Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

VIAÞA ªi ÎNVÃÞÃTURILE MAEªTRILOR DIN EXTREMUL ORIENT

Creat de IONUT, 20 Iunie 2006, 20:34:46

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

pri3st3ss

si chivotul lui moise?
eu cred ca era mai mult decat o cutie...
e oare exodul o manifestare a lui dzeu, sau vorbim doar de  marea eruptie a unui vulcan (iar exodul a coincis doar cu acel moment)?
si daca da, de unde stia moise? :?
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

Elvin

tu "crezi' ca acel chivot era un scanner avansat care detecta impuritatile genetice in evreime [sursa Proiectul Terra]
    Vulcanul poate explica numai 'stalpul de foc' nocturn, nu si norul care era inaintea marshului permanent ziua

pri3st3ss

nu cred ca era scanner...cred ca era un aparat de emisie - receptie...
si totusi sunt prea multe coincidente acolo...

Elvin

Poate a fost si scanner, si radio, si baterie gigantica . Scannerul explica de ce evreimea era obligata sa se prezinte anula in fatza chivotului, cu 'jertfe'. Radioul ar explica desele convorbiri ale lui Moise cu "DUmnezeu'. Bateria explica de ce pe vremea lui David a murit naprasnic acel Huza doar atingand chivotul
      Nu vom sti sigur poate niciodata. Chivotul poate nici nu se mai afla pe Terra, ci a fost luat de proprietari. Cat priveshte obiectele din chivot [toiagul lui Aaron, Tablele Legii, o cupa cu mana si ce ar mai fi] acesteau au fost puse de Ieremia intr-un siciru si depozitate la loc sigur. Vor fi gasite putin inainte de sfarsit

[Insa observ ca avem un talent. Reusim ca, pronind de la un topic, sa ajungem la orice alt topic, din 2 - 3 mesaje]

pri3st3ss

nu e alt topic...tot legat de religie este...
da,posibil...accept teoria ta,de fapt am mai citit-o si in alte carti...
dar nu mi-ai raspuns la intrebarea cealalta...coincidenta?

Elvin

daca zici de coincidenta dintre exod si eruptia unui vulcan, e posibil dar restul elementelor prin ce 'coincidente' le putem explica ? Oare chiar asha s-a manifestat hazardul acolo, incat toate coincidentele sa se petreaca in decurs de 1-2 luni ? PLagile egiptului, apa data la o parte, stalpul de foc si norul, mana cereasca, si restul, nu se pot nicidecum explica prin nishte simple capricii ale naturii, ci printr-o interventie de sus [si aici e de discutat intre religie si paleoastronautica]

Eu nu pot crede in coincidente defel, si o spun prin 2 versuri [adaptare dupa Blaga] daca-mi dati voie:
     Nimic nu e la intamplare, pe acest Pamant
     Caci pana si roua diminetii -
     E sudoarea privighetorilor ce-au ostenit toata noaptea cantand

pri3st3ss

ba se pot explica plagile prin actiunea vulcanului..cineva acolo sus l-a anuntat pe moise.....
eruptia vulcanului sf elena din america a "facut lumina in acest caz"...aceleasi plagi ca si atunci in egipt...
deci tot o necunoscuta...cineva stia de intensitatea eruptiei si a folosit acest fenomen in avantajul evreilor condusi de moise..chiar si "despartirea" marii e un fenomen natural....
insa restul nu le pot explica si din aceasta cauza intrebam...e o necunoscuta la care muncesc de ceva vreme...
nici eu nu cred in coincidente,Elvin

Elvin

scuza-ma, dar nu vei putea niciodata explica printr-un fenomen natural, moartea intailor nascuti spre exemplu
    Acolo s-a manifestat o arma virusologica inteligenta, selectiva, nu de productie umana

pri3st3ss

deci ET?
tocmai asta am si spus..
cineva a cunoscut dinainte  intensitatea eruptiei..restul a fost simplu..interventia naturii + a ET=EXOD
..faraon trebuia  ( oare de ce trebuia convins?) convins sa ii lase sa plece... nu cred ca a fost interventie dumnezeiasca..au fost ET...
chiar si scrierea tablitelor...
am citit intr-o carte ca am avut vreo 3 dzei...unul dinaintea vechiului testament, unul in timpul VT si altul in timpul NT...autorul explica prin asta starile lui dzeu...sau era un singur dzeu cu toane si copilaros si nehotarat?
acelasi autor explica si de ce sunt atatea diferente intre VT si NT

nu mai stiu exact unde am citit,dar am sa caut si maine seara am sa transcriu aici fragmentul...(daca mai gasesc cartea  :-D )
iar trebuie sa pun mana pe biblie... :lol:

