Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Miliardar in spatiu

Creat de Anna, 09 Aprilie 2007, 13:36:08

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Anna

Charles Simonyi, unul din miliardarii Microsoft, a plecat pe 7 aprilie cu o neveta Soyuz in spatiu de la o baza din Kazahstan. Pentru cei interesati in aeronautica, Simonyi are un blog unde scrie zilnic si unde ii puteti pune intrebari. adresa este: www.charlesinspace.com
mai multe informatii despre partenerul lui bill gates la adresa: http://en.wikipedia.org/wiki/Simonyi

CHIP

Poate ne poti spune si cit a platit miliardarul ca sa poata fi luat in spatiu.

Anna

CHIP

Si chiar are acces miliardarul la date stiintifice ?

Anna

miliardarul e chiar un geniu in ale calculatoarelor...misiunea lui este si una stiintifica. el impreuna cu alti doi cosmonauti rusi au promis ca vor face diferite teste....cred ca sigur testeaza si un software microsoft. Simonyi nu pleaca in spatiu ca nu are ce face, cum fac unele vedete pop (Lance de la N'Sync-care nici nu stiu daca a mai ajuns prin spatiu, tot cu rusii vroia si el sa plece), tipul chiar e pasionat si are habar de multe lucruri...Eu am vazut transmisia live pe CNN, care prelua de la NASA. Deci presupun ca si NASA are acces la informatii.

CHIP

Multumesc mult pentru lamuriri.

Anna

Si inca ceva...staff-ul de la microsoft e foarte pasionat de aeronautica  :rocket: si de OZN-uri.  :ufo: Cofondatorul Microsoft, Paul Allen, este principalul finantator al programului SETI dupa ce acesta a fost abandonat de guvernul american. Ultima mare investitie a fost in Allen Telescope Array de care am vazut ca ati vorbit pe aici pe forum. :martiansmile:

Anna

Urmatorul turist în spaþiu: rus, milionar, politician

2007 09 04| de Jurnalul National
Potrivit cotidianului financiar Vedomosti, citat de Reuters, profilul urmatorului turist spaþial al Staþiei Spaþiale Internaþionale (ISS) este rus, evident milionar, inevitabil politician, proprietar al unui mare lanþ de magazine alimentare.

Pe scurt, "o persoana respectabila ºi serioasa, om de afaceri ºi politician", dupa cum declara preºedintele agenþiei spaþiale ruse - Energia, Anatoli Perminov.

Vladimir Gruzdev, în vârsta de 40 de ani, a fost supus în iunie unor teste medicale ºi a obþinut aprobarea formala pentru a participa la o calatorie pe ISS programata pentru septembrie 2008.

Gruzdev deþine o parte din compania Seventh Continent, lider în alimentaþia publica ºi este deputat în Duma de Stat din partea Partidului Rusia Unita, care deþine majoritatea locurilor din Camera inferioara a legislativului rus.

Milionarul a participat pâna în prezent la un numar record de proiecte de explorare cu nuanþa politica.
Gruzdev a fost unul dintre cei trei membri ai echipajului rus care, pe 2 august, a înfipt un steag al Rusiei, confecþionat din titan, la Polul Nord, pe fundul marii, la o adâncime de 4.300 de metri. Acþiune ce a facut parte dintr-o campanie iniþiata de guvernul rus, care doreºte sa administreze o zona mai mare din platoul continental arctic.

Primul turist care a ajuns la bordul Staþiei Saþiale Internaþionale a fost americanul Dennis Tito (2001). Acesta a fost urmat de sud-africanul Mark Shuttleworth (2002), americanul Greg Olsen (2005), americanca de origine iraniana Anousheh Ansari (2006) ºi americanul de origine maghiara Charles Simonyi (2007).

Mediafax

Ps: oare asta isi face blog?...daca isi face ar fi bine sa scrie in engleza  :-D

CHIP

Nu e de mirare ca milionarii rusi ajung asa de des in spatiu mai ales daca au asa de multi bani.De curind ,un magnat rus ,la un spectacol aviatic le-a propus pilotilor americani participanti sa le cumpere un bombardier B-52 care costa cel putin 500 milioane de $ .Probabil ca in viitori magnatii rusi vor avea propriile lor navete spatiale.