Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Misterele cercurilor din lanul de grau!

Creat de jackie28t, 22 Februarie 2006, 23:51:17

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Kymosabe

Citat din: extrateresru_ro din  24 Iunie 2009, 13:26:55
[...]Sau ca ar avea forma virusului gripei porcine ...
..sau al unui spermatoid obosit. :wink:

Science is the great antidote to the poison of enthusiasm and superstition.
(Adam Smith)

jean

Mergand zilele trecute in judetul Buzau, am vazut din masina anumite cercuri pe vegetatia din apropierea drumului. In zilele urmatoare am mers in locul respectiv pt. a vedea despre ce este vorba si a face poze cercurilor respective.
  Am constatat ca era vorba de anumite plante ce aveau tendinta de a creste in cerc. Cercul fiind in forma de inel sau plin in functie de tipul plantei. Am descoperit trei tipuri de plante care au tendinta aceasta de a creste in cerc.
  De ce am postat acestea aici?...Pentru a putea face cunoscut acest fenomen persoanelor neavzate si care ar putea crede si confunda aceste cercuri cu cele ce au legatura cu OZN-urile. Deci mare atentie se pot confunda usor.
Parca s-a mai discutat aici pe forum despre tendinta anumitor plante, ciuperci de a creste in cerc. Parca la topicul despre padurea Hoia. Vedeti? Este posibil. Nu toate cercurile sunt facute de extraterestri  :roll:
Ce este interesant in pozele respective, la cercurile in forma de inel de regula in centru este alt tip de vegetatie, care se pote regasi si in afara inelului.
Mai jos am postat cateva poze facute la locurile respective.
Adevarul este dincolo de noi

jean

Inca o poza,
Adevarul este dincolo de noi

maxxonline

Va salut pe cei toti de pe acest forum. Sunt un utilizator nou al forumului si am citit destul de multe topicuri ale acestuia inainte de a ma hotara sa-mi creez un cont. Nu ma pot considera chiar un "pasionat" UFO -OZN, dar nu pot sa nu imi pun intrebari in legatura cu diverse lucruri pe care nici un om de stiinta nu le poate explica in momentul prezent. In legatura cu cercurile aparute in lanurile de grau din toata lumea, tot citind si cautand pe internet am gasit acest documentar: http://www.youtube.com/watch?v=8mAdrSvOgwI&feature=related
Mie unul mi se pare cel mai de bun simt documentar pe care l-am vazut din acest domeniu (UFO - OZN) si cred ca numai un om care chiar are ceva impotriva fenomenului poate sa nege ceea ce se prezinta in el.
Va urez vizionare placuta (are cca. 50 de min) si astept parerile voastre.

Tayka

În legãturã cu cercurile din lanurile de grâu eu nu comentez faptul în sine ci aº îndrãznii sã întreb- dacã numai în lanuri de grâu se produce fenomenul sau ºi în alte lanuri de pãioase ca orz,ovãz,triticale,secarã,etc.pentru cã dacã acest fenomen se produce doar în lanuri de grâu,e posibil ca aceastã plantã sã reacþioneze în timpul nopþii în anumite împrejurãri(ceaþã,ploaie,fulger,)asemeni hârtiei fotografice,developîndu-se imaginea(rotundã)a lunii de mai multe ori consecutiv,ceiace ar rezulta întradevãr forme asemãnãtoare cu cercuri concentrice,în zona expusã planta iradiatã devenind sensibilã se frînge datoritã greutãþii spicului-sigur aceasta este doar o pãrere personalã,care dacã s-ar adeverii ar scoate din cauzã prezenþe extraterestre.
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