Elvin

Nu ne certam. Dar eu zic ca a fost 100 % interventie, si nu o potrivire ingenioasa cu nishte fenomene ale 'naturii"
     Exista un element mai putin cunoscut. Evreii erau blestemati sa stea minim 400 de ani in Egipt, si asta din cauza stramoshului Avraam care a avut oarece indoieli. Pana la urma au fost 430 de ani, plusul de 30 fiind pentru pacatele poporului [asha i-a spus "Domnul" lui Moise care stia de durata blestemului si era nedumerit]. Acuma, ca sa poti potrivi la scara asha de mare Exodul cu un lant de evenimente naturale...greu de crezut...exista lucruri posibile si lucruri imposibile...nici macar Dumnezeu nu poate desena un cerc patrat...

Legat de faraon, au fost ratiuni superioare pentru care trebuia nu numai convins, dar in prealabil si invartoshat la inima. "Domnul' lui Israel avea de facut o demonstratie de forta la adresa zeilor egipteni, iar justificarea a fost incapatinarea lui faraon. Despre invartosharea lui Faraon si judecata zeilor scrie clar in Exod

Legat de diferentele VT NT, si aicea e de vorbit dar iese si din cadrul topicului si cu atat mai mult din cadrul forumului. Tot ce pot sa-ti spun sigur e ca exista intr-adevar continuitate in gandirea divina, de la vechiul la noul test. In pofida contrastului dintre evenimentele violente si ideologia hitleriste prezente in  Exod, Deuteronom, Levitic, si mesajul de iubire al lui Hristos

AdiM

Este o surpriza pentru mine sa vad ca exista aici o topica pe tema cartii pe care am tradus-o, Viata Maestrilor, si a fost publicata la Editura Solteris www.solteris.ro.
Linkul http://adim.astrele.ro/vm/index.html este in situl meu.
Pot sa spun ca este o carte care mi-a schimbat viata, mi-a ajutat sa vad lucrurile altfel.

pri3st3ss

kundalini este puterea divina primordiala din interiorul nostru, care, de obicei, este latenta (nemanifestata). Sediul ei este osul triunghiular de la baza coloanei vertebrale, numit sacru (Hieron Osteon). Grecii antici, care i-au dat aceasta denumire, i-au atribuit o semnificatie deosebita, deoarece acest os ardea cel mai greu la incinerarea corpului. De asemenea, egiptenii acordau o mare importanta osului sacru, ca fiind lacasul unei forte supranaturale. Exista multe alte simboluri pentru Kundalini in cultura universala – cum ar fi sarpele lui Mercur, simbol alchimist al metamorfozei interioare. Gnosticii considerau sarpele ca simbol al maduvei spinarii.

Shri Mataji ne reaminteste semnificatia divina pe care o poarta Kundalini si ne descrie intregul proces prin care ea apare in interiorul nostru, inca dinainte de a ne naste.Atunci cand copilul se naste, in urma taierii cordonului ombilical apare o intrerupere in sistemul nostru subtil, intre plexul solar si nervul vag. Aceasta zona este cunoscuta in traditia Zen ca vid, iar in filosofia indiana poarta denumirea Bhava Sagara (oceanul iluziilor). Kundalini nu-si poate desavarsi ascensiunea, trecerea ei fiind impiedicata de acest vid. Prin urmare, ea ramane intr-o stare latenta.

Pe masura ce copilul creste, egoul si superegoul – terminatiile canalelor laterale – se dezvolta (se "umfla"), iar osul fontanela se calcifica. Omul este deconectat de la puterea omniprezenta a iubirii divine si se considera o entitate separata de restul universului.
In fiintele umane, Kundalini apare sub forma unei sfori rasucite, alcatuita din mai multe "fire" de energie.Energia Kundalini se propaga sub forma de unde, miscarea ei fiind spiralata. Kundalini are rolul de a ne hrani si ingriji sistemul subtil, de a ne dezvolta o personalitate superioara si profunda, protejandu-ne de negativitate. Kundalini este puterea iubirii lui Dumnezeu din noi, este dorinta noastra pura de divin. Ea ne ilumineaza constiinta (chitta) si ne ofera bucurie si pace interioara.

Odata activata, Kundalini se ridica de-a lungul canalului nostru central (Sushumna nadi), ilumineaza centrii nostri subtili (chakra) si in cele din urma "izvoraste" prin fontanela ("fantana mica"), oferindu-ne realizarea sinelui. Atunci, energia Kundalini poate fi simtita deasupra capului sub forma unor vibratii – ca o briza racoroasa care iese prin fontanela. Deoarece fontanela (sediul Sahasrarei) este reflectat in centrul palmelor, vibratiile pot fi simtite si acolo. Datorita blocajelor din corpul subtil, se poate simti la inceput o adiere calduta sau furnicaturi (chakrele noastre sunt reflectate in palme si degete). Dar, prin procesul de purificare initiat de Kundalini, vibratiile noastre se imbunatatesc treptat si ajungem sa simtim briza racoroasa a Duhului Sfant.

EXERCITII
În primul rând aºezaþi-vã ºi relaxaþi-vã. Acordaþi-vã timp pentru a experimenta o pace adevãratã. Încercaþi sã vã eliberaþi de toate preocupãrile ºi sentimentele negative. În timpul exerciþiului veþi aºeza mâna dreaptã pe diferite chakre sau centre de energie în partea stângã a corpului punându-vã în contact cu energia maternã, care existã în dumneavoastrã, Kundalini. Ne vom adresa energiei materne Kundalini cu apelativul mamã, deoarece este ca o mamã spiritualã pentru noi purificându-ne ºi hrãnindu-ne centrii de energie. În urma acestui experiment veþi conºtientiza adevãratul dumneavoastrã sine: Spiritul.
Va trebui sã luaþi acest exerciþiu ca pe un experiment, adoptând o atitudine deschisã ºi nu încurcându-vã în analize ºi întrebãri. Se trateazã mai întâi fãcându-l ºi mai apoi verificând rezultatele. Atunci când vã puneþi întrebãri în interior nu trebuie sã aºteptaþi un rãspuns mental, ci pur ºi simplu sã lansaþi întrebarea ºi sã lãsaþi energia sã reacþioneze natural.
Este bine ca în timpul exerciþiului sã vã descãlþaþi pentru ca energiile negative sã se poatã scurge prin picioare în pãmânt. Vom încerca sã ne interiorizãm mai bine atenþia þinând ochii închisi.Aºezaþi mâinile pe genunchi cu palmele în sus. Ele sunt receptorul prin care primiþi vibraþiile energiei Kundalini. Pe parcursul experimentului veþi þine ochii închiºi, dupã ce odatã veþi fi citit textul de mai jos.Urmãriþi cu atenþia traseul ascendent al energiei Kundalini prin coloana vertebralã ºi creier pânã în creºtetul capului. Veþi rãmâne cu atenþia în creºtet, renunþând la toate gândurile. Dacã vã vine un gând, iertaþi-l.

În scurt timp veþi simþi anumite senzaþii în palme. Reþineþi-le, pãstrându-vã atenþia în creºtet.
Dupã câteva minute deschideþi ochii ºi pãstrând starea fãrã gânduri.Verificaþi deasupra capului cu fiecare palmã pe rând, la 10-15 cm distanþã de creºtet, dacã percepeþi vreo senzaþie, ceva care vine dinspre creºtet. Senzaþia poate fi asemãnãtoare cu cea perceputã în timpul meditaþiei de mai înainte. Apoi puteþi lãsa mâinile jos.

