Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Sã ne pregãtim pentru 2012

Creat de IONUT, 12 Iunie 2006, 23:27:48

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Laurentiu

Spune-mi si mie, Ionut, 3 dovezi, din alea "prea multe", care sa ateste faptul ca in anul 2012 se va intampla ceva "catastrofic". Cine Doamne-iarta-ma a calculat data cu aproximatie si cum? Fratilor, s-a spus de atatea ori de-a lungul timpului ca va veni sfarsitul lumii sau ceva de genul asta si uitati ca suntem inca in viata. Cred ca discutiile pe acest forum se indrepta intr-o directie gresita, adoptand subiecte d-astea idioate.

Arckadii

Laurentiu, bine ai venit pe forumul RUFOn. Ideea cu apocalipsa, 2012, sfarsitul lumii etc. a fost prost inteleasa dupa parerea mea. Apocalipsa nu inseamna sfarsit al existentei. Ci inseamna schimbare. Cred ca va avea loc un sfarsit insa nu al omenirii ci al felului in care omenirea avanseaza. Toate teoriile astea cu inversarea polilor, cu rezonanta Schumann, cu scurtarea zilelor etc. nu fac altceva decat sa arate ca intr-un viitor apropiat, lumea asa cum o cunoastem noi, se va schimba radical. Dupa cum cred ca ai observat, s-au intamplat multe lucruri in ultimii 4 ani (sper ca nu e prea mult). Iar ziua, da, aparent este mult mai mica desi paradoxal pe ceas se inregisreaza tot 24h. 2012 este o data, o data pe care predecesorii nostri, mayasii, au calculat-o. Ei au urmarit ciclicitatea lucrurilor.
Oricum, mayasii nu sunt singurii care au descoperit aceasta ciclicitate. De altfel si noi daca urmarim atent, vom observa acest lucru. Te invit sa citesti si cartea Ecclesiastul din Biblie, Vechiul Testament. Acolo se fac dese referiri la acest ciclu care se tot repeta.
Sa revenim. Mayasii au impartit calendarul lor in mai multe "cicluri". Iar ultimul ciclu se opreste in decembrie 2012. De aici toata tevatura. Totusi se potrivesc si alte lucruri ciudate cu aceasta data, nu le enumar, citeste mai sus putin. Sper ca te-am lamurit.

Ark

Sidney

Ark,unde  se face referire la  ciclicitate in VT?

Arckadii

Daca erai atenta ai fi vazut mai sus.

Capitolul 3 versetul 15 din Ecclesiastul, Vechiul Testament spune in felul urmator:

" 15. Ceea ce este a mai fost şi ceea ce va mai fi a fost în alte vremuri; şi Dumnezeu cheamă iarăşi aceea ce a lăsat să treacă." - aici poti gasi si pe net http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=18&cap=1

Te-as sfatui sa citesti intreg Capitolul 3, si de ce nu chiar toata cartea Ecclesiastul. E cuprinsa in Biblie. E foarte interesanta.
Sa revenim la topic deci.

Ark

Arckadii

In plus, tot in capitolul 3 din Ecclesiastul:

"9. Ceea ce a mai fost, aceea va mai fi, şi ceea ce s-a întâmplat se va mai petrece, căci nu este nimic nou sub soare.   
10. Dacă este vreun lucru despre care să se spună: "Iată ceva nou!" aceasta a fost în vremurile străvechi, de dinaintea noastră.   
11. Nu ne aducem aminte despre cei ce au fost înainte, şi tot aşa despre cei ce vor veni pe urmă; nici o pomenire nu va fi la urmaşii lor. 
"

