Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Despre prostie

Creat de Urban, 18 Septembrie 2007, 21:05:27

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

calinahanna

Priestess, stii ceva de povestea spusa de Ariel?
Mie imi pare foarte cunoscuta...

Kymosabe

Citat din: Kymosabe din  19 Decembrie 2007, 01:31:59
Aþi observat cã, de câte ori se vorbeºte despre prostie, aºa, în general, se supãrã foarte multã lume ?

Alexandru Paleologu - ,,Despre lucrurile cu adevarat importante''

Q.E.D
Science is the great antidote to the poison of enthusiasm and superstition.
(Adam Smith)

ariel

Citat din: calinahanna din  19 Decembrie 2007, 16:20:35
Priestess, stii ceva de povestea spusa de Ariel?
Mie imi pare foarte cunoscuta...
nu este o creatie proprie,daca asta-ti era nelamurirea
am primit-o candva pe e-mail de la un prieten si fiindca mi-a placut am vrut sa v-o impartasesc si voua
din pacate nu stiu cine a scris-o
"Sa avem seninatatea de a accepta ceea ce nu poate fi schimbat,curajul de a schimba ceea ce poate fi schimbat si mai ales intelepciunea pentru a face deosebirea intre cele doua posibilitati" (Marc Aurelius)

calinahanna

Citat din: ariel din  19 Decembrie 2007, 22:12:06
nu este o creatie proprie,daca asta-ti era nelamurirea
am primit-o candva pe e-mail de la un prieten si fiindca mi-a placut am vrut sa v-o impartasesc si voua
din pacate nu stiu cine a scris-o

"Relaxeaza-te... " (vorba reclamei).

Nu am insinuat nimic. Am adresat o intrebare, atat...

Max C.

Prostia este o boala a mintii,nu poti fi prost la suflet, nu?
Boala sufletului este rautatea,inteleptul nu poate fii rau ...pentru oamenii rai nu-i o povara prostia,e o caracteristica.

@ariel
Frumoasa povestioara si de actualitate in acelasi timp :lol:

Khaarsha

Citeam pe aici si ma gandeam ca nu trebuie sa-i judecam pe ceilalti. Nu e constructiv sa luam in deradere telurile marunte ale celor din jur. Oamenii ar trebui sa inteleaga ca nu totul se rezuma la a concura intre noi, la a vedea cine e mai bun sau mai rau. Sunt prosti, destui chiar, dar, dupa cum zicea cineva p'aci, si ei sufera, si ei se bucura, chiar daca motivele sunt, in general, legate de nevoi fiziologice. Creierul e o unealta pe care unii o folosesc bine, altii mai putin bine spre deloc, insa el nu reprezinta fiinta in totalitatea ei. Unii oameni au nevoie sa fie prosti pentru a invata ce au nevoie, pentru a se intari sau pentru a-i invata pe altii(mda, paradoxal, se poate si asta).  Exista persoane extraordinar de proaste, dar cu suflet mare, care ar face orice pentru cei pe care-i iubesc.
   Prostii nu de judecata si reprosuri au nevoie, ci de ajutor sa inteleaga...

Sidney

Numai  ca  nimeni   nu  recunoaste  ca  e  prost :-D  Ai  intilnit  pe cineva  sa  recunoasca  asta?   

lylyt_ice

Of..,of...!!! si tocmai asta dovederte prostia...! Atita timp cit nu exista perfectiune...intelept ar fii, ca toti sa recunoastem ca un anumit procentaj de prostie detinem fiecare...unii mai mult altii mai putin! Dar pentru a gindii intelept, trebuie intii sa avem taria, de a reduce la minimum prostia personala...! (pilda cu "paiul" si"birna")!!!!!!!!!!! :wink:
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

jean

Cind spunem ca cineva este prost, inseamna ca el trebuie sa fie mai prost decat altcineva (de referinta)... Atunci ar trebui sa stim nivelul de inteligenta a acelui altcineva (comparat cu ce?). Lucru aproape imposibil. Dupa cum se vede pentru aceasta afirmatie ,,este prost" lipseste sistemul de referinta.
   Cine este cel mai destept pe aceasta lume?...Oare nu fiecare dintre noi a avut momente cand s-a rusinat de prostia sa?
   In loc sa judecam pe semenii nostri pe care ii consideram mai slabi decat noi , mai bine sa-i ajutam cum putem sa se ridice si vom fi cu totii mai fericiti si mai destepti.

Adevarul este dincolo de noi

antoniu

si prostii au biologic" cap ", dar nu au primit instructiunile de folosire prin educatie... deh raportul dintre mostenit si dobandit.... curios si imprevizibil lucreaza motorul psihic ternar.

romulus

CitatProstia este o boala a mintii,nu poti fi prost la suflet, nu?
--- Uite o observatie buna Maxx. Si cred ca este scuza folosita de fiecare individ pentru el insusi cand face lucruri prostesti: ..."ei uite , oi fi eu prost, da sunt bun la suflet..." .Relativ adevarat, pentru ca in conformnitate cu unele scripturi "saracia cu duhul" (care poate fi tradusa si ca o "prostie" a sufletului )este de dorit deoarece " ..fericiti cei saraci cu duhul , ca a lor este imparatia cerurilor" (Matei cap.V.3)
--Am zis !
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

Max C.

@romulus
Pai prin ce spuneti dumneavoastra se traduce ca cei "prosti" la suflet(adica cei rai,invidiosi,fatzarnici,adica pe scurt rautate sufleteasca) vor mostenii imparatia cerurilor..."saraci cu duhul" nu cred ca inseamna "prosti" la suflet .

bine punctat dom' profesor,lylyt si jean...parerea mea.

Nox

Azi mi-am adus aminte o vorbã a cuiva ºi cred cã se încadreazã în topicul ãsta:

Prost sã fii, dar sã-þi revii.
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

CHIP

Si se mai spune ca nu e bine sa te pui cu prostii pt.ca au ,,mintea odihnita,,

Cyberdog

"Prostii mor, dar prostia ramane." - Ion Luca Caragiale