Puteþi percepe în palme mai multe senzaþii:
suflu rãcoros
cãldurã
înþepãturi sau furnicãturi
apãsare

Manifestarea purã a energiei Kundalini este un suflu rãcoros, ca o brizã. Acesta este cazul în care energia Kundalini s-a activat ºi nu a gãsit în calea ei nici un blocaj energetic.   
Celelalte senzaþii semnificã faptul cã pe traseul ei, energia Kundalini a întâlnit blocaje energetice la diferite nivele (centri sau canale energetice), pe care a început sã le "ardã", degajând cãldurã.În funcþie de locul unde am simþit cãldurã, furnicãturi, etc, putem afla unde sunt localizate blocajele noastre, fiecare centru sau canal energetic al corpului nostru subtil corespunzând unei proiecþii pe palme.
La început, ascensiunea completã a lui Kundalini dureazã o perioadã foarte scurtã de timp (secunde sau minute). Aceastã forþã giganticã coboarã apoi într-unul din centrii inferiori. Pânã când Kundalini se va stabili definitiv în centrul coronar (Sahasrara), aspirantul trebuie sã retrãiascã aceastã stare elevatã cât de des posibil. De obicei, yoghinul este sfãtuit de maestrul sãu sã ghideze conºtient coborârea lui Kundalini ºi sã nu-i permitã sã treacã mai jos de centrul inimii. Activitatea lui Kundalini în primii trei centri se pare cã este adesea plinã de primejdii pentru cã include amplificarea ego-ului ºi dorinþa sexualã nestãpânitã.

Trezirea puterii Kundalini este privitã tradiþional ca un intens proces de purificare care conduce la transcenderea trupului ºi a minþii, încununând starea de unificare extaticã a subiectului cu obiectul.

În timpul miºcãrii sale ascensionale, Kundalini întâmpinã tot felul de impuritãþi care sunt arse prin activitatea sa dinamicã. Scrierile sanscrite menþioneazã trei blocaje structurale majore, cunoscute ca "noduri" sau "granthi". Dupã cum spune tradiþia, aceste noduri sunt localizate în centrul din regiunea analã (Brahma granthi), în centrul inimii (Vishnu granthi) ºi în centrul dintre sprâncene (Rudra granthi).

Dar Kundalini poate fi blocatã oriunde de-a lungul traiectoriei sale ascendente. Aceste blocaje sunt, de fapt, puncte de concentrare a stresurilor. Astfel, în ascensiune, Kundalini determinã sistemul nervos central sã se debaraseze de ele. Aceastã experienþã este de obicei însoþitã de durere. Când Kundalini întâlneºte aceste blocaje, acþioneazã asupra lor pânã ce le dizolvã. Odatã blocajul dizolvat, ea curge liber mai departe prin acel punct pânã când întâlneºte altã zonã de stres. Mai mult, energia Kundalini poate difuza astfel încât ea sã acþioneze pe mai multe nivele deodatã, eliminând simultan diferite puncte de stres.
Kriya Kundalini este un tip de energie care se aflã într-o stare potenþialã în corpul uman, localizatã la baza coloanei vertebrale. Cînd aceastã energie este galvanizatã, trezitã, ea þâºneºte în sus, de-a lungul axului central din corp, coloana vertebralã, mai exact în canalul subtil Sushumna, ajungînd pânã la lotusul cu o mie de petale, a ºaptea chakrã. Când acest foc atinge cel de-al ºaptelea soare, sunt traversate stãri mistice indescriptibile ºi conºtienþa dualitãþii (Eu-ceilalþi) se topeºte într-o stare de fericire profundã-nirvana. Kundalini este un aspect al unei puteri transcendentale care precede ºi hrãneºte cosmosul întreg, este Puterea de Viaþã.

Ea începe întotdeauna la baza coloanei vertebrale, la prima chakrã (Saturn). Senzaþia este comparabilã cu un curent electric care parcurge coloana vertebralã. Coloana este perceputã ca o rampã luminoasã, un neon care se aprinde ºi se stinge alternativ.
Dacã psihicul este bine echilibrat, energia intrã în nucleul fiecãrei chakre ºi se ridicã din chakrã în chakrã, pînã în vîrful craniului. La un mistic, la un practicant de yoga, sub conducerea unui maestru, energia trebuie sã urce direct în nucleul chakrei ºi nu uºor la dreapta sau la stînga chakrei. Dacã alinierea este perfectã, se obþine doar bucurie, fericire ºi starea de uniune.

