Forum RUFOn

Sectiune pentru limba româna => Tehnologii vechi și noi => Subiect creat de: hanzo din 02 Octombrie 2013, 11:49:58

Titlu: instrument de schimbare/intelegere a mintii
Scris de: hanzo din 02 Octombrie 2013, 11:49:58
va ofer un instrument din nlp, el se afla si sub alte forme, definitii in diverse alte metode, religii etc.
si anume piramida nivelelor neurologice. este sub forma de piramida pentru ca reflecta/arata mai bine relatiile intre nivele. ea ca si desen poate fi facuta ca si cerc sau fiecare dupa cum il ajuta.

aceasta piramida arata in mare schema mintii si/sau a unui om. liniile dintre nivele sunt numite ancore in nlp, si atasamente in limbaj comun. ele se sustin reciproc, se influenteaza reciproc.

dau cateva exemple.. schimbi o credinta/convingere in cineva si practic schimbi ceea ce face, comportament, mediul, relatiile cu ceilalti oameni. aici schimbarea se face si in viteza. te lasi de fumat, de una de alta, sau vrei sa faci ceva anume, schimbi si obtii relativ instant.

sunt sigur ca la de la nivel micro fiecare persoana 'importanta'  :-) are o harta cu ceea ce crede, ce face, etc. in asa fel incat sa se 'stie' incotro... 'gandeste'  :martiansmile:?
si la nivel macro probabil ca piramida se aplica si pentru o natie, un numar mare de oameni.

in plan personal va puteti folosi de acest instrument pentru schimbare personala voita, si/sau pentru a va proteja in cazul in care cineva 'vrea' sa va faca un bine. crede ce cred eu, fi ca mine ca e mai bine.. si altele.
analizati, raspundeti pentru lamurire, ce credeti, ce convingeri aveti, fiecare pentru folosul propriu, si veti putea schimba, cred, mai usor.
instrumentul poate fi folosit pentru lasat de fumat, vindecat fobii, invatat o limba straina, invatat, dezvatat  :rainbow: din toate cele ce se vad in atasament.

schema este asemanatoare cu limbajul de programare la un calculator, dar pentru oameni.
asa ca va doresc bunavointa, bun simt, si atentie la ce va invatati/dezvatati!

 si pentru ca suntem inca in lumea oamenilor, sa spunem doamne ajuta!

ps: ma intreb de ce cand vorbim cu dumnezeu spunem 'doamne', care indica mai multe persoane feminine, sa spun asa..  :star:

Titlu: Re: instrument de schimbare/intelegere a mintii
Scris de: fiulploii din 12 Octombrie 2013, 13:18:51
Aparent e corect ce zici tu si corespunde unei gandiri liniare si stratificate. Face parte din Sistem si ne mentine acolo . E util , nu zic nu insa doar pentru inceput. Doar parerea mea, nu trebuie absolutizata.

  Daca tot ai deschis subiectul asta de intelegere a mintii , hai sa pun si eu ceva ca fiind inca un pas spre I.A.
http://www.smartnation.ro/controleaza-jocurile-cu-propria-minte/ (http://www.smartnation.ro/controleaza-jocurile-cu-propria-minte/)
Titlu: Re: instrument de schimbare/intelegere a mintii
Scris de: hanzo din 12 Octombrie 2013, 16:36:29
e un intrument si atat. arata la modul simplu cam cum vad unii, oamenii de pe 'plantatie'  :mrgreen:
 :wink:

exact ca la eneagrama, pana nu incepi sa vezi inchisoarea invizibila nu stii cum sa iesi din ea.