulie 2012, 18:09:07
""De boala batranetii nu scapa aproape nimeni. ""
Asta e de super tare!  Poti sa dai exemple? :) )))))))
Nu chiar... Dincolo de gluma eu ma gandisem la un prieten bun din perioada tineretii care imi era frate de cruce si care a murit la 17 ani cazand de pe motor. Prin urmare el a scapat de "boala" batranetii...

Tayka

Dacă mai sus am luat apărarea generaţiei mele,adică a celei ..,,mai de demult''acum se cade să arăt şi unele greşeli fundamentale ale acestora:căci de aceia se zice că e bine să stăm strâmb şi să judecăm drept.
-Mai toţi babalâcii se cred în general tobă de cunoştinţe despre viaţă,şi deşii de multe ori cam bat câmpii şi dau cu stângu-n dreptu,pretind să fie ascultaţi invocând mereu singurul atuu-vârsta senectuţiei,că în rest nu prea reuşesc nici telefonul să şi-l configureze.. :-D
Atenţie mare însă căci o altă parte dintre ei chiar dacă nu le prea au cu tehnica modernă,în schimb au o vastă experienţă a vieţii,au diamantul foooarte şlefuit,pe toate feţele,şi uns cu toate alifiile-din păcate însă aceştia sânt cam scumpi la vorbă,ne-comunicativi,se simt cam stânjeniţi printre urmaşi,le recunosc însă imediat acestora meritele,dar şi deficienţele,pe care însă le păstrează pentru ei şi nu le dezvăluiesc chiar dacă ar fi indicat..Nu intră în contradicţie cu nimeni chiar dacă s-ar spune absurdităţi din domeniul specialităţii lor de o viaţă.. :lol:Cei care au acest har,sânt din păcate însă şi cam..beţivi,ursuzi,nu le prea place încorsetarea în sistem,pe care îl detestă.Întrun cuvânt despre aceştia se spune că ,,dacă  ai un bătrân să-l ţii iar dacă nu să-l cumperi''.. 8-)
Mai toţi bătrânii realizează la un moment dat că sânt depăşiţi,că sânt la finalul vieţii lor,că nu mai pot ţine pasul.Pe unii îi sperie această situaţie,şi fac o depresie cu care dau colţul,alţii se caţără de frică în spinarea urmaşilor făcându-le acestora viaţa grea...alţii nu realizează momentul şi continuă să se creadă tineri devenind ridicoli..iar alţii îşi pun nepoţeii pe genunchi,le spun poveşti,fac toate cumpărăturile,ştiu să se facă plăcuţi,intrând sub pielea tuturor,mai merg în parc sau la un peşte,predând astfel pe nesimţite dar în mod normal hăţurile şi ştafeta urmaşilor,convinşi fiind că n-au trăit degeaba,şi urmând astfel rânduiala pământului.. :wink:
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

tudorflorin96

deci desi batranii uneori pot fi foarte enervanti ei ne sunt o adevarata avere de informatii.asa cum a spus si tayka desi nu le au cu tehnologia in schimb le au cu viata de zi cu zi si ne pot face praf in orice domeniu.dar si ei sunt orgoliosi si nu le place ca cineva sa se certe cu ei.plus ca si noi avem sau am avut bunici care prin comportamentul lor si experienta de viata erau foarte diferiti fata de noi dar aveau o experienta foarte mare cand venea vorba de viata.si erau bunicii pe care de cand eram mici i-am iubit si ei ne-au iubit iar acuma unii dintre ei se odihnesc in pace.acest lucru aplicandu-se in cazul meu.desi bunica mea numai e ea va continau sa fie in inima mea iar toate lucrurile pe care mi le-a spus si m-a invatat vor ramane ca un fel de carte a vietii foarte folositoare in mintea mea.