Prima chakra - Chackra radacina -MULADHARA CHAKRA
Localizare: Se afla intre ovare, la femei si la baza coloanei vertebrale, la barbati.
Functii: Uneori, este numita "chakra supravietuirii". Se ocupa de acele mecanisme care conduc la obtinerea celor ce tin in viata corpul fizic: bani, hrana, adapost. Are legatura cu problemele familiale, precum si cu informatiile de ordin social si familial ce formeaza conceptia unei persoane asupra realitatii:
    a) informatiile legate de familia restransa si cea largita, rasa, statutul social, nivelul educational, mostenirea familiei si asteptarile acesteia, asa cum s-au transmis ele de-a lungul generatiilor;
    b) "mintea tribala", care se ocupa de loialitate - nu de iubire sau bunatate. "Iubirea" se confunda cu obligatiile fata de trib: "Daca m-ai iubi cu adevarat, ai veni mai des sa-ti vizitezi familia si pe mine."
-Probleme de ordin mental, emotional: O functionare necorespunzatoare poate determina: incapacitatea de a pastra o slujba sau de a mentine un anumit nivel de trai; lipsa fortei de a-isi asuma un angajament; actiuni impuse de frica; nevoia ca in lume sa existe siguranta; incapacitate de a-si mentine pozitia Sinelui sau a-si procura cele necesare traiului. Cauzele initiate pot fi unele probleme nerezolvate cu parintii, maltratarea sau neglijarea in copilarie, o conditionare psihologica limitativa ("esti prost," "esti rau").
-Probleme de sanatate: Proasta functionare poate cauza: sciatica, varice, dureri cronice de sale, tumori sau cancer de rect.

Chakra a doua - Chakra splinei -SWADHISTANA CHAKRA
Localizare: se afla in abdomen, in regiunea ombilicului.
Functii: Este centrul energetic prin care percepem emotiile celorlalli (clarsenzitivitate). Se ocupa de aspectele fizice cotidiene ale vietii; dar si de oamenii cu care intram in legatura, precum si de calitatea relatiilor noastre.Are legatura cu energia sexuala; este punctul prin care transmitem ,si receptionam trairile sexuale. Influenteaza si creativitatea.La femei, este denumita uneori si "inima de jos".
-Probleme de ordin mental, emotional: Dezechilibrul acestei chakre poate conduce la: dificultali legate de bani, de sex si lipsa de control in raport cu alti oameni; probleme legate de vinovatie si blam, de putere sau control in lumea fizica; tulburari emotionale; teama de abandon; manifestari a caror cauza primara este un abuz sexual, emotional sau un incest.
-Probleme de sanatate. Prin functionare necorespunzatoare poate produce: disfunctie sexuala, tulburari ale functiei de reproducere, fibroame, alergii, afectini dermatologice, hemoroizi, probleme cu prostata si cu vezica urinara, dureri in regiunea pelviana si in cea a salelor, placere exagerata obtinuta prin mancare sau sex.

Chakra a treia - Chakra plexului solar -MANIPURA CHAKRA
Localizare: Se afla deasupra ombilicului, mai jos de piept.
Functii: Este punctul din corp de unde se distribuie energiile parapsi¬hologice. O putem numi pompa de enegie parapsihologica. Este centrul puterii si controlului. De ea depind vointa, forta personala, autoritatea, autocontrolul si respectul de sine.
-Probleme de ordin mental, emotional: O functionare deficitara poate cauza: teama, intimidare; lipsa de incredere in sine, de respect de sine sau de autocontrol; incapacitate de a avea incredere in altii; teama de asumare a responsabilitatii sau de luare a deciziilor in ce priveste propria persoana; accent exagerat pus pe putere, pe recunoastere sau pe ambele; probleme legate de autoritate.
-Probleme de sanatate: Proasta functionare poate genera tulburari digestive, indigestie, ulcer gastric sau duodenal, anorexie, bulimie; pancreatita, diabet, probleme intestinale, artrita, disfunclie hepatica, grasime dispusa in regiunea de mijloc a corpului.

