Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

O familie de sibieni crede ca a descoperit un cerc lasat de un OZN

Creat de Cautatorul, 29 August 2008, 16:55:03

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Cautatorul

"O familie de sibieni crede ca a descoperit un cerc lasat de un OZN"

"Urme misterioase langa Sibiu. Pe un deal din apropierea orasului a fost descoperit un cerc aproape perfect trasat. Iarba uscata in forma circulara a fost descoperita intamplator, cand o familie a iesit la un picnic. Oamenii cred ca cercul ar fi putut fi lasat de un OZN. Vestea a circulat repede in oras, iar cercul misterios a intrat acum in atentia fanilor de OZN-uri, dar si a autoritatilor care vor face investigatii.

Proprietara terenului, Maria Paraian, are peste 50 de ani si nu a mai vazut niciodata asa ceva. Cercul misterios cu circumferinta formata din iarba uscata si interiorul plin de verdeata a aparut pur si simplu peste noapte."Am venit la gratar si ne-am plimbat la un moment dat si am vazut cercul. Am venit mai aproape si am vazut cercul asta care mi s-a parut mai suspect (...) Nu stiu ce sa cred ca e. Dar, din ce am vazut la televizor, poate fi un OZN", a declarat Maria Paraian, citata de Realitatea TV.

Sibianca recunoaste ca a fost speriata cand a descoperit cercul si nu a lasat pe nimeni din familie sa paseasca pe acolo. Acum a prins insa curaj. E posibil ca acolo chiar sa fi aterizat un OZN sau poate exista o explicatie perfect logica. Cert este ca acest cerc pune multe semne de intrebare si a starnit imaginatia multora. Cercul misterios nici n-a fost descoperit bine ca cei care cred in existenta extraterestilor si a farfuriilor zburatoare au si inceput sa se perinde la locul cu pricina.

Agentia de Protectie a Mediului Sibiu s-a sesizat de acest caz si a decis sa faca unele investigatii in zona. Expertii Agentiei vor preleva probe de sol urmand ca dupa analize sa se pronunte si ei."

http://www.ziua.ro/news.php?data=2008-08-29&id=11914

Sau

http://www.realitatea.net/o-familie-de-sibieni-crede-ca-descoperit-un-cerc-lasat-de-un-ozn_339362.html

Shadowman

" PREA DES NOI NE BUCURAM DE CONFORTUL UNEI OPINII FARA DISCONFORTUL CUGETARII."

JOHN F. KENNEDY

parere

Am mai spus si in alt topic cum sta treaba cu cercul ala...si asta este doar o explicatie din multe altele

jackie28t

Citat din: Shadowman din  29 August 2008, 18:25:54
Video :
http://www.newsin.ro/ozn-sibiu.php?cid=view&nid=3e2025c6-56e0-4af0-bff5-03059e65077e&hid=video

Nu este vorba in nici un caz de un OZN ci mai bine spus de un nou caz numit si ''Fairy ring''
Explicatia acelui cerc cu iarba uscata/moarta aparuta la Sibiu este foarte simpla.
Anumiti pori/bacterii microscopici provenite de la unele ciuperci pot produce 3 feluri de astfel de cercuri.Toate in timp printr-un anumit proces.
1.Cercuri formate din ciuperci
2.Cercuri formate din iarba mai inchisa la culoare
3.Cercuri formate prin iarba uscata/moarta

O imagine cu un cerc format din ciuperci:

O imagine cu un cerc din iarba mai inchisa la culoare:

O imagine cu un cerc din iarba uscata/moarta

Mai jos la acest post voi atasa un fisier in format PDF referitor la astfel de cercuri aparute in iarba,unde se explica mai bine cum si de ce.Va rog sa-l citit.Este in limba engleza din pacate dar foarte informativ.
Citez cateva fragmente din PDF'ul respectiv:

CitatSYMPTOMS
Fairy ring fungi produce three kinds of symptoms: mushrooms, dark green rings, and rings of dying turf.

CitatCONCLUSIONS
Fairy rings are caused by certain species of mushroom-forming fungi growing on the organic matter in the soil. Rings expand as the fungus continues to grow outward. Management of fairy ring consists primarily of prevention and judicious use of strobulurin fungicides when symptoms appear. Although the name fairy ring evokes fantastic images of fairies dancing on the turf, the disease is much more like a nightmare for golf course superintendents. JAMES FARRAR, PH.D., is assistant professor in plant pathology at California State University in Fresno.

Iar pentru cei care cred ca prin unele paduri misuna consanzene care danseaza si fac cercuri prin iarba, le dedic urmatorul citat:
Citat~at night,fairies come out of their hiding places,join hands,and dance in a circle.By morning, mushrooms have sprouted
in the circularpath where the fairies danced. "BY JAMES J. FARRAR

Un alt exemplu:
http://plantpathology.tamu.edu/Texlab/Lawns/fr.html

PS: inca un caz pe care l-am rezolvat din fotoliu :wink: