Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Viitoarele harti ale Terrei

Creat de Urban, 09 Mai 2007, 00:44:26

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Este posibil acest scenariu ?

Da
14 (51.9%)
Nu
3 (11.1%)
Nu stiu
3 (11.1%)
Probabil
7 (25.9%)
Nu ma intereseaza
0 (0%)

Numărul total de membrii care au votat: 18

Urban

Cititi documentul si pe urma votati...

Doamne Ajuta, multa Sanatate si Prosperitate si Pace tie Calatorule !! :mrgreen:

Marius MMG

Citat din: Urban din  09 Mai 2007, 00:44:26
Cititi documentul si pe urma votati...

Doamne Ajuta, multa Sanatate si Prosperitate si Pace tie Calatorule !! :mrgreen:
E normal sa se imtample asa. Si nu e de ras. :cry:

Protector

Nu este de ras ,dar chiar crezi ca poti face ceva impotriva ????... nici nu mai apuci sa fugi...

LP

In facultate am inceput un studiu asupra rocilor Permiene din zona Banatului sudic. Sunt roci vulcanice acide (quartoase) rosii foarte dure care sunt exploatate ca roca ornamentala. In discutiile avute cu profesorul de petrografie, el credea ca ar putea fi roci de impact meteoritic. In Permian a avut loc cea mai mare extinctie a vietii de pana acuma de pe Terra. Disparitia dinozaurilor a fost o mica exctinctie fara sa afecteze foarte mult viata in dezvoltarea ei ulterioara. Am luat probe, le-am studiat la microscop, insa nu am avut rezultate spectaculoase. Din pacate, in Romania nu exista atunci (nu stiu daca exista acuma) echipamente moderne de investigare mineralogica si geochimica. Asa ca le-am facut clasic, cu harta si ciocanul pe teren si sectiuni subtiri analizate la microscop optic.Nu am mai continuta proiectul din motive clare ce au tinut de dezvoltarea mea ulterioara.

Ceea ce as vrea sa aduc aminte este faptul ca sunt multe mistere neelucidate in istoria geologica a Pamantului care mai necesita multi ani de cercetari.

Previziunile geologice sunt foarte neclare pt ca nimeni nu controleaza clar fenomenele. Se aplica teoria actualismului: fenomenele actuale au avut loc si vor avea loc. Pe aceasta baza se cerceteaza ceea ce a fost in trecut si ce va fi in viitor. Poate din aceasta cauza sunt scapari, insa pana la noi teorii...asta avem.

De exemplu, conform miscarilor placilor tectonice, Turcia se apropie de Grecia si se vor unii intr-un viitor ce tine de milioane de ani. Marele rift African (din estul Africii) formeaza un bazin extensional care va provoca separarea estului Africii pe o miscare spre est, luand aproximativ directia si sensul de deplasare al Indiei (parte dpdv geologic din Africa). Se preconizeaza ca in vestul continentului Nord American se va forma o falie de subductie a Oceanului Atlantic. Deja au loc cutremure de descarcare a tensiunilor intraroci. Etc,

lylyt_ice

Vai de lume...cu preconizarile "OAMENILOR DE STIINTA",cind este vorba de aberatii sunt primii ei stiu foarte bine  totul cind este vorba de milioane de ani in urma sau inainte...dar despre Atlantis ,Troia sau din ce material sunt facute Piramidele (?)nu mai au glas si stiinta avansata,nici macar istoria de acum citeva sute de ani si pina astazi nu au fost in stare sa o descrie corect cronologic,bine ca stiu ce se va intimpla in milioane de ani......
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

romulus

-----Din cate am observat, studiul are la baza ceva masuratori si constatari metodic/stiintific organizate iar apoi face unele interpretari si previziuni. Destul de spectaculoase privite de noi, muritorii de rand, si infricosatoare , daca ne gandim la stra,stra,stra, nepotii nostrii.
----Dar, ca si previziunile contemporanilor nostri  de la "meteo", raman doar niste anticipari. Daca va fi asa cum zic ei, numai Dumnezeu stie.
-----Facand o analogie, de asta data  cu niste incursiuni in trecut , adica cu hartile emise  de aceeasi oameni de stiinta si care aratau cum se prezenta - probabil - harta TERREI  acum 150000 de ani -  schimbarile nu sunt (nu mi se par mie, cel putin) asa de spectaculoase.
----Nu pot sa ma abtin in a spune : " om trai sh'om vedea".  E buna nu!!
----Salutare.
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David