Chakra a patra - Chakra inimii -ANAHATA CHAKRA
Localizare: In dreptul inimii - centrul pieptului.
Functii: Este chakra iubirii, a afinitalii, a compasiunii si a grijii fata de ceilalti. Arata iubirea dumnezeiasca/neconditionata, iertarea si des¬chiderea sufleteasca. Ofera simtul identitatii. Face legatura intre cei trei centri inferiori - fizici si emotionali - si cei trei centri superiori - mentali ,si spirituali. La femei, este denumita uneori si "inima de sus"
-Probleme de ordin mental, emotional: Poate genera mihnire, dificultali legate de iertare, pretentii in ceea ce priveste judecatile de valoare, manie persistenta, ostilitate si exces de spirit critic; egoism; resentimente, teama, amaraciune; scaderea dragostei de viata; incapacitate de a darui iubire propriei persoane si altora; relatii nesatisfacatoare cu ceilalli oameni; incapacitate de a primi iubire.
-Probleme de sanatate: O disfunclie a acestei chakre poate duce la boli cardiovasculare (congestie, infarct miocardic); instabilitate emotionala; tulburari de respiratie, astm, alergie; cancer pulmonar; pneumonie; cancer mamar; dureri de mijloc, de umeri sau in regiunea superioara a spatelui.

Chakra a cincea Chakra gitului - VISHUDDHA CHAKRA
Localizare: In zona gitului, la baza laringelui.
Functii: Este chakra comunicarii, a inspiratiei, a manifestarii personale si cea care ne ajuta sa ne realizam visurile. Centrul prin care receptionali "glasul interior" - clarauditie (extrasensibi¬litate auditiva). Capacitatea de primi hrana - asumarea responsabilitatii fata de nevoile personale. Puterea cuvantului rostit - care exprima "adevarul" dumneavoastra - cu¬noasterea superioara.
-Probleme de ordin mental, emotional: un dezechilibru in funclionarea ei poate genera dificultali legate de manifestarea personala: timiditate, incapacitatea de a exprima adevaratele sentimente, ginduri si convingeri; incapacitatea de a apara propria pozitie; probleme in urmarea propriilor visuri si in folosirea puterii de a crea in lumea fizica.
-Probleme de sanatate: Proasta functionare poate duce la dificultati de comunicare sau de vorbire; balbaiala; disfuncliii ale tiroidei; ganglioni infla¬mati in zona gatului; probleme ale articulatiei temporo-mandibulare; afectiuni ale gingiei; ulceratii ale gatului ,si ale gurii; scolioza; laringita; dureri cronice in gat; iritatii in gat; depresie.

Chakra a sasea - Chakra celui de-al treile a ochi -AJNA CHAKRA
Localizare: In mijlocul fruntii, intre sprancene.
Functii: Este centrul clarviziunii, al intuitei, al intelepciunii, al viziunii personale. Este chakra vizualizarii, a imaginatiei si a pespicacitatii. O alta functie este aceea de a ne da de stire atunci cind o alta persoana se gindeste la noi, ceea ce este o forma de telepatie.
-Probleme de ordin mental, emotional: Dezechilibrul chakrei genereaza teama de autoevaluare, de capacitati si cunostinte intuitive; utilizare gresita a capacitatii intelectuale; teama de a fi deschis la ideile altora; paranoia si anxietate; refuz de a invata din experientele de viata; lipsa intelegerii spirituale si a patrunderii.
-Probleme de sanatate: Dezechilibrul ei poate produce afectiuni oculare; dureri de cap; tumori cerebrale; cheaguri de sange; tulburari neurologice; orbire; surditate; probleme ale coloanei vertebrate; atacuri de apoplexie; difi¬cultati de invatare; incordare; lipsa capacitatii de concentrare; probleme cu sinusurile; confuzie mentala.

Chakra a saptea- chakra crestetului -SAHASRARA
Localizare: Se afla in crestetul capului.
Functii: Este chakra "intelegerii" sau a intuitiei pure, cea cu care vedem scopul mai inalt al vietii noastre.Prin ea manifestam liberul arbitru si capacitatea de a fi propriul stapan al corpului nostru. Datorita ei manifestam atitudini, credinta, intelegere a valorii, etica, curaj si spirit umanitar.
-Probleme de ordin mental, emotional: Dezechilibrul chakrei duce la incapacitatea de a avea incredere in viata; probleme cu altruismul; incapacitate de a vedea viata intr-o perspectiva mai larga; absents credintei; lipsa inspiratiei; dificultati legate de umanitarism; pierderea liberului arbitru; incapacitate de a lua decizii; deruta.
-Probleme de sanatate: O functionare necorespunzatoare poate duce la: cancer osos; afectiuni ale scheletului; boli ale sistemului muscular si nervos (ex scleroza multipla); tulburari genetice; boli fatale; pro¬bleme cerebrale; disfunctii ale epifizei (glandei pineale)

Chakre secundare

Exista doua grupe de chakre secundare, situate la maini si la picioare.