StarDust

Cred ca adevarata cauza a faptului ca cercurile apar doar in lanurile de grau, e maleabilitatea firului de grau. Acesta odata culcat, se rupe la baza si asa ramane. Probabil e o planta usor de "modelat" iar cercurile se realizeaza cu efort minim si raman bine imprimate. Nu am idee cum s-ar comporta celelalte culturi, orz, ovaz, secara, etc. deoarece nu prea le am cu agricultura. Poate ne spune cineva mai in domeniu...
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

alexbr

Nici oamenii de stiinta nu pot da o explicatie si vrem noi sa aflam totul   :-D. ( doar speculam )
O parte din aceste cercuri sunt facute de extraterestrii iar celelalte sunt imitatii ale oamenilor. ( oamenii care studiaza fenomenul fac distinctia usor intre cele doua categorii )

Urban

Rayden

Citat din: Urban din  23 August 2009, 12:40:33
http://video.google.com/videoplay?docid=3615029897397109374

filmul asta cred ca e un fals..
pe discovery mai demult am vazut analiza filmului..concluzia lor fiind - fals

Urban

Citat din: Rayden din  23 August 2009, 13:00:04
filmul asta cred ca e un fals..
pe discovery mai demult am vazut analiza filmului..concluzia lor fiind - fals

Crezi ca e un fals pentru ca asa ai vazut la Discovery.
Ce inseamna Discovery pentru tine?

StarDust

Pe film cred ca apar niste pasari, apoi prin metode de editare video s-au pus acele cercuri, aparitia lor fiind sincronizata cu trecerea pasarilor prin cadru. Asta cred eu despre filmul respectiv. Binenteles, e doar parerea mea. Poate gresesc, dar nici nu pot considera filmul ca o dovada irefutabila a aparitiei cropcircles-urilor din cauze inexplicabile(ufo, sau alte fenomene de genul).
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

Urban

Ma refer la faptul ca Discovery nu e o  "sursa" viabila.
Da, filmuletul nu este o sursa irefutabila a aparitiei crop-circles-urilor.

Intrebare:
Unde a aparut primul crop-circle sau unde a fost semnalat?

StarDust

Intr-adevar Discovery Channel le cam "scalda" putin si nu spun pe fatza tot ce ar trebui sa spuna. Dar, pe de alta parte imi place ca la ei se examineaza la modul realist multe chestii. Au totus genul de atitudine pe care multi ar trebui sa-l aiba. Ca ascund si ei poate anumite chestii, sau nu le popularizeaza din alte motive, asta e alta chestiune. Totusi sunt pe calea de mijloc, si eu ai apreciez mult, oricum. Referitor la cropcircles, pe moment nu imi mai amintesc acum exact unde a aparut primul. As putea sa dau un search pe net sa vad, dar poate imi reimprospatezi tu memoria :). Oricum primul cropcircle de care imi amintesc ca am citit e unul simplu, asociat in urma unei aterizari a unui presupus UFO. Restul... cele artistice, sunt "man made" :) Binenteles... parerea mea!

L.E.
Crop circles were not known prior to 1970, apart from the one reported exception of the Tully, Australia Saucer Nest of 1966. Crop circles first appeared in the UK in the 1970's, starting with simple circular patterns and developing over time into huge and complex geometric formations.

sursa:
http://www.thekeyboard.org.uk/Crop%20circles.htm

Cititi despre cazul de la Tully!

Caut poze cu acele cropcircle din din 66 sau 70' asa... de pus la arhiva.

alexbr

Daca dai pe wikipedia primul cerc a fost inregistrat in secolul xvii iar in anii 70' au devenit mai populare.
Sunt unii care au recunoscut ca au facut aceste cercuri din 1978 si cand i-au pus oamenii sa le faca ziua surpriza nu puteau sa le faca perfect si nici macar nu isi aduceau aminte locatiile cercurilor :lol:

StarDust

Pe Wiki se vorbeste despre acea legenda din sec 17 in care un diavol ar fi cosit in cursul noptii o forma ovala intr-un camp de ovaz. Bine precizat, e posibil ca acela sa fie primul cropcircle :D. Pentru mine cel mai interesant ramane cel din '66 care il consider veritabil, si in directa conexiune cu un OZN.