Ark

toma

Citate invazie de prooroci pe la tv care prevad diverse chestii care nu se intampla cand spun ei si apoi apar cu nerusinare si o intorc ca la Braila
:lol:
Citatparca parca ceva se apropie pt ca prea multe se intampla!!!
Daca mergi de doau ori cu masina, sansa de a ti se intimpla ceva rau este destul de mica, daca mergi de 1000 de ori sansa de a se intmpla ceva rau creste. In 1900 nimeni nu murea in accident de avion, azi mori mii. Se inimpla azi ceva fata de anul 1900? Pot prooroci ca vine sfirsitul lumii?  :lol: :lol: :lol:
Sansle de "a se inimpla ceva" cresc cu cresterea nivelului de civilizatie! Si, daca mai adaugam la asta faptul ca acum 2000 de ani lumea era mult "mai mica" iar informatia circula...deloc, nu trebuie sa ne miram ca atenieni nu se dadeau de ceasul mortii deoarece in Vrancea a fost cutremur si ca vine sfirsitul lumii! Daca ne referim la clima, cutremure, dezastre naturale, intr-adevar "se intimpla ceva", dar acest ceva este perfect natural, cum am mai spus, planeta este "vie", ea evolueaza asa cum a facut-o de milioane de ani.
Referitor la alinierea Soarelui cu centrul Glaxiei ( :lol:) (probail Galaxiei Noastre  :wink:) poate cei mai in virsta isi aduca aminte de "alinierea" planetelor din anii 80. O liota de "savanti" isi dadeau doct si cu emfaza parerea: din cauza alinierii palanetelor, forta de atractie a Soarelui va scade iar Pamintul va fi smuls/deplasat/miscat/isi va schimba orbita mai aproape/mai departe de Soare (functie de "calculele" efectuate de "savanti"). Toate lumea "stiintifica" (ba uneori se pomenea si numele de "NASA" in treaba, ca sa fie cit mai credibil :lol:) fierbea la aflarea "dezastrului", "sfirsitului umanitatii", aducind "argumente" ca vezi doamne, o astfel de "aliniere" a dus la extinctia, fie a  dinozaurilor, fie a unor civilizatii "stravechi"!
E, dupa cum vedeti suntem in anul de gratie 2007 (Anul Domnului 7515) si stam linistiti de vorba despre...alinierea Soarelui cu centrul Galaxiei Nostre! :roll: Ei, care vii la o bere, pe 22.12.2012? Hai ca o dau eu!
CitatMai tine cineva minte ce nebunie era cu ANUL 2000?!
Si? Iaca, amu, amu intram in revelionul 2007/2008!!! In alta ordine de idei, la acea "isterie" si-a adus o contributie inestimabila mass-media! 
Citatca intr-un viitor apropiat, lumea asa cum o cunoastem noi, se va schimba radical
Arckadii, perfect de acort, dar asta este in firea lucrurilor, nu are nici o legatura cu civilizatia Maya sau anul 2012. Entropia isi face datoria! :lol:
Iar ziua, da, aparent este mult mai mica Hai las-o balta cu timpeniile!
CitatMayasii au impartit calendarul lor in mai multe "cicluri". Iar ultimul ciclu se opreste in decembrie 2012. De aici toata tevatura
Da, curat tevatura! Calendarul greciei antice, stie cineva pina unde merge? Dar cel al indienilor americani? Dar cel al indienilor? Hai domnilor, fiti seriosi!
CitatTotusi se potrivesc si alte lucruri ciudate cu aceasta data
Da, si pantoful meu se potriveste, ciudat, de 1335849013.3333333333333333333333 ori in lungimea ecuatorului terestru. Observati, foarte ciudat, terminatia 013.3333333333333333333333. Atrag inca o data atentia supra cifrei 013, similara cu cea din clandarul Maya. Si, daca divizam potrivirea cu anul de gratie 2007, ne dam seama ca Anticristul isi baga sigur coada: 665,594 deci 666! :evil: Ba mai mult ca sa se intaresca previziunea, terminatia, impartita la anul 2012 da 0.006626. Ptiu, uciga-l toaca! Aoleu, neneorocire, terminatia 013,333... impartita la data calendaristica 21.12 da 0.006313131313131313131313. Ptiu, un sir de 13 precedat de 6! E ceva sa stiti! Mai rau chiar, daca divizan numarul de pantofi ce intra in ecuator cu data complecta, adica 21.12.2012 obtinem succesiunea de cifre 6.312533176701710126 (remarcati periodicitatea cifrei sase!) Ce putem deduce de aici? Pai da, sigur in anul 2012 se va intimpla ceva major: vine anul 2013!
Mai caut si alte coincidente si ciudatenii???? :wink:
Scopul cuvantarii nu este de a impune, ci de a convinge." (IACOB NEGRUZZI)

redbyst

demonstratia ta nu aduce nimic nou sub soare! se bazeaza pe supozitii si aberatii, probabil ai vazut filmul "Numarul 23" si te-ai inspirat de acolo! :mrgreen:

Rayden

stimabile...daca vrei sa vezi ceva ca..vrei tu sa vezi ceva..o sa vezi pana la urma..si daca despici firul in....miliarde...o sa iti dea fel si fel de combinatii si o sa vezi nu numai 666 ci si ...777 si..mai zii tu ce vrei sa vezi..
lucrurile sunt mai subtile decat par..si ..o sa vezi..cand o sa vezi..  8-)

sunt unele lucruri care nu se pot explica..sau daca sunt explicatii..cineva le tine f bine..departe de lume..

si la urma urmei..mintea noastra - creierul - atat cu cat gandim noi acum..kiar crezi tu ca putem intelege cum merg treburile in..planurile superioare celui in care traim ?
un om intelept spunea odata ca .. numai D-zeu cunoaste cand vine vremea unui eveniment si el decide in functie de alti factori cand se va implini sau materializa..sau amana..