Chakrele picioarelor
Localizare: In bolta plantara (scobitura de la talpa piciorului).
Functii: Ajuta la mentinerea legaturii cu Pamantul. Elibereaza din corp energia uzata sau blocata.
-Probleme de sanatate: Dezechilibrul acestor chakre genereaza lipsa "legaturii cu Pamantul"; incapacitate de reprezentare a realitatii; lipsa con¬tactului cu realitatea.

Chakrele miinilor
Localizare: In palma la mijlocul distantei dintre degetul mare, si aratator.
Functii: Este sediul energiei creatoare - intervene atunci cind intreprindem ceva.Vindecatorii isi folosesc mainile atat pentru a primi, cat si pentru a comunica informatii si energie cu efect vindecator.
-Probleme de sanatate: Dezechilibrul acestor chakre poate genera blocaje de inspiralie (blocajul scriitorului); opacitate in raport cu informatiile despre lume, incapacitate de a infatisa realitatea, scaderea capacitatii creatoare sau a puterii de vindecare, artrita.

Max C.

Am sa prezint mai jos ceva interesant ,sper sa cititi si sa luati aminte... :wink:.O sa le copiez pe fiecare in parte pentru ca nu incapea tot  :mrgreen:

The Fifteen Major Tests of the Spiritual Path
by Dr. Joshua David Stone

Dr. Joshua David Stone has a Ph.D. in transpersonal psychology and is also a licensed marriage, family and child counsellor in Los Angeles, California. On a spiritual level he anchors what is called "Melchizedek Synthesis Light Ashram", which is an integrated inner and outer plane ashram representing all paths to God. Serving as a spokesman for the Planetary Ascension movement, Dr. Stone's spiritual lineage is directly linked to Djwkhal Khul, Kuthumi, Lord Maitreya, Lord Melchizedek and the Mahatma. He also feels a very close connection with the Divine Mother; Metatron, Lord Buddha as well as a deep devotion to Sathya Sai Baba.

One day while talking to my dear friend, Ben, I came up with an incredible idea for a new chapter for my book. The concept of the chapter would be an outline of the fifteen major tests every Light worker must pass to attain Self-realization. They are the crux of the negative ego's stranglehold over the personality. If you master these fifteen, the core of your battle with the "Dweller on the Threshold" will be mastered. The fifteen major tests are:

1. Power

2. Fame

3. Money

4. Sexuality

5. Desire

6. Attachment

7. Transcending her

8. Sefishness

9. False Pride

10. Anger

11. Greed

12. Jealousy

13. Vanity

14. Transcending Duality

15. Egotism

Max C.

Power

The first major spiritual test for every Light worker is the issue of power. The lesson here is either not owning it enough, or when you get it, letting it go to your head. Personal power is the fundamental first key to psychological health and spiritual growth. The ideal is to own it all the  time in a considerate manner never wavering. It is through owning your personal power that Self-mastery over your energies takes place. You either own your power or give it to other people and/or your subconscious mind, negative ego, inner child, thoughts, emotions, desires and physical body.

On the other side of the coin one must have power but not to the repression of the yin aspect of one's self. There must be the proper balance between the masculine and feminine sides. They must work together as in a beautiful dance. The real test of power comes when a person moves into leadership. Do they use their power in service totally of the Christ Consciousness and love, or does it become a manipulated power by the negative ego to control others. In essence does the power over others in the leadership they have go to their head. It is how many spiritual teachers, gurus, channels and psychics fail this first most fundamental test. One of the tests is to see if you treat people exactly the same as you did before you got the power you now hold.

Fame

The next great test of the spiritual path is the issue of fame. The three great tests of power, money and fame are all very interconnected. The question here is what happens to the personality when fame and worldly recognition is achieved? How does this change the personality? Does one start treating others differently? Does one start treating others like lower class citizens? Does the fame go to one's head and just inflate one's ego? How does one use the fame - for self-glory, or as an opportunity to be of greater service? Does the fame allow for an opening for the negative ego?

The problem with Earth life is most people who move into fame and worldly recognition are not equipped psychologically to deal with it. This applies to both Earthly personages and a great many of the spiritual leaders. They often are highly developed spiritually or psychically but not as developed psychologically in terms of having control over the negative ego, inner child, desire body, emotional body and the likes. The key with all these tests is to remain exactly the same as you were before power, money, and fame were achieved. These blessings by GOD should be used for His purposes. Know that they are on loan and if they are misused they will be taken away.

Money

The next great test of the spiritual path is that of dealing with money. Each of these tests is like a false god and idol, in a metaphysical sense. The key question is whether Light workers will put the true presence of GOD always first, and put these other lessor gods on the altar of sacrifice. This is the true test of a Self realized being. How attached are you to money? I am amazed to see Light workers who are very much of the Christ Consciousness, except if you cross them over money. The Christ Consciousness goes right out of the window. It is like they are of the Christ Consciousness as long as you are paying them a client fee. This is not true spirituality.

What happens to you when someone rips you off over money? How do you respond? I am not saying that money is not important, for it is. It is not however more important than GOD and the Christ Consciousness. If all your money and material possessions were stripped away, how would you respond? Would you retain your faith and righteousness in GOD? Many of these fifteen tests dove tail together. When a Light worker or even non-Light worker moves into the position of having a lot of money, the key question is does your personality change?

Do you still treat people in the same loving manner? How do you look at people who do not have any money? Do you judge them or love them as you would GOD and the Ascended Masters? If you don't then the negative ego's interpretation of money has a hold on you.

GOD wants every person to have an abundant amount of money. It is not good to be poor. Being poor is a product of negative ego poverty consciousness programming. There is no judgment in being poor, but GOD would like everyone to be millionaires. The reason why, is so all His millionaires can give their money and lives to help those in need. What does having a lot of money do to your personality? How does this dovetail with the issue of power? You will pass or fail on the spiritual path with such issues.

I would like to share a personal story that really brought this home to me. I went through a lesson recently where I was potentially being ripped off for an extremely large amount of money. This came as a total shock to me. I had worked incredibly hard to develop this certain project and I was looking at losing everything that could ultimately be as much as hundreds of thousands of dollars. After recovering from a state of shock, I went through all the possible reactions. It took me a little while but I got myself to a rather divine indifferent attitude about the whole situation. I let go of my attachment and discussed the matter extensively with the Masters. If I had to sue this person I would. Ultimately, however, I really just surrendered the situation into GOD's and the Master's hands and put my service work and the Divine Plan first, over the money. My feeling was as long as GOD takes care of me, even though I may get ripped off in one place, GOD will make it up to me in another. I was actually surprised at my level of detachment over such a big lesson.

About three days later I had a dream where I was walking on this path kind of like in a fairy tale when I came to a metal platform where there was a deep cavern below me. I became aware in the dream that this cavern was an oracle as in the Oracle of Delphi. All of a sudden I heard a voice that said, "This is the anointed one the world has been waiting for". In the dream I was really taken aback by such an amazing statement. I was then guided to step off the platform and before me was a table where I was guided. I had to pick one item, Kind of like the child who was the Dalai Lama had to pick to make sure they were the true Dalai Lama. In my dream at the time I wasn't aware that this was a spiritual test I was going through.

It turned out that the object I picked was the right one. I then found myself walking with this very lovely woman and I was aware that I had chosen GOD over money and material concerns. This dream had a very profound effect on me. When I woke up I immediately had an association to this real life situation where I had let go of my attachment to money. I know for a fact that the dream was reflecting this on some level.

At the time of going through this real life lesson, I was not coneciously thinking about it as a spiritual test, but it was. As Iwas moving into major planetary leadership I was being watched to see how I would respond to such lessons. It is easy to forget at times that everthing that happens in life for everybody is a spiritual test.

I would much rather have GOD than attachment to money. This dream and lesson has really imprinted this lesson on the core of my being and I feel much more ready now for all such future lessons. These fifteen tests I speak of in this chapter remind me in many ways of the lessons that initiates went through in the Great Pyramid of Giza to become a Ptah or seventh level Meldhizedek. These are ardhetypal lessons we all must go through.

darkness

extrem de interesant,max,dar vreau sa stiu si eu cand s-a nascut de fapt  isus..nu ca ar conta f mult, dra e o curiozitate de-a mea...stiu canu s-a nascut pe 25,dar...
stie cineva?