think about this..  :-D

LupinThe3rd

Citat din: Rayden din  11 Septembrie 2007, 22:34:00
stimabile...daca vrei sa vezi ceva ca..vrei tu sa vezi ceva..o sa vezi pana la urma..si daca despici firul in....miliarde...o sa iti dea fel si fel de combinatii si o sa vezi nu numai 666 ci si ...777 si..mai zii tu ce vrei sa vezi..
lucrurile sunt mai subtile decat par..si ..o sa vezi..cand o sa vezi..  8-)

sunt unele lucruri care nu se pot explica..sau daca sunt explicatii..cineva le tine f bine..departe de lume..

si la urma urmei..mintea noastra - creierul - atat cu cat gandim noi acum..kiar crezi tu ca putem intelege cum merg treburile in..planurile superioare celui in care traim ?
un om intelept spunea odata ca .. numai D-zeu cunoaste cand vine vremea unui eveniment si el decide in functie de alti factori cand se va implini sau materializa..sau amana..

think about this..  :-D
Amice, la argumente se raspnude cu argumente nu cu batut campii... Ce spui tu aici e de fapt teoria chibiritului ars sau daca vrei un fel de culme a curiozitatii. In nici un caz nu e argumentatie.

Arckadii

Fiecare are dreptul la o parere Lupin. Oricum, ca sa nu deviem prea mult de la subiect, va rog sa reveniti la topic... certati-va in Recycle macar daca tot nu va puteti abtine sa o faceti, ok?:)

Ark

Rayden

Ark,

eu n-am kef de cearta..tzi pare ca am ??

Lupin,

e o parere..credeam ca se poate vb civilizat..nu..

no comment

baguvix

sa revenim la subiect am gasit ceva foarte interesant

http://science.nasa.gov/headlines/y2006/10mar_stormwarning.htm

Like most experts in the field, Hathaway has confidence in the conveyor belt model and agrees with Dikpati that the next solar maximum should be a doozy. But he disagrees with one point. Dikpati's forecast puts Solar Max at 2012. Hathaway believes it will arrive sooner, in 2010 or 2011.

cititi articolul .... foarte interesant o furtuna solara

dar dar inainte sa ajung la articolul asta am gasit asta http://www.crystalinks.com/2012.html

e un intreg articol cu si despre 2012 , 21 dec ... si cu legaturi spre alte siteuri ... va rog studiatiile si ajtept sa dezbatem subiectul cum se cuvine!!!
Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar.

Rayden

am cam citit si..discutat - printre altele - cam tot ce s-a scris despre..acest an 2012 si putem vorbi desigur..
prin discutat ma refer ca am dezbatut, discutat, vorbit cu..scriitori, istorici si.. nu numai..

mi-am format o idee...dar..nu pot spune ca vad...toata poza..

Mc_Andrew

Daca toate astea exista nu m-ash agita prea mult dupa "pregatire" pentru ca spiritual cum zicea el la inceputu topicului daca ai destula credinta in Dios esti pregatit si pe plan fizic vine asa:
1 daca e sfarsitul lumii , pf.. acuma fara misto ragaim toti odata si deviem noru de caldura care vine spre planeta?...sa fim seriosi nu avem ce face (din cate stim, sunt secrete de stat u know ^^)
2 daca e vreo tampenie in tehnologie si putem avansa odata sa facem chestii care acum par copilaresti cand te gandesti la ele sau daca ii zici cuiva iti zice ca ai imaginatie bogata
3 radiatiile alea pot aduce nu distrugerea umanitatii ci altele (o sa avem copii cu urechi de shoarece sau puteri supraumane ) asta e doar teoretic ca pana acu radiatiile aduc boli nevindecabile ;)
4 daca vine sf-u peste noi eu 1 sunt fericit , daca vine moarte sunt impacat , daca e doar 1 prostie de s-a inventat de anumiti oameni erghh sunt relativ suparat ca am ajuns sa cred in ceva ce nu se va intampla
5 so ... wtf are we preparing for? were already prepared , let's try enjoing our lifes till` then cause the world may change

lylyt_ice

Incet...incep sa  m-a conving din ce in ce mai mult, ca ...intradevar ceva foarte elogvent se produce in ultimul timp pe aceasta planeta...! Unii oameni chiar se trezesc si se lumineaza (cit de cit)iar altii,parca mai mult se prostesc si se tignesc (in acelas timp)...!!! Cred ca suntem in plin proces de triere si separare al oilor de..."CAPRE"!!! Asa ca...nu se poate sa nu se intimple ceva in viitorul apropiat (2012???) altfel ramin numai "CAPRE"si nu vad sensul planului DIVIN... !!!
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?